Forumi Horizont Gjithsej 14 faqe: « E parë ... « 3 4 5 6 7 8 9 10 11 [12] 13 14 »
Trego 133 mesazhet në një faqe të vetme

Forumi Horizont (http://www.forumihorizont.com/index.php3)
- Besimi Fetar (http://www.forumihorizont.com/forumdisplay.php3?forumid=182)
-- Kerkojme Argumente?? (http://www.forumihorizont.com/showthread.php3?threadid=14160)

Postuar nga lost_soul datë 01 Shkurt 2011 - 04:49:

Ja edhe disa koncepte dhe argumentimi i tyre.

Trini
http://www.youtube.com/watch?v=W5JjOymzrgU

Circular logic
http://www.youtube.com/watch?v=t2eTysgS8SQ

Dashuria e zotit
http://www.youtube.com/watch?v=FwvLufKM2U0

Postuar nga lorie datë 01 Shkurt 2011 - 10:05:

hey losti

jam shume e sigurte qe kete e ke postuar me seriozitet te madh por mu duk shume qesharake e gjitha, bhahaha.
What a cool comedy man! Awesome!
Hey, what is up with the mask ??

Postuar nga kurt datë 01 Shkurt 2011 - 11:04:

ajo trinity explained, pretty good break down

Postuar nga lost_soul datë 01 Shkurt 2011 - 20:07:

Lorie,
keto videot jane sarkazem dhe aty eshte "the point".
Ka edhe te tjera, njera me hilarious se tjetra

Postuar nga shelgu datë 02 Shkurt 2011 - 03:09:

Re: Kerkojme Argumente??

Citim:
Po citoj ato që tha Isra
Me emrin e All-llahut, Mëshiruesit, Mëshirëbërësit
2. Falënderimi i takon All-llahut, Zotit të botërave

Vërtet që shumë njerëz janë mospërfillës ndaj shenjave dhe argumenteve Tona. (Junus: 92)
Me të vërtetë Ne e kemi zbritur Kuranin dhe padyshim që Ne do ta ruajmë atë. (El-Hixhër: 9)

[Bekare] 26. All-llahu nuk ngurron që të marrë çfarëdo shembulli, qoftë mushkojë a diçka edhe më e imët se ajo. Për sa u përket atyre që besuan, ata e dinë se ai (shembull) është i vërtetë nga Zoti i tyre, ndërsa ata të cilët mohuan do të thonë: "ç'deshi All-llahu me këtë si shembull"? Ai me te humb shumë, e po me te udhëzon në rrugën e drejtë shumë, po me përjashtim të atyre që janë jashtë rrugës, Ai me te nuk humb tjetër.

Nuk e kuptova kete sure. Kush mund te ma shpjegoje nga vellezrit-motrat myslimane qe ka njohuri nga kur'hani

Postuar nga lorie datë 04 Shkurt 2011 - 10:31:

Talking lost t'rafte pika

i pashe prape une dhe ia tregova dhe vellait se ishin teper funny.

Kerkon njecike imagjinate kjo me thene te drejten sic e ka thene dhe kurti, por jo aq imagjinate sa te thuash qe nuk ka zot fare,kjo hipoteze kerkon akoma dhe me shume imagjinate, se nje person i duhet te provoje ne cdo moment ne kohe, ne te shkuaren apo te ardhmen, hipotezen null qe s'ka zot. Ehhh kjo me duket shume e veshtire per tu disprovuar.

Postuar nga lost_soul datë 04 Shkurt 2011 - 20:10:

Lorie, arsyetim i drejte, por per pyetjen e gabuar , dhe nje pyetje e drejte eshte gjysma e pergjigjes.

Jane ata qe "make claims" qe duhet te vertetojne dhe jo anasjelltas, perndryshe cdo fantazi e shfrenuar do te duhet te merej si e vertete, ne pamundesi per te vertetuar te kunderten.

Mua psh, me duket shume imagjinative qe per t'i dhene pergjigje pyetjeve komplekse te universit, thirret ne ndihme nje entitet akoma me kompleks dhe i paktuptueshem sic eshte zoti. Nuk mund ta kuptoj sesi komplikimi ne maksimum i ceshtjes, ju qeteson shpirterisht.

Postuar nga lorie datë 05 Shkurt 2011 - 05:52:

po, cdo fantazi e shfrenuar do merrej

per te vertete, prandaj dhe ajo videoja qe postova i ve rendesi te lexuarit me kujdes te disa librave qe claim shume gjera. It's good to dig, but to go to the right people, to the well known scholars and historians of the day, jo tek njerezit qe duan te bejne buje si puna e Dan Brown-it me shoke.

Por perpara se te shihen arsyetimet, faktet dhe argumentat qe do lexosh , eshte mire qe te zbrazesh mendjen sa me shume ( me aq sa eshte e mundur ) prej biases and prejudices, sikur te jesh 'tabula rasa' me nje fjale dhe tia nisesh fresh. Sepse, njeri mundt e lexoj te gjitha evidences, logic, air-tight reasoning, and arguments dhe perseri te mos bindet, kjo sepse, nuk ka aplikuar kete me siper dhe sepse anen emocionale e ka lene mejane sikur ti shqyrtonte vetem si fakte dhe jo si dicka te personalizuar.
Kjo me kujton nje skice ne terapi qe behet me klientet qe nuk jane ne 'touch' me te gjitha anet e tyre.
Rational mind, Wise mind, Emotional mind. jane 2 rrathe qe nderpresin njeri-tjetrin, ku ne mes formohet Wise mind qe perfshin anen emocionale (pasionante) dhe ate racionale ( llogjike),pra sipas meje kjo lloj WISE mind duhet te perdoret edhe kur lexohet mbi Zotin. It's personal, it's emotional not just logical so even if it gets complicated, it's like you are in a loving relationship you deal with the intricacies of the whole packet of faith.

Postuar nga lost_soul datë 05 Shkurt 2011 - 10:28:

Bashkimi i dy rratheve per te krijuar zonen "Wise", nenkupton qe mendja wise te kerkoje plotesimin njeheresh te te dy kushteve kur mendon per zotin. Pra me fjale te tjera krijon nje zone "racionale DHE emocinale" dhe jo "racionale OSE emocinale". Keshtu qe sipas perkufizimit tend, mendja wise nuk toleron ide jo racionale.

Kur nje ide nuk eshte racionale, ose me keq bie ne kundershtim me llogjiken, atehere ajo eshte ide absurde. Pranimi i nje ideje absurde nen cadren e nje lidhje emocionale eshte nje (vete)mashtrim qe funksionon vetem me idene e quajtur zot.

Imagjino sikur une te them qe ne qender te Jupiterit ndodhet nje entitet qe i jep energji gjithe universit. Une flas cdo te djele me te dhe jam kaq shume i dashuruar saqe jeta ime nuk ka kuptim pa te. Nqs dikush i thote seriozisht keto fjale, ne varesi nga kontekstit, mund te humbte punen, mund te shkaktonte te qeshura, ose mund edhe te perfundonte ne cmendi.
E megjithate, nqs zevendesohet dallaverja e Jupiterit me ate te zotit, asgje nuk ndodh edhe pse historite jane ne thelb te njejta. Kjo ndoshta ndodh per arsye historike, kulturore etj.

E megjithate, per sa kohe qe zoti qendron brenda zones emocionale te njeriut, nuk ka problem. (Dikush tjeter mund te preferoje artin). Problemi qendron kur zoti shkel mbi territorin e shkences, kur jep receta se si eshte krijuar njeriu, apo vete universi.

p.s.
"Da Vinci code" e kam lexuar brenda 1 dite e gjysem. Une nuk lexoj shume shpejt, por ai liber ishte fascinating

Postuar nga lorie datë 19 Shkurt 2011 - 03:55:

Lost

i jam nisur disa here ti pergjigjem ketij postimit tend me nje sere argumentash dhe pastaj kam kthyer mendjen po aq here.

Jam e mendimit qe sado argumenta te prezantoj ( edhe pse solide jo vetem per mua por per historiane, shkollare etj) nuk do arrijme ne ndonje pike te vecante nqs ato biases and pre-conceived notions nuk hiqen (sic e kam shkruar me pare) kam mendimin qe do perfundoje ne ndonje debat apologjetik ku secili do mbroje piken e vete pa marrje dhe dhenie.
Dicka vetem:
You can have reasonable faith,as absurd as that may sound,it's true.

Gjithsej 14 faqe: « E parë ... « 3 4 5 6 7 8 9 10 11 [12] 13 14 »
Trego 133 mesazhet në një faqe të vetme

Materialet që gjenden tek Forumi Horizont janë kontribut i vizitorëve. Jeni të lutur të mos i kopjoni por ti bëni link adresën ku ndodhen.