Forumi Horizont Gjithsej 2 faqe: « 1 [2]
Trego 89 mesazhet në një faqe të vetme

Forumi Horizont (http://www.forumihorizont.com/index.php3)
- Psikologjia (http://www.forumihorizont.com/forumdisplay.php3?forumid=6)
-- Sjelljet gjinore te lindura apo influencim i ambjenti ku rritemi e jetojme? (http://www.forumihorizont.com/showthread.php3?threadid=18571)

Postuar nga Deb* datë 18 Mars 2012 - 23:17:

Ne mendjen tende mund te mbyllesh dhe forumin lol e jo me nje teme. Po me gruan c'pate? Mendon se gruaja eshte prone e jotja me te cilen ben c'te duash?

Postuar nga F_xhunior datë 18 Mars 2012 - 23:24:

Citim:
Po citoj ato që tha Deb*
Ne mendjen tende mund te mbyllesh dhe forumin lol e jo me nje teme. Po me gruan c'pate? Mendon se gruaja eshte prone e jotja me te cilen ben c'te duash?

Zgjidh, temen ketu apo gruan time? Mbi njeren duhet te vendos gjithsesi!!!!!!!!!!!!!

Postuar nga Deb* datë 18 Mars 2012 - 23:42:

Po ta le ty ne dore.

Postuar nga shelgu datë 19 Mars 2012 - 22:10:

E si ishte kjo puna e gjinise?

Deb* dukesh shume sexy psh me ate masken, ma llive mu.

Postuar nga Deb* datë 19 Mars 2012 - 22:58:

Maska jote jashte mode shelg, le qe na hap probleme dhe me percaktimin e gjinise pastaj. Ja keshtu!

Postuar nga lule datë 19 Mars 2012 - 23:25:

Sjelljet gjinore te lindura apo influencim i ambjenti ku rritemi e jetojme?

Po ndikojne e un spo hedh terma psikologjike , sepse shoh qe u be byrek dhe kjo teme e bukur ( parashikimi o Fajes doli i sakte)..po po hedh disa shembuj qe me lidh jeta reale.

Shembulli i pare qe me vjen ndermend , eshte nje vajze te cilen e kam shoqe ne klase po qe eshte lesbike. Mua kuptohet s'me shqeteson kjo gje , edhe se ndonjeher me ven ne pozita , po varja.
Nje dite jo shum te larget , mesova qe ajo s'kishte baba , po ishte rritur nga 2 femra ( pra njera luan mashkullin) , e kjo ndoshta ka ndikuar dhe ne shijet e saj... pra ndonjeher ndikojn qe çke me te .

Nje rast tjeter : ne punen time merrem me femije te moshave 8/16 vjeç. Prej disa kohesh , me lidh puna te merrem me nje djale te vogel afro 9 vjeç , e kam 2 vjet qe e njoh ... ishte fmi i vetem , problemi i tij eshte ky :ben disa gjera te pavetedijshme , si psh , zgjohet naten s'fle vetem , e disa gjera te tjera qe mendoj se shkak jan vete prinderit e tij , sepse e trajtojn si beb akoma , ai fmi s'gjen hapesiren qe kerkon. Eshte si e theksova fmi i vetem e per Nenen e tij , ai eshte vajza e djali , pra deri para nje viti floket i kishte te gjata ( bjond e me shkelqim) , yll fmi , shpeshhere i thonin * pu ça kukull e bukur * sepse dukej si femer .saqe shpesh her fmia e gjore s'di si te ndiehet.. kshu me dhimbte zemra e flas me te , e me prinderit e tij . Me kalimin e kohes gjerat filluan te ndryshonin , po ai fmi prap ngeli me disa probleme qe shpresoj ti kalojn sinqerisht , nuk mendoj qe maredhenia Prind- Fmi te mos jete e lidhur ama me limite te caktuara sepse aty varet dhe formimi i femijes.

Po te flas per veten time , maredhenia ime me familjen eshte e ka qen gjithmon constante , me baban e vllan me shum e lidhur , çeshte e drejta , kurse mamit , i kam marre ato veti qe i duhen nje femre

Postuar nga al74 datë 20 Mars 2012 - 02:56:

po tashi o fleur i bi qe normalisht te ndikojn ne ca do lloj rasti .
tashi paskan ndrru shijet seksuale me kalimin e kohes duke pa prinderit ene i vejme vulen.

femra lind femer , mashkulli lind mashkull , esht natyre , instikt e kto nuk nderrohen pse shef filma.

Postuar nga F_xhunior datë 20 Mars 2012 - 02:58:

Citim:
Po citoj ato që tha al74
tashi paskan ndrru shijet seksuale me kalimin e kohes duke pa prinderit ene i vejme vulen.

femra lind femer , mashkulli lind mashkull , esht natyre , instikt e kto nuk nderrohen pse shef filma.

Mashkulli lind mashkull.....euuuuuuu....shpresoj te mos ta lexoje nusja se pastaj menjehere do thote "tani e ke radhen ti!"

Postuar nga al74 datë 20 Mars 2012 - 03:11:

Citim:
Po citoj ato që tha F_xhunior

Mashkulli lind mashkull.....euuuuuuu....shpresoj te mos ta lexoje nusja se pastaj menjehere do thote "tani e ke radhen ti!"

tashi sipas datlindjes qe ke ne forum i bie te jesh minoren e me pak llogari i bi qe ke tall menderen qe ne prezantimin qe ke be .
ka edhe nji llaf tjeter qe i afrohet ma shume asaj qe ke mendu ti e qe kendohet - pjellje - po nuk ka lidhje ne rastin qe me ke citu.

Postuar nga lule datë 20 Mars 2012 - 03:45:

Citim:
Po citoj ato që tha al74

Ajo qe femra lind femer edhe mashkulli mashkulll as nuk vihet ne dyshim , po me pas ça ndodh?? Kur fmia nuk njeh edukaten prinderore ( flas per ate lesbienen) si mund ta adaptoje nje formim normal?

Ato dy raste qe un permenda , jan reale JO FILMA , sidomos ai djali qe e kam ne lagje e njoh qe te vogel , megjithese ata e shtruan problemin pak me vones per mendimin tim ..(ne moshen 7 vjeçare) ne konsultim.....un me prindrit e tij flisja edhe vet ja kerkova ti nderronin sadopak ambjent .

Ja dhe diçka per te bindur ty , un leviz me punen edhe neper qytete te ndryshme edhe me dite ka raste , psh kur jam pushim ne shkolle ..tip praktike , edhe me ka rastis kte fmin ta marr ne grupin tim , si ka mundesi qe ai fmi kto probleme nuk i shfaq kur eshte larg ambientit qe e rrethon çdo dit??

Te them diçka tjeter pra , un kam nje nipçe qe e kam rritur vete , me te s'vej gje ne bote , tani po behet dhe me moter , ndaj un i perkushtohem shum , ta merr mendja qe me shum me ngjan mua nga natyra se prinderve te tij???

Postuar nga shelgu datë 20 Mars 2012 - 19:26:

Kjo lulka sa mire i di keto gjera.
Moj Lulke meqe je kshu si e bukur, te te dergoj edhe ket gocen time te ma mbash ca kohe, se me ngjet mua dhe eshte e shemtuar.

Postuar nga cecilia datë 21 Mars 2012 - 11:44:

Ok lule, me historine e vertete qe ti tregove une po te besoj. Tani une do te tregoj ty nje histori po aq e vertete sa e jotja. Njoh nje cift lesbienne dhe njera nga keto ka bere te mundura te dyja lindjet,pra kane dy vajza qe sot jane te medhaja. Si ka mundesi qe te dyja vajzat jane etero? Cfare ka influencuar te keto vajza qe se kane njohur kurre prezencen mashkullore?

Une per vete, duke mos ditur ti pergjigjem as pyetjes tende e as pyetjes time,them se natyra ka bere te veten. Dhe jo vetem une qe sdi ti pergjigjem por pikerisht as shkenca nuk e ka pergjigjen,sepse pikerisht jane faktet qe u permenden me lart qe e kundershtojne.

Natyra i ke bere mire gjerat.

Postuar nga al74 datë 21 Mars 2012 - 19:36:

Citim:
Po citoj ato që tha shelgu
Kjo lulka sa mire i di keto gjera.
Moj Lulke meqe je kshu si e bukur, te te dergoj edhe ket gocen time te ma mbash ca kohe, se me ngjet mua dhe eshte e shemtuar.

a ti prezantojme cunin tim u befte kiameti... te bej be per kok te krushkut i here se vjehrren e bena sallat

Postuar nga lorie datë 22 Mars 2012 - 02:47:

Citim:
Po citoj ato që tha Deb*
Interesant rezultati ana. Mos e ke bere ne Psychology of Gender ate testin? Une e kam marr dhe Social Psychology. Qe te dyja lendet shume terheqese dhe te nevojshme per cdo student. Lorie thuhet qe binjaket sado larg njeri-tjetrit te rriten do shfaqin shume sjellje te njejta. Ne fakt kam degjuar per dy binjak qe jo vetem nuk ngjajne fare si paraqitje por ndryshojne shume dhe ne tip. Njeri nga keta iku heret ne emigrim, por prape ishte ne nje moshe mbi 18. Interesante qe rrethanat e jetes kane bere qe ata te jene kaq te ndryshem ne cdo gje.

e eshte interesante, ndaj mu ngul ne kujtese, per fat te keq nuk mbaj mend emra specifike,se mos kishte ndonje shkrim mbi kete eksperiment gjekundi qe t'a vija ketu.

Raid, nuk eshte eksperiment etik, e kam permendur me pare, por edhe pse nuk eshte etik, nuk e mohon idene qe 'nature' eshte shume e fuqishme si faktor.

Kjo nuk do te thote qe 'nurture' mbetet mbas, thjesht permenda dicka qe me kish bere shume pershtypje.

Postuar nga Fajtori datë 22 Mars 2012 - 09:48:

Nuk di nese ka raste binjakesh me ndryshime te jashtezakonshme, por ajo qe ngaterroja dhe vete dikur eshte se u thoja binjake cdo lloj femije qe lindnin bashke. Ne fakt ka binjake homozigote, 100% njelloj, qe ndodh kur zhvillohen dy individe nga i njejti embrion. Ka dhe binjake heterozigote, qe ndodh kur femra ka patur dy veze dhe jane pllenuar te dyja me spermatozoide te ndryshem. Psh. binjaket me gjini te ndryshme jane gjithmone heterozigote. Pra as binjake s'mund ti thuash, sepse komplet materiali gjenetik eshte tjeter per tjeter. Jane vetem moter e vella.

Ka dhe perjashtime te rralla, por fundja ka dhe femije me 8 duar e me 2 koka.

Per me shume:
http://www.buzzle.com/articles/conceiving-twins.html

Postuar nga Ana1 datë 22 Mars 2012 - 09:54:

Citim:
Po citoj ato që tha lule

Ajo qe femra lind femer edhe mashkulli mashkulll as nuk vihet ne dyshim , po me pas ça ndodh?? Kur fmia nuk njeh edukaten prinderore ( flas per ate lesbienen) si mund ta adaptoje nje formim normal?

Ato dy raste qe un permenda , jan reale JO FILMA , sidomos ai djali qe e kam ne lagje e njoh qe te vogel , megjithese ata e shtruan problemin pak me vones per mendimin tim ..(ne moshen 7 vjeçare) ne konsultim.....un me prindrit e tij flisja edhe vet ja kerkova ti nderronin sadopak ambjent .

Ja dhe diçka per te bindur ty , un leviz me punen edhe neper qytete te ndryshme edhe me dite ka raste , psh kur jam pushim ne shkolle ..tip praktike , edhe me ka rastis kte fmin ta marr ne grupin tim , si ka mundesi qe ai fmi kto probleme nuk i shfaq kur eshte larg ambientit qe e rrethon çdo dit??

Te them diçka tjeter pra , un kam nje nipçe qe e kam rritur vete , me te s'vej gje ne bote , tani po behet dhe me moter , ndaj un i perkushtohem shum , ta merr mendja qe me shum me ngjan mua nga natyra se prinderve te tij???

Me vjen vertet keq te them qe ne mesazhin tend nuk ka aspak psikologji brenda. Ja ke futur thjeshte kot! Do flas kur te kem kohe rreth kesaj qe ke shkruar.

P.S. Cedrius, te rente e Mira!

Postuar nga lule datë 22 Mars 2012 - 15:15:

Citim:
Po citoj ato që tha cecilia
Ok lule, me historine e vertete qe ti tregove une po te besoj. Tani une do te tregoj ty nje histori po aq e vertete sa e jotja. Njoh nje cift lesbienne dhe njera nga keto ka bere te mundura te dyja lindjet,pra kane dy vajza qe sot jane te medhaja. Si ka mundesi qe te dyja vajzat jane etero? Cfare ka influencuar te keto vajza qe se kane njohur kurre prezencen mashkullore?

Une per vete, duke mos ditur ti pergjigjem as pyetjes tende e as pyetjes time,them se natyra ka bere te veten. Dhe jo vetem une qe sdi ti pergjigjem por pikerisht as shkenca nuk e ka pergjigjen,sepse pikerisht jane faktet qe u permenden me lart qe e kundershtojne.

Natyra i ke bere mire gjerat.

Salut Cec , e the vet pergjigjen , natyra ben mrekullira . do pergjigje taman apo t'ja fus dhe un si kau peles , si beri shelgu , e (al cuditerisht) . se kte siper meje s'po e fus ne liste..

Ne rastin tend : ndoshta femra/mashkull ka qen perfect ne rolin e saj athere ,ose ose frekuentimi qe kan patur me von ka ndikuar ne shijet e tyre . Pastaj sdo shum fillozofi ajo gje , a shtrohet çeshtja Ndikojne influencimi e ambjenti ku rritemi??
E po ather ça ka ktu per tkuptuar , qe njeriu merr kulturen e ambientit ku rritet , jeton ??????
do thuash ti nga ferra del trendafil e anasjelltas , jam dakort me kte , po jo 100% ama , se kur ti zgjedh nje shoqeri te ulet edhe nje shoqeri aristokrate ,nuk ke te njejtin nivel e kjo as nuk diskutohet .

shelgu , nuk jam babysitter , s'jam as ne ndonje klinike ku mund te ndihmoj ne zgjedhjen e problemit tend * edhe si e bukur qe jam * here tjeter kur te lexosh hiqe masken kur un citoj , e mos i lexo sikur i lexon me byth . ça roli lun ti shelg meqe i hyne vet kti mhb??? mamin apo babin?

Postuar nga F_xhunior datë 22 Mars 2012 - 19:26:

Citim:
Po citoj ato që tha lule

Salut Cec , e the vet pergjigjen , natyra ben mrekullira . do pergjigje taman apo t'ja fus dhe un si kau peles , si beri shelgu , e (al cuditerisht) . se kte siper meje s'po e fus ne liste..

Ne rastin tend : ndoshta femra/mashkull ka qen perfect ne rolin e saj athere ,ose ose frekuentimi qe kan patur me von ka ndikuar ne shijet e tyre . Pastaj sdo shum fillozofi ajo gje , a shtrohet çeshtja Ndikojne influencimi e ambjenti ku rritemi??
E po ather ça ka ktu per tkuptuar , qe njeriu merr kulturen e ambientit ku rritet , jeton ??????
do thuash ti nga ferra del trendafil e anasjelltas , jam dakort me kte , po jo 100% ama , se kur ti zgjedh nje shoqeri te ulet edhe nje shoqeri aristokrate ,nuk ke te njejtin nivel e kjo as nuk diskutohet .

shelgu , nuk jam babysitter , s'jam as ne ndonje klinike ku mund te ndihmoj ne zgjedhjen e problemit tend * edhe si e bukur qe jam * here tjeter kur te lexosh hiqe masken kur un citoj , e mos i lexo sikur i lexon me byth . ça roli lun ti shelg meqe i hyne vet kti mhb??? mamin apo babin?

Ti ke te drejte, ndersa ato nuk kane.

Postuar nga Deb* datë 22 Mars 2012 - 22:19:

Lule, per mendimin tim, sjellja mund te jete ndikim i ambjentit ku jeton, por jo orientimi sexual. Mendohet qe njerezit gay kane nje crregullim qe i ben te kene preferenca te tilla. Ka plot meshkuj qe jane rrit nga femrat por nuk shfaqin sjellje femerore, dhe e anasjellta. Ka qe i fshehin sjelljet qe jane jo te pershtatshme
per gjinine e tyre, kur e dine qe nuk do gjejne perkrahje ne nje ambjent te caktuar dhe kjo s'do te thote qe i ben ambjenti te tille. Nuk duan ti diskriminojne. Psh po marr nje shembull jo shume te pershtatshem, por per te treguar qe duhet te pershtatemi dhe atehere kur se ndjejme. Ti vet a do flisje lirshem psh ne nje ambjent multietnik, kundra martesave te perziera, nese do ishe vertet kundra dhe e di qe s'do perkraheshe? Do kishe guxim?

Postuar nga shelgu datë 22 Mars 2012 - 22:28:

Citim:
Po citoj ato që tha al74

a ti prezantojme cunin tim u befte kiameti... te bej be per kok te krushkut i here se vjehrren e bena sallat

Hahah, jo ore nuk dua te marr me qafe njeri, se goca i ngjet te jatit.
Veq dua te di ku pi uje lulja.

Prap ne teme.

Pergjegjes per sjelljen jane sigurisht ballancat hormonale dhe kryseisht estrogjeni per femrat dhe testosteroni per meshkujt.
Dihet qe te dy sekset kane sasira te caktuara te hormoneve perkates, por po ashtu edhe te seksit te kundert. Nese niveli i hormoneve seksuale te seksit te kundert rritet (psh ne tumore, fillojne cfaqen shenja seksuale sekondare)
Psh tek nje mashkull, nese rritet estrogeni, zmadhohen gjinjte, zeri ndryshon etj)
Po ashtu dhe sjellja seksuale eshte perkatese.

Ne jeten reale ndodh qe nje individ me nivele hormonale normale kryhen veprime qe nuk perputhen me sjelljen adekuate. Une nuk besoj qe ambienti do te ndryshoje sjelljen seksuale.

Shpesh individi, imiton, ose kerkon te shuaje kuriozitetin, ose kerkon te gjeje eksperienca te reja seksuale.

Postuar nga lorie datë 23 Mars 2012 - 22:43:

Citim:
Po citoj ato që tha Deb*
Lule, per mendimin tim, sjellja mund te jete ndikim i ambjentit ku jeton, por jo orientimi sexual. Mendohet qe njerezit gay kane nje crregullim qe i ben te kene preferenca te tilla. Ka plot meshkuj qe jane rrit nga femrat por nuk shfaqin sjellje femerore, dhe e anasjellta. Ka qe i fshehin sjelljet qe jane jo te pershtatshme
per gjinine e tyre, kur e dine qe nuk do gjejne perkrahje ne nje ambjent te caktuar dhe kjo s'do te thote qe i ben ambjenti te tille. Nuk duan ti diskriminojne. Psh po marr nje shembull jo shume te pershtatshem, por per te treguar qe duhet te pershtatemi dhe atehere kur se ndjejme. Ti vet a do flisje lirshem psh ne nje ambjent multietnik, kundra martesave te perziera, nese do ishe vertet kundra dhe e di qe s'do perkraheshe? Do kishe guxim?

Une mendoj qe ideja e lules dhe jotja bien perseri tek 'nature-nurture' edhe tek orientimi seksual.
Jam dakort me lulen qe eksperienca te ben qe mund te ndryshosh preferencat e tua. Kam folur me femra shpesh qe kane preferuar te kene nje partnere dhe kane bashkejetuar me to. Por sic e kam permednur tek ajo tema e hapur mbi homoseksualitetin kane patur dicka te perbashket keto femra, (shume te ndjeshme dhe kane pesuar njelloj traume prej seksit mashkull ( abuzim seksual, fizik dhe emocional ose perdhunim) dhe iu jane drejtuar per te marre validim dhe dashuri seksit te vet.

Nga ana tjeter nuk e mohoj idene qe mund te jete dicka dhe biologjike qe influencon ne preferencat e dikujt per zgjedhjen e partnerit.

Kjo ideja qe njerezit duhet te pershtaten edhe atehere kur s'e ndiejne eshte e duhur.

Postuar nga shelgu datë 24 Mars 2012 - 00:33:

Citim:
Po citoj ato që tha lorie

Une mendoj qe ideja e lules dhe jotja bien perseri tek 'nature-nurture' edhe tek orientimi seksual.
Jam dakort me lulen qe eksperienca te ben qe mund te ndryshosh preferencat e tua. Kam folur me femra shpesh qe kane preferuar te kene nje partnere dhe kane bashkejetuar me to. Por sic e kam permednur tek ajo tema e hapur mbi homoseksualitetin kane patur dicka te perbashket keto femra, (shume te ndjeshme dhe kane pesuar njelloj traume prej seksit mashkull ( abuzim seksual, fizik dhe emocional ose perdhunim) dhe iu jane drejtuar per te marre validim dhe dashuri seksit te vet.

Nga ana tjeter nuk e mohoj idene qe mund te jete dicka dhe biologjike qe influencon ne preferencat e dikujt per zgjedhjen e partnerit.

Kjo ideja qe njerezit duhet te pershtaten edhe atehere kur s'e ndiejne eshte e duhur.

Lorie, ka nje dicka thelbesore qe duhet thene qe ne krye, si te thuash duhen vendosur rregullat e lojes.

Ke quajme sex dhe ke duhet te quajme sex. Une do quaja sex marredhenjen midis dy individeve me karaktere seksuale te kunderta.
Marredhenjet jashte kesaj norme jane perversitete.
Perversitetet jane pjese e jetes se nje shoqerie dhe duhen pranuar si te tilla, por me disa kufizime. Ata mund te vazhdojne te jene perverte, per sa kohe qe sjellja e tyre, nuk demton pjesen tjeter te shoqerise. I isur nga kjo ide e fundit, nuk duhet lejuar qe te rrisin femije.

Paraqitjet perverte ne shoqerine e sotme per cudi shpesh jane edhe imitime, manjerizma ose thjesht errupsione papjekurish adoleshente.

Postuar nga raid datë 24 Mars 2012 - 00:53:

Citim:

Ata mund te vazhdojne te jene perverte, per sa kohe qe sjellja e tyre, nuk demton pjesen tjeter te shoqerise. I nisur nga kjo ide e fundit, nuk duhet lejuar qe te rrisin femije.

Nuk e di nese mund te quhen perverte me ne ditet e sotme, por ne lidhje me femijet kam qene edhe une i te njejtit mendim.

Megjithate ka edhe situata qe per te cilat vendimi nuk eshte i lehte.
Per shembull dy femra qe jetojne bashke, njera prej tyre (ose te dyja) mund te kete femije. Atehere cfare duhet bere? I duhet mare femija nenes me zor vetem pse ajo jeton me nje femer tjeter? Do m'u dukte e tepert.

Postuar nga lorie datë 24 Mars 2012 - 06:52:

Citim:

Lorie, ka nje dicka thelbesore qe duhet thene qe ne krye, si te thuash duhen vendosur rregullat e lojes.

Ke quajme sex dhe ke duhet te quajme sex. Une do quaja sex marredhenjen midis dy individeve me karaktere seksuale te kunderta.
Marredhenjet jashte kesaj norme jane perversitete.
Perversitetet jane pjese e jetes se nje shoqerie dhe duhen pranuar si te tilla, por me disa kufizime. Ata mund te vazhdojne te jene perverte, per sa kohe qe sjellja e tyre, nuk demton pjesen tjeter te shoqerise. I isur nga kjo ide e fundit, nuk duhet lejuar qe te rrisin femije.

Paraqitjet perverte ne shoqerine e sotme per cudi shpesh jane edhe imitime, manjerizma ose thjesht errupsione papjekurish adoleshente.

Shiko Shelg, ti dhe shume ketu e dine shume mire qendrimin tim ne shume gjera prej besimit tim tek Zoti, sepse i kam bere( dhe bej) shume gjera te qarta dhe te hapura.

Ne kete teme nuk po ndaja qendrimin tim i nisur prej besimit tim ndaj nje popullate te tille, por thjesht po ndaja disa teori qe kam krijuar vete npm vezhgimeve,bisedave dhe rasteve klinike qe me kane rastisur. Sigurisht qe mund te kete idera te tjera.

Qe te mos dale shume prej teme, Zoti ne Bibel e ben shume te qarte ne pasazhe te ndryshme qe eshte 'detestable' apo 'perverese' sic e ke permendur dhe ti qe marredhenie te tilla te ndodhin. Mbaj mend ne nje pasazh eshte perdorur fjala 'unnatural' sepse kishte nje popullate ne ate kohe qe djemte flinin me djem dhe vajzat me vajza , pra marredhenie te tilla jane te panatyrshme, dhe meqe s'do shume mend dhe imagjinate sesi behet 'intercorse' te vjen ideja vetvetiu qe eshte kundra natyres. Edhe sikur dikush mos besonte ne Zot, thjesht ideja nuk eshte e natyrshme.
Megjithate ky eshte standarti biblik, dhe tendencat seksuale te njerezve nuk jane dicka e re, ky nuk eshte fenomen shoqeror i koheve moderne perderisa edhe Bibla apo historia e lashte e permend kete fenomen.

Postuar nga lule datë 24 Mars 2012 - 16:52:

Lori pikerisht

jan ngjarje qe i rastisim çdo dite , perballemi me to .

Citim:
Po citoj ato që tha Deb*
Nuk duan ti diskriminojne. Psh po marr nje shembull jo shume te pershtatshem, por per te treguar qe duhet te pershtatemi dhe atehere kur se ndjejme. Ti vet a do flisje lirshem psh ne nje ambjent multietnik, kundra martesave te perziera, nese do ishe vertet kundra dhe e di qe s'do perkraheshe? Do kishe guxim?

Deb perpara se te jap nje mendim , un mendohem shum.. me shum se ç'duhet .Origjinaliteti e vertetesia bind çdo gje , besoj edhe ti je dakort me mua .
Natyra ime karakteri qe kam bie ne sy besoj , ne forum un kam qen e jam vetvetja , ne çdo rrethane . Kte ves e kam te theksuar shum edhe ne jeten REALE. Te japesh nje mendim fallco , per shkak te nje ambienti te papershtatshem .....prap sme duket gje me vend ....un mendoj thjesht ambienti duhet adoptuar pa i ber dem askujt .... e di qe sot kan ardhur kohe te veshtira edhe ne na ngelet vetem te perballemi me to , degjenerim total do e quaja vetem te abuzosh me gjakun tend ..apo me te njohur , un kte se fal , abuzimet psiqike e gjinore . ndoshta jam gabim po gjerat duhen then si jan , jo te deformuara . edhe un sido qe te ishte ai ambjent do shprehesha gjithashtu do merrja parasysh edhe kundershtimet apo rrethanat.

Citim:
ka nje dicka thelbesore qe duhet thene qe ne krye, si te thuash duhen vendosur rregullat e lojes.

Loja eshte po edhe kategoria .dhe ne jemi lojtaret qe duhet tperballemi me situaten. e sa per ato imitimet ndoshta ke te drejt , po mos harro jan etapat e jetes kto...po mosha s'ka te bej ndonjehere fjala e nje femije ka pesh e vlere me shum ..

Citim:
Po citoj ato që tha raid

Nuk e di nese mund te quhen perverte me ne ditet e sotme, por ne lidhje me femijet kam qene edhe une i te njejtit mendim.

Megjithate ka edhe situata qe per te cilat vendimi nuk eshte i lehte.
Per shembull dy femra qe jetojne bashke, njera prej tyre (ose te dyja) mund te kete femije. Atehere cfare duhet bere? I duhet mare femija nenes me zor vetem pse ajo jeton me nje femer tjeter? Do m'u dukte e tepert.

Si e mendon ta ardhmen e atij fmie ?

un jam kunder çdo abuzimi ky ishta qellimi i citimeve qe kam ber deri tani .

Postuar nga Fajtori datë 24 Mars 2012 - 21:57:

Ju po flisni si njerez qe jetoni ne kohe te caktuar, nisur nga mentaltieti i epokes, dhe brumosja e kohes.

Mund te pranohet qe homoseksualiteti eshte nje devijim nga standarti, por kjo eshte larg kuptimit te ceshtjes. Ose me sakte menyre per t'iu shmangur te vertetave. Se pari besimtaret thone se jemi krijesa te Zotit. Ndersa te tjere thone se nuk eshte natyrale. Per te dy lind pyetja si ka mundesi qe homot ekzistojne kur Zoti si paska bere dhe nuk riprodhohen dot. Nje devijim nuk eshte domosdoshmerisht problematik. Te gjithe kemi lindur nga devijime, vete natyra sfidon veten duke bere eksperimente qe dalin edhe te suksesshme. Keshtu qe ka nje aresye pse ekziston homoseksualiteti ne natyre, i cili s'mund te gjykohet nga nevojat tuaja lokale per te mbrojtur shoqerine ku jetoni. Deri me sot homoseksualet nuk kane perbere asnje rrezik madhor per shoqerite. Shumica prej jush jeton ne vende ku homoseksualiteti lejohet, madje vini nga nje vend i falimentuar qe konceptin e pranimit te minorances se ka ne kulture.

Sidoqofte, ketu nuk diskutohen sjellje te tjera, qe mund te sugjerojne dinamika homoseksuale. Per shembull, shpesh femrat afrohen me femrat, ndersa meshkujt me meshkujt. Flas per shoqerine e perditshme, per kafet, etj. Kjo eshte nje lloj afersie qe edhe pse nuk ka komponente seksuale (megjithese te gjithe diskutojne per seks me "shoket"), se paku tregon nje ndarje te cuditshme te "shoqerise heteroseksuale". Prandaj kur drejtohet gishti duhet kuptuar ajo qe tregojme, jo te shprehim opinione personale pa njohur as veten. Ata qe kane jetuar para nesh, perandore romake dhe sulltane turq, te gjithe lidere te shoqerive te suksesshme, nuk kane qene budallenj apo faqezinj qe kane provuar meshkuj dhe femra. Eshte shoqeria jone sot dhe mentaliteti fshataresk i vendit nga vijme qe nuk na le te respektojme zgjedhjet e te tjereve. Zgjedhje qe jo vetem nuk na bejne keq, por perkundrazi, duhet te stimulojne aftesite tona heteroseksuale. Cuditerisht shumica sillet sikur homoseksualet i cenojne aftesite e tyre heteroseksuale. Paradoks qe ka rrenjet e ndara mes homoseksualitetit latent (tipikisht homofobiket kane shoqeri vetem me njerez te seksit te vet) dhe panikut te shoqerise ne ndryshim.

Postuar nga shelgu datë 25 Mars 2012 - 17:09:

Homoseksualiteti, ai i verteti, ka qene dhe do te jete sepse eshte i lidhur me ngarkesen hormonale dhe dominimet perkatese hormonale. Ai eshte real, kjo nukka diskutim.
Problemi shtrohet pak me ndryshe:
% e homoseksualeve praktikues, eshte shume me e madhe nga % e homove te nxitur nga hormonet. Kjo tregon se jo te gjithe jane reale, pra te tille qe terheqjen homo, e kane te brendeshme, natyrale.

Raid, ne rastin kur njera nga lesbiket ka femije. Shume e veshtire qe te jepja nje definicion. Per mua ky rast eshte fatkeqesi dhe duhet trajtuar si e tille, pra njesoj sic mund te ishte nje nene e verber, e cale, e semure etj. Shoqeria duhet te asistoje keto raste dhe ndihmoje me mekanizmat e saj sigurisht. Do ta shifja me keqardhje ate cift lesbikesh dhe sidomos femijen.

Mendimi personal. Femijen duhet ta rriste i jati. Nese edhe i jate eshte homo, mjere femija qe i ka keta prinder.

Une ne fakt i shoh me keqardhje te gjithe homot hormonale, qe praktikojne dhe qe mbeten te tille. Lorie, jane krijesa te Zotit. Keta duhen ndihmuar, shoqeruar e mbajtur afer njesoj si njerez normale, por me nje difekt mjeksor, sepse pikerisht keshtu jane.

Pjesen tjeter qe e bejne per snobizem, do t'i injoroja, njesoj sic injoroj nje komshi qe eshte hajdut, kriminel, rruufjan, ose njesoj sic bejme kur jemi afer nje hale publike, kalojme atje pari dhe kthejme koken nga krahu tjeter.

Pra ka dallim ne mendimin tim si i trajton keto dy kategori.

Faje, ky mendim nuk ka te beje aspak me fobi.

Postuar nga Fajtori datë 25 Mars 2012 - 18:59:

Cfare domethene homo hormonal? Nuk kam degjuar per test hormonal ku del homoseksualiteti. Prandaj nuk ka sesi te imagjinosh se ka me shume homoseksuale sesa duhet ne baze matjes hormonale.

Te kujtosh se shkenca njeh gjithcka dhe te legjitimosh njerezit me nje test hormonal eshte prepotence shkencologjike. Pa llogaritur qe test i tille nuk ekziston. E vetmja diference qe u publikua para ca kohesh eshte nje zone ne hipotalamus ne tru, qe meshkujt gay e kishin te vogel se femrat. Per kete duhet rezonance magnetike, dhe jo analize gjaku. Dhe prape nuk eshte test 100% i besueshem.

Postuar nga shelgu datë 25 Mars 2012 - 20:00:

Citim:
Po citoj ato që tha Fajtori
Cfare domethene homo hormonal? Nuk kam degjuar per test hormonal ku del homoseksualiteti. Prandaj nuk ka sesi te imagjinosh se ka me shume homoseksuale sesa duhet ne baze matjes hormonale.

Te kujtosh se shkenca njeh gjithcka dhe te legjitimosh njerezit me nje test hormonal eshte prepotence shkencologjike. Pa llogaritur qe test i tille nuk ekziston. E vetmja diference qe u publikua para ca kohesh eshte nje zone ne hipotalamus ne tru, qe meshkujt gay e kishin te vogel se femrat. Per kete duhet rezonance magnetike, dhe jo analize gjaku. Dhe prape nuk eshte test 100% i besueshem.

Gabimi jot eshte qe: ti pyet dhe pergjigjesh vete.

Sigurisht qe homoseksualiteti ka baze hormonale. Pak me siper e kam prekur shkurt kete aspekt.( Ti ke te drejten qe te mos e besosh, madje ta hedhesh porshte duke ju referuar konsultimeve te tua me burime te ndryshme).

Shkurt: pergjegjes per sjelljen tone seksuale jane kryesisht dy hormone
Estrogjenet te cilet e bejne femren femer.
Testosteroni, qe ben mashkullin mashkull.

te dy keto hormone ndodhen ne proporcione variabel si tek meshkujt ashtu edhe tek femrat. sa me shume estrogjen aq me femer eshte femra ( + - brenda disa kufijve te caktuar) Kjo eshte e vertete edhe per testosteronin.

Duhet shtuar se keto balance ndryshojne me moshen dhe gjendjet fiziologjike te njeriut si barra, aborti, ose edhe menopauza

Postuar nga Deb* datë 25 Mars 2012 - 20:14:

Nje nga hipotezat eshte pikerisht ndikimi hormonal.
Sasia e ketyre dy hormoneve(testosteronit dhe androgjenit) influencon zhvillimin e trurit, duke ndikuar dhe te orientimi sexual.

Postuar nga Ana1 datë 25 Mars 2012 - 20:51:

Citim:
Po citoj ato që tha Deb*
Sasia e ketyre dy hormoneve(testosteronit dhe androgjenit) influencon zhvillimin e trurit, duke ndikuar dhe te orientimi sexual.

Biologjikisht po! E vetmja teori e vertetuar shkencerisht. Shelgu eshte 100% i sakte ne cdo pergjigje qe ka dhene.

Postuar nga raid datë 25 Mars 2012 - 21:09:

Citim:

Raid, ne rastin kur njera nga lesbiket ka femije. Shume e veshtire qe te jepja nje definicion. Per mua ky rast eshte fatkeqesi dhe duhet trajtuar si e tille, pra njesoj sic mund te ishte nje nene e verber, e cale, e semure etj. Shoqeria duhet te asistoje keto raste dhe ndihmoje me mekanizmat e saj sigurisht. Do ta shifja me keqardhje ate cift lesbikesh dhe sidomos femijen.

Mendimi personal. Femijen duhet ta rriste i jati. Nese edhe i jate eshte homo, mjere femija qe i ka keta prinder.

Veshtiresia per te dhene nje percaktim, na rikujton faktin qe jeta nuk eshte bardhe e zi, por me shume "shades of gray" ketu hyn edhe homoseksualiteti i njerezve, jo rastesisht solla ate shembull (nuk ka baba sa per sqarim te vogel. Sperma eshte e dhuruar fjala vjen). Ka njerez qe jane hetero te paster, ka qe jane bi, ka homo te paster, ka edhe perverse. Atehere ku duhet vene viza e ndarjes se cfare quhet e pranueshme dhe cfare jo?

Mentaliteti konservator madje dhe diktatorial do te thoja eshte qe viza eshte vetem tek niveli me perfekt (hetero ne kete rast), dhe cdo variacion tjeter eshte pervers. Eshte ndarje bardhe e zi te botes dhe e rrezikshme mendoj. Keshtu bente Hitleri kur ndante rracat, keshtu bente edhe Enveri kur ndante klasat.

Une nuk do doja te jetoja ne nje shoqeri qe propozon ti, aty ku ka nje polici te familjes dhe kontrollon cdo shtepi per te zbuluar nenat lezbike apo nje prind qe eshte bi, dhe t'i jape me zor "ndihmen" shoqerore.

Postuar nga shelgu datë 25 Mars 2012 - 22:00:

Citim:
Po citoj ato që tha Deb*

Kjo nuk eshte hypoteze, por teze e vertetuar shkencerish Deb*.

Ka disa shembuj te thjeshte:
-Femijet meshkuj te kastruar, cfaqin shenja seksuale femerore dhe sjellje femerore.
-Grate e trajtuara me testosteron, cfaqin shenja dhe sjellje mashkullore.

Sipas APA (American Psikologji Association

...Studimet tregojne se si devijon fenotipi prej dy genotipeve seksuale, i quajturi inversion seksual.
Shkaqet e inversioneve seksuale jane kategorizuar ne Genetiko-hormonale, Farmakologjike, Imunologjike dhe Socialo-eksperimentale

Kjo verteton se e gjithe sjellja humane dhe ajo homoseksuale eshte gjithmone nen ndiokimin e faktoreve te mesiperm

Postuar nga Fajtori datë 26 Mars 2012 - 00:33:

Pra nuk jane vetem hormonet tregues te homoseksualitetit. Ndryshe do testohej ne laborator me analize gjaku kur e ke djalin gay. Deri me sot s'kam degjuar analiza te tilla as ne vendet diktatoriale dhe as ne ambjentet ushtarake ku shtiren si homoseksuale per te evituar ushtrine.
Sic e tha Raid ne po flasim per nje spekter te gjere sjelljesh seksuale. Perdorimi i fjales perversitet ketu eshte i paqarte dhe paragjykues. Shume gjera dikur kane qene perversitet dhe sot jane normale. Pra perversiteti nuk eshte etikete shkencore aq sa eshte etikete sociale qe nis nga limitet mendore te nje shoqerie. Si rrjedhoje nuk ka pse spjegohen "perversitetet" me zbulime shkencore. Shkenca ndihmon te kuptosh kur do te kuptosh dhe te paragjykosh kur ke paragjykime. Shkenca e nazizmit thoshte se te zinjte jane anomali gjenetike, shkenca juaj thote se gay't jane anomali njerezore.

Pika ime eshte kjo: nuk mund te quash anomali nje fenomen qe vazhdon prej shekujsh. Nje anomali vdes shpejt nese nuk ka sukses ne natyre. Perderisa kjo nuk ka vdekur tregon se ka lidhje me funksionimin normal te njerezve. Psh nje ide thote se femrat qe jane qejflie kalojne keto gjene tek djemte, te cilet behen homoseksuale. Sa me shume qejflie te jene femrat, aq me shume mundesi ka te kene djem homoseksuale. Pra homoseksualiteti mund te lidhet me aftesine riprodhuese te femrave, te cilat po te ishin dru me pre nuk do i donte mashkulli dhe nuk do pillnin. Ja ku doli qe gjerat nuk jane aq te thjeshta sa duan njerezit ti (para) gjykojne.

Postuar nga lorie datë 26 Mars 2012 - 05:37:

Citim:

Lorie, jane krijesa te Zotit. Keta duhen ndihmuar, shoqeruar e mbajtur afer njesoj si njerez normale, por me nje difekt mjeksor, sepse pikerisht keshtu jane.

Pjesen tjeter qe e bejne per snobizem, do t'i injoroja, njesoj sic injoroj nje komshi qe eshte hajdut, kriminel, rruufjan, ose njesoj sic bejme kur jemi afer nje hale publike, kalojme atje pari dhe kthejme koken nga krahu tjeter.

Pra ka dallim ne mendimin tim si i trajton keto dy kategori.

Ti shelgu i jep shpjegim shume te thjeshte kesaj pune, por eshte besoj me komplekse se c'duket sic e permend faja.

Dicka desha te sqaroja prej qendrimit tim se ka raste qe keqkuptohet se nuk kondiseroj injorimin ndaj individeve qe ke permendur me siper si dicka te drejte. Secili ka arritur aty ku ka arritur prej nje sere faktoresh,vendimesh,influencash dhe predispozimi biologjik. Secili ben zgjedhjet e veta.
Dmth dua te dal tek ideja se njerezit duhen trajtuar njesoj cfaredolloj tendence kane SIDOMOS prej nje njeriu qe beson ,sepse ka si princip qe gjithe njerezit jane krijesat e Zotit, dhe perderisa individi shihet me shume vlera, duhet vleresuar pavaresisht prej sjelljeve qe dispozon apo iderave qe disponon. ( kjo duke u nisur nga pjese Biblike specifike)
Ne Bibel shkruhet shume qarte mbi panatyrshmerine ( nga ana e moralit) e ketyre lidhjeve por gjithashtu parashtron idene se ata njerez qe duan te ndjekin Zotin dhe qe kane tendenca seksuale te te njejtit seks ,duhet ti pershtaten atyre gjerave qe thuhen ne Bibel dhe te shkojne kundra 'natyres se tyre' so to speak per te ndjekur Zotin. KJo gjithmone nqs duan te ndjekin kete lloj standarti; nqs nuk duan te ndjekin kete lloj standarti, nuk kane pse dhe zgjedhja e tyre duhet te respektohet, pavaresisht se ti apo une jemi dakort apo jo.

Kjo ideja e hormoneve nuk ma mbush mendjen plotesisht,sepse eshte nje tjeter kategori njerezish qe nuk futen tek homoseksualet,jane ata njerez qe ne paraqitje kane fizikun si djem apo vajza e ndersa perbrenda ndejne gjinine si vajza dhe djem respektivisht. Ideja qe shprehin eshte ' ndihem si nje djale ne trup vajze ose ndihem si nje vajze e mbyllur ne trup burri' Kjo besoj eshte me e pershtatshme te flitet per hormone dhe ndryshim hormonesh aq sa njerez kane bere operime fizike dhe kane marre hormone te gjinise se kundert qe te kongruojne me ate cfare ndjejne se jane.
Ndonjeri ka idera per kete gje?

Postuar nga shelgu datë 26 Mars 2012 - 05:39:

Citim:
Pra nuk jane vetem hormonet tregues te homoseksualitetit. Ndryshe do testohej ne laborator me analize gjaku kur e ke djalin gay. Deri me sot s'kam degjuar analiza te tilla as ne vendet diktatoriale dhe as ne ambjentet ushtarake ku shtiren si homoseksuale per te evituar ushtrine.
Sic e tha Raid ne po flasim per nje spekter te gjere sjelljesh seksuale. Perdorimi i fjales perversitet ketu eshte i paqarte dhe paragjykues. Shume gjera dikur kane qene perversitet dhe sot jane normale. Pra perversiteti nuk eshte etikete shkencore aq sa eshte etikete sociale qe nis nga limitet mendore te nje shoqerie. Si rrjedhoje nuk ka pse spjegohen "perversitetet" me zbulime shkencore. Shkenca ndihmon te kuptosh kur do te kuptosh dhe te paragjykosh kur ke paragjykime. Shkenca e nazizmit thoshte se te zinjte jane anomali gjenetike, shkenca juaj thote se gay't jane anomali njerezore.

Pika ime eshte kjo: nuk mund te quash anomali nje fenomen qe vazhdon prej shekujsh. Nje anomali vdes shpejt nese nuk ka sukses ne natyre. Perderisa kjo nuk ka vdekur tregon se ka lidhje me funksionimin normal te njerezve. Psh nje ide thote se femrat qe jane qejflie kalojne keto gjene tek djemte, te cilet behen homoseksuale. Sa me shume qejflie te jene femrat, aq me shume mundesi ka te kene djem homoseksuale. Pra homoseksualiteti mund te lidhet me aftesine riprodhuese te femrave, te cilat po te ishin dru me pre nuk do i donte mashkulli dhe nuk do pillnin. Ja ku doli qe gjerat nuk jane aq te thjeshta sa duan njerezit ti (para) gjykojne.

JO o Fajtor je gabin me disa gjera.
Anomalite nuk vdesin per sa kohe nuk jane vdekjeprurese.
Madje sot shumica e semundjeve klasifikohen si anomali genetike. Kjo ide tenton te kape edhe mjaft semundje infektive. Psh n vendet endemimke kur bie kolera kap rreth 70 % te popullsise dhe ne kete popullsi ka familje qe ssemuren me pak.

Tek tema.
Shpjegimi i ndikimit hormonal eshte teper i nderlikuar dhe kerkon hollesi qe jane pak te veshtira, madje edhe per profesionistet per te ndjekur. Megjithateune ne postimin me siper rreshtova disa shkaqe qe ne linja te trrasha klasifikohen ne shkaqe te brendeshme dhe te jashtme.

Keshtu gejte (dhe lesbiket) ndahen ne dy grupe te medha te cilat i kam shpjeguar me siper ku per te mos krijuar edhe keqkuptime botkuptimiore kam shpjeguar edhe qendrimin tim ndaj tyre.

Ka edhe me ndryshimet hormonale seksuale, ndikojne edhe ne sjelljen psikike, mendore, kreativitetin, inteligjencen e te tjera procese te trurit.
Lere nazizmin dhe mos i ngaterro gjerat duke perdorur sofizma se po me duket vetja si ne Parlamentin shqiptar.

Do citime shkencore? Kush rri kerkon tani, por ka disa te bukura Fajtor, vertet interesante qe shpjegojne shume gjera se pse disa femije behen gej dhe disa jo edhe pse lindin e rriten ne te njejten familje

Postuar nga Fajtori datë 26 Mars 2012 - 09:29:

Shelgu, po ti futeshim kerkimeve i bie te mos benim teme forumi por fenoment juridik. Ceshtja eshte thjesht se nuk ka perputhje shkencore ne spjegimin e homoseksualitetit si pasoje hormonale. Prandaj nuk mund te interpretohen gay-t si perversitet. Ky eshte term qe perdoret nga nje shoqeri e caktuar ne nje epoke te caktuar. Nese do te bazohesh tek shkenca, ka spjegime te tjera qe nuk krijojne paragjykime.

Thene kjo, ndarjet gjinore ne Shqiperi jane patologjike dhe te tejkaluara. Prandaj maskilizmi eshte dicka qe duhet luftuar, ndersa homoseksualizmi eshte dicka qe duhet mbrojtur. Nuk behen njerezit gay sipas modes, kot frikesoheni nga kjo. Njerezit jane pergjithesisht te terhequr nga seksi i kundert (qe dreqi ta haje, ). Pra, mos i fryni kosit kur digjeni nga qulli. Nje shoqeri qe ka frike tregon qe nuk eshte e konsoliduar, njesoj si nje mashkull qe ka frike nga ndjenjat e veta homoseksuale dhe urren homoseksualet.

Postuar nga shelgu datë 26 Mars 2012 - 19:10:

Citim:
Shelgu, po ti futeshim kerkimeve i bie te mos benim teme forumi por fenoment juridik. Ceshtja eshte thjesht se nuk ka perputhje shkencore ne spjegimin e homoseksualitetit si pasoje hormonale. Prandaj nuk mund te interpretohen gay-t si perversitet. Ky eshte term qe perdoret nga nje shoqeri e caktuar ne nje epoke te caktuar. Nese do te bazohesh tek shkenca, ka spjegime te tjera qe nuk krijojne paragjykime.

Thene kjo, ndarjet gjinore ne Shqiperi jane patologjike dhe te tejkaluara. Prandaj maskilizmi eshte dicka qe duhet luftuar, ndersa homoseksualizmi eshte dicka qe duhet mbrojtur. Nuk behen njerezit gay sipas modes, kot frikesoheni nga kjo. Njerezit jane pergjithesisht te terhequr nga seksi i kundert (qe dreqi ta haje, ). Pra, mos i fryni kosit kur digjeni nga qulli. Nje shoqeri qe ka frike tregon qe nuk eshte e konsoliduar, njesoj si nje mashkull qe ka frike nga ndjenjat e veta homoseksuale dhe urren homoseksualet.

Me cudit kur ti jep definicione nga nje fushe qe nuk ke sesi te jesh kompetent, mbasi eshte larg edukimit tend shkencor.

Per sa i takon shkences une e besoj ate, qofte edhe shkences sociale (sociologjine).
Ajo qe thua rreth fobise, eshte e drejte dhe shkencore, por fatmiresisht afekton vetem nje eprqindje te vogel normalesh.(termi normale sipas statistikes dhe jo ne kuptimin e xakonshem).
Maskilizmi duhet luftuar, por edhe feminizmi, edhe -izmat e tjera, sepse jane, pikerisht shmange.

Homoseksualizmi real duhet mbrojtur, por gjithmone duhet nje plitike fleksibel me kete femomen.

Ka shume studime neper revista ne lidhje me korelacionin hormon-homo, te cilat shpesh jane spekulative dhe te politizuara.
Nje shkencetar shume i njohur ne studimet e shendetit te trurit dhe sjelljes eshte Terry Gorski.

Megjithate edhe ky nuk eshte i perfshire ne manualet shkencore. Sic dihet vetem te dhenat shkencore te marra ne manuale dhe textbooks jane me te besueshmet dhe po ashtu ligjerisht te perdorshme.

Them ligjerish, sepse vetem keto ke te drejte t'i perdoresh ne sallen e gjyqit si referenca te pranueshme nga nje juri.

Postuar nga lorie datë 26 Mars 2012 - 22:58:

Citim:

Ka shume studime neper revista ne lidhje me korelacionin hormon-homo, te cilat shpesh jane spekulative dhe te politizuara.
Nje shkencetar shume i njohur ne studimet e shendetit te trurit dhe sjelljes eshte Terry Gorski.

Shelg, Terri Gorski ka punuar ne lidhje me korelacionin hormon-homoseksualiteti apo dicka tjeter?
S'e kam degjuar kete emer me pare edhe pse jam ne fushen e sjelljes dhe shendetit te mendjes. Ky permend ato gjera qe cdo person ne kete fushe njihet me, dhe fokusohet me shume mbi relapse prevention and treatment, per te kuruar ata njerez qe abuzojne me substanca Sipas kesaj qe lexova une http://www.tgorski.com/clin_mod/bes..._practices.htm.

Am i missing sth?

Gjithsej 2 faqe: « 1 [2]
Trego 89 mesazhet në një faqe të vetme

Materialet që gjenden tek Forumi Horizont janë kontribut i vizitorëve. Jeni të lutur të mos i kopjoni por ti bëni link adresën ku ndodhen.