Forumi Horizont Gjithsej 28 faqe: « E parë ... « 3 4 5 6 7 8 9 10 11 [12] 13 14 15 16 17 18 19 20 21 » ... E fundit »
Trego 279 mesazhet në një faqe të vetme

Forumi Horizont (http://www.forumihorizont.com/index.php3)
- Diskutime te ngjarjeve nga Shqiperia (http://www.forumihorizont.com/forumdisplay.php3?forumid=307)
-- Lajmet e fundit(pak nga te gjitha, histori, politike, genetike, sport dhe magji). (http://www.forumihorizont.com/showthread.php3?threadid=18472)

Postuar nga kurt datë 08 Tetor 2011 - 00:01:

Kam patur respekt te vecant per Ramizin gjithmone. paqe i gjeft shpirti
per aq sa vlen po tregoj nje histori peronale timen.

babai im ishte ne burg. motra pak me e madhe se une ne moshe adoleshente ne ate kohe pa dijenin e askujt i kishte shkruar nje leter ramiz alise pak para se te fillonin trazirat ne shiperi.
mbas nje jave eshte liruar babai nga burgu direkt me urdher te ramiz alise, shume kohe para dites lirimit tij.

one good man ramiz alia

Postuar nga Piktor datë 08 Tetor 2011 - 00:03:

Po ore po.
Nuk diskutohet ne kete menyre Fajtori.
Eshte sikurse ti thuash ndonje biri te ish bllokut behu me pd. Kurse fatkeqsisht nga ish te perndjekurit ke sa te duash me ps biles te mjafton nje emer Kurt Kola.
Sikunder e kam thene me vjen keq per ata qe u vrane, por nuk mund ti krahasosh me ata te 91 qe dolen vete ne protesta kunder nje rregjimi, ne shesh sikurse ne Siri sot.

Thuhet dha urdher, por krisma nuk pati, thuhet, thuhet pa fund dhe pastaj edhe u besohet.
U vrane 3000 veta thuhet, ja qe nuk i vrau qeveria por vrane veten, shkuan ne depo moren armet perfundimi dihet jepi armen se edhe dreqi e mbush.

Postuar nga lost_soul datë 08 Tetor 2011 - 00:05:

Ramiz Alia pati mundesine ta katapultonte Shqiperine drejt perendimit, me ane te ndihmes qe u ofrua pa kushte nga Gjermania Perendimore. Kete gje ia ka konfirmuar Kadarese vite me vone vete djali i atij gjermanit qe erdhi ne Shqiperi, por Alia e refuzoi.
Nje nga arsyet e refuzimit (pervec indoktrinimit gjysem-shekullor) ishte edhe shpresa e rifuqizimit te komunisteve ne kampin lindor; gje qe u gatua nga komunistet staliniste te Rusise qe u perpoqen te bejne grushtin e shtetit. Komunistet Ruse, ishin kunder avancimeve demokratike qe po ndodhnin ne Rusi, dhe prandaj u perpoqe ta mernin pushtetin me dhune - doktrine e paster komuniste.
Po te kishin fituar komunistet ne Rusi, kampi Alia, Gjoni, Gramoz Ruci, do te kishin instaluar nje regjim stalinist ne Shqiperi edhe per nja 50 vjet te tjera.
Ne vitin 90, Alia pati zgjuarsine te kuptonte qe endrra kriminale komuniste kishte vdekur, pra me e mira qe mund te bente ishte qe ta dorezonte pushtetin paqesisht, qe te shpetonte lekuren e tij, dhe mos t'i ndodhte sic i ndodhi Causevkit ne Rumani.

Postuar nga Piktor datë 08 Tetor 2011 - 00:28:

Citim:
Po citoj ato që tha lost_soul
Raimond me duket e cudicme qe ne kohen e lulezimit shkences gjenetike, ti akoma beson histori gjyshesh, qe forma e kokes percakotohet nga menyra si flen. Pastaj nuk eshte vetem forma. Jane tiparet e fytyres, forma e syve, nofullat e vogla etj etj.
Nuk po te kundershtoj ne cdo pike. Per shembull ajo e mirkroklimes natyrisht qe ndikon, por sic e thashe, duhen dhjetra mijera vjet. Psh irlandezet kane lekure te bardhe per arsye te mungeses se diellit. Pra lekura eshte e bardhe qe te absorboje me shume diell.

Kjo puna e DNA nuk jane perralle jutube, sepse kete projekt e filloi National Geographic dhe tani shume laboratore te tjere bejne teste.

Degjoje kete leksion mbi haplogrupin E gjysem ore nga nje laborator (Genebase).
http://www.genebase.com/learning/article/2
Eshte e gjitha interesante, por po ta cosh direkt tek 10:12 do te degjosh sesi u perhap haplogrupi E ne ballkan nga Turqia, dhe qe 1 ne 3 nga meshkujt ne Shqiperi i perkasin ketij haplogrupi. Dhe subclade i haplorupit E qe eshte ne Shqiperi perkon me ate te Turqise dhe Afrikes veri lindore (nga ku Turqia vete mund ta kete mare).
Nderkohe qe po te shohesh Spanjen, ajo ka nje subclade te E-se qe ndodhet ne Afriken veri perendimore, gje qe perkon me afersine gjeografike. Etj flet aty edhe se nga cila ane e Afrikes vijne zezaket e Amerikes etj.

Pastaj keshtu ne pergjithsi, sikur te pretendonte ndonje fshat ne veri te Finlandes, qe jemi rrace homogjene, edhe besohet, por ta pretendojne kete shqiptaret qe jane ne mes te 4 rrugeve (edhe ne menyre figurative), kjo eshte e pabesueshme.

Interesante, megjithse per mua ishte e priteshme.
Nje studim i fundit qe perputhet me llogjiken, por edhe me historine, shqiptaret, bullgaret dhe greket i ben te afert gjentikisht. Serbia, Bosnja dhe Kroacia qendrojne larg ndersa Turqia dhe Italia akoma me shume.

Per me shume lexoni ketu:
http://www.panorama.com.al/opinion/...studim-shkencor

Postuar nga AngelDevil datë 08 Tetor 2011 - 00:48:

Citim:
Po citoj ato që tha shelgu

Perendia e ndjefte.

ti je per tu vra

Postuar nga AngelDevil datë 08 Tetor 2011 - 00:51:

Citim:
Po citoj ato që tha Fajtori
Ramiz Alia shahet nga shume njerez. Por ishte personi qe dorezoi pushtetin 50 vjecar komunist ne menyre paqesore....

Faje nje pyetje kisha une:

Kujt ja dorezoi pushtetin Alia?

Postuar nga lost_soul datë 08 Tetor 2011 - 01:11:

Citim:
Po citoj ato që tha Piktor
Interesante, megjithse per mua ishte e priteshme.
Nje studim i fundit qe perputhet me llogjiken, por edhe me historine, shqiptaret, bullgaret dhe greket i ben te afert gjentikisht. Serbia, Bosnja dhe Kroacia qendrojne larg ndersa Turqia dhe Italia akoma me shume.

Per me shume lexoni ketu:
http://www.panorama.com.al/opinion/...studim-shkencor

Artikull i mire, por nuk jep idene e mases. Nuk jepet sistemi i references. Sa eshte rangu i distances gjenetike?

Kur thua qe distanca gjenetike eshte 0.15, nderkohe qe distanca maksimale eshte 0.20, tregon qe 0.15 eshte numer i madh. Ndersa, nqs distanca maksimale eshte 100, atehere 0.15 eshte numer i vogel.

Une do te spekuloja qe rangu eshte nga 0 (plotesisht te njejte) ne 1 (plotesisht te ndryshem). Po te ishte keshtu te gjithe keta popujt e Ballkanit levizin midis njeri tjetrit me nje distance 0.30.

Postuar nga Piktor datë 08 Tetor 2011 - 01:21:

Citim:
Po citoj ato që tha lost_soul

Artikull i mire, por nuk jep idene e mases. Nuk jepet sistemi i references. Sa eshte rangu i distances gjenetike?

Kur thua qe distanca gjenetike eshte 0.15, nderkohe qe distanca maksimale eshte 0.20, tregon qe 0.15 eshte numer i madh. Ndersa, nqs distanca maksimale eshte 100, atehere 0.15 eshte numer i vogel.

Une do te spekuloja qe rangu eshte nga 0 (plotesisht te njejte) ne 1 (plotesisht te ndryshem). Po te ishte keshtu te gjithe keta popujt e Ballkanit levizin midis njeri tjetrit me nje distance 0.30.

Nuk ja kam idene as une, gjithsesi meqe niset nga numri 0.03 do te thote qe luhatja brenda grupit te caktuar te jet maksimumi ky, une ec me kete llogjike deri sa te marrim vesh referencen.

Postuar nga Fajtori datë 08 Tetor 2011 - 04:54:

Citim:
Po citoj ato që tha AngelDevil

Faje nje pyetje kisha une:

Kujt ja dorezoi pushtetin Alia?

Atyre qe e kerkuan me pretendimin e ndryshimit. Ti leme teorite e kospiracionit. Berishen po e votojne njerezit sot, Ramiz Alia s'ka pune ne kete mes. Edhe ne qofte se do ishin te verteta teorite e kospiracionit, prape hoqi nga vetja pergjegjesine e gjakderdhjes. Ndersa pasardhesit po vrasin akoma per te mbajtur pushtetin vete.

Postuar nga RAIMONDI datë 08 Tetor 2011 - 06:36:

Citim:
Po citoj ato që tha kurti
Kam patur respekt te vecant per Ramizin gjithmone. paqe i gjeft shpirti
per aq sa vlen po tregoj nje histori peronale timen.

babai im ishte ne burg. motra pak me e madhe se une ne moshe adoleshente ne ate kohe pa dijenin e askujt i kishte shkruar nje leter ramiz alise pak para se te fillonin trazirat ne shiperi.
mbas nje jave eshte liruar babai nga burgu direkt me urdher te ramiz alise, shume kohe para dites lirimit tij.

one good man ramiz alia

WOW ! Kjo qenka me te vertete dicka e vecante

Vetem nje Udheheqes me zemer te madhe mund ta beje kete

Dhe ne fakt dukej qe ne pamje te jashtme qe Ramizi ishte njeri i mire

Gjithsej 28 faqe: « E parë ... « 3 4 5 6 7 8 9 10 11 [12] 13 14 15 16 17 18 19 20 21 » ... E fundit »
Trego 279 mesazhet në një faqe të vetme

Materialet që gjenden tek Forumi Horizont janë kontribut i vizitorëve. Jeni të lutur të mos i kopjoni por ti bëni link adresën ku ndodhen.