| Forumi Horizont | Gjithsej 7 faqe: « 1 [2] 3 4 5 6 7 » Trego 69 mesazhet në një faqe të vetme |
Forumi Horizont (http://www.forumihorizont.com/index.php3)
- Tema Shoqerore (http://www.forumihorizont.com/forumdisplay.php3?forumid=313)
-- denimi me vdekje (http://www.forumihorizont.com/showthread.php3?threadid=16684)
Jam dakort me denimin me vdekje:
1) Per ato qe thane te tjeret me lart!(Kur i "heq jeten nje njeriu me dashje")
2) Nuk jam dakort qe kur njeriu qe eshte i dehur (qe kryen krim) ka lehtesi pak me te madhe ne gjykim, pasi ishte ne ndikimin e alkolit. Besoj qe te gjithe e dime se ca bejme kur dehemi ,ca qeshin, flasin dhe bejne gjera me lirshem, qajne,...Nuk eshte arsye se mund t'a vrasesh "tjetrin" se je i dehur!(n.q.s. e ben - e ke brenda teje)
3) Kriminelet qe mund te kene bere "KRIME SA T'U DOJE QEJFI" dhe falen nga fete, pasi u bene "pishman"=kerkuan meshire dhe u "lane" Nuk jam me fene, por edhe nje arsye me shume qe te mos jem dakort, pasi ky gjest me duket shume hipokrit.
Patjeter qe kur denohet nje njeri me vdekje duhet te jene te SIGURTE per krimin qe ka kryer!-N.Q.s se po , e meriton qe te vritet!
Pro!
Denimi me vdekje eshte nje zgjidhje ekstreme per nje rast ekstrem. Eshte detyra e ligjit te mbroje qytetaret e tij nga kriminelet dhe jo thjesht nje zgjidhje pragmatike. Motivi ketu eshte qe jeta e nje krimineli eshte jo vetem e demshme per shoqerine, por eshte krejt e pavlere, ai nuk eshte njeri dhe si rrezultat jetes se tij i duhet dhene fund. Keshtu te pakten, ata potencialet e tjere kriminele do mendojne dy here perpara se te bejne krim se dhe jeta e tyre can be discarded just as easily.
Pa marre parasysh ketu argumentin nga perspektiva e taksapaguesit, i cili paguan taksa qe krimineli te rrije, te haje e te pije e te shoqerohet pa asnje preukopim si ne kamping.
Pra jam pro denimit me vdekje.
Kotka ata qe dhunojne femijet, nuk e di me rreqethet mishte nga nje mendim i ketille, keta dua te vuajne shume, shume qe ora e vdekjes tu duket ore shpetimi. Nuk mi nxe truri keto lloj shtazesh.
Citim:
Po citoj ato që tha Piktor
Ne zona te izoluara pa asnje lloj komunikimi absolut me boten e jashtme pa drite elektrike pa çezme e pa banjo dhe ta fitoje copen e bukes me djerse e pune e te fleje ne kushte mizerabel, aty te zgjedhi ose te jetoje ose te vrase veten.

CUPKA, jam shume dakort me ty, edhe qe disa kane mendim qe te rrine ne burg, prape eshte shume gje e pasigurte, e para, pasi jetojne dhe si dihet se si shkojne punet!{ne qeveri apo ndonje gje tjeter p.sh.kriminelet qe u liruan gjate ndryshimit te sistemit ne Shqiperi)} dhe "ata mund te jene te "lire", gje qe s'e meritojne!
e di si eshte puna qe te cmendurit dhe budallenjte as nuk i vrasim dot te gjithe dhe as burgjet nuk i nxene te gjithe....
Diskutojme per kete teme , pasi eshte nje akt qe shume vende te botes jane ne dileme! T'i vrasin apo mos t'i vrasin derisa i kane kapur(ashtu sic thua ti Kotka qe burgjet jane mbushur plote). N.q.s. nuk ekziston kjo pyetje nuk duskutohet qe te gjithe do te mundohet te mbijetojne njerezit!
Thjesht eshte nje teme aktuale,por n.q.s e shpjegojme ne menyre filozofike + apstrakte eshte ashtu sic thua ti! Dhe eshte gjeja me e thjeshte per t'i lene gjerat si te " vijne",...
Citim:
Po citoj ato që tha lost_soul
Une jam pro denimit me vdekje ne parim.
Do te shtoja kushtin qe mund te behet vetem ne ato raste kur faji provohet shkencerisht, dmth me ate ne ADN etj.
Perndryshe, nqs bazohemi vetem tek forca e argumentit, rrezikohet te denohen njerez te pafajshem vetem se mbrojtesit e tij nuk e kane forcen e duhur kunder-argumentuese.
People are strange 
Ajo qe thashe une eshte "vertetohet shkencerisht", ADN ishte thjesht si nje shembull dhe natyrisht qe nuk eshte gjithperfshirese.
Megjithate meqe insistoni me "c'pune ka ADN-ja", ja per shembull nqs dikush mbyt dike tjeter me duar, ai le gjurme ne qafen e te mbyturit.
ADN-ja ne kete rast do te tregonte shkencerisht qe i pandehuri e mbyti personin ne fjale
.
Ti je me kotken? Shiko cfare thote ajo diku me lart.
1. une jam kunder denimit me vdekje, jam per ate qe te denohen per tere jeten me privimin e lirise.
2. denimin me vdekje do ta pranoja vetem per ata qe perdhunojne femijet e vegjel
1-shi thote qe kotka eshte kunder denimit me vdekje
2-shi thote qe kotka eshte pro denimit me vdekje
Ti cedrus me cilin pozicion te kotkes je? Nuk ke shume zgjedhje, vetem dy.
po ti avash o i uruar se ajo qe thote Kota qendron. Ajo thote qe eshte kondra denimit kapital perjashtuar rastet qe kane te bejne me dhunimin e femijeve. Cfare ka ketu qe te konfuzon? Kete pozicion ka ajo dhe eshte shume e qarte.
Denimi kapital nuk jepet vend e pa vend, krim ekstrem kerkon ndeshkim ekstrem.
Citim:
Po citoj ato që tha lost_soul
People are strange
Ajo qe thashe une eshte "vertetohet shkencerisht", ADN ishte thjesht si nje shembull dhe natyrisht qe nuk eshte gjithperfshirese.
Megjithate meqe insistoni me "c'pune ka ADN-ja", ja per shembull nqs dikush mbyt dike tjeter me duar, ai le gjurme ne qafen e te mbyturit.
ADN-ja ne kete rast do te tregonte shkencerisht qe i pandehuri e mbyti personin ne fjale.
Ti je me kotken? Shiko cfare thote ajo diku me lart.
1. une jam kunder denimit me vdekje, jam per ate qe te denohen per tere jeten me privimin e lirise.
2. denimin me vdekje do ta pranoja vetem per ata qe perdhunojne femijet e vegjel
1-shi thote qe kotka eshte kunder denimit me vdekje
2-shi thote qe kotka eshte pro denimit me vdekje
Ti cedrus me cilin pozicion te kotkes je? Nuk ke shume zgjedhje, vetem dy.
| Gjithsej 7 faqe: « 1 [2] 3 4 5 6 7 » Trego 69 mesazhet në një faqe të vetme |
Materialet që gjenden tek Forumi Horizont janë kontribut i vizitorëve. Jeni të lutur të mos i kopjoni por ti bëni link adresën ku ndodhen.