| Forumi Horizont | Gjithsej 20 faqe: « E parë ... « 5 6 7 8 9 10 11 12 13 [14] 15 16 17 18 19 20 » Trego 977 mesazhet në një faqe të vetme |
Forumi Horizont (http://www.forumihorizont.com/index.php3)
- Arkiva (http://www.forumihorizont.com/forumdisplay.php3?forumid=356)
-- Per cfare gatimi Shqiptar ju ka mar malli me shume ??? (http://www.forumihorizont.com/showthread.php3?threadid=8743)
Citim:
Po citoj ato që tha puntori
per 4 persona
Spaghetti ose makarona te gjata 500 gr
uje rreth 5 l
kripe
vaj
djath i grire
ragu me melci vici.
Pasi te ket vluar uji rrasi krypen por jo shume pak me pak se sa shija jote.
Hidh makaronat dhe si e papertuar qe je perzieji tash e pare disa here sa me shume aq me mire
Nderkohe ne "bagno maria"zbut ragune.
pasi te jene zier makaronat kulloi ne nje ene te pershtateshme dhe pasi te jen kulluar mire (shume e rendesishme kjo) njomi me vaj ulliri dhe perziji me ragune e shkrire nga banjoja dhe mbushi pjatat. Pastaj sipas deshires edhe dajthi i grire qe ne kete rast preferohet Grana Padana.
dhe te befte mire.
ps mund ta shoqerosh me vere te kuqe dhe me nje cope bisteke apo berxolle.
Citim:shiko se po nuk gjete me melci vici perdor ate me mish lepuri.
Po citoj ato që tha kotka
bo bo c'me bere punetoro, po me leshon goja leng, si do ta shtyj sa te vete ne shtepi qe ta bej dhe te them neser si me doli.
grazie
Citim:
shiko se po nuk gjete me melci vici perdor ate me mish lepuri.
Ok radhen tjeter perdor ate me mish lepuri.
Citim:
Ok radhen tjeter perdor ate me mish lepuri.

jo se per sonte hengra buke te ngjyer ne dhjame derri e ndame pergjysem ajo mishin dhe une ngjyja tulet e bukes poshte buzes te perlyera me dhjame.
Citim:
jo se per sonte hengra buke te ngjyer ne dhjame derri e ndame pergjysem ajo mishin dhe une ngjyja tulet e bukes poshte buzes te perlyera me dhjame.![]()

Citim:
jo se per sonte hengra buke te ngjyer ne dhjame derri e ndame pergjysem ajo mishin dhe une ngjyja tulet e bukes poshte buzes te perlyera me dhjame.![]()
Citim:
Po citoj ato që tha dreqja shkodrane
puntori kujdes mos te shnoshesh naqe
une sot e kam nermen te ha sushi,
ushqimi qe kam ma fiksim
Citim:
Kjo puna e sushit vertet qe eshte fiksim i modes.
Ne fund te fundit cfare eshte, oriz llapa i mbeshtjelle me lekure peshku dhe me nja dy therrime avocando ose karrota dhe me pak salmon te gjalle brenda.
Edhe mua me mbajti ca kohe ky lloj fiksimi, por duke menduar permbajtjen e kesaj te famshme sushi, tani nuk e kam me fiksim, thjesht e perdor ndonjehere per orektiko, ashtu me ndru gojen.
Mahh shije amerikane nejse un nuk e ha dot sushin dreqe, por ma mir shkyj naj lekur t'that thiut te tham ne tym.:p
Citim:
Mahh shije amerikane nejse un nuk e ha dot sushin dreqe, por ma mir shkyj naj lekur t'that thiut te tham ne tym.:p
Receten e ka kotka futi nji vrap nga mahnatani ne boston e shijo makarona t vetem se thuji jo me ragu por me sugo dha baziliko meqe je vegjetariane.
Citim:
nuk jam veteriane por thjesht nuk jam fance e mishit,

se mos e thash vegetarian gabim ne shqip se po na del ndonje amore e na korrigjon
Citim:
do te thuash vegetarian, se per pak na dole deshmore![]()
Citim:
ja sikur ta dija per zotin..
Citim:
po une nuk jam Amorja mi dreq
Citim:
e di qe sje Amorja por ju brezi i Enverit te rrini siper kokes dhe jeni te paret per korrigjime..
Citim:
korrigjime ortografike do te thuash, jeap te thajme se e kishte shkollen te forte xhaxhi jo shaka
hajde naten tani se duhet me ba edhe nja do pune.
naten dhe te befte mire sushi
Citim:hahahaha lol edhe un shtu i them damn i havent had that in ages
Po citoj ato që tha katilesha007
..........
Kurse na i thojme syltepric......
hmmmmm
Te them te drejten per gatimet qe me vete mendja i gatuaj dhe vet ,por me ka marre malli per te gjitha gatimet nga dora e mamit tim.Sa me mungojne

i hate albanian and greek food..
Citim:italien.
buono però. lol dreqe se nuk te kam puth kaher online 
Citim:
italien.buono però. lol dreqe se nuk te kam puth kaher online
![]()
Weee c'kam ngrene nje byrek sot me veze, qumesht dhe gjize
the best
ashtu si e kam qef une.
Nje torte shqiperie qe te kercet sheqeri ne goje doja tani

Citim:
Po citoj ato që tha Evisa
Weee c'kam ngrene nje byrek sot me veze, qumesht dhe gjizethe best
ashtu si e kam qef une.
Nje torte shqiperie qe te kercet sheqeri ne goje doja tani![]()
![]()

Citim:
puntor kur te vi ne itali vetem makarona du prej teje
kissss dhe une ty tek syni

Citim:
Po citoj ato që tha halfgang
Te ngecte ne fyt ishalla![]()
![]()
![]()
Ke ngrene gjellen time te preferuar dhe nuk le nje te prere per mua ??? :p![]()
me behet qefi qe te lexova pas shume kohesh
Mos u zhyt ne konkluzione kot me kot se te kam ruajtur 5 copa se e di qe te haej
pije na solle apo do hame byrek edhe uje si te varfer qe jemi

Citim:
Citim:
Po citoj ato që tha cedrus
U realy thing u know the albanian and greek food?
Citim:
pse nuk e dikam ushqimin shqiptar perderisa jam rrite me nane shqiptare, plus qe ka plot restaurante shqiptare dhe greke..
Citim:
Po ti njef ushqimin e vendit ku ke lindur dhe rritur.
Ka kushina shqiptare te mrekullueshme sidomos ne Tirane dhe bregdet.
Ushqimi grek njihet ne Greqi dhe jo ne USA. Restorantet greke ne USA ta shpifin se i kane ca greke te palare dhe me thonj te paprere. Yak, kam qene njehere kur isha ne USA dhe me erdhi ndot
Citim:
po mire mor se te padal sjemi, nuk them qe e njoh guzhinen shqiptare dhe greke ktu ne USA... skam lan tirane dhe bregdet restaurant pa shku kshuqe e njoh shume mire guzhinen shqiptare.. po ashtu dhe ate greke... THJESHT SME PELQE.. shija ime..
Citim:
Sigurisht, ke te drejten tate???
Po cfare kuzhine ke qejf, Franceze?
Citim:
francezja ok, perferoj shume Sushi dhe ushqim Italian

Citim:
Po citoj ato që tha SmoKer`
how about indian ?! ...spicy curry ...![]()
Citim:
i love spicy food por indjant i kam te siklet, me duket te flliqet

Citim:
francezja ok, perferoj shume Sushi dhe ushqim Italian
Citim:
Sushi, Pash Zotin. Kam nje kineze ne pune qe ha Sushi dhe nuk i afrohesh dot. I vjen era e lekures si peshk me udher.
Ketij sondazhi ja shtova edhe nja tre mundesi te tjera meqe guzhina Shqiptare eshe me e larmishme sesa byrek dhe patellxhana.
Tani per tani sme vine te tjera gatime Shqiptare ne mend, por mirepriten sygjerimet.
Citim:
ngaqe nuk lahet prandaj

tave dheu
me cfare pergatiten kjo
merret nje tave mbushet me dhe, dhe piqet
Citim:
Po citoj ato që tha cancer
merret nje tave mbushet me dhe, dhe piqet
tava e dheut eshte nje gje e shpifur qe skam si ta pershkruaj. Po keta forumistat ngaqe jane patriote te medhenj e pelqejn te gjith taven e dheut, kur ka 1000 gatime te tjera me te mira
Citim:
Po citoj ato që tha cancer
tava e dheut eshte nje gje e shpifur qe skam si ta pershkruaj. Po keta forumistat ngaqe jane patriote te medhenj e pelqejn te gjith taven e dheut, kur ka 1000 gatime te tjera me te mira

Tave dheu.... ??
C'fare permban kjo tave dheu. Se ja Canceri i ra shkurt fare i hidhka ca "dhe" brenda edhe "vuala"
hajeni thote

Ku jane futur guzhunjeret...
Papapapa Rubinin ku e kam nga me eshte futur qe si gjihet as nami as nishani

Kam ngrene nje sheqerpare qe o my god... sheqeri ne goje kerciste sa dhe pusi me uje nuk me dilte te pija

Patllixhana te mbushura hemm me ka mare malli.
Per disa lloj gatimesh me ka marre malli....!!!
Nder te tjera per ; Tave me Kos....dhe per Byrek me Hislla ose Spinaq!
..................
Per nje tave te shijshme kosi ju duhen:
kotoleta qingji te cilesise shume te mire
kos i pakastruar nga yndyra (une blej kos grek shume te yndyrshem)
veze
pak oriz (nje grusht)
miell
gjalpe
kripe
piper
Futeni mishin (per 4 persona rreth 1kg, kotoletat kane kocka prandaj merrni pak me shume mish se zakonisht) ne tave, sperkaten me gjalpe dhe futeni ne furre derisa te piqet e te marre nje ngjyre te bukur te kuqerremte. Hiqeni mishin nga tava. Ne nje tenxhere hidhni gjalpe dhe kur ai te jete tretur e nxehur shtoni dy-tre luge miell. Kur mielli te kete marre ngjyre te arte shtoni lengun e mishit dhe perziejini mire. Ne se salca eshte shume e trashe shtoni pak uje. Eshte shume e rendesishme qe salca te mos kete kokrriza! Prandaj, perdorni nje mixer per te tretur miellin mire. Ne nje ene te thelle shtoni kosin (rreth 1L per 4 persona), dy veze, salcen e miellit, orizini, kripe, piper. Perziejini te gjitha shuem mire dhe shtojani mishit ne tave. Futeni taven ne furre dhe kur te kete marre ngjyren e kuqerremte hiqeni nga zjarri. Ju befte mire!
..............................
Byrek me spinaq
Për 4-5 persona duhen:
Miell 3 gota uji (500g), ujë 300 g (6 filxhanë kafeje),kripë. spinaq 1 kg, vezë 1 kokërr, djathë 100 g, vaj 1/2 filxhan çaji, kripë, piper. Spinaqi për mbushje pastrohet, lahet në ujë të bollshëm dhe përvëlohet 2-3 minuta në ujë të vluar me kripë; kullohet duke e shtrydhur pak, pritet dhe përzihet me djathë të thërrmuar e vezë, shtohet kripë, piper dhe shtrohet në byrek. Për byrekë preferohet miell i fortë ( miell që përmban gluten më tepër dhe ka elasticitet ). Në tavolinë ose tepsi hidhet miell, në mes hapet një gropë ku hidhet ujë me pak kripë. Për 1 kg miell merret 550-600 g ujë, megjithëse kjo varet nga lagështia e miellit. Duke e përzier nga mesi, zihet një brumë i fortë,i cili punohet 10 minuta, ndahet në kuleçë, mbulohet me picetë të lagur dhe lihet 20-30 minuta që të zbuten proteinat dhe të fitojë elasticitet. Në këtë mënyrë petët do të hapen më mirë. Nga çdo kulaç bëhen petë të vogla, secila prej tyre spërkatet me nisështë dhe vendosen 3-4 copë njëra mbi tjetrën, pastaj hapen petët e zakonshme. Këto shihen herë pas here që të mos ngjiten me njëra-tjetrën dhe i hidhet nga pak nisështë. Në tepsi të lyer me yndyrë shtrohet gjysma e petëve, duke i spërkatur secilën me yndyrë, mbi to shtohet mbushja dhe mbulohet me pjesën tjetër të petëve të spërkatura me yndyrë. Anët mbështillen nga brënda. Byreku spërkatet me yndyrë dhe piqet.

...Cila Vajze e Forumit, do na gatuaje sonte nje Tave me Kos???
Mjer NE beqaret qe na "thaet" barku, per kesoj gjellesh...!!!

| Gjithsej 20 faqe: « E parë ... « 5 6 7 8 9 10 11 12 13 [14] 15 16 17 18 19 20 » Trego 977 mesazhet në një faqe të vetme |
Materialet që gjenden tek Forumi Horizont janë kontribut i vizitorëve. Jeni të lutur të mos i kopjoni por ti bëni link adresën ku ndodhen.