Forumi Horizont Gjithsej 7 faqe: « 1 [2] 3 4 5 6 7 »
Trego 307 mesazhet në një faqe të vetme

Forumi Horizont (http://www.forumihorizont.com/index.php3)
- Ditari (http://www.forumihorizont.com/forumdisplay.php3?forumid=179)
-- Turisti i shpirtit (http://www.forumihorizont.com/showthread.php3?threadid=1017)

Postuar nga lorie datë 19 Dhjetor 2003 - 09:51:

...and today i woke up eyesored and blackened around the eyes.my illness for god's sake ,is eating me.
and i cried when i saw myself in the mirror .I saw this image of an helter-skelter figure in white nightgown and black eyes.
-But your eyes have always been the same my dear.-the old woman talks to me.
-Have they?So i have always been unhappy and have never known it.
-Having black beautiful eyes like yours doesn't make a person unhappy.
-Black eyes scare me. they frighten me at night.I don't want to have black eyes like an eagle, i am not a hunter.
I just want some food and warmth and affection.
-But u can't have food without being a hunter.-and the old woman laughed out laud .I saw her eyes turning very black making a contrast with her white white skin.Then i got horrified and paralyzed and couldn't move from fear.
-Oh God ,help me! I still am eyesored .............

Postuar nga darke datë 20 Dhjetor 2003 - 03:07:

Smile lorie

...and today i woke up eyesored and blackened around the eyes.my illness for god's sake ,is eating me.
and i cried when i saw myself in the mirror .I saw this image of an helter-skelter figure in white nightgown and black eyes.
-But your eyes have always been the same my dear.-the old woman talks to me.
-Yes, i know it. i have always been unhappy and have always known it.
-Having black beautiful eyes like yours doesn't make a person unhappy.
-Black eyes scared me. they frightened me at night, but not anymore. I want to have black eyes like an eagle, i am a hunter.
I not even need food already, neither warmth neither affection.
-But u will die without food or warmth or affection.-the old woman looked at me. out laud .I saw her eyes turning very black making a contrast with her white white skin.Then i laughed out loud.
- You are wrong, cause i am further than human existence. i died time ago. you, old woman, are nothing now, your darkness doesn't scare me more cause i am the night, i am the hunter, anymore the catch
- the old woman got horrified and paralyzed and couldn't move from fear. Oh God ,help me! I start to be eyesored .............

lorie: couldn't u just copy it as it was .it is illegal changing an author's writing u freak ...haha,:p

Postuar nga lorie datë 24 Dhjetor 2003 - 12:35:

my friend darke,
these days i have been thinking about boats.:p
I left the planes and wings behind to get back later.
I want boats ,and seas,blue seas with their depths, blue suns.
Am i landing with the feet on the ground????
I don't think so definitely not since they have been in air and now they want flowing water.
..and i can't sink,even if i wanted to.Too much love out there,in the real world ,for me to sink.
and one more thing: i am sailing new seas now,very unbelievable,scaring and exciting new seas.ghosts,dreams angels, killers,vampires(not you though)

Postuar nga darke datë 24 Dhjetor 2003 - 21:47:

Talking

ahahahhaha lorie, it just was a sample about how darke can change the history of the world

i see you left your wings... but in the sea, would you like fins?

oh i am breaking my brain to translate this sentence that i found in albanian language (and better i don't tell you about my tongue, when i read it): Thanas thuthuqi tha se tharku i thiut thurret me thupra të thata thane, thiu therret me thikë

girl, this one came directly to my shpirt ... une jam turisti i shpirtit gjithashtú

Postuar nga darke datë 25 Dhjetor 2003 - 19:22:

One day I began to pursue a dream. Now the dream pursues me and it doesn't allow me to fall asleep.

Postuar nga Sy_jeshilja datë 29 Dhjetor 2003 - 04:32:

Sot ndjej qe jam kthyer ne nje molekule ajri . Jo, jo , do i beja qejfin vetes po te quhesha molekule . Sot mora formen e nje grimce pluhuri , nga ato qe valeviten ne ajer ,pa ditur ku shkojne . Nje grimce e llojit "e padobishme" , ku gjithe bota e di qe egziston ,po asnjerit nuk i hyn ne pune. Si nje element me ngarkese negative ,i shtyre e i hedhur tutje duke u pare me perbuzje nga te ashtuquajturit " NJEREZ" .
Qe diten qe nxorra shpirtin prejt kraharorit e ta dhashe ty ne duar , ndjej si fishkem e zvogelohem, si shuhem nen veshtrimin indiferent te jetes qe skermit dhembet si perbindesh ne dobesise sime .
Nuk kam me as force te bertas , nuk kam me as force te qaj, as sy prej te cileve te nxjerr disa lote pa ngjyre , nuk kam me forme , nuk kam me jete . Ne te vertete nuk ka me UNE . Nuk jetoj me . Thjesht egzistoj .

Postuar nga Fajtori datë 29 Dhjetor 2003 - 05:50:

Me ka marre malli qe jetes ti jap nje kuptim. Po shikoja nje film dhe me vete mendoja stilin e jetes sot. Pa ideale, pa qellime te cilat te vlejne jeten. Bejme pjese ne nje bote "te zhvilluar" ku njerezit vdesin me se shumti nga semundjet. Ne, emigrantet, ngjajme me viruse qe jetojme ne trupin e qenies perendimore. Duam qe Shqiperia jone ti ngjaje perendimit, por vetem duam, mbase idealet tona i leme ne endrra..., jeten ja kushtojme mbijeteses se perditshme. Pune, shtepi, shkolle, fatura per tu paguar... ehhh ne fund hyjme dhe neve ne rrjedhen e jetes prej roboti te ketij populli "te zhvilluar". Jetojme per te jetuar dhe vdekja shpesh nuk mbart asnje mesazh, vec humbjes se nje roboti qe punonte ne kete bote. Me merr malli per ato kohera, kur mosha mesatare ishte 20 vjec, kur nje semundje te trembte me shume sesa nje shpate. Me merr malli per ato kohera kur njerezit vdisnin me nje ideal dhe rronin per ate ideal. Me merr malli per njerez qe jeten ja kushtojne dickaje, dhe kjo jo thjesht ne menyre figurative.

Besoj se njerez te tille ekzistojne, por jeta sot rrezikohet larg syve tane. Mund te jene idealiste qe luftojne per vendin e tyre dhe ne i therresim "terroriste", mund te jene ushtare qe mbrojne me sinqeritet nje ideal. Nuk e di tamam ku ti gjej. Degjoj neper lajme sulmet kamikaze por nuk i kuptoj. Pastaj vjen nje cast, nje reflektim brenda meje, nje deshire per te dale nga fijet e Matrix, dhe kuptoj se sot ka akoma njerez qe jeten ja dedikojne dickaje. Por une jam larg, jam ne kupolen perendimore te mbrojtjes ndaj raketave, te ekonomise dhe finances, te soap-operave dhe televizionit; Shkurt jam ne kupolen e Truman Show. Miresevini forumiste.

###########################

P.s. Nese dikush kujton se shikon realitetin atehere do doja ti perplasja ate qe ndodh ne lindjen e mesme. Do doja te beja nje rezyme te luftes ne Irak, te bombave inteligjente qe vrasin femije te pafajshem sepse komandohen nga njerez pak inteligjente. Te agjensive te inteligjences qe kane 1 vit qe nuk kapin dot personin e botes jo-inteligjente, Bin Laden.

Jam i rrethuar nga informacione ne boten e informacionit. Sot fuqia e dyte eshte tek mediat, pas qeverive. Atehere mbush syte e mi me informacione, por nuk e kuptoj pse syte me mbyllen gjithmone e me shume. Kuptoj qe gjysma informacioneve me jane kthyer ne sklepa, dhe syte duhet ti laj. Mesa duket bota e informacionit prodhoka dhe ndotje informative, u dashka krijuar nje sistem pastrimi per syte...

Ehhh, nje pyetje me mundon akoma. Ku e gjen te drejten Truman, qe brenda ne kupolen e tij te gjykoje zjarret dhe katastrofat qe ndodhin diku jashte, ne nje bote ku nuk ka qene kurre, i fryre nga informacionet qe shikon ne televizor ???????

Mbase kjo pergjigje eshte aq retorike sa dhe e veshtire. Di te them se nje turme njerezish te qerruar nga sklepat e informacionit nuk perbejne popullin per nje kohe te gjate. Di te them se nacionalizmi amerikan eshte vetem nacionalizem, ashtu sic ishte ai Hitlerian dhe ai Bolshevik. Di te them se jetojme ne nje bote te globalizuar ku nacionalizmi i tepruar eshte ofendim per komshiun, ashtu si fjalet e Umberto Bossit jane ofendim per miliona shqiptare e te huaj. Di te them se nje sistem qe qerron publikun eshte si nje makine qe nuk mirembahet kurre; Kuptohet qe heret a vone nje ingranazh do thyhet dhe kur shteti punon si makine nje ingranazh i thyer ndalon gjithe jeten e atij shteti, ashtu sic ndaloi jeten shqiptare ne vitin 90. E pra, ne boten unipolare ku jetojme duhet te shikojme pak me larg se poli i vetem i magnetit qe na terheq. Te mos behemi gozhda per nje magnet por gjilpera te nje busulle.

Naten e mire njerez te mire. Gezuar vitin e ri.
Te keqinjte i uroj vitin tjeter.

Postuar nga eliz datë 29 Dhjetor 2003 - 22:52:

Thumbs up Fajtori,

s`doja te nderhyja por s`rrija dot pa te thene:BRAVO TE QOFTE.Jam shume e gezuar qe ne rradhet e ketij forumi ka njerez me mendime te tilla.

Postuar nga Klodel datë 01 Janar 2004 - 07:42:

sot jam shumeeeeeeeeeeeeeee e lumtur shpresoj qe cdo minute e ketij viti te ri te jete nje kujtim i mrekullueshem.......

gezuar te gjithve per nga mot

Postuar nga i_lire datë 03 Janar 2004 - 10:57:

Analistja, tek kush dere e lumturise ke trokitur ti? Ma thuaj se po e provoj, kush e di mbase dhe e degjon trokitjen time lutese per pak lumturi...

Postuar nga ADELAIDA datë 08 Janar 2004 - 21:28:

Lumturia nuk kerkohet ajo krijohet.Ne momentin qe njeriu do arrij te kuptoje se pasiviteti ,lotet ,deshira per te mos ndryshuar gjendjen e tanishme ,nuk jane gje tjeter vecse disa faktore qe duke lundruar bashke me ne nuk na nxjerrin ne shtegun e deshiruar ,ate te lumturise...
Kur vepron, je i lumtur .

Postuar nga darke datë 09 Janar 2004 - 00:12:

edhe kush eshte lumturia?

Postuar nga lova datë 09 Janar 2004 - 17:18:

Talking

darke lumturia ka shume faqe - edhe kopraci i Molierit ishte i lumtur ne menyren e tij. ... eshte vetem nje variant, dhe ndoshta jo detyrimisht me i
miri.

Postuar nga lorie datë 11 Janar 2004 - 09:07:

The water is going down,is going down!----god knows why i like this line from Finding Nemo...

Maybe cos i am feeling down,very down today.

and again...the willing to write, to break,the fear of needing cos for sure i am invincible
never asking for help,yeah, like usual, if i ask i cross boundaries.
seems like swollowing my pride ...
can it be swallowed anyways???

and again returning back to reality....
never make expectations my dear :how many times should i tell it to you???

and another "never" statement:never say never....

still hope is there...

Postuar nga lova datë 12 Janar 2004 - 17:58:

Unhappy

lorie

Ne po ikim miq, ashtu si kujtimet
drejt heshtjes së vjetër, asaj heshtjes së butë
që jetojmë qysh prej lindjes... Koha po shprishet
si një flok i shkulur prej dhimbjes
Tash në vend të ajrit thithim mall
dhe mes fjalëve të fundit, në çantat e rënda
fshehëm lotët.
-Jetofshi miq, se toka e huaj është gjithmonë e njëjta;

Postuar nga volter datë 21 Janar 2004 - 20:42:

FLUTURIMI ME KALIN MAGJIK!!!

Ora tetë e mëngjesit. Në dhomë askush, vetëm ai dhe lapsi magjik.
Rrinte dhe fliste me veten, por nuk e dëgjonte askush. Thuajse ambienti ishte në gjum, dhe në qetësi relative. Vështroi nga dritarja, pa një varg yjesh që ishin tërhiqur gjatë natës, dhe shkëlqenin tërë ditën. Natyra dukej ashtu si dridhja e lehtë e dritave, që shquheshin, herë me shuarje, e herë me vezullim. Kishte dëshirë të zjarrtë të shihte yjet që notonin nëpër galaksionin e Tetovës… Ra mesdita, ra ora dymbëdhjetë.
Qielli ndërroi me ditë të kulluar, prandaj edhe ai vendosi të ndërrojë frymën me elemente të reja, ndërsa mesdita në heshtje kërkonte dorën e artistit për të luajtur rolin e duhur.
Atëherë le të shohim, kush e ka fatin të jetë pjesë e kësaj bukurie natyrore!?
Para skenës qëndronte fytyra e Plloshtanit, që rrinte në kureshtje para natyrës së kulluar, me tërë potencialin e vetëdijës së tij. Plloshtanin e kishin dhuruar të shohë botën e lumturisë, dashurisë, vetëm e vetëm, për të notuar, në ndërgjegjen e kësaj bukurie. Kur thellohesh diç më shumë dukej si një pikturë me margaritarët e palëvizur nga mbretëritë e përrallave, dhe tregimeve të moçëm. Në këto momente atij I dukej vetja se ishte I argjendtë. Fytyra e tij ishte përplot qeshje të lehta. Ai ishte ulur në shkëmb, dhe vështronte dritën e diellit që afrohej tokës duke I dhënë një hijedritë të vërtetë.
Sot dielli ndrite tërë pamjen e natyrës më mirë se ditëve tjera. Aty më së shumti gjasonte e bukura, dhe fenomeni i natyrës që ishte shndërruar në atmosferë të kristaltë.
Ai ishte i goditur thellë nga kjo skenë e mallëngjyeshme, dhe vazhdimisht ekzaminonte pamjen e natyrës me sy të artistit. Në moment vështroi kuajt magjik të cilët qëndronin krenarë para fytyrës së tij, gjithashtu vërejti diellin që nuk tentonte t’ia arrijë hënës, e as nata nuk lind para ditës, ashtu edhe yjet ndriçonin pas njëra-tjetrës dhe nuk pengonin rrugën e shenjtë të udhëtimit, por secili kryente në mënyrë të veçantë detyrën e vet. Pothuaj natyra kishte pamje të veçantë nga pamjet e herave të tjera.
Madje, edhe ujvara që binte poshtë nga një lartësi mjaft e lartë, dhe shkuma që formohej ia freskonte shpirtin me muz poetik. Ashtu bukur mirë ia zbuste veshin me shushurimën e përjetshme, dhe pandërprerë ia ëmbëlsonte timpanët e veshit me valën e saj shkumbuese. Dhe për moment I lindi në mendje monologu I prekatarisë…
Ujvara që rridhte, në heshtje bënte strumin për të kaluar në anën tjetër të natyrës. U afrua rreth shkumës së ujvarës për ta freskuar shpirtin e tij, dhe t’i lind në zemër drita e fatbardhësisë. U afrua rreth strumit të lumit, dhe shkoi drejt për t’i ledhatuar flokët e kuajve magjik, që shkëlqenin si shirita mëndafshi.
Qëndroi një kohë të gjatë, dhe më pas u largua, ngase koha nuk premtonte edhe aq shumë. Atje në skaj pa diellin që kishte futur maskën e vet në rrëzë mali, dhe ngadalë po përfundonte udhëtimin e tij të nderuar.
Pasi arriti në shkëmbin e pushimit u ul një çikëz, dhe ia hodhi një sy tërë peizazhit të natyrës…
Duke qëndruar në rrëzë të pyllit, befas në qiell u shfaq koka e S.Prosit, që fluturonte me kalin e tij magjik. Kjo I çoi mallëngjim të çoroditur të Plloshtanit.
Oh,oh! Brohoriti në vete Plloshtani. Ç’po ndodh në këtë moment!? Fluturim! Me kalin magjik!? Ashtu i befasuar u ngrit në këmbë, përnjëherë arriti në faqen tjetër të natyrës, dhe me shpejtësi i hipi kalit magjik, për të fluturuar drejt qiellit kaltrosh.
Plloshtani i buzëqeshur u nda nga kjo natyrë e kulluar, duke e përshëndetur atë me dorën e tij të ngrohtë.

Postuar nga botaed datë 24 Janar 2004 - 18:20:

Dua te them qe ditari eshte nje nga temat e preferuara ne forum nga ana ime dhe kam frike te shkruaj sepse nuk dua te prish mjeshterine e nje pas njeshme te shkrimeve tuaj.Une gjithmone i jam mburrur vetes me aftesine qe zoteroj ne fshehjen e ndjenjave dhe me friken e te shkruajturit ditare por po e kuptoj qe eshte aftesi me e madhe te dish ti shprehesh ato dhe qe eshte bekim te kesh guximin tuaj.

Postuar nga lorie datë 25 Janar 2004 - 09:24:

atehere, pergezime qe ke marre guximin te shprehesh ne ditar ,qe ke hedhur hapat e para.
keep it up

Postuar nga Fajtori datë 27 Janar 2004 - 10:37:

Kisha pergatitur dicka te gjate ketu. Por me humbi gjithcka prej problemeve qe kam me linje ne internetit.

Nuk eshte kollaj te perserisesh veten dhe skam ndermend ta bej tani. Dua vetem te shpreh inatin sepse me humbi nje cope e imja.

Mallkuar qofshin ata qe jane pergjegjes per problemet e linjes qe ka gjithe muajin me bezdisin. Mallkuar qofshin sepse me indiferentizmin e tyre bejne dhe deme te rendesishme qe truri i tyre i ceket nuk i kap dot kurre. Mallkuar qofshin sepse me etjen e tyre per para, me perdhunuan mendimet, duke mos rregulluar kete lesh linje pas qindra ankesash qe i kane shkuar.

Postuar nga Klodel datë 27 Janar 2004 - 19:15:

tre dite rregjim shtrati vetem mendon mendon mendon pafundesisht ...
dhe cfare zbulova?

endrrat mund te ti rrembejne.... planet mund te t'i djegin....... ajo qe kurre askush s'te rremben eshte pafundesia e momentit. Momentet mbeten dhe jane vetem te tuat.... and I made my constitution:

te jetoj vetem momentin pa ditur c'do sjelle e nesermja.... sepse kam kaluar shume kohe duke menduar te nesermen dhe kam harruar te jetoj te tashmen..... vetem e tashmja ka rendesi.... keshtu s'ka pretendime... ska endrra.... ska plane .... s'ka as zhgenjime nga mosrealizimi i tyre.....

dhe ndiej qe gjerat rrjedhin me lirshem........ vete jeta rrjedh me lirshem........ fundja cfare ka per te ndodhur do ndodhe..... kush mund te kete siguri per te ardhmen e tij/saj? un jo.
e vemtja siguri qe kam eshte qe ndiej dhe mendoj ne keto momente.... dhe keshtu dua te jetoj me ate qe me fal momenti qofte e embel, e hidhur, vuajtje. gezim, dashuri, zhgenjim.... eshte momenti im....... askush se merr prej meje. me perket vetem mua.

Postuar nga Fajtori datë 30 Janar 2004 - 11:12:

Ohhh, ja ku mbetem vetem zoti Dhaskal...

Te them te drejten kur shkruaj ne kete teme me duket sikur jam tek dhoma ime, krejt i vetem, larg gjykimeve dhe paragjykimeve . Nejse fillojme.

####################

Ndonjehere me duket sikur koha ka ndaluar per ne shqiptaret. Mungon tik-taku i lavjerresit te mentalitetit. Ka ndaluar por jo ne mes, si zakonisht. Ka ndaluar anash se dikush e kapur, nuk e leshon. Mesa me thone kerkon qe lavjerresi mos shkoje majtas-djathtas, por vetem nga mesi-anash. Imagjinoni nje lavjerres qe lekundet vetem nga njera ane. Duhen bere sforco ne imagjinate per te kuptuar se cfare kerkon pengmarresi.

Deri me sot kohet kane evoluar sepse lavjerresat jane lekundur nga te dyja anet. Ehhh kohet kane evoluar... Po po, kane evoluar, po jo ne Shqiperi ama, sepse ne kazanin e corbes sone ka patur gjithnje ndonje "largpames" qe merr peng lavjerresin. E mesa duken bathet "profete" te tille ka dhe sot...

Njeriu ne vetvete eshte misherim extremesh. Vete akti seksual, si misherim i nje jete te re, eshte bashkim ekstremesh. Renkimet e nje femre qe cmendin nje mashkull... ehh. E ke menduar ndonjehere pse ti si mashkull kenaqesh kur ben dashuri?

Prit se e pleqerojme bashke. Ta zeme se akti seksual eshte vetem nje nevoje fizike, per tu shfryre. Atehere duhet te mjaftoje nje kukull qe fryhet ose nje "vrime" cfaredo qe ti te shfrysh epshin. Si thua? Del ? JO !!! Atehere cfare te terheq?
Ta them une. Me ndiq. Imagjino te perdhunosh nje femer dhe ajo te rrije si nje mish i vdekur para teje, pa nxjerre ze. Njesoj sikur te jete pa ndjenja le te themi. Do kenaqeshe? JO !!!
Atehere ajo qe kenaq ne nje raport, eshte pikerisht loja erotike qe pasohet tek njeri tjetri. Renkimet e saj nuk jane vetem te sajat, sepse ti adhuron pikerisht ato. Mbase sepse ato pasthirrma te bejne te kuptosh sa po kenaqet, te bejne te ndjesh rezultatin e asaj qe i jep. Te ndjesh rezultatin do te thote te imagjinosh kenaqesine qe ajo po ndjen, te vihesh ne poziten e saj ne ate cast.

E pra jeta lind nga nje mpleksje extremesh, nga nderthurja e diversitetit. Atehere si perfundojne keta njerez keshtu, ne monizmin e trurit te vet, duke mbajtur peng lavjerresin e koheve moderne. Si mund te zhvillohemi ne si popull, kur akoma vazhdojme te adhurojme ate qe eshte NJE (konceptin e "njeshit"), duke imituar si majmuni veprimet e vetme qe aparati yne "muskulor" mund te imitoje. Si mund te harrojme se bota nuk eshte kaq e thate sa te gjykohet shpejt e shpejt nga truri yt kur arrin ne fund te rruges me sens unik. Cfare rruge them, rruga ka kthesa, ketu behet fjale per rrugice, qorrsokak...

########################

Nejse, qe te kundershtoj pak veten me stilin tim te shperndare po vazhdoj.

Ai lart nuk eshte i vetmi vizatim i realitetit. Kam dhe nje tjeter qe me alternohet.
Shikoj nje burim uji te paster, si ai tek syri i kalter. Nen uje rritet ai si tip bari, ato bimet nenujore. Uji rrjedh e rrjedh lehte, dhe bimet nen te perkulen te gjitha ne drejtimin e rrymes. Pastaj rryma ndryshon drejtim, nje dallgez e vogel u ngrit nga varka qe sapo kaloi. Ja edhe bimet nen uje qe ndjekin rrymen e re lehte - lehte, sikur te mos ndjenin forcen e gravitetit.

E pra, ndonjehere njerezit me ngjajne me ato bimet, qe shkojne pas rrymes dhe ndryshojne drejtim sapo vjen nje dallge. Mbase vertet nuk e ndjejne dhe aq forcen e gravitetit, ajo qe te mban me kembe ne toke, per tu kuptuar.
E si mund te ndertoj une te ardhmen kur mendimet alternohen mes mocalit ku nuk leviz kurre asgje dhe ujit te kalter qe sjell verdalle mendjet e lehta prepotente. Nuk di si do prezantoja nje te mesme mes ketyre fantazive. Mbase ekosistemi kryesor eshte mocali, i cili krijohet nga lumi qe derdh aty barishtet e lehta qe jane mesuar te ndjekin vetem rrymen. Me pas kuptoj pse barishtet tona kenaqen me rrymen qe krijon nje krokodil gjate gjahut te tij.

Nejse shume abstrakt.

########################

Ne retoriken e saj, nje barishte po "masturbohet"..., tashme ka arritur pavaresine. Me ne fund mund te deklaroje se eshte pjekur, ne fakt ka filluar seksin...
S'do e kuptoje kurre se seksi behet dyshe, po c'ti thuash. Lere me mire te thahet ne bregun e mocalit ku krokodili e nxorri padashje gjate gjahut.

########################

Postuar nga Fajtori datë 01 Shkurt 2004 - 13:52:

Kam bere nje gabim ne pershkrimin e barishteve me lart. I kam pershkruar si qenie individuale me difektet qe cdo barishte ka.

Megjithate problemi me i madh e botes se barishteve nenujore eshte tjeter. Qendron ne faktin se ato barishte (imagjinoni lumin e Bistrices sa shume ka) nuk kane individualitet. Po ti vini re me kujdes levizin gjithmone ne turme. Nuk do shikoni ndonjehere dy fije te kene drejtime te ndryshme. Fatkeqesia nuk qendron tek menyra e jeteses se cdo barishteje, por ne faktin se levizin andej nga shkon turma.

Barishtet shqiptare ulin dhe ngrene zerin ne baze te atyre qe degjojne neper TV, shesh, apo internet. Fije, qe deri dje rrinin pa folur kushedi pse, sot shkundin krahet dhe rrahin gjoksin si flamurtare te idese se rradhes. Idene e hedh dikush me ze te larte, dhe pas tij degjoj barishte te ndryshme ne jehona qesharake poshte ujit. Si zakonisht kur zeri i pare pushon, atehere pushon dhe jehona.
E di cfare... ky emri barishte s'me pelqen me. Shume banal. Qe tani do perdor fjalen "jehona" per te emertuar zerat qe perserisin zhurmshem dike tjeter.

"Zhurmshem" vjen nga fjala zhurme (per cudi ), e cila ka kuptimin e mungeses se muzikalitetit, te harmonise muzikore, te akordeve.

Nejse, po e mbyll pjesen relacionale te mesazhit per tu perqendruar tek vetja ime.

##############################################

Tek po shikoja nje dokumentar mbi historine e Italise e ndjeva veten ne vitet '70. Mendova me vete sa njesoj kemi qene. Bile bile, kemi qene me mire ne Shqiperi ne ato vite te turbullta per perendimin. Bomba, demostrata dhe vrasje qe sot shikohen me objektivizem.

Per nje cast imagjinova qe Shqiperia te dilte me e zhvilluar se Italia nga tuneli i luftes se ftohte. Imagjinova veten time ne Shqiperi ndersa italianet qe vinin klandestine. Vura veten ne pozten e te zotit te tokes. Ne fund nje pyetje me ndaloi ne imagjinate:
A do ishte me mire te kishte ndodhur ashtu?

Nuk e di cfare po mendon ti ne keto caste. Une me egoizmin tim mendova se nuk do te ishte. Nese une tani do isha ne Shqiperi te shikoja me percmim italianet qe vinin per pune, nuk do kisha kuptuar shumicen e gjerave qe kam kuptuar sot. Nuk do kisha interesin minimal se cfare ndodh jashte Shqiperise. Historia nderkombetare per mua do ishte nje tabu, ashtu sic ka qene ne kohen e Enver Hoxhes kur degjoja gazetarin specialist te ceshtjeve nderkombetare (ne mos gabohem Bashkim Zeneli) te flase per emra te cuditshem shtetesh. Bota per mua do ishte Shqiperia ashtu sic eshte Italia per shumicen e mendjetrasheve italiane. Si mund te ishte ndryshe kur beja pjese ne fitimtaret e luftes se ftohte, kur qyteti apo fshati ku do jetoja kishte bollek ekonomik.

E ketu arrijme ne perfundimin e pare. Njeriu nga natyra eshte dembel. Po nuk qe i detyruar te punoje dhe te mendoje nuk vihet ne aktivitet. Ne, shqiptaret, kemi fatin (dhe fatkeqesine) te jemi te detyruar te ikim nga Shqiperia. Situata e keqe ekonomike dhe sociale ve ne pune trurin per te gjetur gabimet e stilit tone te jeteses. Atehere hapim syte mire e mire dhe kuptojme se jemi vetem nje pike ne oqean. Nese duam te kontrollojme te ardhmen duhet te kuptojme ne cfare oqeani jemi, cfare rrymash do na marrin. E keshtu njohim gjithmone e me shume nga bota.

Sigurisht qe parimi i dembelizmit hyn edhe ketu. Pse, do thoni ju? Sepse jo te gjithe vene trurin ne pune per te njohur Boten ne teresi. Ka shume dembele qe interesohen te njohin vetem rrymat e medha te cilat identifikohen me shtetet perendimore. Normal... Sipas parimit te dembelizmit ne skemi pse interesohemi per rryma qe nuk na prekin. Neve na prek SHBA, Italia, Franca, ..., ....., etj. Keto jane dhe shtetet ku gjejne fatin (dhe fatkeqesine) kurbetllinjte.

#############################

Ehhh, rrotullo e rrotullo pyetja gjithmone aty mbetet:
Kush eshte fajtori?

Ne cast shikoj shume duar te ngrihen ne ajer:
"Qe baba duret"....

Sot do doja te flisja gjate, shume gjate. Ndoshta ne inkonshon time qellimi eshte vetem te lodh ate qe e lexon. Ndoshta...

E dini cfare, po ju tregoj nje te forte. Mbase duhet ta postoj tek tema e Top Chanel-it por nuk me shkruhet me atje. Pastaj me intereson filozofia jo fakti ne vetvete.

Para dy ditesh eshte organizuar nje emision ne Top Channel ne lidhje me chatin shqiptar. Kush e ka organizuar ka patur qellimin te ngreje nje "problem social" dhe jo ti prezantoje publikut boten virtuale. Prandaj (Alban Dudushi quhet prezantuesi) ka thirrur nje psikologe, nja dy chatista dhe nje publik sa per te thene. I gjithe argumenti CHAT eshte trajtuar si patologji e koheve moderne. Natyrisht qe shume prej pjesmarresve nuk e ka kuptuar akoma se i kane peshkuar. Madje jane te gezuar qe do dalin ne televizor ...
Ne nje pike te emisionit jane lidhur dhe me nje dhome chati (jo e jona te kuptohemi) ku rasti qelloi te gjendeshin nja dy meshkuj qe po i flisnin gocave si prostituta. Ideja e krijuar ishte menjehere e banalitetit te ketij sistemi. Pak me vone prezantuesi ka pyetur nje nga pjesetaret e ftuar ne podium nese e frekuentonte chatin. Ky mesa duket nuk ishte frekuentues por vetem administrator serverash. Pyetja e dyte ishte nese do i pelqente te hynin femijet e tij ne kete ambjent. Pergjigja e intelokutorit ishte JO.

Me kete pergjigje emisioni eshte mbyllur per ti lene te kuptojne te gjitheve se chati eshte nje fenomen negativ. Natyrisht qe ne mes kishte folur dhe nje psikologe e ca te tjere, dhe si zakonisht ideja kryesore ishte chati si problem...

E gjithe kjo me solli ne mend nje emision qe pashe tek TV Koha para dy vjetesh. Ishin mbledhur ajka e psikologeve te Shqiperise per te trajtuar si duhet te sillen me femijet. Deri ketu ok. Qesharakja ishte se nje nga psikologet e trajtonte problemin sikur te kishte ndonje makine e po vendoste ta linte apo jo te dilte.
Kur degjoj injorance te tille nga pedagoge te fakultetit te psikologjise me vjen per te vjelle. Ashtu sic me vjen per te vjelle kur mendoj sa poshte ka rene dhe Top Channel, per te organizuar emisione te ketij niveli.

Te leme menjane faktin qe organizatori i emisionit nuk ka kryer as praktiken minimale te kontaktimit me dhomat me te medha te chatit per tu perfaqsuar. Te leme menjane dhe psikologen e nderuar qe se di fare cfare ka kollandrisur kur ka marre mikrofonin (mjafton te di qe eshte kolege e atij tipit qe pashe ne TV para dy vjetesh dhe humb cdo vlere e diskutimit te saj). Te leme edhe banalitetin e trajtimit te profesioneve ne Shqiperi, duke ditur se founderi i dhomes #shqiperia eshte nje psikologe, dhe ishte ne krah te asaj psikologes tjeter qe kishte ardhur.
Te leme te gjitha keto...
Po dreqi ta haje, e kane idene keta njerez se cfare eshte interneti para se te bejne emisione? A e dine keta fare prezantuesish se bota po shkruan libra per CHATIN dhe menyren e njohjes ne internet?
Nderkohe.... analistet e famshem shqiptare prezantojne chatin si nje fenomen patologjik!

Une se kuptoj pse prodhojne budalleqe neper televizione kur nuk kane idene minimale si krijohet nje emision. Ku eshte etika e gazetarit ne kete mes, apo etika e prezantuesit. Qe punet behen pa profesionalitet kete ma tha dhe nje nga pjestaret e stafit te Top Chanel, kur i kerkova spjegime per kete emision. "Kalamaj" ishte epiteti i sakte qe perdori.

Si mund te lihen keta kalamaj te dizinfomrojne opinionin publik e te ofendojne punen e shume personave qe mbajne chatin gjalle.

Ajo qe me vret me shume.
Si mund te kene mentalitet kaq te mbyllur keta persona. Mos valle i lene trute me sherbim kur krijojne emisione, apo duan te prezantojne opinionet personale si te verteta te pergjithshme?

E gjithe bota sot rrotullohet rreth internetit. Jo me larg se dje mora vesh se nje nga arritjet me te medha te Estonise eshte zhvillimi i internetit ne rang te gjere. Sot ne Estoni cdo person mund te lidhet ne internet, pa llogaritr se ne shume pika te rruges, ka prizat ku mund te lidhesh falas ne internet. E gjithe bota po rrotullohet rreth internetit. Shumica e vendeve ka ne listen e puneve zhvillimin e infrastruktures per te bere internetin te perdorshem nga te gjithe. Po shkruhen libra mbi chatin dhe po behen kurse mbi perdorimin e internetit.

Ne gjithe kete sfond zhvillimi Shqiperia eshte shume shume dobet, sepse qeverite nuk po bejne asgje per te sjelle linjat me bande te gjere. E sikur te mos mjaftonte prapambetja natyrale e Shqiperise del dhe nje "kalama" ne televizor dhe organizon emisione per te trembur prindet nga rreziku i chatit.

Pervec aspekteve te keqija qe kane rrjeshtuar ne ate emision, a e kane idene keta tipa sa cifte jane njohur, dashuruar, martuar, fejuar apo ndare nepermjet internetit dhe chatit? A dine gje keta "kalamaj" se shume prej nesh ka gjetur miq te pazevendesueshem ne internet dhe chat?

Se marr vesh.... Ketyre i japin nje kale dhe ndihen kalores. Pastaj i hipin kalit mbrapsh dhe i vjen era bajga. Gjithe bota shikon te ardhmen ne internet, keta degjenerojne edhe ate pak njohuri qe ekziston ne Shqiperi.

Ne vend qe te flasin brockulla, me publiqe dhe te ftuar te sajuar rrugeve, pse nuk bejne emisione ku te pyesin veten kur do arrijne te votojne nepermjet internetit. Apo duket fantashkence? Mos valle nuk e dine keta kalores se eshte projekt europjan vota nepermjet internetit?

Nese dikush prej atyre qe organizuan ate emision e lexon kete mesazh po i bej pyetjen e fundit.
Cuna, pse beheni tipa medioker me zor? Kur nuk dini te organizoni nje emision te sakte, ne respekt te gjithe spektrit te opinionit publik, pse nuk e lini fare ate pune?

Nejse, qe kjo ishte e forta e dites. Nuk ndihem i fyer nga trajtimi qe i behet kesaj ceshtjeje sa ndihem i merzitur qe ekzistojne akoma emisione te tilla, per me teper ne Top Chanel. Kane kaluar 13 vjet nga ardhja e demokracise dhe keta vazhdojne te imitojne RTSH-ne.
Te jem i sinqerte per mua Top Chanel ka qene kufiri i fundit i profesionalitetit. Nese keto gjera ndodhin dhe aty atehere vertet ska shpresa per asnje televizion tjeter (perjashtoj AlSat qe se njoh fare).

Me vret sinqerisht ngushtesia e te parit te gjerave. Me vret ideja qe ne 2003-shin organizohen emisionet televizive sikur te jene ndeshje futbolli lagjesh, duke thirrur shoket neper shtepia. Me vret perspektiva...

############################

Ka filluar te me mungoje delikatesa ne shkrime. Mbase stili im ka filluar te ndotet...
Ose mbase jam une qe nuk pres qetesine, per te cilen shpirti ka nevoje, kur duhet te shkruaje.

Postuar nga Fajtori datë 03 Shkurt 2004 - 15:20:

Na ishte njehere nje vend ku te gjithe ishin gjykates; nuk kishte avokate dhe prokurore.

Na ishte njehere nje vend ku te gjithe ishin te persekutuar; nuk kishte persekutues.

Na ishte njehere nje vend ku te gjithe ankoheshin per te gjithe.

Na ishte njehere nje vend ku te gjithe duan te tregohen doktore.

Keto lart ishin gjerat qe fillova te shkruaj por pastaj takova dike online dhe ky mesazh vijoi si me poshte:

Na ishte njehere nje vend si gjithe te tjeret, me te mirat dhe te keqijat e veta, ku gjehet nje shoqeri fantastike nese di te kerkosh.

Na ishte njehere nje vend ku shoqeria te ndihmonte te kaloje veshtiresite... dhe keto nuk ishin pak.

Na ishte njehere nje vend paradoksal...

Pershendetje.

Postuar nga botaed datë 03 Shkurt 2004 - 23:18:

PARADOKSALE?

CFARE ESHTE PARADOKSALE NE NJE BOTE SI JONA.

Postuar nga lorie datë 04 Shkurt 2004 - 00:23:

Re: PARADOKSALE?

Citim:
Po citoj ato që tha botaed
CFARE ESHTE PARADOKSALE NE NJE BOTE SI JONA.

.......gjithcka.....duke filluar qe nga subjekti "une".
duke filluar nga luftrat e brenshme dhe shperthimet e flakta e deri tek luftrat boterore ,bombat atomike...
e qe te krijosh pak EKUILIBER ne paradoksin ku jeton ,themi se mjafton qe te kapesh pas nje ideali dhe te besosh ne " zotin" tend dhe te mendosh cka ke mesuar eshte e drejte ,eshte si nje etalon me te cilin mat vlerat e tjera,kulturat e tjera.
Por si gjithmone zotet ngaterrohen(zot behet paraja, ideologjirat, dhuna,filozofira mbinjeriu ,sekte) dhe kur ka shume njerez qe besojne verberisht ne "zotat e tyre"duke menduar se kendveshtrimi i tyre eshte me i miri mund te lindin kundershtime, conflikte ,luftra( lufta -paradoks tjeter)
dhe krijhohet serisht rrethi vicioz ku perfundohet ne paradoks.
ky rreth qenkerka nje paradoks me vete.

lufta ime--paradoks i PADUKSHEM por shume I MADH.( paradoks)
varet nga pika e veshtrimit .
lufta ime --ka patur viktima dhe fitues. (paradoks)
c'do gje eshte relative

atehere c'gje eshte e sigurte?
Asgje?
apo Shpirti?
apo tjeter?
dha gjen mijera pergjigje sepse mijera njerez kane me mijera zota.......................................................................

Postuar nga eliz datë 18 Shkurt 2004 - 23:04:

Shume ftohte sot.

Postuar nga lorie datë 20 Shkurt 2004 - 03:45:

three things

-1-the border is difficult to detect.....
-2-the land is difficult to fertile.....
-3-the word is very difficult to be said.....

can the line of having,being, hoping be enough??

Postuar nga lova datë 20 Shkurt 2004 - 14:28:

Red face

Edhe sot shume ftohte, por jo me mjegull me shi dhe ne male debore!!!!!!!!!

Postuar nga darke datë 21 Shkurt 2004 - 04:53:

Citim:
Po citoj ato që tha lorie

can the line of having,being, hoping be enough??

As you say it's a line... and a line is an infinite succession of points... so it never ends... it's infinite, eternal... there is no "enough"... never is enough...

Postuar nga LiL__TrEaSuRe datë 21 Shkurt 2004 - 08:18:

Tek pashe turistin e shpirtit u bera kurjoze dhe hyra.Pashe se ishte 1 pjese e mendimeve te mija,dhe ashtu kurjoze dhe e qetesuar qe njoha pak veten time u gjenda ketu tani duke shkruar pergjigjen e ketij mes.Vura re se tek mes i xhdokujt ishte pak filozofi .Edhe une thashe me vete pse te mos filozofoj edhe une? Tani tek shkruaj jam ne dhome dhe si gjithmone bokset e kompjuterit nuk pushojne....Dhe ajo muzike qe mundohem te qetesohem me ben te ndjehem me keq.....pse me vrasin kaq shume keto kenge te shkreta......?Ndoshta per te vetmen arsye TY.......Pse te gjithe mendojne per 1 gje?-Per njerez...dhe une si c;do te tjere te kam TY...Ohh Zot as TY nuk te therras dot,a JU as, ne emer....Pse me torturon?Pse nuk ke meshire per mua?Ta dishe sa Pse kam per te te thene.....Por kur mendoj ate kohe qe ka kaluar Pse-te treten dhe me kujtohen vetem te mirat e tua....Mbase edhe difektet,por pikerisht edhe per ato difekte une le koken...Mbase mund te duket e pakuptimte,mbase per te qeshur se fundja c'jam?-1 vogelushe e cila nuk te thote "Te Dua"por te thote "Te Kam Xhan".
Une e di qe koha ka per te kaluar dhe keto mes. mbase do te harrohen,do te fshihen dhe TI nuk do te keshe mundesine ti lexosh kurre keto qe une kam shkruar,por une nuk mund ta lodhja me veten duke menduar......I Dashur...!!!!!Nuk di nga t'ia nis.......Ahhh po nga me e rendesishmja.....Nga ajo qe ty te pelqen me shume te veprosh.Nga ajo qe mua po me Tmerron,nga ajo qe edhe mua po me behet pjese e taktikes,nga ajo qe kam me shume frike,nga ajo qe ka filluar te me pelqeje,nga ajo; HESHTJA!!!Sa fjale e madhe.....Te te flas per Heshtjen????Pa tjeter, vetem dicka kam per te te thene......MJAFT Heshte........te lutem, te pergjerohem....!Me duket sikur me ke lidhur me zinxhire dhe me terheq prej tyre,dhe pa ditur as TI vete se si......I Dashur e di qe Heshtja jote me ka folur aq shume sa ka krijuar zhurme brenda meje,shume shume fjale ne koken time.....Aq zhurme sa po cmendem.....aq zhurme sa me ke ngarkuar trurin dhe xhdo qelize te ka TY....Pse ke kaq difekte......Pse me je kaq Perfekt????Pse nuk ka nate qe te mos mendoj per TY?Pse je gjithmone ne fillim dhe ne fund te lutjeve te mija?Pse Pasi kam menduar per TY me ze gjumi te qete?Pse?Pse?Pse?Ohh I Dahsur me duket se as ti vete nuk e di...?C'je duke bere tani?Po fle,po me mendon,po sheh endrra?C'po ben????I Dashur sa fort qe dua te te kem prane edhe te me shtrengosh fort,te me perqafosh fort ashtu sic me perqafove perpara se te ikja...Sa fort dua qe te mbeshtes koken tek TY edhe te flas,s'ka rendesi se cfare,edhe budallalleqe qofshin,sepse e di qe ti me degjon....Sa fort dua te dal naten tek bije shi,te qaj me shiun,qiellin,me TY, e te cirrem,te uleras fort vetem per TY...E pastaj te qeshja me te madhe te te puthja te te perqafoja e mos te te lija kurre te me ikje......Sa dua......Pse nuk mundem?Laku ne fyt nuk po me le te marr fryme...Pse me ben te njehem kaq keq?Kaq inat me ke?C'te kam bere te lutem vetem kete me thuaj?C'te kam bere?Ki meshire per mua I Dashur te lutem......Ik.....Ik....Fluturo......Humb........Jo jo c'po them TI te me ikesh nga duart?Mos me mallkofte Zoti..!TI je une...Eshte 1 lloj sikur po i them vetes.....I Dashur, pse, te lutem me thuaj pse ndjehem keshtu...?Mbase keto fjalet e mija nuk te bejne pershtypje,mbase te duken pa kuptim...Eh nuk mundem te kthehem mbrapa dhe te fshij ato qe kam thene....Sepse pak a shume pikerisht keshtu ndjehem mgjths nuk ka fjale per te pershkruar ate qe ndjej..Kjo qe sheh eshte thjeshte e perkufizuar nga une...C'te bej qe jam njeri dhe bej gabime!C'te bej qe jam njeri dhe te bej te qeshesh,te merzitesh,te prekesh nga keto fjale...! C'te bej qe jam njeri dhe kam Cdo gje qe te tjeret kane,shpirt,zemer,ndjenja......Per 1 moment i lexova te gjitha keto qe kam shkruar dhe si rrjedhoje mu kujtua kur te njoha.......o Zot kij dhe ti meshire per mua........Mos me ler te bije kaq poshte.....Zot e di se c'kerkoj prej teje?Mos mi ler mua te gjithe engjejt...Merre 1 prej tyre dhe Ma mbro....Mi Jep fuqi..merre prej meje dhe falja atij........Ma kij kujdes sic ka nena femijen,sepse une nuk kam mundesi ta shoh......Te lutem o Zot falja edhe mekatet qe ben.....Te lutem duaje sic e dua........E sheh I Dashur....Edhe ketu po i lutem Zotit per TY......Tani nuk e di pse por ndjehem me e shkarkuar,me e lehte,por perseri kam zinxhire ne kembe......Ata Zinxhire Skllaverije qe do lene shenja me vone edhe pasi te jem bere "e lire"........Ata Zixhire Skllaverije te lashte qe depertojne ne mua dhe me thithin kocken e nuk me lene shteg te kundershtoj.....Te te them Te Perqafoj Fort ..!!!!"Shoqja jote"........

Postuar nga i_lire datë 21 Shkurt 2004 - 09:51:

Citim:
Po citoj ato që tha darke

As you say it's a line... and a line is an infinite succession of points... so it never ends... it's infinite, eternal... there is no "enough"... never is enough...

You made me remember something about points... Good story!

Postuar nga darke datë 21 Shkurt 2004 - 19:21:

Citim:
Po citoj ato që tha i_lire

You made me remember something about points... Good story!

... the best ever story... it's engraved in my heart together with the name of the person who taugh it to me... together with millions of poems, stories and dreams that i learned from him by mind...

I remember when I asked him "what does your points mean?... I love them... they are like a drawing poem..."

I have other story to tell you

Those two characters looked for themselves with the look even being in different cities. They had traced an impossible cartography together in a love scale, composed by places that existed only once, and that one time, it was for them two. Their imaginary coordinates gave the back to the logic, but that was there. Outside of the reach of the common days. As real as any map, any story, any place...
As unreal as that same one.

Maybe is my hour of departure

PS: Thank you i_lire ... .. .

Postuar nga Tini datë 26 Shkurt 2004 - 16:45:

ditar dite

Dite.... e pazakonshme per te shkruar ditar..... pse jo ... cila rregulle thote qe veprat qe lene mbrese duhet te behen naten ...asnjera. Edhe nese ka rregulle te tille dikush mund te thote se rregullat shkruhen nga njerzit dhe njerzit jane ata te cilet duhet ti thyejne....ato.

Drita deperton ne shpirtin tim dhe per çudi mundohet te zbuloje gjithqka, çdo fshehtesi timen, ato te cilat askush si ka pare deri me tani. E une... filloj te mbrohem se shume drite smund te duroj, kam pershtypjen se ngulfatem nese vazhdon keshtu ose jo ndoshta eshte frika qe me ben te rezistoj, se nese drita zbulon te gjitha te une athere s'do kete me mister dhe natyrisht Drita do kerkoj mister tjeter.

ah kjo frika !!!!!!!!
sa shume me mundon dhe ndalon, shpesh e pyes veten si do te ishte bota po te mos ekzistonte frika fare????!!!

Postuar nga lova datë 26 Shkurt 2004 - 18:34:

Thumbs up

Ashtu si nuk mund ta dime se si ngjajme pa u pare ne pasqyre , ashtu dhe nuk mund ta njohim vetveten pa vezhguar se si i krijojme marredheniet me te tjeret.

Kurre mos e kerko lumturine jashte vetes.

Jeta qe jetojme nuk ka te beje me ate qe na ndodh, por me ate qe ne besojme qe na ka ndodhur

Fokusohu ne gjerat positive ne jete, se ajo ne te cilen fokusohesh te shtohet.

Postuar nga lova datë 01 Mars 2004 - 16:21:

Thumbs up

E megjithatë më dukej aq i vetmuar ai yll, disi i veçuar nga të tjerët, pa një emër të veçantë, pa asgjë, përveç bukurisë së vet fërgëlluese.
Yjet nuk më njihnin e as që më përfillnin. Unë, ne, s'bënim pjesë në botën e tyre. Ne ishim po aq të largët për ta sa ata ishin për ne.
Ne dhe ata u përkisnim dy kostelacioneve të ndryshme, edhe pse i rrimë shoshoqit kundruall.
Yjet nuk kanë trupat, historitë e dhimbjet tona. Ne kujtuam se liria do të na zbukuronte e do të na jepte joshjen e fuqinë e tyre, por u gabuam. Ne jemi veç qënie të gënjyera, të zhgënjyera e të thyera. Ndaj ata nuk na njohin e nuk na zgjasin dorën.
Tani që jam këtu poshtë në terr, duke vështruar yllin që ëndërrova e që dëshirova ta vishja bukur si do të kisha veshur veten në ditë të mira, tani e kuptoj pse ai nuk joshet nga tunika që dëshiroja t'i dhuroja. Nuk i bën përshtypje, ngaqë veshje të tilla e lënë mospërfillës e krejt pa emocione. Yjet vishen krejt ndryshe nga ne, kurse kjo tunikë më ngjet mua. E kam qepur unë e, dashur pa dashur, i kam dhënë asaj diçka prej vetes, ndoshta vështrimin e lëngimin tim prej humbëseje. Yjet nuk vishen kështu. Ne më kot ëndërruam të bënim miqësi me ta.
Jo, Aurorë, yjet nuk vishen kështu.

Postuar nga ADELAIDA datë 14 Mars 2004 - 05:13:

Me tregonin se si dhimbja te rremben ne strofullen e saj te erret ,behet pjese e jotja ,helmon cdo qelize te trupit tend ,derisa arrin ne skutat me te thella te shpirtit...
Tani mesoj se si ``ajo qe tregohej`` mund ta jetosh ne Boten tende ,mund ta ndihesh nen lekure.Trishtimi merr format e helmit ,te kalon ne kapliare ,te pushton gjithe trupin ,mendjen dhe arrin te triumfoje mbi zemren...

Postuar nga lova datë 15 Mars 2004 - 15:20:

Mekat te jesh i merzitur, te mbash ne duar , nje lule te venitur.
Nje terndafil i shkoqur ne duar si nje zemer e coptuar!!
Nje terndafil qe kemba e shkel. Nje terndafil qe kurr me s'do cel
Gjithmon ne zemer ka per te ngel
bukurija e trendafilit si perl
Aroma qe ngjalli fantazin
ngjyra e bukur qe solli lumturin
Asgje nga kjo bukuri ska mbetur !!
vec petale te thara
qe toka ka per ti tretur .

Postuar nga lova datë 17 Mars 2004 - 15:02:

Thumbs up

alias je ne forme dhe ti ........Turistit!!!!!!!!!!!!!!!!!
puthme dhe ri afer meje...
ti mbylli syt e une ta ndjej
perqafimin tend te ngrohet
puthme dhe ri afer meje
dhe zemra le te reh si heren e par
puthme me lutje se lulet e botes
te shperthen aromen e tyre
dhe ri kete nat me mu perqafome
si foshnje se vetem ti mund
ta shpetosh kete dashurii dhe
te me ruash kur do flejn engjujt...

ehhh... po te te kisha prane....
po te te kisha prane...
.....ah , te te kishaaa !.....

Postuar nga Fajtori datë 18 Mars 2004 - 08:12:

Me pelqen sallata qe krijohet nga natyraliteti i njerezve te sinqerte. Me pelqen ajo ecejakja ne nje continum wild-mild. Me pelqen te kuptoj se nuk jam i perkufizueshem. Me pelqen te ndjej epshin mes germave. Me pelqen kjo pasuri e re miqsh te pare e te papare qe fitoj si monedha te arta me kohen. Me pelqen te vervitem mes kopracllekut dhe bamiresise me kete thesar. Me pelqen te testoj kapacitetin e cdo miqesie ashtu sic matet gjeresia e nje kanali vadites.

Me pelqen ai anonimitet qe diku tjeter lexova se kishte nje vlere te ngjashme me timen.

##############

Ndonjehere jemi kaq larg dhe kaq afer. Ndonjehere tjeter jemi kaq afer dhe kaq larg. Sidoqofte ky shesh virtual i quajtur internet na jep mundesine te gjejme gjithe te tjeret e te gjejme emeruesin e perbashket. Ate emerues qe struktura sociale shqiptare nuk e ka sepse po ndahemi ne tiranas, qytetare, fshatare, katundare dhe maloke. Nuk e ka sepse televizionet nuk arrijne dot te kene efektin qe kane ne te gjithe boten: te homogjenizojne strukturen sociale. Nuk e kane sepse trute e shume njerezve jane me shume homogjene sec duhet; sepse mendojne se ekziston nje e vertete e pakundershtueshme; sepse politikanet duan te ndajne dhe festat (festa e veres, 28/9 Nentori etj); ...sepse ne jemi popull pa histori.

Teksa largohem nga ngjyra e feksur e homogjenizimit ndjej shijen e kavanozave per femije ne gryke. Ne fakt shpesh na trajtojne si femije dhe na servirin kavanozat e homogjenizuar dhe fatkeqesisht disa prej nesh mbeten femije te homogjenizuar nga trute, por jo shume fatmiresisht.

###############

Teksa khej nje gote uje me vjen ne mendje nje pyetje.
Cfare na terheq tek nje femer?
Shumica pergjigjen: feminiliteti !
Po cfare eshte feminiliteti?
Ketu secili do stepej sepse nuk do gjendej nje pergjigje e perbashket.

Faktoret qe perbejne feminilitetin jane me siguri shume por dy me duken interesante dhe te goditur:

I pari
Ekziston nje raport qe femra ka me trupin e saj. Kurimi dhe rregullimi i trupit ben qe psikja dhe fiziku i femres te gjenden perballe njeri tjetrit. Trupi per femren ka nje funksion te vecante, jo vetem biologjik por psikologjik. Eshte pikerisht ky raport qe terheq shume prej meshkujve. Deshira e mashkullit per te "perdorur" trupin e nje femre eshte nje shembellim i deshires per tu futur mes raportit qe femra ka me trupin e saj. Nese mashkulli do kishte nje vend ne boten psikologjike te femres ky do te lokalizohej ekzaktesisht mes saj dhe trupit qe ka.
Nje shembull ne favor te kesaj ideje gjendet tek femrat e leshuara qe nuk mbahen shume. Pislleku eshte nje detaj anti-feminil. E pra mund te kemi shume nivele pastertie te cifteve (mendoni barbonet qe jetojne neper trotuare) por femra tregohet gjithmone me e mbajtur dhe tregon me shume kujdes se burri per trupin e saj, dhe per pastertine gjithashtu. Deridiku roli femeror mund te jete pikerisht te fuse mashkullin ne raportin qe femra ka me trupin.

I dyti
Nje faktor tjeter qe ka rendesi per meshkujt eshte "surpriza" e nje femre kur nje mashkull e udheheq ne njohjen e trupit te saj. Nje femer qe e njeh teper mire trupin dhe kapacitetin e vet terheq me pak se nje femer qe trupin e vet nuk e ka njohur plotesisht.
Dicka e tille duket banalitet sikur te shtrengohej rrethi i imagjinates vetem tek akti seksual, por nuk eshte keshtu. Mundesite e nje raporti fizik kane te bejne me cdo prekje, puthje, ledhatim, fjale, seks dhe penetrim qe mund te ekzistoje. Kjo shton aq shume mundesite e ndjenjave qe nje femer mund te kete me trupin e saj saqe cdo raport individual nuk mund ti permbledhe te gjitha. Pervec kesaj cdo here qe behet dashuri eshte si dicka e re, e paparashikueshme a priori. Ja pse nje femer teper e sigurte per ate qe do kaloje me nje mashkull dobeson deshiren e mashkulit per te "nderhyre" ne raportin e kesaj femre me trupin qe ka.
Ja pse meshkujt pelqejne shpesh vajza te reja te padala shume, keshtu qe perfundojne ne spiralen e mitit te virgjerise. Meshkujt terhiqen nga femra e virgjer !!! (pavaresisht se shume prej tyre nuk marrin mundimin te shperdorojne vetveten me problemet qe sjell naiviteti i nje vajze te tille)

#################

Nejse, eshte vetem nje faqe ditari, pa deshire dhe mundesi per replikim. Jane mendime te miat ashtu sic mund ti vijne asaj skenaristes se filmit "Sex and the city". Me pelqen ai film. Me ve perpara disa pyetje qe si mendoj zakonisht. Natyrisht qe gjithe kjo me heq homogjenizimin nga truri im qe kujton se disa gjera i di...
E natyrisht qe gjithe kjo sherben qe struktura sociale te homogjenizohet ne kanale te perbashketa. Jo si ne Shqiperi ku trute e dala nga frigoriferi i veriut vrasin emocionet e vajzes me ndonje thike apo sopate.

Postuar nga alias datë 19 Mars 2004 - 02:26:

mister fajtori :)

monologist njoni
teper monologist, teper homogjenist me dukesh (aspak kritike kjo e :-P )
metaforat me te bukura te tuat jane te lidhura me seksin apo koncepte te lidhura me kte te fundit. .....cipicchia pero !!!!!!!!!
pershendetje

Postuar nga lorie datë 22 Mars 2004 - 00:26:

Seeking truth

beyond tradition, beyond image????

God ,this lifts me up...!

Breathless...

Postuar nga Fajtori datë 23 Mars 2004 - 08:43:

Fragmente nga "La finestra di fronte" qe sonte flasin perjetimin tim, prandaj jane ditari im.
--------------------------

Une do te te dua pergjithmone. Jemi te detyruar te duhemi ne fshehtesi, sepse askush nuk do e falte dashurine tone. Nuk dua te heq dore nga dashuria jone. Po ti ?
* * *
I shtrenjti im
Qekur te humba ty e kuqja nuk eshte me e kuqe, bluja e qiellit nuk eshte me blu, pemet nuk jane me jeshile. Qekur te humba ty duhet te kerkoj ngjyrat brenda nostalgjise sone. Qekur te humba ty me mungon edhe dhimbja qe na bente te ndrojtur dhe ilegale. Me mungojne pritjet, sakrificat, mesazhet e kodifikuara, shikimet e vjedhura mes nje bote qorresh qe nuk donin te shihnin, sepse po te shihnin do ishim turpi i tyre, urrejta e tyre, pashpirtesia e tyre. Pendohem per kurajon qe nuk pata per te te kerkuar falje. Per kete nuk mundem as te shikoj me brenda dritares tende, aty ku te shikoja gjithmone... kur nuk dija akoma emrin tend dhe ti enderroje nje bote me te bukur, nje bote ku nuk i ndalohet pemes te jete peme dhe bluse te jete qiell. Nuk e di nese kjo bote eshte me e mire tani qe askush nuk me therret Eri, tani qe degjoj te me therresin vetem zoti Kena. E si mund ta quaj kete bote me te mire, si mund ta them pa te patur ty.
* * *
Indiferenca! Kjo eshte semundja juaj. Jeni qorre, shurdhe. Ju kane matufepsur me propaganden e tyre. Une tashme nuk bej dot asgje. Ju mund te zgjidhni akoma, ju mund te ndryshoni.
* * *
Mos u kenaq duke mbijetuar... Ti duhet te pretendosh te jetosh ne nje bote me te mire, jo vetem ta enderrosh ate.
--------------------------------

Shqiperuar dhe adaptuar nga une.

Postuar nga lorie datë 28 Mars 2004 - 02:15:

dipingo ,dipingo,dipingo

e vado ,vado ,vado
e penso ,penso,penso
e non resto
non si puo mai restare
non me ne fregha fregha fregha
vivo ,vivo,vivo
e respiro
e amo amo amo
e ora esco
esco per davero
dal'orologio
ed e solo cosi
che misuro il tempo

e vaaaaiiiii !

Postuar nga darke datë 28 Mars 2004 - 02:43:

bon voyage!

Postuar nga Fajtori datë 28 Mars 2004 - 07:54:

Sonte MSN qenka bosh. Asnje mik per te plasur filozofite dhe mendimet. Me mire. Do i plas ketu.

Te jesh vetvetja do te thote te fluturosh lart krejt i lire, i lumtur, pa askend qe te lidh kembet ne toke.
Te jesh vetvetja do te thote te dalesh nga sfondi i verdhe i forumit per te ekzistuar mes cdo lloj ngjyre.
Te jesh vetvetja do te thote te qeshesh me shpirt.
Te jesh vetvetja do te thote te shperbehesh si drita e bardhe ne nje prizem, e te gustosh ngjyrat e vetvetes.
Te jesh vetvetja do te thote te kesh aftesine te zbulosh njerez qe te bejne te jesh njeri tjeter, jo thjesht te zbulosh vetveten vetem.
Te jesh vetvetja do te thote te kuptosh se jeta ka pjese te bukura dhe te veshtira, por ti i pertyp te dyja, sepse i shtyn me embelsi poshte.
Te jesh vetvetja do te hote te alternosh pulsionet mes sublimimit dhe shkarkimit, mes kapsllekut dhe katarsis, e megjithate te te gustojne te gjitha, edhe pse jane mutualmente escludenti.
Te jesh vetvetja do te thote te jesh ne kontakt me veten, atehere kur njerezit perqark teje humbasin mes esterioritetit dhe shtirjes, mes rrobave dhe makiazhit.
Te jesh vetvetja do te thote mos kesh vetem nje surrat, por edhe nje shpirt.
Te jesh vetvetja do te thote te gjesh ekuilibrin mes normave sociale dhe hipokrizise, dhe kjo nuk eshte kollaj po te lexosh mendjet e semura njengjyreshe.
Te jesh vetvetja do te thote te ndiesh dashurine shoqerore te te tjereve jo sepse ke luajtur me zotesi, por sepse i ke trajtuar si shoke.
Te jesh vetvetja do te thote jesh NJE, jo i ndare ne copa sipas ores, kohes, momentit, pozicionit etj, e megjithate te jesh fleksibel.
Te jesh vetvetja eshte e veshtire, aq e veshtire saqe arrihet pas shume pune, si nje clodhje fundjavore pas nje jave pune. Eshte e veshtire sepse mund te mbledhesh frytet e vetvetes vetem nese arrin te jesh vetvetja tere kohes, ndryshe mashtron veten sa edhe te tjeret.

Ne kete viskozitet shqiptar ka momente qe ndjehem mire, kur rreth meje ka njerez te lire, ashtu sic ka momente qe shpirti me ndrydhet nga shpirtrat e krimbur. Do doja shume qe substanca ne te cilen jetojme te kishte xhentilesen t'ju linte te lire... edhe mua. Do doja shume qe xhelatina viskoze te mos ju mberthente ne pozicionin ku rate ne fillim. Do doja qe secili prej jush te kishte mundesine te ndryshonte ne moshen 10 vjecare, 17 vjecare, 30 vjecare, 60 vjecare...

Teksa shkruaj keto rrjeshta mendimet rrjedhin natyrshem, por dora ime duhet te permbahet. Me vjen ndermend keshilla e nje miku te panjohur qe me keshilloi te regjistrohem ne forum me emer tjeter. Se di, a do isha i lire ashtu? Mendja me shkon tek gjuetaret e shtrigave qe ruajne stilin e shkrimit, oret, kodet dhe njeqind gjera te tjera. E atehere kthehem ne vetvete krejt njesh me nickun tim, dhe vazhdoj te shkruaj edhe per ata njerez xhelatinoze ne tru. Sa paradoks, bejme politike gjithe jeten per ti shpetuar gjyykimit te xhelatines se semure qe na rrethon, dhe jemi nje popull qe nuk dijme te bejme politike parlamentare.

Sa paradoks, ata njerez qe duan te tregohen me flamurtare te nje ideje jane ata qe fshehin nen vete ekstremin tjeter, ashtu si nje histerik fsheh deshirat seksuale ne aktet e tij osesive. Sa paradoks, xhelatina sot quhet parlament, qeveri, emigrante, popull, televizion etj etj etj. Vetem ti mundohesh ti zbulosh molekulat qe prishin strukturen nje nga nje, dhe i ruan si shoke, si miq, si thesar... kushedi per sa kohe.

Sa paradoks, jetoj ne nje vend me universitet qindra vjecar dhe nuk ndjej semundjen e shkolles se larte neper rruge. Sa paradoks, kalamajte qe dalin nga universiteti i korruptuar i Tiranes ndjehen te teseruar si qenie superiore. Ahhhh keta intelektuale. Ndonjehere me duket sikur shkolla ne Shqiperi behet vetem per tu konsideruar superior, ja perse cdo provim ka nje cmim, perfshire diplomen perfundimtare. Sa gjynah, ka njerez qe e quajne veten intelektuale me mburrje, a thua se nuk e perjashton vete mburrja e tyre qenien intelektual. Sa gjynah mor sa gjynah. Qeshni more njerez, zini miq jevgj, cifute, amerikane, irakene, kineze e cfare te mundeni. Mos shikoni cfare ndodh perreth sepse syte tuaj do bejne pjese e lidhjes xhelatinoze mes molekulave. Lidhje si ato te syve qe rrotullohen neper rruget e Tiranes per te pare cdo levizje, cdo femer, cdo dashnor femre, cdo minister, cdo kengetar... Ka patur gjithmone njehere kur ti ke dale dhe ke dashur mos te te vezhgojne prapa tavolinave te lokalit ku jane ulur, ke dashur qe as ti mos vezhgosh. Ka patur njehere kur cepi i syrit ka kapur nje qeshje formale dhe te ka ardhur per te vjelle. Ka patur njehere kur te ka kapur syri nje qeshje me shpirt dhe e ke dashuruar. Ka patur njehere kur mund te vrisje... dike qe ke perballe ose veten, por kjo ben pjese e skicofrenise qe duhet te kete secili me grimca qe te jete vetvetja. Naten mik, dhe kujdes... leri te tjeret te jetojne pa i gjykuar sepse keshtu vret ato sy thashethemexhinjsh me shume sesa me thike. Eshte thjesht nje ceshtje strukture kimike, ku mund te thyhen lidhjet xhelatinoze vetem nese lidhjet e lira qe ti krijon prishin definitivisht stabilitetin e struktures. Naten mik, naten.

Postuar nga ADELAIDA datë 28 Mars 2004 - 21:20:

Jam e lodhur ....E lodhur duke kerkuar te eci perpara dhe duke terhequr pas vetes keta zinxhire qe kerkojne te me mbajne te lidhur me te kaluaren.E sfilitur nga pengesat e larta te moralit qe me duhet te kaloj ne cdo hap te ri qe hedh ...E lodhur nga perjekjet e deshtuara per te dal nga kjo kornize ku me kane mbyllur .E lodhur nga kjo buzeqeshje e shtirur qe duhet perdorur per te dal sa me e bukur piktura ,ne menyre qe kerkesat per ta blere te jene sa me te larat .E lodhur nga perjetimi i jetes se kafazit ,ku kjo shoqeri me mbyll pa me kerkuar as lejen per ta bere ... E lodhur nga shqiptimi i fjaleve ``Kjo sduhet bere!!! ``...Jam e lodhur nga ky vrape qe duhet te bej per te mos humbur paralelizmin me kohen ,me turmen ,me realitetin....Jam e lodhur nga paaftesia ime per te thene Boll....
Nuk mund ta duroj me idealizimin e fales ``liri``...thjesht dua ta perjetoj ate ....

Postuar nga lova datë 30 Mars 2004 - 15:24:

Sa lehte qe mund te tronditen shtyllat qe mbajne ne kembe individin (apo dhe gjithe shoqerine). Shume lehte. Menyra e jeteses, besimi, ligjet, zakonet, traditat, shkenca, memorja, vertetesia etj etj... Te gjitha paskeshin qene shume te brishta. Ne te gjitha mund "te zgjasesh duart e t'i lekundesh sipas muskujve qe disponon", bile edhe t'i rrezosh po qe se je shume i zgjuar. Problemi qendron ne faktin se sa i afte je per t'i zevendesuar me gjera me te vlefshme. Po mire kur ia rrezon vetes, po kur ua rrezon dhe te tjereve?
Zgjuarsia kur u perdorka e vetme mund te sjelle pasoja me fatale se budallalleku banal, shume here me gjigande...
Sa lehte te flasesh zgjuar. Sa veshtire te flasesh urte.
Sa lehte te pozosh si i urte ama sa veshtire te jesh vertet i tille.
Nuk e di sot jam shume filozofike se di perse!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Postuar nga volter datë 31 Mars 2004 - 01:52:

u keput nje yll prane meje!!! Sa cudi

Sonte nje jave u mbushen qe kam dale nga holli i operacionit, dhe sikur me duket vetja se ende nuk jam ne forme, dhe ndoshta edhe narkoza me ka bere tape, dhe thika e operimeve, qe une e quaj BISTURI me ka prere ne palce dhe jam pa mend ne koke, nga dhembja e dyfisht qe bart durimi im... Imazhi i nenvetedijes ende eshte jo i cilter dhe kerkon frymezimin e dashurise dhe te shpreses...!!! Tentoj ta mbaj veten, por me kot, shume bosh... Sa behem pak me mire me del perpara nje mjegull e dendur dhe me ve ne stop te madh, ketu me prehen ndjenjat dhe emocionet, dhe nuk mundem te kullohem as me pak e as me shume...!!!dhe akullsohem dhe bastardohem nga diskreditimi... !!! Rri ne gjendje statike, dhe toka thirr ne ulurime te qetesise, dhe me vret imazhin e ndergjegjes, sa mund te imagjinoj fare pak mbi zero...!!! Sa cudi, me eshte neglizhuar pasioni per art dhe kulture, dhe nuk mundem te numeroj iridishencat e procesit tim krijues...!!!!!!!!!!
!!

Postuar nga lova datë 31 Mars 2004 - 12:19:

Angry

..dhe dhimbja perseri erdhi…

dhe bashke me te nje rilindje e re
kur ne ankth pres per nje gezim te ri
qe vjen pasi ta pi kete te hidhten dolli
qe helmi i shpirtit e ka mbushur me zi...

Postuar nga LiL__TrEaSuRe datë 01 Prill 2004 - 02:49:

O Zot sa njeri i shemtuar je
Si fantazme neper nate erresire zvarritesh
Edhe shpirtin te shmetuar e ke
Duke acaruar gjendjen time zbavitesh

Dhe luan keshtu me sarkazmen tende
Me hap ne vete 1 grope te thelle
Kalon mbi te me hapa gjigandi vende-vende
Dhe boten time e shkrin lehte...

Ti je stuhi, e zjarr qe me djeg nga brenda
E me ben shpirtin shkrumb e hi
Te me merzitesh shume ta ka enda
Por,ne jeten time...s'ke pjese ti...dhe asnje njeri..!

S'te lejoj te me prekesh dhe madjete mundohesh edhe te me poshterosh
Sepse si bishe te hidhem e te kundershtoj
N.q.s jeten time mundohesh apo deshiron te jetosh...
...une kufirin tim te tregoj.......!

Gjithsej 7 faqe: « 1 [2] 3 4 5 6 7 »
Trego 307 mesazhet në një faqe të vetme

Materialet që gjenden tek Forumi Horizont janë kontribut i vizitorëve. Jeni të lutur të mos i kopjoni por ti bëni link adresën ku ndodhen.