Forumi Horizont | Gjithsej 50 faqe: « E parë ... « 10 11 12 13 14 15 16 17 18 [19] 20 21 22 23 24 25 26 27 28 » ... E fundit » Trego 493 mesazhet në një faqe të vetme |
Forumi Horizont (http://www.forumihorizont.com/index.php3)
- Në rrotë të lirë...këtu nuk është filozofia (http://www.forumihorizont.com/forumdisplay.php3?forumid=263)
-- Cfar mendimi keni per femrat qe i duan meshkujt e pasur? (http://www.forumihorizont.com/showthread.php3?threadid=18189)
Citim:
Po citoj ato që tha RAIMONDI
--------------Une nuk po mburr varferine , une mburr Virtytin, por cdo gje ama varet edhe nga shansi qe ke ne jete
------------- Dhe ketu ne lidhje me kete temen , une po flas per femren shqiptare ne emigracion ne USA , qe eshte nje femer .....LANGARAQE
-------------Jane femra te shpifura fare --te NEVERITSHME ne mentalitet , tipik mentalitet feudal ne konceptimin e jetes dhe te identietit te tyre ............
............ dhe me nje ligesi akrepi, ndaj identitetit te tyre , prej putanash te poshteruara ne jeten e perditeshme, prej dashnoreve te tyre tip-rrembythje, ne menyren me te ulet te mundeshme......
------------- Kjo eshte Head line qe i shkon femres shqiptare ne Emigrim ketu ne USA dhe ne Greqi, them ne pergjithesi , sepse tek tuk ka dhe vajza shume te mira , por jane shume te ralla ........
Citim:
Po citoj ato që tha Iyua
Me mire e leme tek fati i njeriut.
Duket qe ke vuajtur shume me femrat shqiptare o djalete paskan futur tmerrin!!
how r you evisa?
raimond.
ajo qe tha amor faktikisht eshte shume me vend. very insightful.
pavarsisht se ti ke te drjete shume kur thua per disa femra shqiptare ne emigracion qe jane edhe tipa femrash te padeshirueshme anyoing with no substence.
amor thekson qe varfesria konsistant e nje njeriu gjate jetes formon edhe mentalitet te caktuar, je vetem nga ana materjale.
you have to respekt that.
Citim:
Po citoj ato që tha kurti
how r you evisa?
raimond.
ajo qe tha amor faktikisht eshte shume me vend. very insightful.
pavarsisht se ti ke te drjete shume kur thua per disa femra shqiptare ne emigracion qe jane edhe tipa femrash te padeshirueshme anyoing with no substence.
amor thekson qe varfesria konsistant e nje njeriu gjate jetes formon edhe mentalitet te caktuar, je vetem nga ana materjale.
you have to respekt that.
raimond, sikur mos te shajsh personalisht je absoulutly funny brilliant kur arsyeton neper debate.
sepse kur shan diken personalisht, nuk me ben as zemra te qeshi se nuk dua te ofendoj tjetrin, rrespketoj menyren tende te arsuterit korrekt ne shume raste, dhe qeshi me humorin qe fut mes rreshtave
personalisht njerzve qe nuk u mungon paraja, me duken se jane edhe me interresant ne muhabete. enderrojn per gjera me shume idelasite filozofike per gjera me te medhaja etj
kurse njerzit e varfer qe sbejn muhabet tjeter vec parase qe u mungon, me duken shume te limituar edhe ne horizont ne pergjithesi.
Dua te tregoja dicka lidhur me kete teme para nja 15 vjeteve mu dha rasti te njoh djale shqiptar e ta ndihmoja per nje perkthim dokumenti dhe im vella me thote" o gjynah mos i merr leke se as leket e rruges nuk ka paguar akoma" ...kaluan shume vite se pashe nje dite shkoj ne nje dyqan te ble buke hyj brenda dhe e shof nje burre qe me qesh dhe me afrohet dhe me thote ne shqip " ste kujtohem ? qyqa thashe mos me del ndonje i dashur e se dikam apo skisha ne orfeun afer thashe prit o zot plasi grushti imen jo i thashe sme kujtohesh"
Ai me tregoi se kush ishte me tregoi qe kishte marre kete dyqan me qira ishte martuar kishte nje 1 femije kishte blere shtepi me mutuo ishte aq i lumtur sa me ska dhe nuk kishin kaluar shekuj por vetem 15 vjet nga nje njeri qe skishte as 100 mije lireta per nje certifikate ishte sot nje njeri qe si mungonte asgje me pune ndoshta dhe nje pune te lodhshme se u zgjonte cdo dite ne oren 2 te nates por kishte arrit aty ku shume te tjere ndoshta dhe as une qe ate kohe isha heq superiore nuk kisha arrit .Mendimin tim e kam thene dikur do preferoja me pak gjera materiale dhe me shume lumturi ne shpirt .
Citim:
kurse njerzit e varfer qe sbejn muhabet tjeter vec parase qe u mungon, me duken shume te limituar edhe ne horizont ne pergjithesi.
Citim:
r
Citim:
Po citoj ato që tha BIONDIA
Kurt eshte hera e pare qe bie ne kundershtim me ty se te pasurit qe kam njohur (dhe sjan pak)ato me jan duk te limituar me jan duk fallco ne sjellje ne mendime me jan duk bosh se skan pas asnje gje interesantre pervec kuletes dhe makinave me jan dukur ndoshta me te varfer ne shpirt sesa nje i varfer i vertet.
Citim:
Po citoj ato që tha Deb*
Varet bionde. Si pasuria e tepert dhe varferia e tepert mund te ndikoje ne varferine intelektuale. Kur flasim per te varfer kam parasysh ata qe nuk bejne percapje per tu edukuar, shkolluar, te marrin nje fare profesioni, por vetem qahen se nuk u ka ecur fati.
Gjithsej 50 faqe: « E parë ... « 10 11 12 13 14 15 16 17 18 [19] 20 21 22 23 24 25 26 27 28 » ... E fundit » Trego 493 mesazhet në një faqe të vetme |
Materialet që gjenden tek Forumi Horizont janë kontribut i vizitorëve. Jeni të lutur të mos i kopjoni por ti bëni link adresën ku ndodhen.