Forumi Horizont Gjithsej 350 faqe: « E parë ... « 117 118 119 120 121 122 123 124 125 [126] 127 128 129 130 131 132 133 134 135 » ... E fundit »
Trego 350 mesazhet në një faqe të vetme

Forumi Horizont (http://www.forumihorizont.com/index.php3)
- Shqiperia, traditat kulturore (http://www.forumihorizont.com/forumdisplay.php3?forumid=114)
-- Albanian Rrace Puro? (http://www.forumihorizont.com/showthread.php3?threadid=18612)

Postuar nga Piktor datë 12 Qershor 2012 - 00:36:

Citim:
Po citoj ato që tha SHKODRA4001

Asnje shtet nuk do te mund te qendronte ne kembet e tij po nuk qe mbeshtetur apo poqese nuk i ka vene themelet ne rrenjet e identitetit, kultures rrenjesore dhe parimeve te cilat ato jane ne vijim....Identitet Rrenjesor eshte pasqyra,ku ne shikjohemi cdo dite zotni!Cilet ishim ne, nga erdhem ne, pse ne ndryshuam kaq shume here identitet?ILLYRIAN,PO SHKOJ ME SHKURT ARBERIA, E TANI ALBANIAN?me keto fraza une nuk mesoj brezin e ri sepse sjam 100vjecar une,se deri te vdes do mesoj nje gje te re,nje lajm te ri mbi identitetin ton ku une e kerkoja me pyetjen pse???dhe psene e ka ne dore vetem realiteti ku tek ne ne shqiperi,nuk interesohet nuk ju pelqen shtresave te larta,qe kane perzier historine zanafillen e origjines tone,pra vetem sepse kan gisht dhe dore dhe vete albanian,ne devijimin e RRENJES SE TIJ,duke u bere here aleat me perandori romake,e here aleat me osmane e deri me kohet tona ku dhe sot aleanca si shume shpejt do jete rrezik i brezave te rinj e jo une e ti...mundesh te jemi nje rrace me FARSI-perset po sjemi afer sot se? mundemi te jemi nje rrace me vikinget po cfare dolli se ?? kjo ishte qellimi im te dija ku ne bazohemi hodhesisht e jo teorikisht me denoncime arbitrare,jo an zuni sllavi, jo na kapi hajvani...po ku e din ti se na zuni sllavi apo te kapi hajvani se?? vertet 500 vje tndenji turku otoman ne ballkan,e jo vetem shqiperi se......e pse tek ne ndikoi kaq shume?po ne gadishullin iberik 800vjet dominim arab,e sot spanja eshte vje vend prap po ai,eshte spanja qe zbuloi boten s bahsku me portugezet..ato sot nuk rrine cdo tit te fajsojn arabin se i pengoi dje.......pppffff albanian si shum shkurt ja fut e pretendon se jemi me te vjetrit ..

Shkodra ka shume shtete sot ne bote qe ka popuj te ndryshem brenda, pra kultura te ndryshme e jetojne per bukuri.
Ne lidhje me emrin.
Ka shume teori por me e pranueshmja eshte se ndervete njerzit i thoshin vetes shqiptare, kjo sipas nje teorie qe me pelqen mua por nuk mund te them me saktesi se eshte e verteta pasi nuk jam plak aq me pak i lashte mije vjeçar. pra po thoja se i thonin vetes shqiptar se flas shqip (shqyp) per qarte. Shprehja me e vjeter nder shqiptare kur donin te merreshin vesh ishte "shqyp po flas se nuk flas turqe".
Ndersa te huajt na njohin me Albania pasi zemra e Shqiperise se sotme ka qene e banuar nga nje fis Ilir Albanet. Qyteti i tyre ishte Albanopoli.
Ketu ka mundesi rotacioni te L me R siç ndodh rradhe dhe me se shumti ajo mes N dhe R te jene disa faktore qe Arberia te njihej prej toskeve.

Gjithsej 350 faqe: « E parë ... « 117 118 119 120 121 122 123 124 125 [126] 127 128 129 130 131 132 133 134 135 » ... E fundit »
Trego 350 mesazhet në një faqe të vetme

Materialet që gjenden tek Forumi Horizont janë kontribut i vizitorëve. Jeni të lutur të mos i kopjoni por ti bëni link adresën ku ndodhen.