Forumi Horizont Gjithsej 5 faqe: « 1 [2] 3 4 5 »
Trego 47 mesazhet në një faqe të vetme

Forumi Horizont (http://www.forumihorizont.com/index.php3)
- Psikologjia (http://www.forumihorizont.com/forumdisplay.php3?forumid=6)
-- Psikologjia e falcitetit (http://www.forumihorizont.com/showthread.php3?threadid=17873)

Postuar nga kurt datë 06 Korrik 2010 - 13:47:

Citim:
Po citoj ato që tha cancer
sot duhet te kesh 1 sjellje "politically correct", qe nenkupton te sjellurit fallco perdite ne momente te caktuara.

perndryshe marredheniet me te tjeret do te veshtiresoheshin shume

ke te drejte
dmth, nje gruaje 8muajsh shtatzene, eshte piltiticaly correct t'a genjesh qe duket sexy (nese te ven thonjt ne fyt per nje pergjigje kuptohet)

Postuar nga Dulcis in Fundo datë 06 Korrik 2010 - 14:41:

Kurt, eshte ceshtje kendveshtrimesh

Tani, une jam dakort me parafolesit ne parim, po ne nje shoqeri ku kerkohet vazhdimisht te imitohet nje "model" jemi te detyruar ne nje fare menyre te mbajme veshur nje maske. Mund te quhet hipokrizi kjo, por po ta mendosh holle-holle cdo njeri qe nga "fillimet" e kohes se tij deri ne "zhdukjen" e tij eshte e do jete hipokrit. Dua te them, si eshte e mundur te mos ndikohemi nga modelet e diktuara nga shoqeria? Ne cdo epoke historike cdokush mendoj se ka qene i kushtezuar nga modelet sociale te momentit. Edhe sikur ne te mund te impononim, te vendosnim nje ideal, i drejte apo i gabuar qofte ky, do te favorizonim nje model per t'u ndjekur, i cili do krijonte nje shoqeri..
Eshte hipokrizi te harrosh origjinalitetin tend personal e te veshesh nje maske, po nga e dime ne c'eshte "origjinalitet"? Edhe origjinaliteti yt mund te jete i lidhur me nje model.. duket si nje paradoks.. njeriu ne cdo rast eshte i lidhur me shoqerine materiale, keshtu qe e vetmja gje qe mund te bejme eshte te zgjedhim nje maske me te mire se ajo aktualja, per sa kohe nuk do gjendet nje tjeter akoma me e mire, e keshtu me radhe..

Postuar nga cancer datë 06 Korrik 2010 - 22:24:

kurse mua nuk me duket ceshtje kendveshtrimesh pasi tema eshte sh e qarte: falciteti, dmth te flasesh dhe te veprosh ndryshe nga cmendon.
ne mund te diskutojme ketu arsyet qe na cojne te gjitheve(kush me shume e kush me pak) te hiqemi ata qe sjemi, te themi ato qe si mendojme te verteta.
sic e thashe dhe me siper, mendimi im eshte perfitimi kryesor nga te sjellurit fallco eshte qe te mos prishen marredheniet me te tjeret

Postuar nga Dulcis in Fundo datë 07 Korrik 2010 - 11:43:

Citim:
Po citoj ato që tha cancer
kurse mua nuk me duket ceshtje kendveshtrimesh pasi tema eshte sh e qarte: falciteti, dmth te flasesh dhe te veprosh ndryshe nga cmendon.
ne mund te diskutojme ketu arsyet qe na cojne te gjitheve(kush me shume e kush me pak) te hiqemi ata qe sjemi, te themi ato qe si mendojme te verteta.
sic e thashe dhe me siper, mendimi im eshte perfitimi kryesor nga te sjellurit fallco eshte qe te mos prishen marredheniet me te tjeret

Ore (oj) po e kuptuam mendimin tend, po e imja ishte nje batute drejtuar shqetesimit te Kurtit ne lidhje me "thonjte ne fyt", kupton? Apo s'nuk prape?

Postuar nga cecilia datë 07 Korrik 2010 - 14:54:

Re: Psikologjia e falcitetit

Citim:
Po citoj ato që tha cedrus
Cfare mendoni per kete?

Cedrus, me duket tjeter falciteti inconscient ne jeten e perditshme dhe tjeter psikologjia e falcitetit .

Falciteti pa dashje ne jeten tone eshte i pashmangshem se ne nje menyre apo tjeter reagojme sipas situates ne vend.

Kurse po te marrim termin "psikologjia" e falcitetit gjerat behen me dashje, qe do te thote, veprimi jot behet ne menyre consciente,tashme je i futur ne psikologjine e falcitetit. Une kshtu e shikoj per vete.

Ps: Bohh, sa jam lodhur duke lexuar libra psykanalitik

Postuar nga AndreaPirelli datë 07 Korrik 2010 - 17:55:

Re: Re: Psikologjia e falcitetit

Citim:
Po citoj ato që tha cecilia

Cedrus, me duket tjeter falciteti inconscient ne jeten e perditshme dhe tjeter psikologjia e falcitetit .

Falciteti pa dashje ne jeten tone eshte i pashmangshem se ne nje menyre apo tjeter reagojme sipas situates ne vend.

Kurse po te marrim termin "psikologjia" e falcitetit gjerat behen me dashje, qe do te thote, veprimi jot behet ne menyre consciente,tashme je i futur ne psikologjine e falcitetit. Une kshtu e shikoj per vete.

Ps: Bohh, sa jam lodhur duke lexuar libra psykanalitik

Po u rrafem sot ........... me mire hiqi fare ato ..................... .

Postuar nga Fajtori datë 07 Korrik 2010 - 21:04:

Se po dalim jashte teme...

Ceclia, hiqi po fituam, jo po u rrafem. Te kete interes dynjaja te fitoje Gjermani.

Postuar nga AngelDevil datë 07 Korrik 2010 - 22:21:

Booh sa falsitet

Postuar nga al74 datë 07 Korrik 2010 - 22:32:

Citim:
Po citoj ato që tha AngelDevil
Booh sa falsitet

Postuar nga cecilia datë 08 Korrik 2010 - 01:34:

Citim:
Po citoj ato që tha Fajtori
Se po dalim jashte teme...

Ceclia, hiqi po fituam, jo po u rrafem. Te kete interes dynjaja te fitoje Gjermani.

Mor po une ngela zhvesh se s'fitova gjo per me ble ndonje bluze

Gjithsej 5 faqe: « 1 [2] 3 4 5 »
Trego 47 mesazhet në një faqe të vetme

Materialet që gjenden tek Forumi Horizont janë kontribut i vizitorëve. Jeni të lutur të mos i kopjoni por ti bëni link adresën ku ndodhen.