| Forumi Horizont | Gjithsej 23 faqe: « E parë ... « 10 11 12 13 14 15 16 17 18 [19] 20 21 22 23 » Trego 1128 mesazhet në një faqe të vetme |
Forumi Horizont (http://www.forumihorizont.com/index.php3)
- Ditari (http://www.forumihorizont.com/forumdisplay.php3?forumid=179)
-- flash (http://www.forumihorizont.com/showthread.php3?threadid=4777)
Re: I have been living in Bummer-ville since you left
Citim:
Po citoj ato që tha lorie
'U bene rreth 3 jave qe ajo ka ikur ne Missouri'- mendova. S'e mendoja qe do me mungonte kaq shume. Sa here qe drejtoja syte per tek grupi i studentave, ajo nuk ishte atje, me te qeshuren e saj te cilter, me zerin e saj te larte qe mund ta degjoje shume hapa larg, me inkurajimin qe me jepte mua, qe i jepte te gjitheve, si nje miniere plot me fjale te embla. 'Nga e gjen energjine?'- e pyesja- ngrihej ne 5 te mengjesit, merrej me nje pune per te paguar shkollen, me ministrine, me studimet Biblike,me punen e dyte ne kampus dhe binte te flinte rreth ores 3. Ajo me thoshte thjesht: "Duke u lutur pareshtur, Lori."
Ajo po ndjek endrren e saj.......etj
Lorie shpesh i lexoj mendimet e tua. Me pelqejne shume per vete faktin se jane plot vertetesi & ndjenja. Bravo!
Flm
Ceci. Ndersa mua me pelqen si shkruan se me ve ne humor. 
Rilindje
ketchup on a plate 
Rilindje
Fresket,fllad i ri
Riperteritje, liri
Viti zero,Vit i Ri
Njerez te Rilindur
ne trupa te vjeteruar
Perjetesia,
ne zemrat e tyre eshte shkruar.
Ti s'e beson.
Si ka mundesi
qe as qe e ve ne dyshim?
Dyshimi sjell perleshje
Perleshja sjell viktima
Ti je viktima-e vetvetes
Ke frike te ballafaqohesh?
Plasariten pasqyrat?
U thyen?
Frika e frikes?
C'tallaz!
Trysni,Intensitet
Te vret?
Te vret!
Po, te vret.
I mbush xhepat me gure
sic beja une dikur.
Dikur, une haja zemren time
edhe pse kish shije helmi
ndersa tani,nje fjale e vetme:
Devastation!
Te dashurosh eshte shkaterrim
Po,po, i zemres dhe helmit tim.
S'kam c'humb
Helm qe helm jam!
Ne lufte do futem
me Luanin do perballem.
Restless-Shpirti im
Hungry-Shpirti im
Empty-Shpirti im
Ballafaqim
Shkaterrim
Viktim
Heart transplant
Painful
No anesthetics in use
Veshtrova ne syte e tij
sy te dhimbsur, te meshirshem,
te thelle,te guximshem,
te bute dhe te eger,
babaxhan dhe te forte
mbrojtes dhew te embel.
Humba aty.
Humba.
humba
.......
...
.
...
.......
Rested-Shpirti im
Fortesi
Qetesi
Paqe
luani brenda meje
i paqte
nen putrat e Luanit.
fortesi
Qetesi
Paqe!
(4 the Lion of Judah, The Lord, God)
Pershendetje
Peshendejte lori. Jam keni. Eshte mesazhi i pare me pseudonimin e ri dhe mendova te pershendes. Me pelqen dora jote letrare.
Me respekt keni
oh hi
po he? te mori malli per kete lagjen ketej? 
:)
kisha koh pa hyre te fajtori mbasi nuk kam pasur koh. Edhe pass e kisha haruar dhe nuk munda ta mar dot perseri. I pari postim qe me doli perpara ishte postimi yt dhe mendova te te pershendes. Mendoj se do te shkembejm ndonje mendim ne forum megjithse e kam kohen pak te kufizuar. 
Keniiiii. He derbar nga ke humbur. Eshte koincidence e lezetshme qe mesazhi i pare qe lexove ishte nga lorie, sepse dhe lorie pat munguar per kohe te gjate. Do flasim, por nderkohe me thuaj nqs te duhet nicku i vjeter. Infot qe mund te dergosh i di vete ti 
Pershendejte fajtori
Pershendetje dhe te uroj gjithe te mirat. U futa me acc te ri se nuk me kujtohej pass i vjeter. U mundova ta gjeja por nuk e di pse nuk munda ta perfundoja procesin, ose une beja ndonje gabi ose nuk e di, dhe prandaj u futa me kete emer. Nese ti do kesh mundesi te ma dergosh pass e vjeter do jete shume mire se me ate me njohin te gjithe. Po munde ma dergo me mesazh privat. Do kisha deshire qe ate pak kohe te lire qe kam ta konsumoja me miqte e vjeter.
haha
flash:Bukur Ken,mireserdhe, pikerisht kur po te lexoja ty mu kujtua dhe plloshtani. I kam disa poezi te tija qe me ka kerkuar ti perkthej qe shume kohe me pare dhe une hic hic ngeci ngeci karkaleci,s'kam gjet frymezim. Edhe darke mu kujtua por ate e shoh shume rralle dhe ne facebook. 
Analiza dhe Reflektime
Ndonjehere keto analizat e mia jane aq 'cruel' per veten dhe njerezit ,sidomos per veten,saqe i shtrydh lengun e jetes. Eshte sikur te marr nje bisturi te padukshme dhe te pres me thika egon time deri ne fije fije te vogla letre saqe per ta rimekembur duhet nje dashuri kolosale, e mbinatyrshme,po po vertet dashuria e Zotit tim, eshte i vetmi qe me qeteson perbrenda.
E deri ne njefare pike jam dakort qe nuk duhet ti shpetoj analizave.
Personalisht mendoj se "A life unexamined is a life lived in vain."
Jane pikerisht analizat e nje 'reality check' qe me pelqejne sidomos kur marr superxhiro kot
bhahah.
Dhe mendoj: Ku vete ti? Thirri mendjes! Mate njecik veten me mates realist.
Enderrimtare realiste? Eshte kjo 'oxymoron' apo ekziston vertet dicka e tille??? Une mendoj se ekziston.
Me pelqen thenia e Roosevelt : Keep your eyes on the stars and your feet on the ground.
--
Nejse une u nisa te shkruaj sepse u frymezova prej reflektimit te bere sot, e ulur ne nje stol, pemet e gjelbra perreth, liqeni perpara syve, zhurma e gezueshme e femijeve teksa koloviteshin ne lishareset, mbarimi i prezantimit ne klase qe doli i suksesshem dhe mora fryme thelle.Dhe teksa shihja perreth, asgje s'kishte rendesi, ASGJE,pervec atij momenti paqeje.
Eshte kaq e lehte te kthehem ne nje 'human doing' dhe te mos i kushtoj rendesi shume 'human being.'
Nuk eshte se nuk e di kete fakt, eshte se nuk e zbatoj aq sa me nevojitet mua: JUST BE.....shijoje qenien tende sic te ka krijuar Zoti.
Por teksa lexova nje pasazh ne Bibel qe me pelqen, dashuria per te mu ndez me shume sepse...sepse eshte i vetmi qe di anet e mia me te erreta, ne subkoshience madje edhe ato qe nuk kane dale akoma ne subkoshience,haha, dhe eshte i vetmi qe me do pa kushte.
Ky eshte nder pasazhet me te dashura per mua, dhe me kete Zot kam rene ne dashuri
Zephaniah 3:17
the Lord your God is with you
he is mighty to save
He will take great delight in you
he will quiet you with his love
he will rejoice over you with singing.
E keshtu, asnje tip autokritike s'ka efekt,
liria prej vetes
paskesh qene nje dhurate kaq e cmuar.
S'ka rendesi asgje,
sepse prej dashurise zemra m'eshte qetesuar.
Lorie, te lexoj gjithnje me kenaqesi, sado te gjata shkrimet ( :p ).
Shkrimi me lart me ngjau me panoramen qe ke pershkruar aty, qetesi dhe paqe.
Dite te qete!
Criminal Minds or Dexter or Hitler ....
Tani e di sesi femijet zhvillojne Antisocial Personality Disorders kur rriten,sesi bejne akte te pameshirshme mbi te tjeret, sesi kthehen si ai tipi i NY, kur preu ne copa nje djale 8 vjecar dhe disa pjese i kishte futur te ftoheshin ne frigorifer.
-Imagjino te ulesh perballe nje tipi te tille por qe nuk del aspak ashtu kur flet. Zakonisht tipat abuzive kane shume sharm dhe ata antisocial jane shume inteligjente por nuk shprehin pike ndjenje e meshire per njerezit,gjakftohte.
-Imagjino te ulet perballe dhe te te xhbiroje koke e kembe sikur te ishte ai/ajo terapisti/ja dhe te bente lojera fjalesh me mua per te me testuar 'lekuren'
-Imagjino sikur te pershkruaje nje skene krimi ne menyre kaq grafike sa te vjen per te vjelle mu ne zyre.
-Imagjino te permbash lotet, te mos qash,te mos nxjerresh asnje shprehje fytyre,vetem sepse duhet ta degjosh tjetrin ne menyre objektive.
-Imagjino sikur historia e njerit te ishte e ngjashme me biografine e Hitlerit, e erret, dhe te zhytesh ne erresiren e tij dhe te luftosh me fantazmat e tij.
Tani, imagjino veten tek Psalmi 23 i Davidit.
The Lord is my shepherd; I shall not want.
He makes me lie down in green pastures.
He leads me beside still waters.
He restores my soul.
He leads me in paths of righteousness
for his name's sake.
Even though I walk through the valley of the shadow of death,
I will fear no evil,
for you are with me,
ect...-----so good
Te ballafaqosh 'evil' me 'good',duhet te jesh e armatosur me psalme si keto.Patjeter qe keto nuk mi mesojne ne shkolle, por nqs nuk ka riperteritje te tille shpirterore, edhe terapisti me i afte dhe i talentuar do ndihet 'burned out' dhe ne vend qe te ofroje sherbime do kerkoje sherbim per vete. Tek internshipi qe mbarova, disa prej tyre flisnin per klientet me perbuzje, duke u ankuar dhe duke share nder dhembe. Ndersa une cuditesha se pse i ishin futur ketij profesioni qe si qellim ka 'sherim' (healing) teksa 'their love-tank was running out of oil.'
Gjithcka rrotullohet rreth dashurise, dhe burimi gjendet tek Zoti. 
P.S. Kati, flm.
Qofsh e qete edhe ti.
Re: Michael Jackson -The Man in the Mirror
Citim:
"Let the refining and improving of your own life keep you so busy that you have little time to criticize others." (H. Jackson Brown Jr.)![]()
....Por keto kohet e fundit, kisha ndjere nevojen te ngrija ne nje stad me te larte kerkimin tim per ndryshim. Ishte nga ato situatat kur e di qe dicka nuk shkon por nuk e di ku ta drejtosh gishtin.
Like the quality of your behavior or even your way of thinking is not qualitative anymore. By quality i mean love, patience, joy, peace, goodness, faithfulness, gentleness and self-control- the Jesus teachings.
Dhe duke analizuar sjelljen time vura re sa a paduruar jam sjelle keto kohet e fundit, sa kokeforte per gjera qe nuk duhet te jem,dhe deri diku jam kacafytur te kem paqe me te keqen qe ballafaqohem duke degjuar historite e klienteve te mi( nga vetvrasjet psikotike deri ne dhunime te tmerrshme qe i ben njeri tjetrit)

Jam prekur thelle nga disa njerez
thjesht me menyren sesi te bejne te ndihen shume speciale, te dashur, te rendesishme pa ndonje agenda mbrapa, pa ndonje plan apo ndonje interes ne mes. S'kane perse e bejne por dashuria i rrjedh lirshem. Te tille dashuri pa kushte, qe jep dhe nuk pret ne kthim, te sinqerte dhe te paster dua ta imitoj.
Prinderit e mi i kisha me vete per tek vizita qe i beme atyre.
E pashe sesi S 'could read right through my mom' dhe sesi me fjalet e saj te dashura dhe te qeta e bene te qaje. Ne ate cast mu ndez shpresa perbrenda se zemra e saj eshte e bute ne fund te fundit.
Jam lutur shpesh here kete vit, pothuajse perdite per te dy ata, qe te mund te njohin Zotin ne menyren sic e njoh une ( they are missing a lot) I wish they could see for themselves, I wish so much they could understand where I am coming from.
Kjo deshira ime me duket kaq afer realizimit keto kohe,sidomos kete fundjave qe kaloi... Kam nje vizion per ta
, i imagjinoj ata te transformuar si njerez. E megjithate e shoh qe transformimi eshte i ngadalte, madje me duket se ka filluar kohe me pare ,une thjesht po shikoj disa fryte pakez te dukshme.
Keto kohe, tema e vetme qe me vjen nder mend eshte love.
Love covers over a multitude of sins.
Letra qe apostulli Paul i drejton kishes ne Korinth flet mbi dashurine.
1 Corinthians 13:4-8
Love is patient, love is kind. It does not envy,it does not boast, it is not proud. It does not dishonor others, it is not self-seeking,it is not easily angered, it keeps no record of wrongs. Love does not delight in evil but rejoices with the truth. It always protects, always trusts, always hopes, always perseveres. Love never fails.
Kur e kam hasur per here te pare ekte pasazh me eshte dukur kaq 'rosy' ohh sa qejf, love is awesome
por kur analizoj sjelljet e mia: Lori is not always kind, she does not always trust, she is not always humble and sometimes, when it hurts a lot , I keep a record of all the wrongdoings done to me. This passage is so challenging for someone who is trying sincerely to live as a Christian but it can be done. With God, love can change and grow.
For love to move freely in me ,I HAVE to become less because it is only through love that my parents can even consider what Christianity means.
The whole message of Christianity is-- love that changes lives.
Re: Jam prekur thelle nga disa njerez
Citim:
thjesht me menyren sesi te bejne te ndihen shume speciale, te dashur, te rendesishme pa ndonje agenda mbrapa, pa ndonje plan apo ndonje interes ne mes. S'kane perse e bejne por dashuria i rrjedh lirshem. Te tille dashuri pa kushte, qe jep dhe nuk pret ne kthim, te sinqerte dhe te paster dua ta imitoj.
Prinderit e mi i kisha me vete per tek vizita qe i beme atyre.
E pashe sesi S 'could read right through my mom' dhe sesi me fjalet e saj te dashura dhe te qeta e bene te qaje. Ne ate cast mu ndez shpresa perbrenda se zemra e saj eshte e bute ne fund te fundit.
Jam lutur shpesh here kete vit, pothuajse perdite per te dy ata, qe te mund te njohin Zotin ne menyren sic e njoh une ( they are missing a lot) I wish they could see for themselves, I wish so much they could understand where I am coming from.
Kjo deshira ime me duket kaq afer realizimit keto kohe,sidomos kete fundjave qe kaloi... Kam nje vizion per ta, i imagjinoj ata te transformuar si njerez. E megjithate e shoh qe transformimi eshte i ngadalte, madje me duket se ka filluar kohe me pare ,une thjesht po shikoj disa fryte pakez te dukshme.
Keto kohe, tema e vetme qe me vjen nder mend eshte love.
Love covers over a multitude of sins.
Letra qe apostulli Paul i drejton kishes ne Korinth flet mbi dashurine.
1 Corinthians 13:4-8
Love is patient, love is kind. It does not envy,it does not boast, it is not proud. It does not dishonor others, it is not self-seeking,it is not easily angered, it keeps no record of wrongs. Love does not delight in evil but rejoices with the truth. It always protects, always trusts, always hopes, always perseveres. Love never fails.
Kur e kam hasur per here te pare ekte pasazh me eshte dukur kaq 'rosy' ohh sa qejf, love is awesomepor kur analizoj sjelljet e mia: Lori is not always kind, she does not always trust, she is not always humble and sometimes, when it hurts a lot , I keep a record of all the wrongdoings done to me. This passage is so challenging for someone who is trying sincerely to live as a Christian but it can be done. With God, love can change and grow.
For love to move freely in me ,I HAVE to become less because it is only through love that my parents can even consider what Christianity means.
The whole message of Christianity is-- love that changes lives.
I really like that quote from Corinthians. Sikur cdo njeri te ishte pak selfless ne relationship do shikonim nje sukses me te madh.
yup, that's the core of being a christian
selflessness.
too bad disa njerez nuk e kuptojne kete duke lenduar veten e tyre e te tjere. po me mire vone se kurre. (e kam fjalen per selflessness)
On Pandora's Box
Eshte si nje efekt dominosh,leviz te paren dhe kur bie, te tjerat marrin inercine e vet.
Lutesh per dicka dhe dalin ne pah gjera qe i dija shume mire, por me intense ne karakterin tim.
Pjeset e Bibles qe tregojne mbi lirine eshte qe te mposhtesh 'the sinful bondage you're in.' It works for everything, wheather it's sexual bondage, impure thoughts,negative thoughts, debauchery, pride, anger,lust, orgies, criticism, murder, gossip,stealing, envy, addictions and so forth so that the person who belongs to God will be made pure from inside out.It's like once you declare yourself a Chrsitian you are allowing yourself to be in God's personal lab so to speak.There's no turning back. He means business. 
It is for freedom that Christ has set us free,stand firm then and do not be burdened again by a yoke of slavery. ( Galatians 5:1)
It is only when you have been trying to be really good that you see clearly your own badness and you see there's no escape except in Jesus who died for such a purpose ,to make me realize my own badness and be ok with it, leave it up to him to deal with it.It is him working in my life that counts not me trying to earn his favor by doing good works.
Or stating it in a different way: The good works which i need to do, need to come out of love from him, walking as a woman fully assured of being loved and protected, not so to earn his love. It's a major difference.
I fall in this trap because my childhood patterns of behavior have been ' I need to earn love by being my best' and so this carries over into my relationship with God which should not be. With him I can say " I am fully loved and that's why i want to be my best.
The motive makes a big difference and that motive sets men free. 
I dont get it
Cfare s'kupton ?
Se nuk pertoj ta shpjegoj.
It was bot about you... It was flash
Citim:
Po citoj ato që tha Endri
too bad disa njerez nuk e kuptojne kete duke lenduar veten e tyre e te tjere. po me mire vone se kurre. (e kam fjalen per selflessness)

Paradoksi i kohës sonë është se ne kemi më shumë njohuri, por më pak durim dhe tolerancë;
Autostrada të gjera, por pikëpamjet të ngushta.
Ne shpenzojmë më shumë, por ndjehemi te varfer, kemi mundesi të blej më teper, por kenaqemi më pak. Ne kemi shtëpia me të madhaja, por familje më të vogla, plus komodite por më pak kohë.
Ne kemi më shumë arsim, por botekuptim te vogel, më shumë ekspertë, por më shumë probleme, medikamente me shume, por më pak lehtesime.
Ne kemi shumëfishuar pronat tona, por kemi humbur vlerat tona. Ne flasim shumë, dashurojme shume pak, e urrejme shpesh.
Kemi mësuar të sigurojme jeten, por jo ta jetojme ate. Ne i kemi shtuar vite jetës por jo jetë viteve.
Ne kemi shkuar deri në hënë, por e kemi te vështirë te kalojne ne anen tjeter te rruges ku jetojme per takuar komshiun e ri.
Ne kemi pushtuar kozmosit jashtë, por jo kaosit tonë të brendshëm. Ne bëjmë gjëra të mëdha por jo per mirë. Ne kemi shëndet më shumë, por kemi ndotur shpirtin. Ne njohim atomet por jo paragjykimet tona. Kemi shkruar më shumë, por kuptojme më pak. Ne planifikojmë më shumë, por realizojme më pak. Ne kemi mësuar të stresohemi me shume, por jo te durojme. Ne ndërtojmë kompjutera për më shumë informacion për me shume komunikim por ne komunikojmë pak e më pak.
Ne jemi në epokën e ushqimeve të shpejta, por tretjeve të ngadalta, ne epoken e njerëzve të mëdhenje, por personaliteteve të vogla, fitime rekord por marrëdhënive siperfaqesore.
........
Mos harroni, se jeta nuk matet me numrin e frymemarjeve qe bejme, por me momentet qe na e ndalojne ate...
Thirst Poem from Mary Oliver
....on a rainy day
(Simple and profound)
Ku lexova kete pjese disa jave me pare, mu duk sikur cdo gje mund te arrihet kaq lehte, dhe madje hyrje te reja, ide qe pickojne trurin.
Don't worry,
sooner or later I'll be HOME
Red-cheeked from the roused wind
I'll stand in the doorway
stamping my boots and slapping my hands
my shoulders covered with stars

Citim:
Po citoj ato që tha Morfine
Paradoksi i kohës sonë është se ne kemi më shumë njohuri, por më pak durim dhe tolerancë;
Autostrada të gjera, por pikëpamjet të ngushta.
Ne shpenzojmë më shumë, por ndjehemi te varfer, kemi mundesi të blej më teper, por kenaqemi më pak. Ne kemi shtëpia me të madhaja, por familje më të vogla, plus komodite por më pak kohë.
Ne kemi më shumë arsim, por botekuptim te vogel, më shumë ekspertë, por më shumë probleme, medikamente me shume, por më pak lehtesime.
Ne kemi shumëfishuar pronat tona, por kemi humbur vlerat tona. Ne flasim shumë, dashurojme shume pak, e urrejme shpesh.
Kemi mësuar të sigurojme jeten, por jo ta jetojme ate. Ne i kemi shtuar vite jetës por jo jetë viteve.
Ne kemi shkuar deri në hënë, por e kemi te vështirë te kalojne ne anen tjeter te rruges ku jetojme per takuar komshiun e ri.
Ne kemi pushtuar kozmosit jashtë, por jo kaosit tonë të brendshëm. Ne bëjmë gjëra të mëdha por jo per mirë. Ne kemi shëndet më shumë, por kemi ndotur shpirtin. Ne njohim atomet por jo paragjykimet tona. Kemi shkruar më shumë, por kuptojme më pak. Ne planifikojmë më shumë, por realizojme më pak. Ne kemi mësuar të stresohemi me shume, por jo te durojme. Ne ndërtojmë kompjutera për më shumë informacion për me shume komunikim por ne komunikojmë pak e më pak.
Ne jemi në epokën e ushqimeve të shpejta, por tretjeve të ngadalta, ne epoken e njerëzve të mëdhenje, por personaliteteve të vogla, fitime rekord por marrëdhënive siperfaqesore.
........
Mos harroni, se jeta nuk matet me numrin e frymemarjeve qe bejme, por me momentet qe na e ndalojne ate...

A calling...
Deep abiding joy is available to anyone who learns the secret of pursuing every task with energy & dedication as though it were a calling. (Thomas Kinkade)
My calling do pershkruhej me mire ne fjalet e William Wordsworth qe thote: ......the harvest of a quiet eye........
Shiko paradoksi i fundit tek mua
eshte pak qesharak, pak per te ardhur keq, luhates. 
Sa shume i admiroj njerezit qe me frymezojne, me ide te reja, dhe jo vetem me ide dhe pikeveshtrime te reja, cliruese por edhe qe veprojne mbi keto ide dhe parime sikur jeta e tyre te verej tek keto te fundit. A man of his word and a woman of her word and there's gonna be nothing that will change that,NOTHING, no matter how much you are threatened by people,even the dearest in your heart.
Ky vizion, i tille person ne karkater kam dashur dhe dua te imitoj, me gjithe force dhe zemer, por.....kur vjen puna qe ne nje rast shume sfidues me duhet te tregoja fabriken e premtimeve te mia, prej ndjeshmerise ( sensitivity) ula standartin. Premtova dicka me gojen time qe nuk e mbaj dot, nuk mbaj dot nje premtim qe dhashe.
A ti ve fajin trysnise qe ndjeva?
A ti ve fajin loteve ne fytyrat e tyre qe me ben te kem meshire?
A ti ve fajin dobesise sime kur shoh njerez qe vuajne?
They are excuses. Asnjeri s'e ka fain pervec meje dhe fjaleve te mia qe aprovuan dicka qe une e konsideroj 'te tmerrshme.'
Me duhet te ribej ate qe prisha me nje fjale te vetme edhe pse do me kushtoje shume.
Frika, asnje arsye tjeter, frika e pasojave nqs do thoja 'JO' me con ne reflektimin e gjerave.
I am torn, but I need to step out of my cowardice, NOW!!!!
Strike 1 and 2
Doli qe nuk ishte ceshtje e te thenit PO apo JO, edhe pse qendrimi ishte shume i qarte, qendrimi im.Por prezantimi i idese nuk ka perse te jete aq i forte, aq i eger kur njerezit qajne perpara meje. Nuk eshte e thene qe une do humbas identitetin tim ,as parimet nqs gjej nje menyre me te 'embel' apo me te 'paqte' e te thenit te gjerave. E shoh qe nje shkalle pasiguire me bejne ndonjehere te ngre mure, dhe te jem e eger, por po shoh nje tjeter menyre e te berit te gjerave: quiet strength coupled with joy. 
Evitoj drame-me mire keshtu.
Jo se evitimi i dramave eshte gjithmone i mire. Disa gjera duhen me domosdo per tu ballafaquar por me duhet te zgjedh betejat, jo te tera duhen luftuar, jo te gjitha jane te nevojshme per shqyrtim. Jeta do behej teper e lodhshme ashtu. Eshte mencuria ( wisdom) qe eshte teper e rendesishme keto kohe. E kam hasur veten te kapem pas mencurise dhe sesi ta shtoj akoma me shume ekte aspekt ne karakterin tim. Me pelqen, me pelqen shume shume. Eshte nje gezim mbi zemren time kur them fjalen e drejte ne momentin e duhur, ne vendin e duhur per tek personi i duhur.
hmmm.
Blessed is the man who finds wisdom
the man who gains understanding
for she is more profitable than silver
and yeilds better returns than gold.
she is more precious than rubies;
nothing you desire can compare with her.
Proverbs 3:13-15.
Cudi
gjerat qe meson me shume mbi veten...me vjen te mendoj se asnjehere nuk do ia nxjerr fundin.
...
Ja pse ja vlenka te kalosh ne kete planet te ndotur, te quajtur toke...
.....
Nje dite e pasur ne emocjone si kjo e sotshmja, ja flet te perjetohet e te kujtohet gjate... Thks
nje stakim mendje dhe sot mir do ishte ,per ta kalu dhe ket dit ,zoti me mu 
-C'je bere nje qarramane e madhe ti Lori keto kohet e fundit, ishe me e forte me pare.-mami im qeshi. Une e konsiderova per kompliment kaq te madh dhe nje lavderim kaq te mire prej saj sepse tregonte qe me ne fund i had had a 'break through.' Mund te qaj tani perpara njerezve, perpara saj. Nuk vjen shume lirshem por s'ka gje sepse ndihem me e lire. I actually feel more alive.
Vulnerability is a great thing to learn,it's speaking from the heart, it's being authentic. LOVE it.
Ore ju gocat ose na tregoni burimin e emocioneve ose mos na tease-ni hic fare kshtu.
Ajo mamaja a loriet qenka cool chick, taman qeramane po me dukeni
Kurto te ben mire te qash nganjehere. Qarje session. 
Haha, ju te dy jeni numer. E kam cool mamin por edhe balanca e shprehjes se emocioneve duhet se pastaj 'your stomach keeps score from bottling up' or 'your headaches.' 
E kam nisur sot me Yellow
http://www.youtube.com/watch?v=i-n75KVcGsw
Yellow -Coldplay.
Yellow
Sunflowers are yellow
yellow is the warmth of your hands
the line I draw to learn to love myself is yellow too
He is yellow
because he loves...
Yellow are the birds that sing
to glorify His name.
My hat is yellow,
I painted it yesterday,
and filled it up with yellow shells
and yes,
I have a yellow hope. (e shkruar 10/30/11)

L.
Vlera e një njeriu qëndron në aftësinë e tij, për të dhënë dhe jo në aftësinë, për të marrë.
Utopial...
ps: gjithmone e kam pasur me te veshtire te mos qaj se sa te qaj... E urreja veten kur nuk dija te fshihja lotet ose gjendje time emocjonale, e si perfundim e kam kuptuar vetem para dy vjeteve se sa me fat jam...
Te kam zili, ndersa une jam e kunderta dhe kjo gje s'eshte as e shendetshme, as e guximshme,as e sinqerte....
Actually
meqe jam ketu, nje reflektim mbi ato qe kam mesuar s'do bente keq--->sikur me cliron.
Eshte hera e dyte qe po lexoj librin Co-------------re. Akoma nuk ndihem rehat me dobesite e mia sa edhe titullin nuk e shkruaj dot. Sa vjen dhe dalin ne pah nje qerre. Kete here, libri po me ben akoma me shume pershtypje, heren e pare jo aq shume, ndoshta s'isha gati te ballafaqohesha me vetveten, teper analiza...
Por eshte edhe dicka tjeter, nje kapitull i tere mbi nje klase intensive qe po marr ne shkolle, duket sikur kapitulli te ishte shkruar per mua. Aq shume u preka prej kapitullit sa nuk desha te vazhdoja me, isha ne brinkun e te qarit, nje pershtjellim i cuditshem ndjenjash qe s'i kisha hasur me pare, nje realizim i disa gjerave qe ngjasnin kaq shume me femijerine time. I shkruajta profesorit psikiater mbi pershtypjet e kapitullit dhe kendveshtrimi i tij ishte teper i thjeshte dhe clirues: Faleminderit qe kembengule deri ne fund per ta lexuar dhe me vjen keq qe te shkaktoi ndjenja negative.
Te studiuarit mbi kete dege me ka hapur syte per disa gjera: sesa aspak dyshuese isha une per disa probleme dhe sesa shume thelle me duhet te germoj mbi veten dhe te njoh vetveten qe te mund te ndihmoj te tjeret.
Kur nisa, as qe kisha idene se c'po beja, kisha vetem nje ide ne koke : dua te ndihmoj njerezit me kete degree, sa per vete, 'booh i am just fine, i don't need any deep introspection or therapy , I can overcome things on my own'.
Ndersa tani, gjerat jane kthyer,cuditerisht, tani shoh sesi " I have been humbled. " Dhe edhe pse eshte dicka e mire, procesi eshte painful.....
Re: Actually
Citim:
meqe jam ketu, nje reflektim mbi ato qe kam mesuar s'do bente keq--->sikur me cliron.
Eshte hera e dyte qe po lexoj librin Co-------------re. Akoma nuk ndihem rehat me dobesite e mia sa edhe titullin nuk e shkruaj dot. Sa vjen dhe dalin ne pah nje qerre. Kete here, libri po me ben akoma me shume pershtypje, heren e pare jo aq shume, ndoshta s'isha gati te ballafaqohesha me vetveten, teper analiza...
Por eshte edhe dicka tjeter, nje kapitull i tere mbi nje klase intensive qe po marr ne shkolle, duket sikur kapitulli te ishte shkruar per mua. Aq shume u preka prej kapitullit sa nuk desha te vazhdoja me, isha ne brinkun e te qarit, nje pershtjellim i cuditshem ndjenjash qe s'i kisha hasur me pare, nje realizim i disa gjerave qe ngjasnin kaq shume me femijerine time. I shkruajta profesorit psikiater mbi pershtypjet e kapitullit dhe kendveshtrimi i tij ishte teper i thjeshte dhe clirues: Faleminderit qe kembengule deri ne fund per ta lexuar dhe me vjen keq qe te shkaktoi ndjenja negative.
Te studiuarit mbi kete dege me ka hapur syte per disa gjera: sesa aspak dyshuese isha une per disa probleme dhe sesa shume thelle me duhet te germoj mbi veten dhe te njoh vetveten qe te mund te ndihmoj te tjeret.
Kur nisa, as qe kisha idene se c'po beja, kisha vetem nje ide ne koke : dua te ndihmoj njerezit me kete degree, sa per vete, 'booh i am just fine, i don't need any deep introspection or therapy , I can overcome things on my own'.
Ndersa tani, gjerat jane kthyer,cuditerisht, tani shoh sesi " I have been humbled. " Dhe edhe pse eshte dicka e mire, procesi eshte painful.....
lorie ne kalimet me rendesishme ne shkrimin e fundit ke huazuar anglishten. mekat! 
Ah
me vjen keq. Verejtja jote ka ardhur si me porosi se sapo po mendoja qe kam humbur shume menyren e te shkruarit ne shqip. Me pelqente te shkruaja, por kisha dhe me shume kohe me pare per te menduar te shkruaja bukur shqip. Tani ia keput si te me vije.
Megjithate te shkruarit ketu, po me lind deshiren perseri te shkruaj shqip bukur. 
Njezit e qeshur e te lumtur te infektojne lumturine... 
Doja thjeshte ti falenderoja me kete mesazh, e me te njejtin rast ju falenderoj te gjithe juve qe ne kete forum me keni bere te qesh...
faleminderit...
Citim:
Po citoj ato që tha Morfine
Njezit e qeshur e te lumtur te infektojne lumturine...
Doja thjeshte ti falenderoja me kete mesazh, e me te njejtin rast ju falenderoj te gjithe juve qe ne kete forum me keni bere te qesh...
faleminderit...
S'i rezistoj dot.....:D
Amazement.
You see
if you track the horizon,
or the dim light
of a borealis,
if you follow the golden color of trees
on a fading sunset,
the gloom of clouds
or the flying of rainbow,
the arousing smell of lilacs
or the colorful sea of petunias,
your feet sinking in the sand
your eyes sinking beyond....
the sun
the stars aligned
the ring of Saturn
the moon craters,
if you track yourself
track your inner beauty
you find Amazement
and Amazement kisses you back
on the lips..... ( 11/9/2011)
God is amazing.
Re: S'i rezistoj dot.....:D
Citim:na mallengjeve apo spo bie dhe shi...
Amazement.
You see
if you track the horizon,
or the dim light
of a borealis,
if you follow the golden color of trees
on a fading sunset,
the gloom of clouds
or the flying of rainbow,
the arousing smell of lilacs
or the colorful sea of petunias,
your feet sinking in the sand
your eyes sinking beyond....
the sun
the stars aligned
the ring of Saturn
the moon craters,
if you track yourself
track your inner beauty
you find Amazement
and Amazement kisses you back
on the lips..... ( 11/9/2011)
God is amazing.
Beauty and the Beast
I have been touched
by the Beauty in persona
You are the Beauty,
... I am the Beast
and I have been deeply
touched by your light
so much so that
I am a Beast no more ( Nov/11)
-----
Bukuria dhe Bisha
Jam prekur nga vet Bukuria
Ti je Bukuria
Une jam Bisha
dhe jam prekur thelle
prej drites tende
kaq shume
sa nuk jam me perbindesh.
| Gjithsej 23 faqe: « E parë ... « 10 11 12 13 14 15 16 17 18 [19] 20 21 22 23 » Trego 1128 mesazhet në një faqe të vetme |
Materialet që gjenden tek Forumi Horizont janë kontribut i vizitorëve. Jeni të lutur të mos i kopjoni por ti bëni link adresën ku ndodhen.