| Forumi Horizont | Gjithsej 1128 faqe: « E parë ... « 1052 1053 1054 1055 1056 1057 1058 1059 1060 [1061] 1062 1063 1064 1065 1066 1067 1068 1069 1070 » ... E fundit » Trego 1128 mesazhet në një faqe të vetme |
Forumi Horizont (http://www.forumihorizont.com/index.php3)
- Ditari (http://www.forumihorizont.com/forumdisplay.php3?forumid=179)
-- flash (http://www.forumihorizont.com/showthread.php3?threadid=4777)
Kur thua PO
Eshte e cuditshme sepse lutem me pak tani qe me duhet te lutem me shume. Tani qe degjoj shume gjera dhe njerez qe kane nevoje per ndihme, nuk lutem me aq zell sa me pare. Nderkohe qe llogjikisht, duhet te jete e kunderta. Nderhyrjet e mia qe Zoti te ndihmoje njerezit qe une shoh ne pune,duhet te jene me te shpeshta. Mqs Jezusi lutej kaq shume tek Zoti, me c'mendje shkoj une te sjell nje ndryshim pa marre frymezim tek Ai?
E shoh sesa shume dua ti bej gjerat me forcat e mia, sikur te mos kisha mesuar asgje deri tani prej besimit tim. Bie akoma ne gracken se me duhet ti bej te gjitha, nderkohe qe bukuria e te qenit nje bije e Zotit eshte se nuk eshte gjithmone e nevojshme te varem tek forcat e mia. Spiritually speaking, somebody has my back, and that somebody is God Almighty, the Creator. Eshte e veshtire ta ve ne praktike kete te fundit, ky mesim eshte i veshtire sepse dua une te jem ne kontroll, dhe jo Ai. Power struggle.
Megjithate kur u pagezova ,mora vendimin se 'Jesus is Lord of my life' , nuk jam une sepse deshirat e mia mund te bien ne kundershtim me soverenitetin e tij, nuk jane ndjenjat e mia sepse ato ndryshojne aq shpesh sic ndryshon koha ne New England, nuk jane situatat qe ndodhem sepse perspektiva ime ndryshon sipas situates:nqs shkojne gjerat mire apo nqs shkojne gjerat keq.
Dhe fakti eshte qe pagezimi eshte "PO-ja" e propozimit qe Ai ben.
Do you wanna marry me? Do you keep on marrying me in your everyday choices?
Jeta pas pagezimit eshte nje pershtjellim vendimesh qe duhet te tregojne se Ai eshte akoma Lord dhe une jam akoma nje nxenese qe meson rruget e tij. Dhe kjo eshte dicka qe te sfidon ne karakter me shume se c'mendoja. A do besh ate qe duhet,apo ate qe do? Dhe cuditem ndonjehere sesi njerezit mendojne se besimi eshte nje 'clutch', nje ndihmese per njerezit qe nuk ia cajne dot jetes vetem. Ka raste qe kjo eshte e vertete por eshte gabim te mendosh gjithmone keshtu. Eshte e kunderta. E gjitha eshte nje test karakteri, testim mbi integritetin tim, qetesine time, kembenguljen, gjakftohtesine, miresine, meshiren per te arritur keshtu nje liri shpirterore qe nuk e kisha me pare, nje liri qe ndaj me kedo sesa ne paqe eshte koshienca kur gjerat behen gjithmone drejt edhe pse vija drejt____________eshte kaq e veshtire per tu ndjekur.
Whatever happens, conduct yourself in a manner worthy of the Gospel of Christ. Phil 1:27
But you are a chosen people, a royal priesthood, a holy nation, a people belonging to God, that you may declare the praises of him who called you out of darkness into his wonderful light. 1 Peter 2:9
Eph 2:10 For we are God's MASTERPIECE. He has created us anew in Christ Jesus, so we can do the good things he planned for us long ago.
| Gjithsej 1128 faqe: « E parë ... « 1052 1053 1054 1055 1056 1057 1058 1059 1060 [1061] 1062 1063 1064 1065 1066 1067 1068 1069 1070 » ... E fundit » Trego 1128 mesazhet në një faqe të vetme |
Materialet që gjenden tek Forumi Horizont janë kontribut i vizitorëve. Jeni të lutur të mos i kopjoni por ti bëni link adresën ku ndodhen.