Forumi Horizont Gjithsej 40 faqe: « E parë ... « 4 5 6 7 8 9 10 11 12 [13] 14 15 16 17 18 19 20 21 22 » ... E fundit »
Trego 40 mesazhet në një faqe të vetme

Forumi Horizont (http://www.forumihorizont.com/index.php3)
- Dritëro Agolli (http://www.forumihorizont.com/forumdisplay.php3?forumid=95)
-- Kush është Dritëro Agolli ? (http://www.forumihorizont.com/showthread.php3?threadid=104)

Postuar nga RAIMONDI datë 28 Tetor 2011 - 07:02:

[QUOTE]Po citoj ato që tha Vizioner
[b]Lexoni poezitë e reja të Dritëro Agollit

(Botuar për herë të parë në ”Milosao..."
nga Botimet Shqiptare më 17.10.2010 )

Prej kaq kohësh Dritëro Agolli mban në sirtar një përmbledhje të re me poezi që ai e ka titulluar “Prit edhe pak”. Por ky libër, me vargjet e reja të poetit ende nuk ka mbërritur në duart e lexuesve. ”Milosao” boton për herë të parë këtë përmbledhje me poezi të zgjedhura nga libri më i ri i Agollit, duke i uruar
Gëzuar ditëlindjen e tij të 79-të festuar pak ditë më parë (13 tetor 2010)

Dritëro Agolli

Muri kinez dhe kinezka

Ju them: Në rininë time dikur
kam qenë i thatë si eshkë.
Në dhomë larg, nga kinezkat më ndante një mur
dhe s’futa dot në shtrat një kinezkë.

E shihni? Kam qenë vërtet një trulesh,
një leshko pashpresë,
se ndofta shaloja Murin Kinez,
sikur të shaloja në shtrat një kinezkë.

2007

hahahahahahahahahahahhahahahahahahhahaha-- Diretori po me kenaq me kete fjalen Kinske --loooooooooooooool
E perdorka si puna ime

--By the way --Une diten e lindjes se Enverit u njoha me nje kineske --hahahahahahahahahhahahahahahaha

------Driteroi eshte poet i shkelqyer --Ka poezi qe rezaton embelsi dhe te perkedhel shpirtin ....

-- Ai eshte perkethyer ne shume gjuhe --por Natyrisht perkethimi i poezise eshte i veshtire dhe kerkon perkethyes te zote ---sidomos ne keto kohe ku cdo gje eshte me para ne dore....

--Por nuk kemi as perkethyes te zote, sepse poezia e kerkon perkethyesin te jete tip poeti

--Ne pergjithesi Kultura kekron subvencionim nga shteti qe te perhapet edhe jashte

--Por sa per dijeni Driteroi njihet si poet i madh shqiptar , te pakten ne hapesiren ballkanike ai eshte ftuar disa here nga vendet fqinje ne per konferenca letrare dhe poetike

---Por Driteroi shkruan me shume per tema qe jane te jetes shqiptare --Dhe atehere kur ai ishte ne kulmin e tij Shqiperia ishte e mbyllur --Tani ai eshte moshatar ,dhe e ka te veshtire te gjeje nje perkethyes te zote etj

-Megjithate per te pelqyer nje poet njeriu nuk ka nevoje t e pyes te huajin ,por pyet zemren e tij , se poezia eshte dicka shpirterore --dhe Driteroi te pushton zemrne me embelsine e vargut te tij

---------DHe se cfare niveli Intelekti kane shqiptaret ne krahasim me popujt e tjere ,Nuk ngelet ne doren e Lostit apo te tjereve
sepse
shyqyr zotit sot bota ka te gjitha mjetet qe ta kuptoje se cfare niveli Intelekti kane popujt ne pergjithesi dhe ka krijaur Statistikat e nivelit te koeficientit te Intelektit (IQ)
--dhe mbi bazen e kesaj specialsitet flasin per Nivelin e intelektit qe kane njerezit e thejshte te nje populli te cilet perbejne ehde shumicen demruese te atij populli

----------Dhe sipas studimit qe vazhdon prej 10 vjetesh e mos me shume , deri tani Shqiptaret , sipas -Organizatave te specializuara per kete pune te EU-se dhe te USA , jane ne vendin e dyte ne bote

-------Pra , ketu nuk ka vend per te share popullin shqiptar pse pelqen Driteroin , edhe sikur shqiptaret te kishin IQ me te ulet
--Prape nuk ke te drejte te fyesh shijet artistike te nje populli te tere ,sepse nuk te pelqen ty qe tek e fundit je nje njeri i zakonshem

--Kjo eshte jo vetem ligesi,por edhe qesharake te fyesh popullin tend --Aq me teper qe te pakten ne drejtim te intelektit Shqiptaret ua kane marre te gjitheve

-------Ky eshte fakt i organizmave me serioze te botes moderne , dhe nuk ke se si te thuash tani

-Te thuash tE kunderten sepse i pelqen ndonjerit ketu ?-- S'ka kuptim

--Njeriu duhet te flasi me fakte , edhe te tregohet i pergjegjeshem kur flet per shijen e nje populli te tere -Se ne ne te kundert behesh karagjoz ,

-Askush nuk ka te drejte morale te fyej popullin e tij ,ne pergjithesi ,por edhe popujt e tjere
--Ky eshte morali i kohes sot

---------Por ama kur populli ka zene vendin me te mire ne Europe dhe te dytin ne bote per nivel inteligjence -----------Atehere te shash ate popull tregon se je tamam Hajvan------

---Me pare thuhej se IQ me te larte e kishin Popjt cifute Ashkena , ---Kur tani po del se ne vend te pare jane Kinezet dhe ne vend te dyte Shqiptaret
,pastaj vjen Hong Kongu e me rradhe ....Spanja etj

Pse ore nuk diskutoni dot ju pa sharje dhe fyerje ndaj popullit shqiptar ??

-Nese nuk te pelqen poeti --Ti thuaj ato objeksionet e tua , dhe nuk ke te drejte te gjykosh shijen e nje populli te tere, pse nuk ka shijen tende ..

Gjithsej 40 faqe: « E parë ... « 4 5 6 7 8 9 10 11 12 [13] 14 15 16 17 18 19 20 21 22 » ... E fundit »
Trego 40 mesazhet në një faqe të vetme

Materialet që gjenden tek Forumi Horizont janë kontribut i vizitorëve. Jeni të lutur të mos i kopjoni por ti bëni link adresën ku ndodhen.