Forumi Horizont | Gjithsej 20 faqe: « E parë ... « 6 7 8 9 10 11 12 13 14 [15] 16 17 18 19 20 » Trego 200 mesazhet në një faqe të vetme |
Forumi Horizont (http://www.forumihorizont.com/index.php3)
- Mjekësia (http://www.forumihorizont.com/forumdisplay.php3?forumid=266)
-- Diagnoze (http://www.forumihorizont.com/showthread.php3?threadid=10468)
Arriti edhe pergjigja e Ro-logjise.
Grafia e gjunjeve-normal.
Ac uric -normal
PT INR- normal
Thyreoid Panel- normal
Parathormoni - normal
Calciumi 7.4 norma (8.0 -10.5)???? U kerkua perseritja dhe Ca i jonizuar
U kerkuan proteinat (Alb/glob) dhe imunoglobinat
(Elektrolitet ne urine--normal)
Ro-grafi e shtylles ne dy projeksione:
Demtim i padeterminuar i trupit te vertebres Th 10 dhe Th 11. hapesira vacuolare ne trupin e ketyre vertebrave me te shprehura ne pjesen e poshtme te Th 10. Te jep idene e nje hematome te rezorbuar.
pergjigja e CT scan vjen mbasdite
U hodh ideja per, nje Bruceloze. U kerkua titri. Gjate kursit te saj ne raste te rralla kjo semundje shkakton te tilla vakuolizime ne trupin e vertebrave (konsulta me rheumatolog, imfeksionist dhe ortoped)
hem... kerkova aPTT dhe kohen e hemorragjise ne fakt jo PT dhe INR.
Citim:
Po citoj ato që tha MARSMED
hem... kerkova aPTT dhe kohen e hemorragjise ne fakt jo PT dhe INR.![]()
Urgjent!!!
me duhet nje Mantu... a ca bejne atje per te diagnostiku nje TBC ...
Dyshoj per TBC skeletal ...
Gjithsesi po ja pata fut kot ...me jep dhe
fosfatazen alkaline,LDH...
dhe pergjigjet e atyre analizave qe u thane qe jane marr ....oooooooo si shume po vonohen ... me duhet elektroforeza e poteinave serike....shpejt se u ka bo keq pacienti
Citim:
Urgjent!!!
dhe pergjigjet e atyre analizave qe u thane qe jane marr ....oooooooo si shume po vonohen ... me duhet elektroforeza e poteinave serike....shpejt se u ka bo keq pacienti![]()
Citim:
Po citoj ato që tha ~Enigme~
U beme keq dhe ne qe ju ndjekim pale ne kete qoshe.
Trajtim interesant, po me duket sikur po ndjek serialin mjekesor "HOUSE"
Citim:
Urgjent!!!
me duhet nje Mantu... a ca bejne atje per te diagnostiku nje TBC ...
Dyshoj per TBC skeletal ...
Gjithsesi po ja pata fut kot ...me jep dhe
fosfatazen alkaline,LDH...
dhe pergjigjet e atyre analizave qe u thane qe jane marr ....oooooooo si shume po vonohen ... me duhet elektroforeza e poteinave serike....shpejt se u ka bo keq pacienti![]()
Citim:
Po citoj ato që tha bleta punetore
une jam sekretarja...!![]()
by the way, pacienti e ka firmosur formularin mbi privacy?
po ia nxirrni zorret sheshit, pa leje me duket... do na eliminojne pacientin, ashu, serialin!
CR Proteine 30. (Norma>3mg/L). E vetmja shenje inflamatore e deritanishme
:(
hem...kam degjuar nje shokun tim te thoshte ... trurus ikus per dhallus.. hahahha ashtu dhe truri im sot... kam marr semundjet me rradhe nc nc nc eshte torture keshtu.. me kaq pak te dhena
Ai TBC -ja me prishi pune... i kisha var te gjitha shpresat tek ai... shikojeni ene i her mos e keni bere gabim analizen
Hajt po them ene ca ide te tjera ... po mos qesh se trurus dhallus tani skam faj
U fiksova me semundjet infektive tani..
Dua analizat per:
-brucelozen(kete me thate qe e kishin dyshuar dhe ata por nuk dhate pergjigjen e analizes)
-ekinokokun
-staf. aureus(ky ka shume mundesi mos gjendet ne gjak.. dhe duhet kulture ose biopsi nga vertebra... po keq se ai nuk lejon tia prekin ate te shkrete verteber...)
-streptok.
-listeria monocitogen.
-tularemin
Hajt jepe dhe ate elektroforeze se dicka do kete dhe aty
Gjithsej 20 faqe: « E parë ... « 6 7 8 9 10 11 12 13 14 [15] 16 17 18 19 20 » Trego 200 mesazhet në një faqe të vetme |
Materialet që gjenden tek Forumi Horizont janë kontribut i vizitorëve. Jeni të lutur të mos i kopjoni por ti bëni link adresën ku ndodhen.