Forumi Horizont Gjithsej 14 faqe: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 [10] 11 12 13 14 »
Trego 134 mesazhet në një faqe të vetme

Forumi Horizont (http://www.forumihorizont.com/index.php3)
- Dialektet (http://www.forumihorizont.com/forumdisplay.php3?forumid=339)
-- Dialekti shkodran (http://www.forumihorizont.com/showthread.php3?threadid=11920)

Postuar nga Niqua datë 18 Shtator 2009 - 20:45:

mram isha tek nje lokal dhe kur e mori vesh pronari qe isha shqiptare as qe ma solli llogarin.. ishte nga Vuthaj

Postuar nga Niqua datë 18 Shtator 2009 - 21:06:

Citim:
Po citoj ato që tha Petter
I bukur si dialekt, e flas me raste :p

Niqua hec me lujt me tap ne abarr

i kam lan lojnat naqe hahahah

Postuar nga Petter datë 20 Shtator 2009 - 18:18:

Je ber vajz per shpi tani e? :p

Postuar nga Deb* datë 20 Shtator 2009 - 18:23:

Me pelqen shume dialekti Shkodran, edhe pse ndonjehere kam nevoje per perkthyes. :p
Jane vet Shkodranet me natyren e tyre te qeshur dhe me sensin e holle te humorit qe i japin nje nuance me te bukur dialektit te tyre.

Postuar nga Petter datë 20 Shtator 2009 - 18:59:

Pervec dialektit Shkodra ka dhe femrat e bukura moj ta marrsha :p

Postuar nga dodgjeka datë 23 Shtator 2009 - 22:14:

Malësorçja

Vet i prita muhabetin e ANTARVET çi jan lajmua deri sot por kurrkush nuk më dha gjegje :A e prënon gjuha Shqipe dialektin e Malsorit?Vet kam problem me letërsishten e i antar më thot se duhet me psua.Nuk asht puna me psua ose mos me psua por asht pun zyrtare ae prënon gjuha Shqipe a JO.

Postuar nga belga datë 23 Shtator 2009 - 22:30:

Smile gjuha shqipe!

mua personalisht me pelqen gjuha e paster letrare siç e kemi mesuar ne bankat e shkolles,
shume e bukur dhe e qarte eshte gjuha letrare per çdo shqiptar;

pershendetje dhe respekte nga belga

Postuar nga IQVLORA datë 24 Shtator 2009 - 17:12:

Re: Malësorçja

Citim:
Po citoj ato që tha dodgjeka
Vet i prita muhabetin e ANTARVET çi jan lajmua deri sot por kurrkush nuk më dha gjegje :A e prënon gjuha Shqipe dialektin e Malsorit?Vet kam problem me letërsishten e i antar më thot se duhet me psua.Nuk asht puna me psua ose mos me psua por asht pun zyrtare ae prënon gjuha Shqipe a JO.

Tung or Ded malsori.A e kupton mesazhet e mikut tend prej Vlone apo jo nuk e di.Ti mund te flasesh shqipen ashtu si e di kur je ne nje ambjent shqipfoles e nuk te ndalon kush.Nqse ti do te shkruash nje artikull ne ndonje gazete shqipe,patjeter qe do t'i permbahesh gjuhes zyrtare.Ky eshte rregull i cdo vendi te botes.
Nqse aty ne Kroaci veprohet ndryshe na i thuaj ta dime.Mesoje njehere e mire,se gjuha me te cilen shprehen shkrimtaret artistet,gazetaret e mediave vizive,radiove e gazetave,eshte vetem nje dhe ajo eshte gjuha zyrtare e cdo vendi te botes.Gjuhen e Fishtes nuk e flet me njeri ne trojet ku jetojne shqiptare,por t'i or Ded malsori je i mirpritur te bisedosh me ne vellezrit e nje gjaku ashtu sic din.Une per vedi ta kam bere hallall1
Fal me shnet prej meje!

Postuar nga Piktor datë 24 Shtator 2009 - 23:56:

Re: gjuha shqipe!

Citim:
Po citoj ato që tha belga
mua personalisht me pelqen gjuha e paster letrare siç e kemi mesuar ne bankat e shkolles,
shume e bukur dhe e qarte eshte gjuha letrare per çdo shqiptar;

pershendetje dhe respekte nga belga

Kjo tema i kushtohet dialektit shkodran Belga.
Pershendetje.

Postuar nga cupka datë 25 Shtator 2009 - 00:14:

Citim:
Po citoj ato që tha Niqua
mram isha tek nje lokal dhe kur e mori vesh pronari qe isha shqiptare as qe ma solli llogarin.. ishte nga Vuthaj

kjo me ndodh shpesh dhe mua, dmth ne mos gjithe llogarine te paguar do me sjellin ndonje shishe vere falas ose embelsire.

dialekti shkodran, po ka shqiptar te shaje dialektin shkodran apo vete shkodranet? jo, nuk ka. jane njerezit me te kendshem (pervec cedrusit) dhe kane dialektin me te kendshem ne gjithe shqiperine. Paraqesin rrezik te dyfishte keta shkodranet (pervec cedrusit)

Gjithsej 14 faqe: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 [10] 11 12 13 14 »
Trego 134 mesazhet në një faqe të vetme

Materialet që gjenden tek Forumi Horizont janë kontribut i vizitorëve. Jeni të lutur të mos i kopjoni por ti bëni link adresën ku ndodhen.