Forumi Horizont Gjithsej 3 faqe: « 1 [2] 3 »
Trego 25 mesazhet në një faqe të vetme

Forumi Horizont (http://www.forumihorizont.com/index.php3)
- Feja krishtere (http://www.forumihorizont.com/forumdisplay.php3?forumid=184)
-- Perendise i duhej te vinte si njeri nese do te bente uren midis njeriut dhe Perendise (http://www.forumihorizont.com/showthread.php3?threadid=12489)

Postuar nga andaluzi91 datë 14 Janar 2007 - 22:56:

Atehere Jezusi paska rene ne kontradikta me fjalet e veta, diku thote: O Zot me ndihmo, e diku thonka: Une jam Rruga.

Nuk po pyes per harte por per besim,. Thoshte Jezusi dikund, Une jam Zoti?

ciao

Postuar nga walker datë 14 Janar 2007 - 23:02:

Talking

Mos ka thene gje Krishti bre me adhuroni mua njesoj si Zotin.Po ka thene keshtu,ku ndodhet kjo ne Bibel?

Postuar nga rumial datë 14 Janar 2007 - 23:25:

adhurimi

nuk mund te flasim si kristiane e te mendojme si muhamedane.
Jezusi ka thene:
Une jam rruga e vertete dhe jeta.
Kush me njeh mua ka njohur Atin
Nuk e di si kuptoni ju keto gjera por siç e kam shpjeguar dhe nje here varet nga menyra e gjykimit dhe Adhurimit

Postuar nga andaluzi91 datë 14 Janar 2007 - 23:47:

d.m.th. kontradikta (te qarta) ne vet fjalet e Jezusit.

Postuar nga rumial datë 15 Janar 2007 - 00:04:

andi

Jezusin e vrane edhe pse ai nuk deklaroi se ishte Zot, mendo te kishte deklaruar nje gje te tille 2000 vjet me pare.
degjo nje tjeter:
E pyeten? A je ti Mesia(Krishti)
Une jam....
E di ti se kush eshte Mesia?

Postuar nga rumial datë 15 Janar 2007 - 00:18:

Jezusi para Keshillit te Larte

UNGJILLI sipas Lukes22 .66-71.
E çuan Jezusin para Keshillit te Larte dhe i thane:
"Nese je ti Mesia,na thuaj"
Ai u pergjigj:
"Nese ju them s'do me besoni,nese ju pyes nuk me pergjigjeni, por pas sotit, Biri i njeriut do te rrije ne te djathten e Hyjit te gjithpushtetshem."
Atehere i thane te gjithe:
"Ti pra qenke Biri i Hyjit?!:"
Ai u pergjigj:
"JU THONI TE VERTETEN! UNE JAM"
Atehere ata thane:
"S'ka çna duhet deshmi tjeter? Ne vete e degjuam prej gojes se tij!"

kete e deshmojne edhe te tre Ungjijte e tjere
Mt26.59-66
Mk14.55-64
Gjn18.19-24

Postuar nga SEND_ME_AN_ANGEL datë 15 Janar 2007 - 04:13:

Do te doja te shtoja edhe qe Ungjijte e krishtere nuk jane tekste shkencore, por tekste shpirterore, pra duhen lexuar njekohesisht me mendje e me zemer. Nje jo i krishtere qe kerkon kontrakdita, duke i lexuar Ungjijte si te ishin romane apo gazeta, sipas mendjes se tij mund ti gjeje ne fletet e Ungjijve, por cdo i krishtere qe kerkon paqe e besim do ta gjeje kete gje patjeter. pra varet se cfare kerkon, ate do gjesh

Pra Jezusi thote ne Ungjill edhe "Une e Ati jemi Nje" edhe "O Zot ne duart e tua vendos shpirtin tim" por keto dy fraza nuk perbejne absolutisht kontrakdite per ne sepse Jezusi kishte natyre hyjnore e njerezore, dhe natyra e tij njerezose del qarte kur ndihet dhe ai si ne i frikesuar, para nates se kryqezimit, apo kur provon dhumbjet gjate gjithe Kalvarit qe cdo njeri do i provonte ne ato rrethana. Jezusi nuk erdhi ne toke si Superman prej celiku qe nuk mund te shkaterrohet, erdhi si njeri, dhe focren e vet hyjnore nuk e perdori per te shpetuar veten e tij sepse keshtu ishte vullneti i Zotit, dhe Jezusi ne fakt shkon te kryqezohet me pranimin e tij.

Postuar nga andaluzi91 datë 27 Janar 2007 - 03:12:

Kush po na tregon per Mesihun.,

A ka mundesi dikush prej jush, qe jeni "dijetar", te na perktheni fjalet Mesih, e cila eshte ne gjuhen hebreje dhe arabe?

Postuar nga BARIU datë 08 Mars 2007 - 15:00:

Mesia, Krishti..

Bibla thote se Krishti eshte Mesia dhe do  te thote i vajosuri i Perendise, dhe ekujvalenti i kesaj fjale ne Greqisht eshte Krishti.
Joh 4:25 Gruaja i tha: ``Unë e di se do të vijë Mesia, që e quajnë Krisht; kur të ketë ardhur, ai do të na kumtojë çdo gjë``.Joh 4:26 Jezusi i tha: ``Unë jam, ai që po të flet!``.Jo vetem Bibla por edhe Kur'ani thote se Krishti eshte Mesia.

Bariu.

Postuar nga tolstoy86 datë 09 Mars 2007 - 20:57:

Re: adhurimi

Citim:
Po citoj ato që tha rumial
nuk mund te flasim si kristiane e te mendojme si muhamedane.
Jezusi ka thene:
Une jam rruga e vertete dhe jeta.
Kush me njeh mua ka njohur Atin
Nuk e di si kuptoni ju keto gjera por siç e kam shpjeguar dhe nje here varet nga menyra e gjykimit dhe Adhurimit

Po mire, rruga e vertete ishte Jezusi, eshte madje akoma, edhe jete eshte se vetem ato qe kuptojne kuptimin e gjithesise dhe te botes vertet rrojne.

Shume profeter jane shprehur ne kete menyre, na falni, shume njerez te tjere se krishtin harrova qe nuk e besoni si njeri.
Clidhje ka kjo me te qenurit Zoti, Zoti nuk eshte jete, Zoti eshte krijues i jetes,i te vertetes e i gjithckaje tjeter

Vertet qe kush njeh ate njeh Zotin, pasi qellimi i dergimit te tij ishte qe te shpjegonte Zotin dhe Zotin mund ta kuptojme vetem me vecorite e tija, te cilet i mbartin me se mire te derguarit, te zgjedhurit e tij. (dhe me nje sasi qe shkon drejt zeros ne raport me ate te Zotit)
Modelet, pra sic ishte Jezusi.

Gjithsej 3 faqe: « 1 [2] 3 »
Trego 25 mesazhet në një faqe të vetme

Materialet që gjenden tek Forumi Horizont janë kontribut i vizitorëve. Jeni të lutur të mos i kopjoni por ti bëni link adresën ku ndodhen.