Forumi Horizont | Gjithsej 3 faqe: « 1 [2] 3 » Trego 25 mesazhet në një faqe të vetme |
Forumi Horizont (http://www.forumihorizont.com/index.php3)
- Feja krishtere (http://www.forumihorizont.com/forumdisplay.php3?forumid=184)
-- Perendise i duhej te vinte si njeri nese do te bente uren midis njeriut dhe Perendise (http://www.forumihorizont.com/showthread.php3?threadid=12489)
Atehere Jezusi paska rene ne kontradikta me fjalet e veta, diku thote: O Zot me ndihmo, e diku thonka: Une jam Rruga.
Nuk po pyes per harte por per besim,. Thoshte Jezusi dikund, Une jam Zoti?
ciao
Mos ka thene gje Krishti bre me adhuroni mua njesoj si Zotin.Po ka thene keshtu,ku ndodhet kjo ne Bibel?
adhurimi
nuk mund te flasim si kristiane e te mendojme si muhamedane.
Jezusi ka thene:
Une jam rruga e vertete dhe jeta.
Kush me njeh mua ka njohur Atin
Nuk e di si kuptoni ju keto gjera por siç e kam shpjeguar dhe nje here varet nga menyra e gjykimit dhe Adhurimit
d.m.th. kontradikta (te qarta) ne vet fjalet e Jezusit.
andi
Jezusin e vrane edhe pse ai nuk deklaroi se ishte Zot, mendo te kishte deklaruar nje gje te tille 2000 vjet me pare.
degjo nje tjeter:
E pyeten? A je ti Mesia(Krishti)
Une jam....
E di ti se kush eshte Mesia?
Jezusi para Keshillit te Larte
UNGJILLI sipas Lukes22 .66-71.
E çuan Jezusin para Keshillit te Larte dhe i thane:
"Nese je ti Mesia,na thuaj"
Ai u pergjigj:
"Nese ju them s'do me besoni,nese ju pyes nuk me pergjigjeni, por pas sotit, Biri i njeriut do te rrije ne te djathten e Hyjit te gjithpushtetshem."
Atehere i thane te gjithe:
"Ti pra qenke Biri i Hyjit?!:"
Ai u pergjigj:
"JU THONI TE VERTETEN! UNE JAM"
Atehere ata thane:
"S'ka çna duhet deshmi tjeter? Ne vete e degjuam prej gojes se tij!"
kete e deshmojne edhe te tre Ungjijte e tjere
Mt26.59-66
Mk14.55-64
Gjn18.19-24
Do te doja te shtoja edhe qe Ungjijte e krishtere nuk jane tekste shkencore, por tekste shpirterore, pra duhen lexuar njekohesisht me mendje e me zemer. Nje jo i krishtere qe kerkon kontrakdita, duke i lexuar Ungjijte si te ishin romane apo gazeta, sipas mendjes se tij mund ti gjeje ne fletet e Ungjijve, por cdo i krishtere qe kerkon paqe e besim do ta gjeje kete gje patjeter. pra varet se cfare kerkon, ate do gjesh
Pra Jezusi thote ne Ungjill edhe "Une e Ati jemi Nje" edhe "O Zot ne duart e tua vendos shpirtin tim" por keto dy fraza nuk perbejne absolutisht kontrakdite per ne sepse Jezusi kishte natyre hyjnore e njerezore, dhe natyra e tij njerezose del qarte kur ndihet dhe ai si ne i frikesuar, para nates se kryqezimit, apo kur provon dhumbjet gjate gjithe Kalvarit qe cdo njeri do i provonte ne ato rrethana. Jezusi nuk erdhi ne toke si Superman prej celiku qe nuk mund te shkaterrohet, erdhi si njeri, dhe focren e vet hyjnore nuk e perdori per te shpetuar veten e tij sepse keshtu ishte vullneti i Zotit, dhe Jezusi ne fakt shkon te kryqezohet me pranimin e tij.
Kush po na tregon per Mesihun.,
A ka mundesi dikush prej jush, qe jeni "dijetar", te na perktheni fjalet Mesih, e cila eshte ne gjuhen hebreje dhe arabe?
Mesia, Krishti..
Bibla thote se Krishti eshte Mesia dhe do te thote i vajosuri i Perendise, dhe ekujvalenti i kesaj fjale ne Greqisht eshte Krishti.
Joh 4:25 Gruaja i tha: ``Unë e di se do të vijë Mesia, që e quajnë Krisht; kur të ketë ardhur, ai do të na kumtojë çdo gjë``.Joh 4:26 Jezusi i tha: ``Unë jam, ai që po të flet!``.Jo vetem Bibla por edhe Kur'ani thote se Krishti eshte Mesia.
Bariu.
Re: adhurimi
Citim:
Po citoj ato që tha rumial
nuk mund te flasim si kristiane e te mendojme si muhamedane.
Jezusi ka thene:
Une jam rruga e vertete dhe jeta.
Kush me njeh mua ka njohur Atin
Nuk e di si kuptoni ju keto gjera por siç e kam shpjeguar dhe nje here varet nga menyra e gjykimit dhe Adhurimit
Gjithsej 3 faqe: « 1 [2] 3 » Trego 25 mesazhet në një faqe të vetme |
Materialet që gjenden tek Forumi Horizont janë kontribut i vizitorëve. Jeni të lutur të mos i kopjoni por ti bëni link adresën ku ndodhen.