Forumi Horizont | Gjithsej 669 faqe: « E parë ... « 133 134 135 136 137 138 139 140 141 [142] 143 144 145 146 147 148 149 150 151 » ... E fundit » Trego 669 mesazhet në një faqe të vetme |
Forumi Horizont (http://www.forumihorizont.com/index.php3)
- Diskutime Shoqërore (http://www.forumihorizont.com/forumdisplay.php3?forumid=125)
-- Me mire nje femer te huaj se nje shqiptare (http://www.forumihorizont.com/showthread.php3?threadid=5952)
U ka ikur truri djemosha apo beni shakara
Vite me pare takova nje djale nga Tirana rreth te 26 -ve.Pime ndonje birre dhe biseda erdhi tek martesa.Me tha qe gruan do ta merrte angleze.Dakord i thashe,por ajo do te ta dredhi sa here t'i doje qefi.Ajo ne njeren ane une nga ana tjeter me tha.E mbyllim biseden ketu i thashe dhe po mendoja me veten time per te ardhmen e femijeve te mij qe jane te tre djem.Mos valle do ta mendojne jeten si ky i luajtur mendsh ,i cili kish abandonuar gjithcka fisnike qe kemi.Por jo,thosha i menduar une nuk i kam edukuar te behen harramer.Ata nuk kane jetuar asnjehere larg familjes,pervecese kur shkojne me pushime.Dhe i madhi nuk me zhgenjeu.Vajza qe zgjodhi eshte nje shqiptare si kukull me te gjitha karakteristikat e mira qe e karakterizojne nje femer,plus nga nje familje shume e mire.Qe te dy jane studente ne universitet.Nuk e dij dy te tjeret,por friken ja kam te voglit sepse ai u rrit ketu dhe sillet njesoj si keta.
Vitin e kaluar nje miku im nga Vlora ,i cili ka banuar ne Shijak tani ketu ne Londer me tregoi se i biri i tij ishte martuar me nje spanjolle dhe kishte edhe nje vajze.Nje dite plaku dhe plaka shkuan per vizite tek djali,i cili i priti ndersa nusja e djalit nuk e luajti menderen fare dhe rrinte me kembe perpjete ne sofa duke pare televizor.Djali u ngrit u beri kafe, te cilen pleqte nuk e pine dhe te merzitur u ngriten e iken duke i thene djalit qe kjo zuske mos te na shkeli me ne shtepi.Di raste kur gruja i thote burrit shqiptar;Ti do te mbash femijen se une do te shkoj ne disko me miqte e mij te vjeter dhe vjen ne shtepi afer mengjezit e dehur e cope-cope,ose ka raste qe fle tek shtepia e dikujt.Keta djem langaraqer te cilet kane qene dhe jane per vite te tera larg kujdesit prinderor i kane humbur karakteristikat e te qenit shqiptar dhe jane kthyer e do te kthehen ne skllever te ketyre rruspive te huaja.
Nuk e mohoj qe edhe ne Shqiperi ka ndryshime dhe disa nga ju e kane cuar kete fryme degjenerimi edhe ne menyren e jeteses atje,por besoj se nuk kane mundur ta infektojne dot gjithe rinine shqiptare.
More harremseser nje vajze shqiptare edhe prostituta me e madhe te jete kur te vjen ne shtepi ,nena babai,motra apo vellai ajo t'i respekton.Nje shqiptare nuk rri me kembe perpjete dhe t'ju thote( f... o..)duke i trajtuar me keq se nje qen.
Uragani te me falesh,por je shume gabim dhe ke dale nga binaret dhe je kthyer ne nje hic.Nuk mund ta mohoj qe ka raste te vecuara nga ato qe thua ti,por nuk eshte e pergjitheshmja .Pse mos ato vajza qe ti ke pare lokaleve te Tiranes tek ish blloku perfaqesojne gjithe vajzat shqiptare?Jo miku im nuk eshte ashtu.Neper shtepira neper shkolla e neper punra te ngryshme ke plot vajza te shkelqyera.
-Edhe ne emigracion ke plot very nice girls,bile disa i ke edhe ketu ne kete diskutim,te cilat ja vlen ti kesh bashkshorte e shoqe jete deri ne vdekje.
-Te me kuptoj ndonjera me te cilen jam perplasur per ide e mendime te ndryshme.Per nga zgjuarsia,karakteri e morali i tyre nga une kane vleresim maksimal,pamvaresisht se nuk i njoh personalisht.Pervoja ime me ndihmon te gjykoj e vleresoj dike edhe nga mendimet qe ai ,ajo shpreh.
Injoranca te bene themi ne vlonjatet te hapesh si ,,purtha ne derrase''Ne emigracion kane shkuar lloj-lloj injoranti te cilet dijne vetem te punojne e te hane dhe te shkojne ne navojtore,pra tamam si kafshet.Pra edhe femijet e tyre te tille do te behen;vajzat e tyre me keta king konget do te shkojne dhe ne i shohim cdo dite.Por une po diskutoj per ate pjese te shendosh te shoqerise sone e cila ka koncepte te drejta per jeten.
Ata qe mendojne si Uragani do ta shohin temen ne valle kur ta provojne se c'eshte nje zuske e huaj.Jeta do t'ju behet ferre dhe do t'i kene gjithe jeten persiper t'ua bejne ato.Me nje fjale skllever te zuskave.Nqse keni stomak te fort,ju vafte mbare!
Mos harroni kurre ju djem e vajza se asnjehere nuk do ta gjeni ngrohtesine e te huajve,prandaj lidhuni me njeri tjetrin me dashuri te sinqerte shqiptari,per te cilet familja eshte e shenjte.
Kur vjen puna per kete pike i harroj inatat dhe merite me ndonjerin dhe duke qene prind ju uroj te gjitheve jete te lumtur; duke e gjetur dashurine midis shqiptaresh!
Te me fale ndonjeri,qe e kam kritikuar!
Respekt per te gjithe! :o :o :o
Gjithsej 669 faqe: « E parë ... « 133 134 135 136 137 138 139 140 141 [142] 143 144 145 146 147 148 149 150 151 » ... E fundit » Trego 669 mesazhet në një faqe të vetme |
Materialet që gjenden tek Forumi Horizont janë kontribut i vizitorëve. Jeni të lutur të mos i kopjoni por ti bëni link adresën ku ndodhen.