Forumi Horizont Gjithsej 3 faqe: « 1 [2] 3 »
Trego 27 mesazhet në një faqe të vetme

Forumi Horizont (http://www.forumihorizont.com/index.php3)
- Psikologjia (http://www.forumihorizont.com/forumdisplay.php3?forumid=6)
-- Të dashuruar brenda zyrës! (http://www.forumihorizont.com/showthread.php3?threadid=15402)

Postuar nga Katilesha datë 10 Nëntor 2009 - 15:02:

Tek zyra ku punoja une, punonim me turne/funksione te ndryshme 4 femra. Njera nga te katertat punonte vetem ne fundjave me arkiven,sepse keshtu e kishte organizuar punen me shefen. Mirepo kjo deri nje dite dhe ajo nuk mundi me keshtu edhe ne mbetem pa arkiviste, nje zgjidhje e shpejte e problemit ishte qe te punesonim te pakten provizorisht nje djale ( i njohuri asaj punetores se meparshme) derisa te gjenim dike te perhershme, qe padiskutim duhej te ishte vetem femer ( sipas mendjes se shefes time).
Te them te drejten per aq pak kohe sa ka punur ai ne zyre kemi pasur nje fryme me ndryshe. Eshte dicka krejt normale qe te jesh e motivuar , qe te kete atmosfere pozitive dhe nje drejtim me te organizuar te gjerave. Me djalin ne fjale nuk ndodhi asnje historicke dashuricke per aq kohe ,por do e mbaj mend si nje periudhe te kendshme. Tani qe kam ikur une nga puna , i kam rekomanduar nje mikun tim per te me zevendesuar dhe shefja ime nuk pranon , sepse ka frike per keto " Te dashuruarit brenda zyres", jam munduar t'ia shpejgoj anen pozitive te kesaj por ajo nuk terhiqet nga mendimi qe eshte me mire nje staf femrash , se sa nje staf i perzier ,sepse edhe punet do nderlikohen me pas. Normalisht qe rastet e nderlikimeve, e skandaleve dhe e sherreve nuk perjashtohen ,por gjithsesi edhe puna behet me interesante kur stafi eshte i perbere si nga meshkuj ashtu edhe nga femrat,por kjo varet nga zyra ku punon dhe aq me teper nga mentaliteti i drejtuesit ( shefit).

Postuar nga AngelDevil datë 10 Nëntor 2009 - 15:11:

Ca shefe koti paske pas mi Kat :p

ne ditet e sotme vertet qe "kandidatet femra" inkurajohen me shume per poste te caktuara pune por ama eshte e kjo politika e famshme gender balance ne zyre pra 1 barazim te femrave e meshkujve ndryshe pastaj quhet diskriminim ndaj njerit seks... kjo shefja jote qenka shume diskriminuese ne ate pike

Postuar nga Katilesha datë 10 Nëntor 2009 - 15:22:

Angel , theksoj se varet edhe tek pozicioni i punes, keshtu qe une nuk mund te them me siguri se shefja ime ka qene /eshte diskriminuese ne perzgjedhjen e stafit te saj. Ndoshta po te kishte nje tjeter lloj biznesi , padiskutim qe do te kishte edhe gender balance , perndryshe do punonte vetem me te shoqin.

Por duhet ta pranoj qe puna qe kam bere une ka qene favorizuese me shume per femrat se sa per meshkujt, dhe kjo teori nuk eshte aplikuar vetem tek zyra ime por tek te gjitha zyrat perreth.

Postuar nga AngelDevil datë 10 Nëntor 2009 - 15:30:

nejse ja te te them 1 histori

isha parmbreme me 2 avokate ne kafe e po diskutonin per asistentet e tyre... njeri e kishte te shemtuar sepse se linte gruja me marr asistente te bukur kurse ky tjetri e kishte shume simpatike e po thoshte qe ka lezet kur e ke asistenten seksi kur vete vete ne gjykate me lene ndonje date gjygji ma lene pas 1 muaji tha kurse kur coj asistenten sa e shofin fap brenda javes ... pale sa kliente kane ardh ne zyre sa shofin ate hahahaaa jam shkri tu qesh me fytyren e atij tjetrit qe i thoshte gruse se vet e shef te kam thene hahaha

Postuar nga Katilesha datë 10 Nëntor 2009 - 15:42:

Eshte e vertete kjo ,sepse ne njerezit jemi shume paragjykues dhe i etikitojme njerezit qe nga paraqitja e tyre e jashtme. Situata te ngjashme kam pasur une sa te dush ne zyren ku punoja une ne lidhje jo vetem me koleget e mia,por edhe me vete shefen. Ka pasur raste qe kur hynin njerezit ne zyre me drejtoheshin mua me pare se asaj ( pa cka moshes me te re), biles kjo me vinte ne siklet shpesh here.
Ne pergjithesi asistentet e avokateve qe kam pasur te bej une ( te pakten ne Shkoder) , jane me se shumti gra te fejuara, martuara mbi moshen 28 vjecare dhe ka edhe raste kur gruaja i ngjit nga pas burrit te motren. Ato 2-3 asistenete te reja qe ishin asistente ne zyra avokatie ( dhe tek avokatet e rinj) , qe me teper benin praktiken e Fakultetit, besome etiketoheshin si dashnoret e tyre dhe kjo gje me dukej teresisht e neveritshme. Kjo sepse tregon se sa e paragjykuar dhe e etiketuar mund te jesh ti po te duash te besh nje praktike 2 vjecare psh, prane ndonje avokati,prokurori apo dickaje te atille.

Postuar nga AndreaPirelli datë 10 Nëntor 2009 - 18:13:

Citim:
Po citoj ato që tha AngelDevil
kam e une ketu ne zyre 1 cift te "dashuruar" ti shofesh sa te zellshem jane ne pune bile punojne dhe jashte orarit pa problem fare deri darke vone

Mos u merr me thashetheme ............

Postuar nga AndreaPirelli datë 10 Nëntor 2009 - 18:17:

Citim:

isha parmbreme me 2 avokate ne kafe e po diskutonin per asistentet e tyre... njeri e kishte te shemtuar sepse se linte gruja me marr asistente te bukur kurse ky tjetri e kishte shume simpatike e po thoshte qe ka lezet kur e ke asistenten seksi kur vete vete ne gjykate me lene ndonje date gjygji ma lene pas 1 muaji tha kurse kur coj asistenten sa e shofin fap brenda javes ... pale sa kliente kane ardh ne zyre sa shofin ate hahahaaa jam shkri tu qesh me fytyren e atij tjetrit qe i thoshte gruse se vet e shef te kam thene hahaha

Postuar nga cupka datë 23 Dhjetor 2009 - 21:22:

Citim:

kjo eshte 100% e vertete (fatkeqesisht). njerezit e pamesh i kane gjerat me te lehta :p (pergjithesisht)

Postuar nga AndreaPirelli datë 23 Dhjetor 2009 - 21:23:

Citim:
Po citoj ato që tha cupka

kjo eshte 100% e vertete (fatkeqesisht). njerezit e pamesh i kane gjerat me te lehta :p (pergjithesisht)

Kaq te lehta i ke ?????? ............

Postuar nga cupka datë 23 Dhjetor 2009 - 21:29:

eshte nje observim nga ana ime o Turll ajo qe shkrojta me lart, se personalisht nuk futem ne 'beautiful people club' po s'ka gje se kam personalitetin e kendshem e coku mi lehteson gjerat

Gjithsej 3 faqe: « 1 [2] 3 »
Trego 27 mesazhet në një faqe të vetme

Materialet që gjenden tek Forumi Horizont janë kontribut i vizitorëve. Jeni të lutur të mos i kopjoni por ti bëni link adresën ku ndodhen.