Forumi Horizont Gjithsej 3 faqe: « 1 [2] 3 »
Trego 28 mesazhet në një faqe të vetme

Forumi Horizont (http://www.forumihorizont.com/index.php3)
- Tema Shoqerore (http://www.forumihorizont.com/forumdisplay.php3?forumid=313)
-- Cfare te ardhme na ofron shqiperia (http://www.forumihorizont.com/showthread.php3?threadid=16615)

Postuar nga briseide datë 27 Korrik 2009 - 22:46:

Citim:
Po citoj ato që tha ingmetalboy

Sorry Enya po e ke gabim. Te pakten per pune te specializuara si finance, accounting apo cdo lloj inxhinjerie besoj se mund te gjesh vende goxha te mira ne Shqiperi. Une nuk po flas per njerez qe kane dredhur zinxhirin kur kane qene ne universitet, por po te kesh nje mesatare te mire dhe te vish nga nje shkolle e njohur gjen pune kollaj fare. Une nqs nuk do te vazhdoj masterin do te mendohesha seriozisht per tu kthyer ne Shqiperi edhe nqs do te merrja nje rroge me te ulet se ketu ku jam.

Ne Shqiperi gjen nje pune te mire e te nderuar me nje rroge "te mire" nese shkon atje ku ka mundesi te punosh,te zhvillosh nje fare karriere dhe te ndertosh edhe dicka tenden.Keto vende presupozojne nje nivel jetese qe kerkon te shqyhesh gjithe diten e te mos te arrish dot ne fund te muajit.Me gjithe te mirat qe sjell Shqiperia s'e di nese eshte ajo qe nje i ri ende student kerkon nga jeta!

Postuar nga ingmetalboy datë 27 Korrik 2009 - 23:21:

Citim:
Po citoj ato që tha briseide

Ne Shqiperi gjen nje pune te mire e te nderuar me nje rroge "te mire" nese shkon atje ku ka mundesi te punosh,te zhvillosh nje fare karriere dhe te ndertosh edhe dicka tenden.Keto vende presupozojne nje nivel jetese qe kerkon te shqyhesh gjithe diten e te mos te arrish dot ne fund te muajit.Me gjithe te mirat qe sjell Shqiperia s'e di nese eshte ajo qe nje i ri ende student kerkon nga jeta!

Ne fakt une kam 4 vjet qe nuk kam qene ne Shqiperi, por duke folur me shoke dhe te afert qe kane mbaruar shkollen dhe kane gjetur pune andej me eshte krijuar pershtypja se gjerat jane rregulluar disi. Psh te dy ish shoket e dhomes se konviktit kur studioja ne Tirane u rregulluan shume mire kur mbaruan shkollen. Une mendoj qe Tirana ka cfare ti ofroje nje te riu qe mbaron shkollen jashteshtetit duke filluar nga mundesia per karriere, argetim dhe jetese komode. Dhe mbi te gjitha je ne vendin tend.
Por ky eshte mendimi tim i bazuar dhe njehere ne eksperiencat e mija personale te cilat i guess kane qene me pozitive se pjesa me e madhe e personave ketu.

Postuar nga briseide datë 27 Korrik 2009 - 23:39:

Edhe une kam degjuar mjaft raste pozitive te studenteve qe kthehen dhe gjejne raste pune e jete me pak stresante se ne nje shtet qe te "formoi" por te huaj.Njoh dike qe aktualisht punon mesues ne universitet ne Shqiperi dhe gjithashtu bashkepunon ne mirembajtjen(saktesisht s'e di se c'ben) e financave parlamentare.Dhe kjo vetem me nje diplome universitare 5 vjecare.Pa pervoja paraprake.Dhe me beso qe nje periudhe praktike 3-6 mujoreshe s'eshte asgje.
Ta quaj zotesi a fat nuk di,por me ben te mendoj.Me ben te mendoj nese jemi te gjithe te zotet te behemi DIKUSHI ne Shqiperi.Duhet te dish si te trajtosh me shqiptaret,dhe te duash te kesh vullnet t'i njohesh...te duash Shqiperine.

Postuar nga AndreaPirelli datë 27 Korrik 2009 - 23:53:

Citim:

Une nuk po flas per njerez qe kane dredhur zinxhirin kur kane qene ne universitet, por po te kesh nje mesatare te mire dhe te vish nga nje shkolle e njohur

sepse perndryshe nuk konkurrojne dot me Harwardin shqiptar ..........

Postuar nga Mon Cherry datë 27 Korrik 2009 - 23:57:

Citim:
Po citoj ato që tha turll

me harvardin shqiptar konkuron lehte, po halli eshte i asaj pyetjes qe ka shkruar ingmetalboy tek poezia e tij " por valle kush mund te ece vetem drejt?"

Postuar nga ingmetalboy datë 28 Korrik 2009 - 00:08:

Citim:

community college

Postuar nga AndreaPirelli datë 28 Korrik 2009 - 00:12:

Citim:

community college

Ket s'e mora vesh ...........

Postuar nga kotka datë 28 Korrik 2009 - 00:28:

e para, jo te gjithe qe dipllomohen jane te suksesshem.

e dyta, une vete do ta ndjeja vehten te paafte te ambjentohesha perseri me vendin tim.

e treta dhe e fundit, varet nga kerkesat dhe zgjedhjet qe ben cdo seicili per jeten.

Postuar nga ingmetalboy datë 28 Korrik 2009 - 00:52:

Citim:

Ket s'e mora vesh ...........

Shembull i shkollave qe konkurojne me Harvardin Shqiptar. Pastaj dihet qe gjithmone pas zgjedhjeve eshte koha per te kerkuar pune ne Shqiperi. Dmth... po te jesh ne kete rast me partine demokratike.

Postuar nga shelgu datë 28 Korrik 2009 - 00:58:

Citim:
Po citoj ato që tha briseide
Edhe une kam degjuar mjaft raste pozitive te studenteve qe kthehen dhe gjejne raste pune e jete me pak stresante se ne nje shtet qe te "formoi" por te huaj.Njoh dike qe aktualisht punon mesues ne universitet ne Shqiperi dhe gjithashtu bashkepunon ne mirembajtjen(saktesisht s'e di se c'ben) e financave parlamentare.Dhe kjo vetem me nje diplome universitare 5 vjecare.Pa pervoja paraprake.Dhe me beso qe nje periudhe praktike 3-6 mujoreshe s'eshte asgje.
Ta quaj zotesi a fat nuk di,por me ben te mendoj.Me ben te mendoj nese jemi te gjithe te zotet te behemi DIKUSHI ne Shqiperi.Duhet te dish si te trajtosh me shqiptaret,dhe te duash te kesh vullnet t'i njohesh...te duash Shqiperine.

Kjo qe thua ti brisi eshte plotesisht e mundur, por kur fiton partia tjeter, mbetesh pa pune dhe duhet te presesh nja 4 vjet te pakten.

Gjithsej 3 faqe: « 1 [2] 3 »
Trego 28 mesazhet në një faqe të vetme

Materialet që gjenden tek Forumi Horizont janë kontribut i vizitorëve. Jeni të lutur të mos i kopjoni por ti bëni link adresën ku ndodhen.