Forumi Horizont | Gjithsej 2 faqe: « 1 [2] Trego 98 mesazhet në një faqe të vetme |
Forumi Horizont (http://www.forumihorizont.com/index.php3)
- Diskutime Shoqërore (http://www.forumihorizont.com/forumdisplay.php3?forumid=125)
-- Policet Greke Torturojne 2 Te Mitur Shqiptare!!! (http://www.forumihorizont.com/showthread.php3?threadid=14011)
Po them faleminderit edhe pse nuk eshte shume e nevojshme...
per ata qe kane firmosur peticionin dhe vazhdoni te HAPNI LAJMIN!!!
Sa me shume aq me mire!!!
United Albanians, United for PEACE!!!
ora 01:17, une nuk po fle gjume!!!
Kemi arritur 27 firma per gati 2 ore!!!
http://www.ipetitions.com/petition/...signatures.html
Te vazhdojme keshtu dhe te HAPIM LAJMIN SA ME SHUME
Peace!
...
...Sa te madhe e beni dhe ju....fundja ca shpulla ishin ato....ehi......ne kena luftu 5 shekuj me turkun...dhe nuk durojme 5..shpulla...
Burimet nga Greqia po mundohen te bindin qytetaret se ky incident keqtrajtimi eshte i rastesishem. Pra nje dhune e policise ndaj qytetareve dhe jo pikerisht Shqiptareve. Per mua mbetet nje favoritizem politik! Mos harroni se para disa muaj ushtria Greke bente stervitje me kenge qe permbante komente anti-shqiptare. Prandaj dua te theksoj se levizjet qe po bejme jane shume te nevojshme!
Mos je gje i dehur ne keto momente?
Citim:
Po citoj ato që tha psikonova
...Sa te madhe e beni dhe ju....fundja ca shpulla ishin ato....ehi......ne kena luftu 5 shekuj me turkun...dhe nuk durojme 5..shpulla...
Jane bastarde rraceeeeeeeeee ,po ju kujtoj nje rast te tim ati u arratise me nje shoke nga Durrsi ta themi mu aty ku eshte porti sot dhe doli ne rade me note ,arriten te hypin ne anije dhe kur folen me kapitenin i foli italishte dhe ai iu pergjigj ......jeni filo italian ..... ai vetem ate gjuhe dinte mir mir i tha dhe i tha rrini ne kete dhome dhe i mbylli ,dhe filloji ti bi sirenes ne 2 nates dhe ja dorezoi sigurimit ...............
N ebyth e ka dhe Greqia i ka filluar zilija qe ne jemi me Amerikanet.........
Re: Mos je gje i dehur ne keto momente?
Citim:s'me ka ndodh dhe nuk do me ndodhi....keto gjera ndodhin vetem ne greqi....kur kam qene atje me kan pas shume qejf greket.....ngaqe flisja anglisht kijtonin se isha anglez.....se greqisht nuk di asnje fjale.....rri e qet te lutem....ky forum na ofron te themi ate qe ndjejme...dhe une kshu e ndjej....te pelqen ose jo.....pastaj ti mendo cfare te duash per mua...
Po citoj ato që tha FIERAKJA_SEXY
Me fal qe po ta them po ti ose sje i afte te kuptosh ate cdo te thote fyreje publike ne permasa nderkombetare ose te pelqen te mos ta kuptosh. Nuk e di sa i afte do ishe ti te qellonte dikush ne nje ambjet publik mjaf te ekspozuar, dhe jam shume kurioze te di si do reagoje? mbase ti i thoje dhe FLM ca sbene vaki! po une mendoj se cdo njeri qe ka gjak Shqiptar sduhet ta shofi ne aspektin " ca shpulla jane" sepse jane ca si shume ato shpullat dhe fyerjet antishqptare ne greqi.
Re: Re: Mos je gje i dehur ne keto momente?
Citim:
...kur kam qene atje me kan pas shume qejf greket.....ngaqe flisja anglisht kijtonin se isha anglez.....se greqisht nuk di asnje fjale........
Re: Re: Re: Mos je gje i dehur ne keto momente?
Citim:normale sot mbijeton me i zgjuari jo me i forti....
Po citoj ato që tha bleta punetore
Ua, ua, zbulova vezen e Kolombit!
U dashka vesh kostum karnevalesh ne Greqi...!
Re: Re: Re: Re: Mos je gje i dehur ne keto momente?
Citim:
normale sot mbijeton me i zgjuari jo me i forti....
Re: Mos je gje i dehur ne keto momente?
Citim:
Me fal qe po ta them po ti ose sje i afte te kuptosh ate cdo te thote fyreje publike ne permasa nderkombetare ose te pelqen te mos ta kuptosh. Nuk e di sa i afte do ishe ti te qellonte dikush ne nje ambjet publik mjaf te ekspozuar, dhe jam shume kurioze te di si do reagoje? mbase ti i thoje dhe FLM ca sbene vaki! po une mendoj se cdo njeri qe ka gjak Shqiptar sduhet ta shofi ne aspektin " ca shpulla jane" sepse jane ca si shume ato shpullat dhe fyerjet antishqptare ne greqi.
Atehere,
une e firmosa peticionin dhe shkrova edhe nje koment te shkurter. Po perpiqem ta ve linkun ne sa me shume faqe shqiptare qe di. Ndersa per Amnesty International, po i shkruaj nje leter pak te gjate te cilen mbase do ta sjell me vone ne forum.
Shpresoj qe keto perpjekje te nxjerrin ndonje frut, sado i vogel qofte ai.
Dear Sir or Madam
I am an Albanian who felt obliged writing to you regarding a monstrous case of a violation of human rights portrayed by a video posted on the internet whose main characters were two Greek policemen. These policemen were beating inhumanly two Albanian individuals. This is not the first instance that Greek authorities express their crystal clear feelings about Albanians. There was another video posted online not long ago of Greek soldiers singing anti-Albanian songs. Albanian and Greek televisions showed both of these videos to tell people what barbarous events are happening in a country, part of the NATO and the EU.
I understand that, there can never be bad nations, but only bad individuals. But things become alarming when National Authorities support these instances. As a citizen of a free country, that is when I feel that it is my duty to denounce these violations of Articles 2, 3, 5, 6, and 11 of the Human Rights Declaration.
Because they were denied recognition as “persons” for being Albanians.
Because they were treated unfairly for being Albanians.
Because their natural rights to life and liberty were taken away.
Because cruel, inhuman and degrading punishment was forced upon them.
Because their punishments are dealt arbitrarily and unilaterally, without a proper trial.
There are hundreds and thousands of barbaric cases just like the one the video portrays but still unreported. A reason is because of the psychological pressure Albanian immigrants have to deal with when living in Greece, and another is because sometimes, for the sake of international politics, authorities choose to be “blind” for these cases. But when a policeman beats inhumanly an Albanian just because the individual is an Albanian, he beats every Albanian citizen of this world.
Thank you for reading my letter, and I hope that something will be done regarding this cause, since it is a threat to justice because, like Dr. Martin Luther King Jr. once said, “Injustice anywhere is a threat to justice everywhere”.
Sincerely,
J. A.
A citizen of a free world.
Policia greke ende nuk ka gjetur vendndodhjen e shqiptarit Paulin Papuçiu apo të familjes së tij, pasi ata kanë ndryshuar vendbanim pa lënë adresë. Ndërkohë, dje në pyetje janë marrë edhe dy prej katër policëve të ndodhur në skenën e turpit, pikërisht dy policët që arrestuan dy të rinjtë, ndërsa kërkohet polici i katërt, i pranishëm në tortura. Sipas burimeve gazetareske, ndoshta në dhomën e hetimit ka pasur edhe tre policë të tjerë, pra shtatë gjithsej, të cilët nuk kanë qenë gjatë gjithë kohës atje, por kanë “shijuar” skenat makabre.
Të mërkurën është vendosur një tjetër seancë gjykimi për “xhelatin” me emrin Nikos Tzitzas, i cili me britmat e tij dhe gjuajtjet me shkop, torturon dhe poshtëron dy të rinjtë, duke i detyruar të godasin njëri-tjetrin, në rajonin policor të Omonias, në Athinë. Sikur të mos mjaftonin skenat e videos dhe mënyra e tij e sjelljes, gjithë Greqia vazhdon të jetë e shokuar nga dëshmia e tij e parë, ku e cilësoi gjithë skenën “si një shaka, pas punës së lodhshme”. Sipas mediave greke, është marrë në pyetje në burgun e Koridhalosë, edhe shtetasi grek me origjinë nga Kazakistani, personi me bluzën portokalli në videon e turpit. Sipas dëshmisë së tij, ajo që duket në video nuk është asgjë nga ajo që dy të rinjtë kanë hequr në qeli. Gjithashtu, policia greke po kërkon prej dy ditësh për të pyetur në lidhje me ngjarjen të riun shqiptar, Paulin Papuçiu, viktimë e ngjarjes.
Në qendër të kritikave të shtypit grek si dhe të partive opozitare, është vetë ministri i Rendit, Viron Polidhoras, për të cilin kërkohet me ngulm dorëheqja. Ai vetë ka dënuar ngjarjen, duke u shprehur madje: Ç’punë kam unë në një ministri me djaj!? (Duke iu referuar institucionit që ai vetë drejton). Por sipas zëdhënësit të qeverisë greke, Polidhoras gëzon mbështetjen e Kryeministrit, kështu që as që bëhet fjalë për dorëheqjen e tij. Si ministri, ashtu edhe kabineti “Karamanlis”, presin me frikë atë që tashmë trumbetohet nga mediat, një vërshim të videove të tjera të turpit, në të cilat pasqyrohen aspektet e dhunës të ushtruara nga policia greke në raste të ndryshme, gjatë periudhës së qeverisjes së Karamanlis. Disa prej këtyre videove qarkullojnë në internet, ndërsa gazetat greke botojnë fotografitë e incidenteve të fundit të dhunës policore. “Më këto video kënaqen policët tanë”, - shkruan e përditshmja “Ta Nea”, në një artikull me titull, “Greqia e torturave”, ndërsa shton se policët grekë argëtohen duke qarkulluar këto video në celularët e tyre.
Per ata qe jane ende duke vendosur per t'i shkruar Amnesty International:
Mundohuni te fokusoheni jo vetem ne incidentin konkret, por ne faktin qe kjo eshte rutine ne policine greke, pra "pattern". Kjo eshte me domethenese sesa nje incident i vecuar. Nese dini raste te tjera konkrete permendini. Nese nuk dini emrat e te abuzuarve per te cilet flisni, permendni detaje konkrete te dhunes/abuzimit qe eshte ushtruar ndaj tyre.
Jam e sigurt qe shembuj ka me qindra. Mos permendni idera nacionaliste, nacionalistet nuk para shihen si njerez te besueshem.
Mora vesh qe te te majtet greke kane nisur vete nje peticion te tille tek Amnesty international, nuk e kam pare vete, megjithate ata kane tjeter kendveshtrim nga yni dhe te tjera interesa.
Do sugjeroja qe po te njejtin mesazh mund ta printoni dhe nisni me poste tek Council of Europe, Human Rights Court. Kontaktet jane vene ne faqet e meparshme te kesaj teme.
Ne fakt edhe sot eshte shenuar nje tjeter "incident" nqs mund ta quajme vetem kaq...
Nje djale 18 vjecar nga nje fshat i Beratit, qe, i detyruar te kaloje ne menyre te paligjshme kufirin eshte plagosur nga policia greke...
Them i detyruar, per shkak se keto situata skandaloze jane pasqyrim i mjerimit, ekonomiko-politik ne Shqiperi!!!
Kjo gje eshte vene re edhe ne mos-kokecarjen e shoqerise politike, pa perjashtim te te gjitha ngjyrimeve dhe bindjeve...
Ata thjesht NUK DUAN T'JA DINE!!!
Turp per grekerit, turp edhe per politiken tone, qe me ben te deduktoj me sjelljet ose me mire mos-sjelljet e tyre jane 100000000...% interesaxhinj dhe nuk duan t'ja dine per as nje tjeter gje...
Qofte edhe per kombin te cilin ata perfaqesojne!
Por kjo na sensibilizon akoma me teper ne, shoqerine civile, te pakten ne te jemi te vendosur te kerkojme te drejtat edhe pse rruga do te jete e veshtire!
Peace!
me jepni pak linkun ju lutem,...kush eshte ne linje....
Citim:
Po citoj ato që tha ari77labi
me jepni pak linkun ju lutem,...kush eshte ne linje....
E njejta gje vura re citohet edhe ketu
http://forumihorizont.com/showthrea...&threadid=14025
nga IQVLORA
Citim:
Po citoj ato që tha bad_drawn_boy
Ari nese e ke fjalen per ate lajmin e atij djalit 18vjecar te plagosur e ke ketu
>>>> http://www.top-channel.tv/13/index.php?f=lajme , dhe shiko edicion e lajmeve!!!
Une per vete aty e pashe, dhe tani per tani nuk po e shoh ne tjeter vend!
Citim:
Po citoj ato që tha ari77labi
thank u bro,,,
kur kam qene atje me kan pas shume qejf greket.....ngaqe flisja anglisht kijtonin se isha anglez..
Ore ti ske pas guxim te thuash qe je shqiptar ose ose ti ndoshta te vjen keq qe je shqiptar. se ndryshe do nuk ka sesi te flasesh ne kete menyre.
Citim:.....ndoshta ke te drejte.....nuk e mbarova historine.....normal qe i thashe se jom "shqiptar"......ata u largun per nja dy dite....dhe erdhen prape pastaj......
kur kam qene atje me kan pas shume qejf greket.....ngaqe flisja anglisht kijtonin se isha anglez..
Ore ti ske pas guxim te thuash qe je shqiptar ose ose ti ndoshta te vjen keq qe je shqiptar. se ndryshe do nuk ka sesi te flasesh ne kete menyre.
Citim:
.....ndoshta ke te drejte.....nuk e mbarova historine.....normal qe i thashe se jom "shqiptar"......ata u largun per nja dy dite....dhe erdhen prape pastaj......
Citim:kuptimi eshte historia....
Kur te mbaroje historia na thuaj kuptimin!
Citim:
kuptimi eshte historia....
...
..kuptimi eshte ketu...o i zgjuari dynjase.....problemi eshte se ajo goca qe se mbaj mend....me tote po sikut te ndothte ty.....
mua nuk do te me ndodhte se skam bo no i gjo te dyshimte per te qene ne rajon te policise....pra nese sillemi mire nuk na ndodh gje.....te gjithe e dime qe greket jane etnocentrik....jo vetem me shqiptaret....prandaj ne nuk duhet ti japim atyre material qe te na dhunojne.....kuptove...
PS: Ata djemte kishin bo i gjo qe gjendeshin atje...
Re: ...
Citim:
..kuptimi eshte ketu...o i zgjuari dynjase.....problemi eshte se ajo goca qe se mbaj mend....me tote po sikut te ndothte ty.....
mua nuk do te me ndodhte se skam bo no i gjo te dyshimte per te qene ne rajon te policise....pra nese sillemi mire nuk na ndodh gje.....te gjithe e dime qe greket jane etnocentrik....jo vetem me shqiptaret....prandaj ne nuk duhet ti japim atyre material qe te na dhunojne.....kuptove...
PS: Ata djemte kishin bo i gjo qe gjendeshin atje...
Se per pak harrova,
ne polici kur shkon, duhet te shkosh ne dhomat e paraizolimit, ke te drejte te njoftosh ke te duash per gjendjen ku ndodhesh!
Dhe po te duash nuk i pergjigjesh asnje pyetje!
Policia nuk mund te te detyroje te besh asnje tjeter gje!
Perderisa gjyqi nuk ka vendosur qe je me faj, je i pafajshem!
Ata police po ndiqen penalisht nqs nuk e di! Vetem per te mbuluar m*** me sh*** se po te mos ishte marre vesh e harroje...!
...
..daku......mos ja vi fajin vetem grekeve....ok...se te njejten gje po i bejme edhe ne........ndoshta jo aq rende...ata policet....ishin psikopater se keshtu vepronin me te gjithe jo vetem me shqiptaret.....dhe te kujtoj nje gje.....ne shkollen time ne fillim te vitit na erdhen dy greke moter e vella......qe diten e pere te klasa ku u vendosen ata u mlodh gjithe shkolla....pse do thush ti...qe ti shanin ti rrihnin..etj etj....ai cuni tre javet e para vetem dru ka ngron....ndersa motra e tij...merrte ngacmime seksuale dhe fyrje live nga te gjithe......edhe nga shoket e klases....
Re: ...
Citim:
..daku......mos ja vi fajin vetem grekeve....ok...se te njejten gje po i bejme edhe ne........ndoshta jo aq rende...ata policet....ishin psikopater se keshtu vepronin me te gjithe jo vetem me shqiptaret.....dhe te kujtoj nje gje.....ne shkollen time ne fillim te vitit na erdhen dy greke moter e vella......qe diten e pere te klasa ku u vendosen ata u mlodh gjithe shkolla....pse do thush ti...qe ti shanin ti rrihnin..etj etj....ai cuni tre javet e para vetem dru ka ngron....ndersa motra e tij...merrte ngacmime seksuale dhe fyrje live nga te gjithe......edhe nga shoket e klases....
...
peace......dakort.....ne nuk kemi pse te debatojme me....you miss the point......une nuk i mbroj greket dhe as qejf nuk i kom....thjesht jemi fajtor te perbashket........si ne edhe ata.....nese njera pale do te ndalonte ndoshta.......do te kishim paqe.....mos harro se dhuna ndaj emigranteve egziston kudo.....edhe ne shqiperi....misionaret amerikane fyhen cdo dite ...po ashtu ato kineze e me rrashe.....nejse.....une e kuptoj shqetesimin tuaj por nuk duhet ti marrim gjithe gjerat ashtu sic duket....problem serioz do te ishte nese qeveria greke nuk do te kishte marre masa.......hajt pra e mbyllim tashi...
Sa interesante kjo marka e syzeve te psiconoves... no position, pole position!
Citim:
Po citoj ato që tha bleta punetore
Sa interesante kjo marka e syzeve te psiconoves... no position, pole position!![]()
Grekët, dhunë shtetërore ndaj shqiptarëve
Arben Vata
Në të njëjtën ditë kur mediat greke dhe më pas ato shqiptare, dhe rrjedhimisht në të gjithë botën, transmetuan videon skandaloze ku disa oficerë policie të rajonit të "Omonias" në Greqi ushtronin dhunë ndaj dy emigrantëve minorenë dhe më pas i detyronin ata që të rrihnin njëri-tjetrin (madje duke kënaqur epshet e tyre shtazarake kundër shqiptarëve edhe e regjistruan dhe e shpërndanë këtë video rrëqethëse nëpërmjet celularit dhe internetit), qeveria e zotit Karamanlis vendosi përfundimisht që emigrantët shqiptarë në Greqi të vijnë detyrimisht në Shqipëri për të legalizuar lejet dhe dokumentet e tyre të tjera të qëndrimit atje në ambasadën apo konsullatat greke në vendin tonë. Ndërsa disa ditë më parë, një 18-vjeçar nga një fshat i thellë i Beratit u plagos dhe për pak humbi jetën, pasi ushtarët grekë e qëlluan atë dhe disa bashkëmoshatarë të tij ndërsa po kalonin kufirin në mënyrë të paligjshme në afërsi të Janinës në kërkim të një pune dhe jete më të mirë. Në pamundësi për të vrarë, dhunuar fizikisht apo psikologjikisht, ose torturuar në kolektiv qindra mijëra emigrantë shqiptarë në Greqi (një mënyrë kjo që do t‘ia ulte edhe më vlerat e demokracisë këtij vendi anëtar të BE-së, sidomos pas vrasjeve të njohura në rrugë, burgje apo kufi të emigrantëve), detyrimi për të sjellë këtu ushtrinë e stërmadhe të emigrantëve shqiptarë edhe pse kjo ligjërisht është e mbështetur në konventa të ndryshme evropiane, përbën në fakt dënimin e radhës që qeveritë greke, por edhe ato shqiptare, u bëjnë emigrantëve shqiptarë në Greqi. Me këtë vendim që nuk dihet përse nuk u kundërshtua ashpër, apo nuk u negociua nga zyrtarët e Ministrisë sonë të Jashtme, për emigrantët shqiptarë në shtetin helen fillon tashmë një epokë e re vuajtjesh dhe sfilitjesh, vajtje-ardhjesh, shpenzimi kohe, energjie dhe parash, kokëçarjesh me burokratët e ambasadave dhe konsullatave greke në Shqipëri. Të cilët ndoshta me të drejtë do të mund të dyshojnë dhe kthejnë mbrapsht disa mijëra aplikime kur të ndeshen me mungesën e seriozitetit që shfaqin për ta dokumentet e ofruara nga gjendjet civile shqiptare apo institucione të tjera të pushtetit lokal dhe atij qendror.
Por, nuk është ky problemi më i madh me atë që po ndodh me shqiptarët në Greqi. Të mësuar me sorollatjet e zvarritjet e administratës greke atje, me marrjen sistematikisht të dokumenteve apo ripërtëritjen e tyre, një proces që për fat të keq u merr për vit kohë dhe para të madhe, emigrantët shqiptarë në Greqi më shumë se sa kjo besoj se janë të shqetësuar për një klimë të theksuar antishqiptare që herë pas here merr karakter kolektiv dhe për më tepër kultivohet nga autoritete apo institucione të rëndësishme të shtetit grek, me përjashtim të medias. Gjithkush mund të komentojë sipas orekseve grindjen e një emigranti me pronarin e vet që nuk i jep paratë apo e raporton në polici për qëndrim ilegal, pasi punën e tij e ka shfrytëzuar me muaj të tërë. Por nuk mund të konsiderohet një veprim spontan dhe sporadik dhunimi psikologjiko-fizik në një rajon policie nga një grup oficerësh. Apo këngët antishqiptare të ushtarëve grekë si dhe "vetëvrasjet" enigmatike të shqiptarëve në burgjet greke, siç ishte për shembull ajo e një të riu me origjinë nga Përmeti, i akuzuar për vjedhjen e dy celularëve, dhe që u gjet pa jetë e me shenja të qarta dhune në trup në qelinë e tij në një komisariat policie. Për herë të parë qeveria shqiptare nxori përpara kamerave një zyrtar të nivelit/////////// të padenjë për reagime të tilla, i cili shprehu keqardhjen e Tiranës për akte të tilla dhe kërkoi nga drejtësia greke dënimin e autorëve dhe përgjegjësve të kësaj ngjarjeje. Sikurse edhe në rastin e videos së ushtarëve grekë, që kërkonin të bënin lidhëse këpucësh me zorrët e shqiptarëve, ku për pasojë u morën vetëm masa administrative ndaj protagonistëve dhe drejtuesve ushtarakë të kësaj ngjarjeje, edhe në rastin e videos së dhunës ndaj emigrantëve në rajonin e policisë, largimet nga puna të oficerëve nuk mund të jenë aspak të mjaftueshme.
Qeveria shqiptare nuk mund të diktojë vendimet e drejtësisë greke, por zyrtarë të saj, avokati i popullit, përfaqësues të shoqërisë civile etj., duhet të kërkojnë me ngulm dënime maksimale ndaj këtyre njerëzve. Të cilët nuk është çudi që si në rastin e vrasjes së emigrantit Gramoz Palushi, pas ndeshjes së Kombëtares sonë me atë greke, të cilësohen të sëmurë dhe të pa përgjegjshëm nga drejtësia greke, e cila në një masë të madhe gjen këtë rrugë shpëtimi për të mos ndëshkuar qytetarë apo zyrtarë grekë që dhunojnë sistematikisht qytetarët shqiptarë, edhe pse të natyralizuar prej gati 15 vjetësh në Greqi. Protesta e organizuar nga emigrantët shqiptarë në Greqi sigurisht që do të ishte më domethënëse nëse krahas diplomatëve tanë atje do të shoqërohej me një përfaqësim të një rangu të caktuar edhe nga shoqëria civile, e cila në rastin më të pakët duhej të solidarizohet në një formë të ngjashme me protestën e emigrantëve në Athinë. Skena të tilla, si djegia e flamurit grek në disa qytete të Shqipërisë 3 muaj më parë, nuk i shërbejnë askujt dhe për këtë arsye reagimi njerëzor i qytetarëve këtu duhet menaxhuar në mënyrë të tillë që ne të mos shfaqim të njëjtën urrejtje siç grekët nuk përtojnë ta demonstrojnë publikisht dhe në mënyrë institucionale ndaj nesh. Por, për fat të mirë ndryshe po ndodh kohët e fundit në mediat greke, të cilat këto ditë po mbajnë gjallë një fushatë denoncuese ndaj akteve të tilla që të lënë të kuptohet se kjo urrejtje ndaj shqiptarëve duhet të marrë fund. Ndërsa për fat të keq, ndryshe ndodh me mediat shqiptare, të cilat të ngarkuara si zakonisht me politikat e "mëdha" të ditës e kanë trajtuar këtë fenomen shumë përciptazi, duke treguar në rastin më të mirë pavëmendshmëri dhe në rastin më të keq neglizhencë me dashje apo mosdashje ndaj këtij akti tronditës për të gjithë
www.gazeta-shqip.com/artikull/
me vjen keq per ate qe u ka ndodhur
Mirdita ose mirmbrema te gjitheve.Me vjen turp dhe ne nj kohe irritim kur shikoj nje veprim te till kunder bashkombasve te mi.Bashkohem dhe une ne peticion kunder qeverise greke kur nuk respekton te drejtat e njeriut,por me vjen cudi se asnje veprim nga organizata asnje proteste nga keto te kene ndodhur ne greqi .Pra me pake fjale ato flejne ose kane frike se nuk do ti rinovohen dokumentat perseri.Por te me falni dua t,ju bej nje pyetje kush e lexon kete mesazh dhe e mban veten per zgjuar dhe realist ne jete pse kjo gjendje , pse kjo fryme raciste vetem me ne si shqiptare dhe me asnje komb tjeter qe eshte refugjat ne greqi?Mendoj qe duhet ta kerkojme tek vetja jone kete pergjigje ,sepse atje ka dhe kurde ka dhe muslimane te tjere nga afrika mesa di une dhe nuk ndodh keshtu pra dhe nje here pres pergjigje nga ndonje i zgjuar ne forum. If u want friend be a friend. PEACE
Re: me vjen keq per ate qe u ka ndodhur
Citim:
Po citoj ato që tha beni-77
Mirdita ose mirmbrema te gjitheve.Me vjen turp dhe ne nj kohe irritim kur shikoj nje veprim te till kunder bashkombasve te mi.Bashkohem dhe une ne peticion kunder qeverise greke kur nuk respekton te drejtat e njeriut,por me vjen cudi se asnje veprim nga organizata asnje proteste nga keto te kene ndodhur ne greqi .Pra me pake fjale ato flejne ose kane frike se nuk do ti rinovohen dokumentat perseri.Por te me falni dua t,ju bej nje pyetje kush e lexon kete mesazh dhe e mban veten per zgjuar dhe realist ne jete pse kjo gjendje , pse kjo fryme raciste vetem me ne si shqiptare dhe me asnje komb tjeter qe eshte refugjat ne greqi?Mendoj qe duhet ta kerkojme tek vetja jone kete pergjigje ,sepse atje ka dhe kurde ka dhe muslimane te tjere nga afrika mesa di une dhe nuk ndodh keshtu pra dhe nje here pres pergjigje nga ndonje i zgjuar ne forum. If u want friend be a friend. PEACE
po flasim shqip e vesh s,po merrena
Dear bad_drawn_boy.Me gjithe respektin qe kam per JU me duket se ke qene high ate dite ose ate nate qe ke replikuar me mua se po flasim shqip e vesh s,po merrena .E para dhe me kryesorja qe nuk mu pergjigje ishte pse duhet te ndodhe gjithe ky rracizem vetem me bashkombasit tane kur ne greqi jetojne dhe komunitete te tjere muslimane dhe pastaj e dyta ne keto protesta qe ti thua asnje nga politikanet tane nuk ka marre pjese dhe e treta se c,fare hyn fshati me kallauz une s,po e marr vesh dhe sot e kesaj dite.Me i qarte ne shpjegime here tjeter te lutem.PEACE.
Re: po flasim shqip e vesh s,po merrena
Citim:
Po citoj ato që tha beni-77
Dear bad_drawn_boy.Me gjithe respektin qe kam per JU me duket se ke qene high ate dite ose ate nate qe ke replikuar me mua se po flasim shqip e vesh s,po merrena .E para dhe me kryesorja qe nuk mu pergjigje ishte pse duhet te ndodhe gjithe ky rracizem vetem me bashkombasit tane kur ne greqi jetojne dhe komunitete te tjere muslimane dhe pastaj e dyta ne keto protesta qe ti thua asnje nga politikanet tane nuk ka marre pjese dhe e treta se c,fare hyn fshati me kallauz une s,po e marr vesh dhe sot e kesaj dite.Me i qarte ne shpjegime here tjeter te lutem.PEACE.
Tani sapo dergova listen e peticionit, bashke me link-un ne " Amnesty International "
Mendova te mos heq ato komente qe edhe mund te kishin ndonje ofendim!
Besoj se nuk jane per tu perjashtuar edhe eksternalizime te tilla...
Tek e fundit, ne kete menyre behet edhe me e prekshme, me " prej mishi e gjaku " te themi...
Duke shpresuar qe te dicka te ndryshoje une ju falenderoj te gjitheve per deshiren per te qene pjese e ketij peticioni, dhe per te kerkuar te drejtat elementare humane. Jo vetem tonat!
Tani do ju keshilloja te suportonit kete peticionin tjeter
www.thepetitionsite.com/1/peshku-peticion
Duket se po ecen me te vertete mire
Peace!
Citim:Edhe une e kom i shprehje....bariu qe perdhunon delet eshte maniak seksual dhe se shpejti do kalbet nga sifilisi.........sa gjynah se i shkono syzet......dukej tamam si homo....
Po pra...!
Nejse... dikur kisha nje shprehje qe e perdorja shpesh
>>> " delja qe ndahet nga kopeja e perdhunon bariu"![]()
Thuhet keto dite se karshi policit i cili u pa duke torturuar dy minorene,njeri prej tyre shqiptar eshte marre mase qe mos te punoje me ne forcat policore greke,ndersa per kater torturuesit e tjere eshte bere pezullimi nga puna me te njejtin motiv,por ju eshte dhene e drejta qe te apelojne.Keto jane 5 me hic,per te mashtruar opinionin.Kujtohen korofillaqet mbas 9 muajve te shqyrtojne nje skene qe vertete ju kishte hije vetem njerezve te Gestapos naziste.Polici i cili tortoroi dy minorenet duhej te behej shembull duke u denuar me burg te gjate.Por shteti grek nuk mund te denoj keta naziskin sepse ne vete ata qe u drejtojne kete palo shtet qe udhehiqet nga feja jane vet te till.
Kjo nuk do te thote se keta shoviniste nuk do te bejne veprime te tilla ne te ardhmen.Kjo eshte nje konstante ne ksenofobine e shovinisteve grek.
Citim:
Po citoj ato që tha IQVLORA
Thuhet keto dite se karshi policit i cili u pa duke torturuar dy minorene,njeri prej tyre shqiptar eshte marre mase qe mos te punoje me ne forcat policore greke,ndersa per kater torturuesit e tjere eshte bere pezullimi nga puna me te njejtin motiv,por ju eshte dhene e drejta qe te apelojne.Keto jane 5 me hic,per te mashtruar opinionin.Kujtohen korofillaqet mbas 9 muajve te shqyrtojne nje skene qe vertete ju kishte hije vetem njerezve te Gestapos naziste.Polici i cili tortoroi dy minorenet duhej te behej shembull duke u denuar me burg te gjate.Por shteti grek nuk mund te denoj keta naziskin sepse ne vete ata qe u drejtojne kete palo shtet qe udhehiqet nga feja jane vet te till.
Kjo nuk do te thote se keta shoviniste nuk do te bejne veprime te tilla ne te ardhmen.Kjo eshte nje konstante ne ksenofobine e shovinisteve grek.
Kjo gje doli ne shesh sepse dikush deshi ta publikoje por krimet qe ka bere Greku kunder emigranteve shqiptare nuk kane te mbaruar mjafton vetem te shikosh emisionin "Njeres te humbur" kupton misorite e tyre.
pederacat e botes. a mund te presesh burrni nga njerz qe ne kohen kur burrat luftonin me shpata e thika, grekt shpiken pederacdhekun!? kur vjen tek kulmi i degjenerimit, asgje nuk me cudit nga kta pisa.
Gjithsej 2 faqe: « 1 [2] Trego 98 mesazhet në një faqe të vetme |
Materialet që gjenden tek Forumi Horizont janë kontribut i vizitorëve. Jeni të lutur të mos i kopjoni por ti bëni link adresën ku ndodhen.