Forumi Horizont | Gjithsej 137 faqe: « E parë ... « 126 127 128 129 130 131 132 133 134 [135] 136 137 » Trego 137 mesazhet në një faqe të vetme |
Forumi Horizont (http://www.forumihorizont.com/index.php3)
- Besimi Fetar (http://www.forumihorizont.com/forumdisplay.php3?forumid=182)
-- Zoti. Egzistenca e Tij dhe ndikimi i Tij ne jeten tone. (http://www.forumihorizont.com/showthread.php3?threadid=2911)
Ti po me thua me mire te mendoj se mua nuk me lindi asnje grua, u linda vete, ose me mire nuk jam lindur akoma? . Por si mund ta mendoj dhe aq me pak ta besoj, kur une e shoh veten cdo cast? ky qenka ne menduarit lirisht?
nuk ka shembull me te mire qe verteton ate qe thashe me siper mbi perceptimin qe ka njeriu qe gjerat krijohen... ti jasemina s'je krijuar nga asgjeja, (gje per te cilen po flasim ketu).. ti je transformuar nga nje lende ne tjetren.. ja pikerisht prej shembuj te ngjashem me kete ju besoni ne krijimin nga asgjeja
Te mendosh ne nje krijim rastesor do te thote qe: une marr disa copa letre ne secilen ka nga nje shkronje, i hedh ne ajer dhe ato sipas llogjikes qe nxjerr ti kur te bien ne toke, te formojne nje vjershe te Naimit( apo qofte te nje femije kopshti)
Keshtu une do te bindesha se nje krijim kaq preciz dhe i mrekullueshem do te ishte i rastesishem. Keshtu une do te besoja pse kur toka rrotullohet nuk derdhen detet dhe oqeanet,ne pozicionin me "koke posht".
nqs i hedh letrat vetem nje here, gjasat jane qe te mos formohet vjersha e naimit, por nqs i hedh 1 milion here, gjasat rriten. nqs ato letrat i hedh me miliarda, miliarda ne fuqi miliarda miliarda here, un them qe vjersha e naimit ka gjasa te forta qe te krijohet... mos eshte gje koha e fundme??
me mijera vjet njerezit besonin fuqishem qe toka eshte e sheshte, pastaj besonin qe toka eshte qendra e universit, nderkohe qe komplet te gabuara.. dhe e di pse besonin njerezit ne gjera te tilla, sepse ashtu i dukej.. kur filluan te mendonin dhe arsyetonin, zbuluan qe gjerat nuk ishin ashtu sic dukeshin..
historia e mendimit njerezor tregon shume sesi mendojne njerezit. dhe besimi yt ne krijim, nuk vjen nga arsyetimi, por dukja dhe perceptimin
qe ti veme kapak.
te lutem me verteto: "zoti krijoi gjithesine nga asgjeja.."
mos u lodh kot me pyetje, "kush e krijoi kete apo ate?", "nga erdhi?".. keto pyetje kane kuptim vetem atehere kur presupozohet krijimi, gje te cilen po mundohemi te kuptojme..
po ashtu fraza lirike te tipit "toka eshte e mrekullueshme" jane ndjenja te dua poetike e ndertuar me fjale shume relative dhe subjektive dhe jo prova..
vertetimi duhet te jene i perbere me fjali deftore te tipit.. "kemi faktet 1, 2, 3, 4, ....", "nga faktet 1 dhe 2 rrjedh fakti 5", etj etj, dhe konkludohet ne "prandaj zoti krioi gjithesine" ok?
shendet.
Gjithsej 137 faqe: « E parë ... « 126 127 128 129 130 131 132 133 134 [135] 136 137 » Trego 137 mesazhet në një faqe të vetme |
Materialet që gjenden tek Forumi Horizont janë kontribut i vizitorëve. Jeni të lutur të mos i kopjoni por ti bëni link adresën ku ndodhen.