Forumi Horizont | Gjithsej 3 faqe: « 1 [2] 3 » Trego 24 mesazhet në një faqe të vetme |
Forumi Horizont (http://www.forumihorizont.com/index.php3)
- Diskutime Shoqërore (http://www.forumihorizont.com/forumdisplay.php3?forumid=125)
-- Meritohet njeriu? (http://www.forumihorizont.com/showthread.php3?threadid=15567)
Citim:
Po citoj ato që tha Piktor
Qefe, qefe kjo dynja.:p Une per vete kurre nuk e kam pasur problem te shkembej dy fjale edhe me nje barbon natyrisht fjalen e mire dhe nje ndihme edhe e kam ba. Megjithate kurre nuk kam zene miq per interes, miqesine prej meje vetem kush e ka merituar nga ana shoqerore.
Jo pse jam me origjine malsore e tradita e zakone etj por e kam te veshtire ne vetvete ti nenshtrohem dikujt per hater te miqesise etj.
Para nja dy vjetesh kam debatuar edhe me bossin dhe ja kam thene haptazi ne sy se nuk i perulem.
I perulem vetem vlerave te miqesise se paster . Atehere meritohet njeriu.
meritohet njeriu ?
Citim:
Qefe, qefe kjo dynja.:p Une per vete kurre nuk e kam pasur problem te shkembej dy fjale edhe me nje barbon natyrisht fjalen e mire dhe nje ndihme edhe e kam ba. Megjithate kurre nuk kam zene miq per interes, miqesine prej meje vetem kush e ka merituar nga ana shoqerore.
Jo pse jam me origjine malsore e tradita e zakone etj por e kam te veshtire ne vetvete ti nenshtrohem dikujt per hater te miqesise etj.
Para nja dy vjetesh kam debatuar edhe me bossin dhe ja kam thene haptazi ne sy se nuk i perulem.
I perulem vetem vlerave te miqesise se paster . Atehere meritohet njeriu.
Prinderit na mesuan gjeje shokun me te mire se veten dhe keshtu mesojme edhe ne femijet tane.
Do te shtoja se kjo keshille eshte e mbeshtetur ne baza interesi personal, per te rritur vlerat tona individe dhe jo vlerat e te tjereve.
Shume here me ka pelqyer te inkurajoj njerez te ndryshem ne situata te ndryshme, por vjen nje moment, qe lodhesh dhe edhe ti ke nevoje te inkurajohesh nga dikushi qe eshte me lart se ty.
Pra as ti nuk je i merituar si individ dhe as tjetri, thjesht i sherbejme njeri-tjetrit ne menyre reciproke. Une te sherbej ty dhe ti u sherben te tjereve e keshtu me radhe ose ti me sherben mua dhe une u sherbej te tjereve.
me duket se ketu eshte gjoba te cilen ne paguajme ne shoqeri dhe kjo eshte merita e cdo individi.
Citim:
Po citoj ato që tha kotka
Prinderit na mesuan gjeje shokun me te mire se veten .......
Ne fakt mesazhi i pare qe desha te shkruaja qe pak autobiografik por meqe po flasim per interesin, edhe pse isha femije dhe kisha shok per interes natyrisht qe nuk mund te mohoj ate qe kam perfituar por kjo nuk mu be motoja e jetes.
me poshte ke mesazhin qe desha te shkrusha me pare.
Ne jete me ka takuar te njihem me shume njerez te te gjitha shtresave dhe mund te them me qejf se edhe kam mesuar prej tyre. Persa i perket shoqerise nuk kam bere kurre diferenca por kuptohet se nuk kam ndare gjerat me te gjithe. Ndoshta sepse gjithmone kam ditur te ze shoke dhe kam ditur çfare tu besoj nuk kam pasur asnjehere telashe si me shoqerine apo rendin. Edhe pse ka pasur raste kur shoke mund te kene qene njerez qe kishin probleme te tilla. Ne vegjeli kisha shok te ngushte nje minoritar grek ne ate kohe isha i vetmi nga lagjia jone qe mund te hyja lirshem ne shtepine e tyre. Nga ai kam mesuar shume gjera sepse kishte mundesi financiare dhe jete dhe kishte shume lodra, libra dhe çimçakiza. Me pas kur jam rritur dhe kuptojsha shoqerine kam pasur shok dhe vetem nje ai ishte me origjine nga laberia si ne pamje dhe karaktere kemi qene komplet te ndryshem, por i mbanim sekretet njeri-tjetrit dhe keshtu deri vone kur na ndau emigracioni. Une ika kurse ai vazhdoi studimet e larta dhe sot eshte dentist. .....
ps: interesante kjo e çimçakizit lol.
Citim:
Ne vegjeli kisha shok te ngushte nje minoritar grek
Plotesisht qe duhet merituar. Mendoj se cdo njeri ne thelb do vetem veten e tij. (duke perjashtuar familiaret nga ky arsyetim)
Ne duam vetem ata qe na duan, ata qe na trajtojne me respekt, ata qe na japin, qe na kuptojne etj etj. Pra ne thelb duam veten tone.
Mendoj se eshte gabim te mendosh qe dikush pranohet thjesht duke u nisur nga "vlerat morale" te atij personi. Vlerat morale jane disa rregulla gjysem te qarta, shume te perkohshme dhe tejet te ndryshueshme (madje ata ndryshojne edhe brenda jetes se nje njeriu), per t'u skalitur ne thelbin e species "njeri". Ne jemi "hardwired" per te vepruar ne baze interesi.
Nese dikush mendon se sinqerisht mund te pranojne dike thjesht per arsye te "biografise se mire", duhet te filloje te dyshojse se shabllonet e kohes qe jeton ia kane kondicionuar shume trurin.
Nese kerkon te ulesh ne nje tavoline, pregatitu te vesh dicka mbi te.
Re: Meritohet njeriu?
Citim:
Po citoj ato që tha briseide
Sipas jush prania,miqesia,dashuria e dikujt...duhet merituar?
:Ai s'e meriton ta kete mik.
:ajo eshte me e mire,meriton nje si vetja,ai eshte me i shkolluar,s'duhet te rrije me te ,
Ju si mendoni? - Tregoni eksperiencat ose pershtypjet tuaja...
Njeriu meritohet vetem ne shoqeri,as ne miqesi,as ne dashuri s'duhet perdorur ky term.
Gjithsej 3 faqe: « 1 [2] 3 » Trego 24 mesazhet në një faqe të vetme |
Materialet që gjenden tek Forumi Horizont janë kontribut i vizitorëve. Jeni të lutur të mos i kopjoni por ti bëni link adresën ku ndodhen.