Forumi Horizont Gjithsej 21 faqe: « E parë ... « 7 8 9 10 11 12 13 14 15 [16] 17 18 19 20 21 »
Trego 21 mesazhet në një faqe të vetme

Forumi Horizont (http://www.forumihorizont.com/index.php3)
- Historia e Shqipërisë dhe Shqipëtrëve mbas luftës së dytë botërore (http://www.forumihorizont.com/forumdisplay.php3?forumid=256)
-- Kosova dhe Enveri (http://www.forumihorizont.com/showthread.php3?threadid=7109)

Postuar nga Pali datë 22 Tetor 2007 - 16:19:

Citim:
Po citoj ato që tha Perendia
Mua gjithnjë më është dukur sikur Dardania u shit nga pseudo-shqiptarët (PKSh [sllavët], me Enverin në krye), por kur pashë dokumentat u mbusha me shpërthim (në ato momente), dhe thjesht doja t'u përgjigjesha disa temave të hapura (në këtë forum) mbi çështjen e Kosovës (Dardanisë) dhe pseudo-atdhetarizmin e Enverit.

Një tjetër gjë që më ka bërë përshtypje është:

Pse Enveri dhe PKSh-ja lanë së përmenduri paraardhësit tanë (Leka i Madh, Pirro, etj...), kur që nga Skënderbeu, Ali Pasha, rilindasit, etj... deri tek shkollat fillore në kohën e Zogut, e quanin vehten pasardhës të këtyre heronjve të lashtësisë?

Dhe më duket që shiti jo vetëm Kosovën, por gjithë shqiptarët (kudo që ndodhen), që jetën e vet të fëlliqur ta jetonte si "perëndi".
Dhe pasojat (e asaj jete "hyjnore") i vuajmë gjithë shqiptarët (kush gomar, e kush kërbaç).

Më la përshtypje ky konstatimi juaj i cili më duket shumë mediokre dhe ku shihet vetëm mlefi që keni kundër atij regjimi. Nuk dua këtu që të them se kush e "shiti" Kosovën apo çështjen shqiptare në përgjithësi por dua të iu rikujtoj se Kosova dhe as shqipërija e as cilido vend tjetër shqiptar as nuk është shitur e as do të shitet po do të ngeli gjithëmonë shqiptar përderisa shquptarët të punojnë me vizione të qarta në egzistencën e tyre të tërsishme. Sa i përket asaj se sa ka qenë i dëmshëm sundimi komunist ajo mbetet për tu shqyrtuar. Në Kosovë pas luftës së katërdhjetë e pestës me ndihmën e aradhave partizane shqiptare kosovare u çarmatosën njësitë luftarake të cilat ishin kundër regjimit komunist jugosllav. Pra shkurt Fadil Hoxha me shokët e vet, pasi që " biseduan" me njësitë e Shaban Polluzhës me shokë u vendos që të dorëzohen armët dhe të pranojnë regjimin e ri komunist jugosllav.Pas kësaj pasojnë pabesitë e ushtrisë jugosllave ku kemi deportimin e mijëra shqiptarëve drejt Tivarit e më larg ku në Tivar ndodh edhe ngjarja makabre. Tash shtrohet pytja se çfarë ishte dashur tani e tutja të bënte Shteti shqiptar që Kosova ti kthehet shqipërisë ? Së pari për ta ndimuar Kosovën në atë kohë të çlirohet është dashur që të ketë së paku një rezistencë, e kjo siç thash më lartë u shua nga ushtrija jugosllave në bashkpunim me aradhat partizane kosovare me në krye Fadil Hoxhën dhe të tjerët.
Mua më duket se e njëjta gjë po vazhdon sot edhe pa Enver Hoxhën.

Gjithsej 21 faqe: « E parë ... « 7 8 9 10 11 12 13 14 15 [16] 17 18 19 20 21 »
Trego 21 mesazhet në një faqe të vetme

Materialet që gjenden tek Forumi Horizont janë kontribut i vizitorëve. Jeni të lutur të mos i kopjoni por ti bëni link adresën ku ndodhen.