| Forumi Horizont | Gjithsej 13 faqe: « E parë ... « 3 4 5 6 7 8 9 10 11 [12] 13 » Trego 126 mesazhet në një faqe të vetme |
Forumi Horizont (http://www.forumihorizont.com/index.php3)
- Politika Shqiptare (http://www.forumihorizont.com/forumdisplay.php3?forumid=45)
-- Zgjedhjet Parlamentare 2013 (http://www.forumihorizont.com/showthread.php3?threadid=18743)
Shyqyr zotit qe behet i gjalle ky Vizionery thuj ti se une u bera merak pas fitores Rames
Re: Mesazh per shqiptare nga ish-ambasadori Withers
Citim:habitem me kete ish diplomat amerikan,perse dje kur ai ishte ne funksion diplomatik ne tirane,nuk ka reaguar,treaguar se berisha na paska qene diktatori i fundit ?perse ai nul e ngritur zerin per te miren e popullit shqiptar,perse la lejuar para syve te tija korrupsionin ne zhvillim shqiptar?edhe ky nje njolle e zeze do jeté.....
Po citoj ato që tha Fajtori
John withers, ndryshe nga shume ambasadore, vazhdon te monitoroje Shqiperine edhe pas ikjes, duke treguar nje dashamiresi te pazakonte. Kjo leter e tregon...
Sepse nje ambasador perfaqson nje shtet, jo veten e tij. Shteti tjeter nuk mund te fuse hundet ne punet e brendshme duke gjykuar zgjedhjet politike te popullit.
Asnje ambasador nuk thote troc ate qe mendon. Edhe ky qe eshte, Arvizu, eshte shume i inatos me levizjet e Sales, por shpreh vetem qendrimin zyrtar te Washingtonit. Nderkohe Sala u mundua me cdo mjet ta poshteroje. Madje dy dite para zgjedhjeve ministria jashtme shqiptare shpalli ndryshimin e ambasadorit amerikan, krejt ndryshe nga heret e tjera qe kete shpallje e ben vete shteti amerikan. Por Sala donte te tregonte se kete ambasador me te cilin po shkon keq po e heqin, tamam sic beri me Withers, per te cilin coi leter ne Washington qe ta heqin. Shpallja e paturpshme e ministrise tone te jashtme u be njekohesisht me ardhjen e Donald Rumsfeld ne Tirane, e orkestruar per qellime elektorale, qe shqiptaret te genjehen se shteti amerikan po mbeshtet Berishen dhe problemi eshte vetem ambasadori qe po heqin, kur ne fakt ambasadori ishte perfaqsues i plote i shtetit amerikan kurse Donald Rumsfeld ishte nje individ pa asnje lidhje me politiken e shtetit amerikan qe erdhi te manipuloje politiken e shtetit shqiptar ne prag zgjedhjesh. Ka shume mundesi qe ardhjen e Rumsfled ta kete sajur grupi PODESTA, i paguar nga parate publike te shtetit shqitpar, qe ne fund te perdoret krejt per qellime politike ne favor te PD-se, tamam ditet e fundit para zgjedhjeve.
Citim:vertet shqiperia rrezikoi ngrirje politique mes europes dhe shteteve te bashkuara, nga berisha por du la premtuese sa do ka qene ja prsh:me regjimin e vizave amerikane, a thua berisha i shpiku nga vetja ?
Sepse nje ambasador perfaqson nje shtet, jo veten e tij. Shteti tjeter nuk mund te fuse hundet ne punet e brendshme duke gjykuar zgjedhjet politike te popullit.
Asnje ambasador nuk thote troc ate qe mendon. Edhe ky qe eshte, Arvizu, eshte shume i inatos me levizjet e Sales, por shpreh vetem qendrimin zyrtar te Washingtonit. Nderkohe Sala u mundua me cdo mjet ta poshteroje. Madje dy dite para zgjedhjeve ministria jashtme shqiptare shpalli ndryshimin e ambasadorit amerikan, krejt ndryshe nga heret e tjera qe kete shpallje e ben vete shteti amerikan. Por Sala donte te tregonte se kete ambasador me te cilin po shkon keq po e heqin, tamam sic beri me Withers, per te cilin coi leter ne Washington qe ta heqin. Shpallja e paturpshme e ministrise tone te jashtme u be njekohesisht me ardhjen e Donald Rumsfeld ne Tirane, e orkestruar per qellime elektorale, qe shqiptaret te genjehen se shteti amerikan po mbeshtet Berishen dhe problemi eshte vetem ambasadori qe po heqin, kur ne fakt ambasadori ishte perfaqsues i plote i shtetit amerikan kurse Donald Rumsfeld ishte nje individ pa asnje lidhje me politiken e shtetit amerikan qe erdhi te manipuloje politiken e shtetit shqiptar ne prag zgjedhjesh. Ka shume mundesi qe ardhjen e Rumsfled ta kete sajur grupi PODESTA, i paguar nga parate publike te shtetit shqitpar, qe ne fund te perdoret krejt per qellime politike ne favor te PD-se, tamam ditet e fundit para zgjedhjeve.
Citim:
Shqiperia ndryshon gjithmone, edhe pse ne emigrantet kujtojme se rri statike. Ajo qe thashe eshte se do ndryshoje kursin nga ai qe i kishte dhene Sala. Kjo duket qe tani, ne zbutjen e toneve politike ne vend te arrogances prej alabaku qe transmetonte Sala.
Kur je i vjeter ne moshe dhe semuresh direkt thua do vdes skam me shprese etj etj kur je i ri dhe semundjet i kalon shume kollaj pa mendu vdekjen fare dhe pse mund te jesh afer saj. Shqiperia ka per tu bere se eshte popullsi e re relativisht ka energji dhe optimizem, nuk mund te ndodhin mrekulli brenda nje nate por nate pas nate po.
Shqipëria dha një shembull për demokraci
Me përjashtim të incidentit fatal, pjesa e zgjedhjeve shkoj mirë në tërë tterritorin shqiptarë. U pranuan rezultatet, dhe vetëm përpara.
Nëse më lejoni ta jap një opinion timin të lirë, nuk them se është i saktë, por thjesht po e ndaj me ju.
Unë mendoj se Shqipëria më së largu do të shkoj në zgjedhje të parakohëshme më së largu 2 vjetët e ardhshëm.
Shtrohet pyetja pse?
Janë këto arsyet:
1) PS nuk ka strategji për ekonominë, me këtë ndalem te lirimi i taksave për 95%, që është vrastare për shtendërtimin dhe funksionalizimin e resurseve shtetërore, ushtria, policia, shëndetësia, etj, etj.
2) Nëse do e merrte dhe këtë mandat Sali Berisha, do kishte revolcion dhe mund të shkonte dhe më larg, luft civile, iku për t'u kthyer prap, siç e përsëriste disa herë. Më PD-ja në Shqipëri do të shëndrroje në parti minorene. Tani, përderisa i konsolidon radhët e saja dhe zgjedh kryesinë e re dhe liderin e ri, duke u përpjekur që të mos ketplassaritje, në zgjedhjet e ardhshme ( pas dy viteve), përsëri edhe 8 vjet pushtet.
3) Edi Rama ka amicie poltike, por, nuk është vizionar dhee është i orientuar nga pesimizmi dhe negativiteti, këta lloj njerëz nuk mund t{i rezistojnë stuhive politike, kjo edhe më shumë ma forcon bindjen se Shqipëria do të shkojë në zgjedhje të parakohëshme më së largu dhe dy vitet e ardhshme.
4) Shqiptarëve do t'u thuhet, e morën PS pushtetin, u bëtë të varfër, Tash na lini të vazhdojmë aty ku e lam.
Sido që të jetë është thjesht një opinion i imi mbi reflektimet në Shqipëri.
E vetmja gje qe e con ne zgjedhje te reja shqiperine eshte vetem nje "tradheti" tjeter e Ilir Metes mor zoteri
Citim:
Po citoj ato që tha arturm
E vetmja gje qe e con ne zgjedhje te reja shqiperine eshte vetem nje "tradheti" tjeter e Ilir Metes mor zoteri
Citim:
Po citoj ato që tha arturm
| Gjithsej 13 faqe: « E parë ... « 3 4 5 6 7 8 9 10 11 [12] 13 » Trego 126 mesazhet në një faqe të vetme |
Materialet që gjenden tek Forumi Horizont janë kontribut i vizitorëve. Jeni të lutur të mos i kopjoni por ti bëni link adresën ku ndodhen.