Forumi Horizont | Gjithsej 6 faqe: « 1 [2] 3 4 5 6 » Trego 59 mesazhet në një faqe të vetme |
Forumi Horizont (http://www.forumihorizont.com/index.php3)
- Feja krishtere (http://www.forumihorizont.com/forumdisplay.php3?forumid=184)
-- Pse ka kater Ungjij??? (http://www.forumihorizont.com/showthread.php3?threadid=4291)
Tani kjo qe thua ti eshte dicka e pasakte, te shikosh dhe te studiosh historine e ungjijve nuk eshte nje fantazi por nje prove reale, saqe dhe vete apologjetet me te medhenj i jane dorezuar ketij fakti.Nuk do rri te merrem te flas me ty se kush ishte Raymond Brown apo te tjer si puna e tij thjesht po te jap nje histori qe ta kesh si shembull. Dola nje dite me nje Bibel katolike ne dore dhe rruges duke shkuar per ne nje bar takoj nje te krishter orthodoks dhe me sheh me Biblen katolike ne dore dhe me thote "Ce do kete bibel se di ti qe kjo bibel eshte e mallkuar se i mungojne 4 libra (3makabenjte. 1 Ezdra, Lutjet e Manasehut dhe Psalmi 151)" dhe me mori biblen dhe me dha biblen e tij, tani thash kam gjetur biblen e vertet skaloj as disa metra kur takoj nje te Krishtere Protestant qe pasi me sheh me kete bibel ne dore, vendos duart e tij ne koke.."Cben more Biblen e tyre ke? Po kjo nuk eshte fjala e shenjte, se di ti qe ato kane shume libra qe jane apokrife dhe qe nuk jane pranuar??? Urdhero merr ket NIV (new international Version" pastaj takoj nje tjeter ky me thote "Jo merr KIng james Version" nje tjeter me tha merr Biblen e deshmitareve te Jehovait e kshu une i shkreti nuk mora vesh se ca bible duhet te marr.Secili prej tyre hidhte nje ide se asnje nga biblat qe une mbaja ne dore ihsin te kundershtuara nga eterit e Kishes e me pak fjale une mbeta pa bibel...sepse nuk po dija se kush ishte bibla e vertet ajo e ndertuar nga "deshmitaret okular", derisa kuptova se asnje prej ketyre biblave nuk ishte ndertuar dhe shkruar nga deshmitar okular, as marku, as mateu, as luka, as gjoni, po as pentateuku i "Moisiut".
Sa mire kur robi osht profesionist feje. Dmth iracionalist profesionist... produktiviteti : wasted time
Interesante hee
Muherminu mos ju hyr ketyre puneve, pergjigjen ta dhashe dhe nese do te shohesh ato perkthime te Bibles perseri do te gjesh informacionin e duhur per ungjijte dhe ata qe shkruan Ungjijte.
Megjithate ato "dallime" nuk do ti ngjanin aspak asaj situate qe do te kishe nese do te merrje nje baba teqje qe ta coje ne xhami dhe ta pyesje se cilin version te Kuranit perdor ai !
Ne fund te fundit kjo eshte nje loje kalamanjsh, une vete kam dy perkthime te Kuranit ne Anglisht, dhe e di se ka ndryshime por besoj se i referohen te njejtit liber ne thelb. Apo s'e din ti se ka shume perkthime te Kuranit ne Anglisht??
Bariu.
Thone qe rakia t'i mer mendte dhe t'i bjen prap, kurse perendia t'i mer e s'ti bjen mo.
Kam nje pyetje per pjesemarresit e ketij klubi ekskluziv ketu.
C'mund te na thoni per ungjillin e Judas? Shikojeni njehere se mos kushedi keni nja 2000 vjet qe mekatoni dhe te shkretet ju pastaj.
Une per vete besoj te Krishna. Eshte nje shurup tjeter qe zoti i madh na ka prure ne toke. Shpetimi im eshte i sigurte.
Ungjijt jashte Bibles
Nje person qe nuk e njeh Biblen, eshte mese normale te dyshoj. Dua vetem te them diçka lidhur me librat qe nuk bejne pjese ne Bibel: "çdo liber qe nuk eshte ne harmoni me librat e tjere te Bibles, nuk mund te jete origjinal dhe i sakt". Nqs nje shkrim i zbuluar kohet e fundit (edhe nqs eshte i vjeter) por nuk perputhet me Shkrimet e tjera Biblike, eshte mese normale qe nuk do jete i sakt por falco.
Citim:
Po citoj ato që tha i_krishteri
Nje person qe nuk e njeh Biblen, eshte mese normale te dyshoj. Dua vetem te them diçka lidhur me librat qe nuk bejne pjese ne Bibel: "çdo liber qe nuk eshte ne harmoni me librat e tjere te Bibles, nuk mund te jete origjinal dhe i sakt". Nqs nje shkrim i zbuluar kohet e fundit (edhe nqs eshte i vjeter) por nuk perputhet me Shkrimet e tjera Biblike, eshte mese normale qe nuk do jete i sakt por falco.
Citim:
Po citoj ato që tha Klodel
kush tha qe ka vetem 4?
Ncuq Shelgu, Ungjijte jane 4.
Pse ka 4 Ungjij. Sepse vetem ata te katert jane te pranuar nga Kisha e asaj kohe.
Ungjill do te thote "lajmi i mire" dhe i dedikohen vetem Jezu Krishtit, jetes dhe profecive te tij. Mirpo siç dihet ne ate kohe ishte e modes te pretendonin shume persona se poesedonin "Lajmin e mire" Eterit e Kishes pasi i studiuan ato pranuan vetem 4 si autentike dhe ne perputhje te plote me Biblen qe perbehet nga Beslidhja e Vjeter, koha deri ne ardhjen e Mesise dhe Beslidhja e Re qe perkon me kohen e re ate te Jezusit. Krishtit, Mesise. Quhen edhe Dhiata e Vjeter apo Dhjata e Re , Testamenti i Vjeter dhe Testamenti i Ri, Shkrimi i Shejte.
Kater Ungjijte gjenden ne Beslidhjen e re, se bashku jane 27 libra.
Ne Beslidhjen e Vjeter kemi gjithsej 46 libra.
Keto jane librat e pranuar nga Kisha si te frymezuara prej Hyjit.
Keto libra perbejne ne teresi perbejne Librin (greqisht "He Biblos") Libri i librave, ose Libri Vete.
Bukur, faleminderit.
Mesa duket e kam kuptuar gabim ete qe kam lexuar andej ketej.
Po kodiket cfare jane?
Gjithsej 6 faqe: « 1 [2] 3 4 5 6 » Trego 59 mesazhet në një faqe të vetme |
Materialet që gjenden tek Forumi Horizont janë kontribut i vizitorëve. Jeni të lutur të mos i kopjoni por ti bëni link adresën ku ndodhen.