| Forumi Horizont | Gjithsej 196 faqe: « E parë ... « 161 162 163 164 165 166 167 168 169 [170] 171 172 173 174 175 176 177 178 179 » ... E fundit » Trego 196 mesazhet në një faqe të vetme |
Forumi Horizont (http://www.forumihorizont.com/index.php3)
- Besimi Fetar (http://www.forumihorizont.com/forumdisplay.php3?forumid=182)
-- Besimi fetar te shqiptarët. (http://www.forumihorizont.com/showthread.php3?threadid=4426)
profesor muhjeminu!
eee i ke rralluar pak ofezat edhe po futesh në temë edhe ..por akoma nuk përgjigjesh direktë për ç të themë më lartë?
1)unë ide adoloshentore......ju ide legenore edhe atishqiptare!
Tradhëtarë padashje i çështjes shqiptare...ashtu si edhe shumica e dijetarve tanë të verbuar nga feja!
çfarë njeh zotrote doktor profesor për etruskët????????????????????që paskan dhunuar Romën e gjuhës së qelbur e cila bashkë me greqishtë pushtuan mesdheun si gjuhë teknike?... e di ç do të thotë gjuhë teknike?...po ta shpjegoj:gjuhë teknike=gjuhë e formuar dhe e përhapur me anë të shkrimit =gjuhë jo e folur në popull.Pra këto dy bushtra mbretëruan mesdheun nga ku latinishtja ishte gjuha e shtetit ,ndersa greqishtja gjuha e fesë....ndërsa gjuha e vëndasve pellazgë u dhunua edhe nuk ju lejua shkrimë e këndim sepse quhej gjuha e djallit.....djalli në kokat e tyre edhe jo në gjuhën shqipe...o bukurosh i KONCEPTIT UNIVERSAL?
etruskët ,që sipas doktorinës tënde ..paskëshinshtypur romakët ..edhe këta janë kundervenë ......pikërishtë kjo thënie është "doktorin kristiane" e tipit antishqipfolës si Senaka ...i përgënjeshtruar mrekullishëm nga Jaques Heurgon.
Etruskët o doktor nuk ishin shtypës por paqësorë edhe ishin ata që bashkë me jonët ruanin ligje jo barbare në shoqëri e tyre....pikërishtë lidja e gjuhës latine si edhe greke edhe përhapja e tyre solli dhunën terrorin edhe injorancën .....nga ku përveç Durrsit (sipas teje)kudo mbretëronte dhuna vrasja edhe terrori edhe therja nga qafa e atyre që kundërshtonin.
Etruskët janë baza e qytetrimit evropian edhe na ta huazuan gjithçka romakët të cilët sipas një mbishkrimi mbi bakër na thuhet o njeri me koncept universal ...se:
LARISA NUK LA SPEND PESK TË NOHUR SA SRAN
U SHLUA TERS NA UJ ,SPANI O MLEDHSI O IK RAS NA KIJ...
AULI SA LINDI VET VËLLARA LARTE PRURI JU AULIN LATIN
pra o bukurosh i konceptit universal ...është ky dokument tek tabola kortonesa i cili na thotë për vëllazërim fetare të etruskëve me latinët....pasi AVulli me Larisën ishin vëllezër ............por kjo vëllazëri solli shkatërrimin etruskë edhe mbretërimin latin ....ndaj edhe koncepti bordellor duhet drejtkuptuar sepse nuk kemi koncept universal kur mësojmë edhe përhapim gjuhë të huaj ..por kemi tradhëti të gjuhës sonë.TRADHËTI SHQIPTARE!.....JU DHASHË NJË ASPEKTË NGA DHJETRA MIJRA?ME KOKA TË TILLA ËSHTË BËRË HISTORIA E SHQIPËRIS E CILA MERITON TË QUHET "TRADHËTIA E SHQIPËRIS"
SEPSE SHQIPËRIA KA RËNË NË DUART E ATYRE QË RUAJNË KONCEPTE UNIVERSALE ...QË HAPIN SHKOLLA GREKE EDHE NDËRTOJNË KISHA E MANASTIRE SËRBE ...NDAJ ËSHTË SHKATËRRUAR:
O MOJ SHQIPNI E MJERA SHQIPNI
KUSH TË PASKËSH QIT ME KRIE N'HI
TI PASKËSH QËNË NJË ZONJË E RËNDË
BURRAT E DHEUT TË THIRRSHIN NËNË
e pra ja që dijetari shqiptarë na thotë se shqipëria kishte qënë një zonjë e rëndë ......por tani e paskin qit me krie në hi.................kush vallë?
Gjergj Fishta!........i lumtë mëndja për atë që lexova më lartë..pasi nuk e njohë ju thashë më lartë...aj që njohë nga ai ishte vetëm shprehja e mësimërme ......që ai e patë për turpë të ishte shqiptarë..........si të ta shpjegoj më mirë?p sh...të dy kemi të njëjtin mendim për Enver Hoxhën ......litarin në qafë!por enver hoxha na kishte thënë se "jugosllavia është pjella e fuqive të mëdha edhe si e tillë do shkatërrohet një ditë".....po kështu edhe sami frashëri i cili edhe pse ndërtoj enciklopedin turke sërishtë ai u tret për shqipëri....por kjo nuk do të thotë se ai nuk ndërtoj enciklopedin e gjuhës e cila theri edhe dhunoj shqiptarët................pra shoku i konceptit universal ...unë përdora BËMAT SHQIPTARE të cilat në vëndë që të ruanin edhe forconin shqiptarin ...mbronin edhe forconin konceptin universal në dëmë të shqipëris...pasi nga gjuha e mesdheut ,sotë shqipja, ruhet e shkruajtur edhe e lexuar në një copëz tokë falë konceptit universal të jodrejtkuptuar...si ta themë më mirë që ta kuptosh sepse ju nuk kuptoni edhe lehtë:....po marim p sh dy shtëpi:shtëpin time edhe shtëpin tënde.Në se në shtëpin time flitet gjuha ime që ndryshon nga gjuha jote edhe ne vendosim si rregull konceptin universal ...që të jemi të barabartë, koncepti universal nuk duhet të më vendos rregulla të flas gjuhën tënde ...sepse kështu nuk jemi të barabartë..por ti po më dhunon gjuhën......e pra po kështu dodhë me bullgarët që vendosin emra vetëm bullgarë...me sërbët grekët të cilët vendosin emra serbë e grekë si edhe nuk lejojnë mësimin e shqipes për shqiptarët ..kur minoriteti grekë i kërkon ato në shqipëri.............pra koncept universal në shtëpin time edhe dhunim të shqipfolsëve përreth të çonë tek thenia e Vaso Pashkos si edhe tek ajo që kamë huazuar unë edhe thotë:
FRY MOJ ERË,TË IKI KJO KOLERË
sepse kjo kolerë ka për qellim shkatërrimin edhe zhdukjen e gjuhës shqipe me këtë rrugë që ndiek.
i nderuar profesor i konceptit universal:këtu në greqi doli libri i klasës së 6 për histori i cili mes shumë të tjerash thoshte:se nuk kishte ekzistuar shkolla e fshehtë pasi turku nuk kishte ligjë për mosmësimin e greqishtes...ndaj kjo është një përrallë fetare ..kështu e deklaruan shkencëtarët grekë edhe evropian..........por ja që fanatizmi i krishterë u ngritë edhe nuk e lejoj këtë libër edhe po e rishkruan duke i mësuar popullit se"turku gjakatarë nuk na linte të mësonim greqishten...por priftërinjët kishin shkolla të fshehta"...a m kupton moj xhevrie?Po nuk më kuptove nuk kamë ç të themë tjetër sepse je krejtë i verbuar edhe antishqiptarë i rrezikshëm për të ardhmen e gjuhës shqipe.
Më kujtove ministrin Elvis Presli ....atë trapin i cili bënte sikur nuk kishte shkuar ndonjëher në bordello edhe sikur nuk kishte parë femër me sy kur ju qep një deputeteje këtu?....Po tja japin deputetja atij ai e shet shqipërin..................besa po bre burrrë!..Nuk bëhet shqipëria me trapër or mikë!
po u sqarum një çikëz............edhe faleminderit për vjershën e Gjergj Fishtës të cilën nuk e njihja.
PËR SHQIPËRIN MBETET VETËM NUMRI DY I CILI TRGON DY BURRAT E DHEUT TË CILET MBETËN NË ZËMRËN E SHQIPTARVE TË SOTËM EDHE KËTA JANË GJERGJ KASTRIOTI EDHE ISMAIL QEMALI...nuk mu përgjigje se përse këta BURRA mbanin simbole pellazge si edhe kërkuan gërrmimin e botës pellazge ...Dodonën?KËTA JANË MË TË MËDHENJËT?
| Gjithsej 196 faqe: « E parë ... « 161 162 163 164 165 166 167 168 169 [170] 171 172 173 174 175 176 177 178 179 » ... E fundit » Trego 196 mesazhet në një faqe të vetme |
Materialet që gjenden tek Forumi Horizont janë kontribut i vizitorëve. Jeni të lutur të mos i kopjoni por ti bëni link adresën ku ndodhen.