| Forumi Horizont | Gjithsej 9 faqe: « 1 [2] 3 4 5 6 7 8 9 » Trego 81 mesazhet në një faqe të vetme |
Forumi Horizont (http://www.forumihorizont.com/index.php3)
- Tema Shoqerore (http://www.forumihorizont.com/forumdisplay.php3?forumid=313)
-- Pershtypje qe me la Shqiperia kete vit. (http://www.forumihorizont.com/showthread.php3?threadid=17261)
Citim:
Po citoj ato që tha AngelDevil
edhe e 4ra ke te drejte per sa kohe qe merremi e shofim se ca veshin njerzit e tjere ca mentaliteti kane njerzit e tjere skemi per te avancuar asnjehere ..... per mua eshte injorance te diskutosh muhabete te tilla e sidomos nga ju qe jetoni jashte
O Agata e kuptoj drejte shqetesimin tend dhe te jap te drejte , sepse te njejtin problem kemi edhe ne qe kemi lindur dhe jetojme ketu. Ketu koncepti per modenen dhe tendencen ka degjeneruar dhe nuk eshte ndonje habi e madhe nqs qe ne 08:00 te mengjesit ti i sheh femrat te tutkallosura e te ngrehalucura sikur duan te shkojne ne mbremje, ne fakt jane duke shkuar ose ne shkolle, ose per te bere pazar apo dicka te perditshme. Kurse ceshtja e feminilitetit besoj eshte dicka tjeter , dicka qe per mendimin tim lidhet edhe me edukaten ne familje , me menyren se si rritesh dhe se cfare rolit i jep vetes apo te jep shoqeria. Edhe nga koncepti i gabuar qe kane per kete pjese kaq te rendesishme. Femrat sot mendojne se feminiliteti eshte ton , buzekuq, taka te larta, dekolte e theksuar dhe minifunde provokuese. Kjo eshte e keqja.
Pastaj modelet televizive ,ato top modelet anemike qe shfaqen neper TV, veshjet ( fashion ne pergjithesi) po i japin nje model aspak per te qene te rinjve. Po te besh nje vizite te nje gjimnaz ketu te hyn lemerija dhe mund te te duket vetja si nga kopshti.
Po e le me kaq tani per tani se eshte teme e gjate..
Sa per te komentuar mbi argumentin...
Nuk mendoj se problemi eshte tek veshja por tek perdorimi i pamjaftueshem i organeve seksuale, te cilat perplasen ne reminishenca veshje qe eksiton, por nuk konsumon. Nese shoqeria do ishte seksualisht e lire (dhe jo maskiliste) atehere pispillosja pa vend do binte ne nivele normale.
Ose... thene ndryshe (nga goja e nje shoku), luhet vetem me shikime dhe flirte nga larg. Po ti afrohesh bezdisen, pikerisht sepse... Po e konsumoi flirtin deri ne fund sot çfare do beje neser? Me se do merret? Si do e shtyje kafen ne lokal? Kush do ja hedhe prape syte?
Pra mbahet gjalle nje interes si tip kondensatori, por siç dihet nga elektronika, sa me shume kondensatori ngarkohet, aq me pak mundesi ka qe te jete shkarkuar pak minuta me pare...
Thene kjo, veshja e bukur tregon kulture te veçante qe s'e kane te gjithe popujt. Shqiptaret nuk vishen keq dhe mesa kam pare neper klube prestigjoze ke qejf te shohesh femrat si vishen (meshkujt çik me pak).
Citim:
Po citoj ato që tha Talesofadream
O Agata e kuptoj drejte shqetesimin tend dhe te jap te drejte , sepse te njejtin problem kemi edhe ne qe kemi lindur dhe jetojme ketu. Ketu koncepti per modenen dhe tendencen ka degjeneruar dhe nuk eshte ndonje habi e madhe nqs qe ne 08:00 te mengjesit ti i sheh femrat te tutkallosura e te ngrehalucura sikur duan te shkojne ne mbremje, ne fakt jane duke shkuar ose ne shkolle, ose per te bere pazar apo dicka te perditshme. Kurse ceshtja e feminilitetit besoj eshte dicka tjeter , dicka qe per mendimin tim lidhet edhe me edukaten ne familje , me menyren se si rritesh dhe se cfare rolit i jep vetes apo te jep shoqeria. Edhe nga koncepti i gabuar qe kane per kete pjese kaq te rendesishme. Femrat sot mendojne se feminiliteti eshte ton , buzekuq, taka te larta, dekolte e theksuar dhe minifunde provokuese. Kjo eshte e keqja.![]()
Pastaj modelet televizive ,ato top modelet anemike qe shfaqen neper TV, veshjet ( fashion ne pergjithesi) po i japin nje model aspak per te qene te rinjve. Po te besh nje vizite te nje gjimnaz ketu te hyn lemerija dhe mund te te duket vetja si nga kopshti.
Po e le me kaq tani per tani se eshte teme e gjate..
...Bileten e kam prere per ne fillim te Tetorit per te ik ne Shqiperi.
Kur te vij mbas nje Muaji, atehere mund te flas-shkruaj!:-)
Citim:
Po citoj ato që tha Fajtori
Sa per te komentuar mbi argumentin...
Nuk mendoj se problemi eshte tek veshja por tek perdorimi i pamjaftueshem i organeve seksuale, te cilat perplasen ne reminishenca veshje qe eksiton, por nuk konsumon. Nese shoqeria do ishte seksualisht e lire (dhe jo maskiliste) atehere pispillosja pa vend do binte ne nivele normale.
Ose... thene ndryshe (nga goja e nje shoku), luhet vetem me shikime dhe flirte nga larg. Po ti afrohesh bezdisen, pikerisht sepse... Po e konsumoi flirtin deri ne fund sot çfare do beje neser? Me se do merret? Si do e shtyje kafen ne lokal? Kush do ja hedhe prape syte?
Pra mbahet gjalle nje interes si tip kondensatori, por siç dihet nga elektronika, sa me shume kondensatori ngarkohet, aq me pak mundesi ka qe te jete shkarkuar pak minuta me pare...
Thene kjo, veshja e bukur tregon kulture te veçante qe s'e kane te gjithe popujt. Shqiptaret nuk vishen keq dhe mesa kam pare neper klube prestigjoze ke qejf te shohesh femrat si vishen (meshkujt çik me pak).
ultimately, rrijm dhe kritikojm shqiperine dhe shqiptaret qe jetojn atje ne pergjithesi shume, me te drejte ndoshta
:p se jane soo lame and soo chessee ne shume gjera si moda muzika gustot dhe kulktura ne pergjithesi, po flas si e perceptoj une ne disa raste
e dyta, nuk kam ndonje kundershtim me gocat qe vishen me minifunda, por jan shume me te urryera kudo neper bote kto cock teasers, qe vetem te ngacmojn/tease dhe asgje, se sa prostitutat dhe kurvat e hapura qe vetem mire bejn ne ket bote, worldwide...
e treta, une ua kam zili jetes ne shqiperi, me aq sa kam kuptuar duke lexuar dhe shikuar videos!! ka nje lloj gjallerie nje lloj oreksi per jeten atje, edhe pse njerzit dalin kot neper kafe, degjojn dhe gezohen mbas nje muzike kot, bejn video muzikore chessee dhe emisionet qe nuk i shikon kush ktu si p.sh big brother jane #1 atje, dmth gjithe ky lloj oreksi per jeten atje eshte shume me mire se sa ne ktu, ku une personalisht jam burn out me jeten edhe jashte nuk me behet te dal...
ne vitet 60-70-80 kane qene vitet me te gezuara ne perendim, dmth, nese shiperia eshte e prapambetur kaq vjet dhe po shijojn te njejten periudhe, pse ne xhelozat burn out people ja kemi zili?!
ne nje studim te ri ne shkalle boterore, parashikohet se 20 vitet e ardhshme semundja me e madhe neper gjithe boten do jete depressioni i njerzve ne nje shkalle te pa parashikuar ndonjehere ne historine e njerzimit...
finaly some good news for me
por shqiperia ka nje shanc te shpetoje nga ky apendemik, nese vazhon te shijoje gjera qe perendimit i duken lame:p
Citim:
Po citoj ato që tha kurti
ultimately, rrijm dhe kritikojm shqiperine dhe shqiptaret qe jetojn atje ne pergjithesi shume, me te drejte ndoshta:p se jane soo lame and soo chessee ne shume gjera si moda muzika gustot dhe kulktura ne pergjithesi, po flas si e perceptoj une ne disa raste
![]()
Teme e goditur ! Keto pershtypje besoj se i krijohen shume personave kur kthehen ne Shqiperi,te cilet e shikojne vendin e tyre me nje sy kritik pasi do e donin me te mire !
Eshte nje kategori femrash ne shqiperi qe ka marre vertet per keq,kjo gje duket qe ne te veshur,meqe eshte dhe argomenti i kesaj teme !
Kjo kategori femrash me shume se me meshkujt,jane ne nje kompeticion me njera tjetren se kush vishet me bukur (ose me sakte se kush shvishet me bukur) ! Por per to, te vishesh bukur do te thote te vishesh ne nje menyre sa me pak elegante e sa me shume vulgare ! Eshte pikerisht vulgariteti ne te veshur e ne te sjelle qe te vrasin syrin ! Shume mendojne se sa me shume "plaçka" te nxjerresh ne pah, aq me shume ia ke arritur qellimit te terheqesh vemendjen !
Thua se, nese terheq vemendjen pasi disa meshkuj (apo edhe femra) kthehen te te shohin te ndenjurat apo gjokset,kjo detyrimisht te ben te pelqyer apo ..me te bukur,ndoshta edhe me te arritur ne jete !!
Ne Itali,France apo kudo ne perendim,femrat vishen ne nje menyre kur dalin ne mengjes per te ikur ne pune apo shkolle,ne nje tjeter per te shkuatr ne nje lokal me shoqerine pasdite, dhe ne nje tjeter akoma nese dio ikin ne nje disko apo eveniment te caktuar !
Ne Shqiperi jo....s'dine ta bejne kete dallim ! Ne Shqiperi femrat dalin qe ne 8 te mengjesit me mini dhe taka per tu kthyher pas mesnate ! Ektravaganca eshte vertet e tepert ! Kane te drejte disa ketu qe thone qe femra t tilla te japin vertet pershtypjen se jane prosti !!
Nuk ekziston feminiliteti,natyraliteti,embelsia,eleganca ne te sjelle, ne te folur,ne te levizur,ne te bere xheste...ekziston vetem eksesi,ekzagjerimi,me pak fjale vulgariteti me ekstrem ! Femra shqiptare per fat te keq, e rritur ne nje shoqeri ultramaskiliste,nuk lufton te fitoje nje fare peshe e roli qe i takon ne nje shoqeri te zhvilluar fale nje shtytjeje femerore/feministe qe te vije prej vete tyre ! Jo, aspak,por deshiron ti bjeri shkurt duke u zhnderuar ne nje femer me tendenca te forta maskiliste !Por ne vetevete ajo mendon se eshte moderne,e aspak maskiliste,me pak fjale nje femer e vertete !
Shume nga keto femra (s'po them te gjitha,te kuptohemi 
dalin qysh ne mengjes me dekolte,me taka e direkte ne...lokal ! Kafe, cigare (se ndryshe nuk je aspak moderne...perkundrazi !!!) muhabet mundesisht sa me te piste,shikime te egra kujdo qe ndodhet ne nje rreze prej 20 metrash,nofullat duhen te mbahen disi te shtrenguara,te tendosura dhe buzet te nxirren sa me shume perpara (stil Alba Parieti me pak fjale !) ! Oret kalojne duke pritur barkderrin e rradhes me X5 ! Nje person i tille, i cili do te te bente mos te fusje kurre doren ne xhep,plus do te bente lloj lloj dhuratash,do te te conte ne restorante e hotele te nje fare liveli,eshte vertet mashkulli ideal ! Eshte Prici blu i enderruar ! Sado qe ca mbi peshe dhe ne vend te kalit, ka X5 apo Q7 te blere me leket e nxjerra nga prostitucioni,tregtia e droges,apo vjedhja e shtepive ! Pabuksia tek kjo kategori femrash ka arritur vertet limitin !
Ah se desh harrova,per mos te fol per trukun,te lyerin apo tualetin (quheni si te doni )....maksimumi i banalitetit ! Tonalitet e forta pothuajse te qorrojne ! S'dua te them se femrat perendimore nuk lyhen apo nuk i perkushtojne kujdes vetvetes ! Aspak,nodhta kurohen dhe kane edhe me shume kujdes ! Por lyhen ne menyre me te rafinuar,me me feminilitet.Kane me klas me pak fjale ! Mund te rrine edhe me shume se nje ore para pasqyres,por ne fund duhet ti afrohesh afer te dallosh qe eshte lyer e trukuar !Pra rezultati eshte mese pozitiv (pastaj sigurisht qe gjithandej ka kategori te ndryshme femrash ) ! Kurse disa femra ne Shqiperi,nga menyra super banale si lyhen ,duket sikur te ndezin te gjatat qe 5km larg ! Per mos te fol pastaj per ato rrobat pseudo-firmato,syzet,apo ato cantat fallco Luis Vuitton...ehhh,lere se dhe kaq u zgjata shume thuaj ! Por c'ti bej,gjendja aktuale e femres ne Shqiperi ka filluar te me shqetesoi disi 
Re: Pershtypje qe me la Shqiperia kete vit.
Citim:
Po citoj ato që tha agata
Doja thjeshte t'ju beja nje pyetje...
1-A eshte e vertet qe disa femra Shqiptare, i ka humbur feminiteti dhe vishen ne menyre shume provokatore apo keshtu me duket mua?
2-Kete vit me beri shume pershtypje, mungesa e thjeshtesise tek femrat Shqiptare, menyra se si ato flasin, dhe ecin...!
3-Do te deshiroja shume te kuptoja me teper se cfare mund te shkaktoj nje veshje kaq provokatore ne trurin e nje mashkulli?!!!
Cfare mendoni?
Une isha kete vere ne Shqiperi dhe ndjenja plot nje muaj.
1- Kur femra arrin te jete provokuese ose me qarte e deshiruar ne syte e te tjereve, do te thote qe eshte plot feminitet. Une nje femer qe sja hedh syte njeri e quaj mashkull ose xhandar ( ate femren serioze, pa buzeqeshje ne buze flas!) Aq bukur visheshin femrat ne Shqiperi moj Agata, saqe mua me dukej vetja si zhele ne krahasim me ato edhe pse une mund te kem shpenzuar neper firmat me te njohura perreth me mijera dollare rroba, sandalle, shapka, canta,sunglasses, etc... Femrat Shqiptare jane vertet te bukura, te hijshme, te thjeshta, te hedhura, femerore, te zgjuara, te ciltra, te dashura, etc... Une personalisht kam vesh gjtihmone funde te shkurtra, jane te preferuarit e mi, se i kam kambet e bukura! Por preferoj em shume veshjen elegante ne pergjithesi. Edhe xhinset kam filluar tì urrej keto kohe.
2-Femrat Shqiptare flisnin nje shqipe dialektore aq te bukur, saqe une kisha harruar se ca ishte gjuha shqipe, apo dialekti aq i embel i gjuhes sime! Sa per ecjen, femrat Shqiptare ecin mjaft bukur ( ato qe pashe une, qe njoh une, qe kam ne fis them). Ecje krenare, ecje fluturake.
3- Femra eshte femer, dmth duhet te jete femerore, provokative, sensible, lozonjare, etc...
Meshkujt ca mendonin? Ja ta them troc ca mendonin meshkujt me mendime positive :" Ja shife ate yllin ne ane tjeter te trotuarit, s`ka rob nene qe i afrohet, ta pish ne kupe eshte te keqen!"
Ose meshkujt em mendime negative tthonin :"Shife rruspien si del xhiro vetem, thu sè ska shpi kund, vec tuj shetit rrin! Ka dal me gjujt njena! "
| Gjithsej 9 faqe: « 1 [2] 3 4 5 6 7 8 9 » Trego 81 mesazhet në një faqe të vetme |
Materialet që gjenden tek Forumi Horizont janë kontribut i vizitorëve. Jeni të lutur të mos i kopjoni por ti bëni link adresën ku ndodhen.