Forumi Horizont | Gjithsej 14 faqe: « 1 [2] 3 4 5 6 7 8 9 10 11 » ... E fundit » Trego 137 mesazhet në një faqe të vetme |
Forumi Horizont (http://www.forumihorizont.com/index.php3)
- Besimi Fetar (http://www.forumihorizont.com/forumdisplay.php3?forumid=182)
-- Zoti. Egzistenca e Tij dhe ndikimi i Tij ne jeten tone. (http://www.forumihorizont.com/showthread.php3?threadid=2911)
Ajo qe shikoj ketu eshte thjesht deshira juaj per te besuar ne dicka te mbinatyrshme....Deshira dhe nevoja gjithashtu qe dikush i drejton jetet tona...Kerkoni te gjeni nje shkak per gjithe fatkeqsite tuaja dhe po ketij shkaku i vishni edhe pronesine e gezimeve tuaja...Mqs njeriu qe eshte qenia me e persosur ne planetin toke nuk eshte i afte te mare persiper pronesine e ketyre shkaqeve atehere kerkojme dicka me madhore,me supreme dhe me perfekte se njeriu per ta bere shkaktare...
U permend shume fjala Bibel & Kuran por cfare jane ato per ju?Fjala e Zotit ???Eshte e vertete qe kjo na eshte mesuar por si e shkruajti ai ate...
Te gjithe e dime qe nje liber i tille nuk ka rene nga qielli por e ka shkruajtur dora e nje tokesori dhe mua me duket absurde qe dikush nga larte tja ket diktuar...Gjithsesi kjo nuk i ul aspak vlerat ketyre librave sepse ne fund te fundit cdo liber ka nje histori te trilluar brenda dhe mgjth ai pelqehet dhe lexohet....
Nuk dua ketu te gjykoj asnje ne besimin qe ka por thjesht mendoj se Zoti eshte per ju ai iluzion qe ju jep force per te ecur perpara me shpresen e pas jetes,nje enderr e bukur ku humbisni kur ky realitet te zhgenjen....
ADELAIDA e kuptoj nga shkrimet e tua qe nuk je besimtare po ateiste ne mednimet e tua. Kjo vjen nga qe ke dije shume te pakta rreth besimit dhe nuk di ne c'menyr jan shkruar keto libra te shenjte.
Nuk dua te zgjatem mbasi nuk mund te kthej besimin qe ti ke renjosur ne veten tende por do te keshilloja miqsisht qe ti hidhje nje sy bibles dhe kuranit e ti lexoje njeher. Mendoj se do ta gjesh vetveten ne to dhe do te ndryshosh shume mendimin dhe bindjet e tua.
Me shume respekt keni.
Qe mos ta zgjas shume..
une besoj ne Zot.
Keni
Ate u mundova te thosha edhe une me siper ,qe nuk kam djeni se si jane shkruar keta libra te shenjte,prandaj kerkova edhe ndihmen e njerezve qe besojne per te ma treguar kete gje....
Nqs askush nuk e di atehere kjo nuk ben gje tjeter vecse verteton ate qe une thashe me siper...
Pastaj gabohesh kur thua ``besimin qe une kam rrenjosur ne vete`` pasi eshte dicka qe e ka rrenjosur ne mua vete jeta,faktet ,arsyea.....
Ajo qe doja te thosha me postimet e mia dhe qe ne fakt duhet te gjehej tema per diskutimin tuaj eshte fakti qe pse besoni se Zoti ekziston dhe jo nqs une jam ateiste ose jo.....
Mund te besoj fare mire ne kete enderr te bukur ,ne kete iluzion te kendshem qe quhet Zot por vetem sepse kam nevoje dhe besoj se keshtu eshte edhe per ju.....Te me thote ndonje nqs gaboj!!!!
ADELAIDA
Eshte shume per te sqaruar. Doja te thoja qe nuk doja te ofendoja ne asnje pike. Vecse te dhash nje keshille dhe ta jap perseri, lexoje biblen dhe do ti gjesh te gjitha pyetjet qe te mundojne.
Me respekt keni.
Keni
Nuk u ofendova aspak por vetem doja te sqaroja kete gje....
Tani per te qetesuar ty ,te them qe e kam lexuar biblen (jo te gjithe)
por e vetmja gje qe fitova ishin pyetje te reja....
Citim:
Po citoj ato që tha Keni
Besoj ne zot se eshte ati yne krijuesi i gjithshkaje dhe drejtuesi i jetes ton te perditeshme. Pa Atin ton (Zotin) nuk do te ishim ne dhe nuk do te ishte kjo qe ne shikojme dhe jetojme.
E pse mos te besojme te ati dhe te bibla te cilen ati yne e ka shkruajtur me doren e mbi 40 autoreve te cilet jan frymezuar preja atit ton per qindra vet me radh.
Lexoheni njeher biblen apo kuranin dhe do te shikoni se cfar shkurhet aty. Aty nuk do te gjeni asgje te keqe dhe cdo keshill dhe mesim qe eshte shkurar ne to eshte teper i vlefshem dhe shume edukues. Ateher perse mos te besojme ne zot kur ne te gjitha veprat qe jan shkruar nga Ai ka vetem miresi? Bejani kete pyetje vetes dhe do te shikoni se mendimet tuaja do te ndryshojne dhe do filloni te besoni ne Atin ton.
Mendoni per nje moment sekur te gjithe njerezit te besonin ne zot dhe te permbushnin me perpikmeri te gjitha ato qe thuhen ne bibel. Kjo do ishte jeta e vertet e permtuar prej atit ton. Do te kishte vetem gezim dhe hare kudo, miresi dhe paqe, nuk do kishte luftra dhe vuajtet dhe njerezit do ta donin njeri-tjetrin si veten e tyre.
Po te mendosh gjith keto gjera te mira qe na premton ati ne besimin e tij,ateher do besosh me bindje.
Zoti ju bekoft dhe ja u ndricofte mendjen.
Adelaida
Bibla eshte Libri i Librave, Libri me ane te te cilit Zoti flet dhe zbulon vetveten. Bibla eshte libri me i lashte qe ekziston, eshte i vetmi liber i frymezuar 100% nga zoti. Ajo permban historin njerzore duke filluar me krijimin e botes e te gjithsise, krijimin e njeriut te pare, historine e patriarkeve nga Abrahami te Moisiu, etj., krijimin e popullit te perendis dhe historin e tij neper shekuj deri ne ardhjen e shpetimtarit te njerezimit, birit te perendis, Jezu Krishtit, pastaj vazhdon me historine e kishes primitive dhe perfundon me krijimin e ri.
Bibla, si liber ze fill rreth 1500 vjet para Krishtit dhe u kompletua rreth 100vjet pas Krishtit. Shkruesit e saj te frymezuar nga Fryma e Shenjte ishin 40 dhe kane lene 66 libra qe formojne biblen. Pra bibla eshte shkruajtur per rreth 1600vjet.
kliko ketu per te lexuar biblen
Keto qe shkruajta me lart jan mar pjeserisht nga hyrja e bibles dhe une ti solla ketu qe te jesh me e qart mbi shkrimin e bibles dhe mbi autoret qe e kan shkuar biblen. Ne qoftese ti ke pyetje mund ti hapesh si tema dhe te diskutohen nga te gjithe. Vetem ne kete menyr mund te te ndihmoja per kurjozitetin tend mbi biblen.
Me respek keni.
...the whole of the Creation... my own existence... enough to believe in Him... the other things are other things... who knows the other things...
...i have wondered during all my life about everything... i don't think right now like i though before... and surely i don't think right now like i will think next year... i believed once in everything... not now
kiss Anaz
Keni
Te frymezosh dike per te shkruar nje liber eshte nje gje dhe tia diktosh atij fjalet dhe mendimet e tua eshte nje gje tjeter...Menyren se si jeta ne toke u krijua dhe me pas u zhvillua mund te jet vetem nje person qe mund ta di....dhe ne kete rast Zoti...
Atehere si eshte e mundur qe keta 40 njerez e kane shkruajtur ate kaq sakte???Zoti jua tregoj atyre ???
mqs po diskutojme per Zotit ne kete teme atehere mendoj se eshte e vlefshme qe pyetjet e mia rreth ekzistences se tij ti bej ketu apo e kam gabim???
Gjithsej 14 faqe: « 1 [2] 3 4 5 6 7 8 9 10 11 » ... E fundit » Trego 137 mesazhet në një faqe të vetme |
Materialet që gjenden tek Forumi Horizont janë kontribut i vizitorëve. Jeni të lutur të mos i kopjoni por ti bëni link adresën ku ndodhen.