Forumi Horizont | Gjithsej 23 faqe: « 1 [2] 3 4 5 6 7 8 9 10 11 » ... E fundit » Trego 224 mesazhet në një faqe të vetme |
Forumi Horizont (http://www.forumihorizont.com/index.php3)
- Dashuria (http://www.forumihorizont.com/forumdisplay.php3?forumid=48)
-- Dashurojme vetem nje here ne jete???? (http://www.forumihorizont.com/showthread.php3?threadid=173)
Une nuk e di si mund te lindi pyetja ''Dashurojme vetem nje here ne jete?''. Duke ditur se per njeriun eshte gati nje nevoje te ndihet i dashuruar dhe te dashuroje, rrjedhimisht jemi ne perzgjedhje te vazhdueshme per nje dashuri, edhe pikerisht ate me te forten.
Ju duket se ndjenjat jane te pashterueshme? Dhe nese dikush nga ju eshte i mendimit se ndodh qe ndjenja per dike edhe nuk mund te shteroje, ju ndodh perhere te godisni ne shenje dhe te dashuroheni me ate per te cilin ndjenjat tuaja nuk do te shteronin kurre?
Cdo here qe dashurojme, jetojme nje dashuri te ndryshme ndjesore. E kam menduar shume here ate qe kam degjuar nga shume vete, se dashuria e pare eshte me e forta dhe nuk harrohet. Mua me duket se e para nga fundi eshte me e forta, dhe te parave nga fillimi sa vjen dhe ua harroj bukurine.
[Me kujtohet kam lexuar diku :''Ska gezim, hidherim, dashuri, urrejtje me te madhe sa te mos e zbusi koha'', dhe mu kujtua kur po shpreh konkluzionin se dashuria e pare nga fundi, eshte e fresket dhe ajo me duket me e forta.
Pa u larguar ende, jam e mendimit se nuk ka si te dashurohet vetem nje here. Por edhe nje krahasim te eksperiencave dashurore me duket se nuk mund ti behet. Asnjera prej tyre nuk eshte e njejte. Ka nje vecanti ndjesore cdo here qe ne dashurohemi. Ka te bukuren dhe te vecanten e vete. E madje edhe menyra se si dashurojme eshte e ndryshme per cdo here. Kur ben nje rezyme te jetes, pasi ke shkuar shume dhe e konsideron te mbyllur procesin e perzgjedhjes (po e quaj perzgjedhje), njeren prej eksperiencave dashurore mund ta konsiderosh vertet te forte dhe pasionante. Aq sa kur te vjen ne mendje te mendosh per dashurine te vjen ne mendje vetem ajo éksperience. Pra nje mund te jete nga me te fortat por smund ta quash se ke dashuruar vetem nje here.
Sa per puthjen e pare, nuk mund te them eshte me e bukura dhe nuk harrohet ajo e para.
Se fundmi, cdokush nga ne, rritet, dhe meson te dashuroje me bukur, me fort, me tere kapacitetin e tij, dhe njekohesisht meson dhe ta vleresoje me drejte nje ndjenje dashurore....
Lidhur nga kjo e fundit, edhe vleresimi eshte relativ (ketu ka te rritur dhe te parritur ), cka do te thote se dikush tjeter seshte i ketij mendimi me mua....
Ciao
LoL,,1 her??
Njeriu dashuron shum here ne jete per nji arsye:
Dashuria per nji njeri esht e perkohshme,ajo lind nga nevojat seksuale.Por ama kur ne jemi te "Dashuruar" i besojm iluzionit qe "Kjo pervoj do zgjasi pergjithmon".Edhe ky iluzion na krijohet nga mitet e perrallave ku thuhet "Princi edhe princesha jetuan te lumtur deri ne fund te jetes"
less illusion,better will be
romeo dhe xhulieta?!?
o ilusion. i ke ra ne thelb punes!
Une gjithmone jam pyetur se pse Shekspiri e ka be ashtu qe Romeo dhe XHulieta te vdesin duke qene te dashuruar?!?
Mos ndoshta se atij i pelqejne tragjedite? Jo!
Po ta marim se ai me gomarin arin ne kohe ti tregoje Romeos se ajo nuk eshte e vdekur. Romeo kishte pritur deri sa ajo te zgjohet dhe kishin ikur qe te dy se bashku diku larg ... ti themi diku ku nuk ka ndasi ne klasa, diku ku mbisundojne vetem ligjet e dashurise:
dhe ja i kemi tani Romeon dhe Xhulieten se bashku dhe te lumtur:
.... kalon nji jave:
Romeo: Oh Xhulieta o yll o drite e syve te mi....te dashuroj!
.........kalon 1 muaj:
Romeo: Me vjen mire qe te kam cdo dite para syve.... me duket se ende te dashuroj!
.....kalon 1 vit:
Romeo:Xhulieta, te thash hiqmu syve se jam duke e pare lojen e futbollit ..... oj lope!
A thua kam "ilusione" te gabuara, apo realiteti eshte pak me vrazhde se sa ky pershkrimi im ketu... kerkoj falje nese jam me shum optimist se sa duhet
Perfundimi:
Tema eshte : "Dashurojme vetem nje here ne jete????". - mos jete ajo "nji here" numer pak si i madh
hiihiihihihiihihi
ne vitin e trete ata shkojne ne nje restorant me Rose &Jack (nga Tiataniku) dhe me Antony&Claopatra.
"mund te me japesh sheqerin sweety"?? thote Jcak, "patjeter " thote Rose"
"a mund te me japesh mjaltin, honey?" thot Antony, Sigurisht thote Cleopatra
"Could you pass me the bacon, pig?" tha Romeo.
ja keshtu vjen dashuria....un mendoj se njeriu mund te dashuroje shume here ne jete...pavaresisht nga mosha..cdo njeri ka fuqine te dashuroje, again and again and agian.
Gjith te mirat all
Postuar nga Dido°
Mah as dhe njehere kam frike. Po kerkoj akoma te bie ne dashuri per here te pare po nuk u beka gje
30/06/2003 11:31
Per Le te jesh ti e para
Ju thate:
A ka kendej nje njeri qe dashuria e Tij/ e saj ka moshe me shume se 5 vite, dmth. si ne ate kohen e dashurimit..ku ne stomak pasojne eruzione te njepasnjeshme...me bindeni iu lutem..une nuk besoi......?????????????
Ajo koha e "fluturave" ne stomak perben me shume fazen ne te cilen njihesh me nje person dhe qe te pelqen.Eshte mese e natyreshme qe kjo faze eshte kalimetare sepse cdo dite e njeh me shume partnerin tend dhe nese mbas kesaj njohjeje "dashuria" jote ngelet atehere do thote qe eshte dicka e vertete dhe jo nje flirt kalimtar.
Te dashurosh nje njeri nuk do thote vetem te kesh fluturat ne stomak,eshte me komplekse sec mendoni.
Ju keshilloj ti hidhni nje sy temes"flirt apo dashuri",besoj qe ca gjera do ju kthjellesohen!
Mendoj qe njeriu dashuron disa here por vetem 1 here eshte ajo e verteta.Ketu nuk dua te pergjithesoj sepse ka njerez qe ne eksperiencen e pare te tyre gjejne ate qe kerkojne!Ne momentin qe e "takon" dashurine e vertete,besoj qe e kupton qe eshte ajo qe kerkoje dhe ne eksperiencat e tjera por qe vetem kjo ishte ne gjendje ta jepte.
01/07/2003 15:05
natyra dakorty jam me ty dhe me gjithe forumin.po do doja te shtoje dhe dicka tjeter:
djemte dhe vajzat dashurohen sepse kerkojne te gjejne tek partneri i tyre ate qe qe skane , ate qe u mungone nga karakteri i tyre.per shembull:nje vajze ekspresive kerkon nje djale te urte. dhe kur e gjene ate te urtin e dashuron shume....... zhgenjimi vjen me vone kur vajza shikon se diali nuk eshte dhe aq i urte. me nje fjal un nuk besoj se dashurohemi nje here ne jete sepse eshte shum
veshtire te gjejme ate qe fantazojme.
by .sokin
Nuk ish e bardhe nga fytyra vasheza e Galilese,po kish shije e hire per te zevendesuar se tepermi te bardhet e fytyres...Po vec kesaj,me sa e di une,te dashur lecites,dashuria nuk eshte as e bardhe,as e zeze e as tjater ngjyre,po vetem dashuri e asgje tjater.Ajo eshte si era:fryn ku do vete dhe ne i degjojme bucitjet.
Dhe shtati i Kalijes nuki ish i gjate fort,po i holle sa ta shkoje ne rruaze.Dhe kurmi i saj me sise te forta mbante ere zembak.Nje mituri dukej vasheza e Galilese prane shtatit ilirian te Tat Tanushit,po ashtu si ishin qe te dy-ay i bardhe,ajo e zeshke;ay i gjate,ajo e mitur;ay iliria,ajo judhee-dashuroheshin egersisht.Kjo o lecites nuk eshte asfare nje cudi e pathene.Sepse a s´kini pare ju pellumb te bardhe e pellumb te zi te dashurohen aq fort sa te mos i druhen as harkut te gjahtorit qe sjell vdekjen?Dhe c´eshte ngjyra perpara shpirtit?Ato ndajne qe te bashkojne...(M.Kuteli)
Une mendoj qe ne jete ka shume dashuri,dhe ne pergjithesi ato jane te ndrushme. Njeriu per mua ka shume deshira te ndryshme she dashuria eshte nje deshir qe ne mund ta kontrollojm .Ne jete eshte shume veshtire te thuash qe ke gjetur mrekullin e perjeteshme prandaj une them te flasesh sa me shum me ate qe ti mendon qe e dashuron keshtu ti doe njohesh dhe do kreijosh opinionin tend .....
Njeriu hiqet sikur mund te dashuroje shume por ne shpirt ai nuk mund te kete me shume se nje dashuri.Te dashurosh nuk do te thote vetem te duash por edhe te dish qe te respektosh kete dashuri qe ti ke per ate person.Dashurise nuk i maftojne vetem fjalet e embla por edhe edhe respektimi i ndjenjave.Une do te citoj kete citat >
Gjithsej 23 faqe: « 1 [2] 3 4 5 6 7 8 9 10 11 » ... E fundit » Trego 224 mesazhet në një faqe të vetme |
Materialet që gjenden tek Forumi Horizont janë kontribut i vizitorëve. Jeni të lutur të mos i kopjoni por ti bëni link adresën ku ndodhen.