Forumi Horizont Gjithsej 3 faqe: « 1 [2] 3 »
Trego 137 mesazhet në një faqe të vetme

Forumi Horizont (http://www.forumihorizont.com/index.php3)
- Besimi Fetar (http://www.forumihorizont.com/forumdisplay.php3?forumid=182)
-- Zoti. Egzistenca e Tij dhe ndikimi i Tij ne jeten tone. (http://www.forumihorizont.com/showthread.php3?threadid=2911)

Postuar nga albanian girl datë 10 Janar 2004 - 08:25:

Smile

UNE KAM BESIM TE ZOTI ME SHUME SE KAM BESIM TE VETJA.

Postuar nga ADELAIDA datë 17 Janar 2004 - 19:12:

3sh

Nuk e kuptoj pse me duhet te shpjegoj ndonje ose shume nga idete dhe mendimet e mia,nuk kam pse ti shpjegoj askujt se pse une jam ndryshe nga ata ose se pse mendoj ndryshe.Ky ishte mendimi im ne lidhje me fene dhe nuk ishte aspak nje akuze ndaj ketij ose atij besimi,gjeja e vetme qe me bindje akuzoje jane institucionet qe e predikojne fene...Ndermjetesit e Zotit .
E shoh qe me paske keqkuptuar komplet pasi thua se mohoj 5000 vjet qyteterim ,kur e vetmja gje qe kam bere eshte te mohoje ekzistencen e Zotit. Besimi ne te ka ekzistuar shekuj me pare ,kete e verteton historia por ekzistencen e Zotit nuk ma verteton dot askush .Pastaj edhe nqs do e lidhnim fene me zhvillimin e kultures do te shikonim ne vite se kane ndikuar shume tek njera tjetra por kjo sdo te thote qe te jene edhe te varura,mungesa e njeres nuk do te thote detyrimisht edhe mungesen e tjetres...

Me respekt

Postuar nga amor alucius datë 17 Janar 2004 - 22:47:

Citim:
Po citoj ato që tha ADELAIDA

Per cfare arsye ka rendesi te besojme tek zoti???

Adelaida duhet te te rrefej faktin qe qesha pak kur lexova kete pyetje dhe natyrisht s'munda ta anashkaloj!
Une nuk besoj ne zot(te pakten jo ne ate me krahe,qe jeton ne qiell) por ama besoj ne nje fuqi qe tejkalon ate njerezore.Nuk ka rendesi se ne cilen forme shfaqet ne mua,ndoshta thjeshte ne ate diellore a ku di une...por rendesi ka fakti qe une besoj ne te!
Pse ka rendesi qe disa te besojne tek zoti?(ose tek nje force mbi-humane)
Sepse njeriu ka nevoje qe te kapet ne dicka TE QENDRUESHME ne momentet e veshtira.
Nje dite po te humbja nje njeri te dashur dhe po te isha e sigurte qe do mbaronte me aq besoj qe do kisha te veshtire te vazhdoja perpara!

Kam bere nje gabim ne jete qe besoj qe do kaloj kohe para se ta harroj:
I thashe dikujt qe kishte humbur nje njeri te dashur qe nuk egsistonte asgje,meqe ai me tha ne deshperim e siper "nuk besoj ne asgje".
Me vone kuptova qe fjalet e vetme qe ai njeri do kishte dashur te degjonte ne ato momente ishin:"njeriu qe ishte aq i rendesishem per ty nuk eshte thjeshte tretur ne dhé dhe me aq mbaroi cdo gje por ai jeton ndoshta ne ndonje dimension tjeter...dije qe vazhdon te jetoje"

Shpresoj qe arrin te kuptosh se ku dua te dale...

Ciao

Postuar nga tresh datë 18 Janar 2004 - 15:32:

Re: 3sh

Citim:
Po citoj ato që tha ADELAIDA
Nuk e kuptoj pse me duhet te shpjegoj ndonje ose shume nga idete dhe mendimet e mia,nuk kam pse ti shpjegoj askujt se pse une jam ndryshe nga ata ose se pse mendoj ndryshe.

CIAO ADELAIDA.....
sigurisht qe jemi te gjithe te ndryshem pse dhe gishtat e nji dore jane te ndryshem
kuptohet qe se ke per detyre te me shpjegosh po mu do te me pelqente nji shpjegim i ideve te tua....se mund te jene ide te drejta ose jo....e nga nji shpjegim i yt une mund te forcoj besimin tim ose edhe mund te lekundet......pse une si person nuk rri vend numro po kerkoj e te hapi horizonet edhe me idete e te tjereve qe jane shume te vlefshme

une ne vend qe ti pergjigjem pytjes a egziston zoti, a duhet te besojme tham se ma mire eshte me e kerku ate cdo dite pse mu nuk me pelqen qe cdo gja fillohet nga supozimi qe nuk ekziston(s'eshte rasti yt) e qe ne fillim mohohet ekzistenca e saj .Dihet se rruga ma e shkurte per nje problem eshte mohimi dhe jo e kunderta.
Une per vete e KERKOJ cdo dite.......

ciao 3SH

Postuar nga déjà-vu datë 18 Janar 2004 - 23:04:

Nuk besoj tek ''Zoti'' sepse nuk kam shume kohe te lire.

Postuar nga ADELAIDA datë 19 Janar 2004 - 07:29:

amor:E dashur te njeten gje qe ke thene dhe ti kam shpjeguar une me siper.Te njeten fytyre i kam dhene dhe une ekzistences se Zotit,fytyren e krijuar prej deshires dhe nevojes tone.Zoti eshte krijim i yni eshte streha e te gjithe atyre qe kane nevoje te gjene nje shkak ,te gjejne nje mbeshtetje...por pyetja ime i referohet ekistences se tij.
Cilat jane arsyet qe me vertetojne ekzistencen e tij si ajo qenia me krahe qe jeton ne qiell ,te cilin pershkruajte dhe ti?

tresh:Me vjen keq nqs je fyer ne ndonje menyre nga ajo qe kam thene por kam pershtypjen se mendimi im lidhur me ekzistencen e Zotit del shume qarte ne siperfaqe dhe une nuk di ta shpjegoj me fjale te tjera te njeten gje qe kam thene,por mqs ty do te te hynte ne pune kjo gje po e bej nje tentative duke e permbledhur ne pak fjale ,Nuk besoj se Zoti ekziston si qenie por thjesht eshte krijim i trurit tone ,i deshires ,i nevojes tone....

Eshte po aq e veshtire te mohosh dicka sa edhe ta vertetosh ate pasi per te dyja duhet argumenta prandaj nuk besoj se cdo gje fillon nga mohimi i gjerave ,ky fenomen influencohet nga deshira dhe eksperienca jone...
Te uroj suksese ne rrugen tende ,por une nuk di te eci perpara me te njetin besim kur jam zhgenjyher nje here

Me respekt

Postuar nga tresh datë 19 Janar 2004 - 13:54:

Aspak

aspak i zhgenjyer Adelaide
pse rrespektoj mendimet e njerezve te lire e mendimet besimet e njerezve
sikur te ishin te gjithe njelloj bota s'do te kishte kuptim
ciao 3SH

Postuar nga mefisto datë 19 Janar 2004 - 14:38:

Adelaides

Adelaide ndoshta ka lexuar paksa edhe Nicen kur thote se Zoti eshte krijesa e te dobteve. po Nice thote "Zoti vdic". pra edhe pse nuk eshte mendimi i Adelaides kjo do te thote se, ne krahasim me shume te tjere, Adelaide lexon.
komplimente Adelaides

Postuar nga Ana datë 28 Janar 2004 - 00:44:

Une jam agnostike.

Pra nuk di te them nese ka apo jo Zot. Ngaqe e vogel kam studiuar si gjithe te tjeret teorine Darvinit per evolucionin, me eshte dukur dhe me duket shume logjike dhe e kapshme nga mendja ime skeptike.

Nese ne jete kam momente kur vertet besoj qe ajo qe me ka ndodhur ne ndonje situate ka qene nderhyrje hyjnore, nuk vjen as nga leximi i Bibles, dhe as nga i Kuranit. Ato me duken vepra te dores se njeriut, mbase ne fillimet e tyre jo, por jam 1000000% e sigurt qe me shekuj jane manipuluar sic u ka dashur qejfi atyre qe kane patur skeptrin ne dore.

Ato vertet kane konceptet baze te moralit te shoqerise, por ato koncepte nuk me duken shume ndryshe nga kodi ligjor, ku gjithe aktet negative ndalohen me ligj per t'u kryer.

Pra jo vetem duke u bazuar ne Bibel e Kuran, por vetem ne Kodin Ligjor, po t'i zbatojme ato qe thote ai, do jemi te lumtur, sepse nuk do i bejme keq njeri tjetrit, dhe do ngreme nje rend paqesor ne planetin tone. Pra ato argumentat e mesiperme per ate qe po te bejme si thone librat e Shenjte jeta jone permiresohet, dhe kjo tregon qe ata jane bere nga Perendia, i hedh poshte me kete fjali. Te dal edhe une e te them qe Kodin Ligjor e ka inspiruar Zoti, dhe hajde ngreme ca tempuj prane gjykatave per ta adhuruar???!!!

Une kam patur disa situata te veshtira ne jete, kur me te vertete me jane dukur rruget krejt te mbyllura, pa zgjidhje , dhe kane ndodhur qe jane zgjidhur fare mrekullisht, ne menyren me te mire te mundshme, qe dhe te me dilte Zoti para e te me thoshte, : He si do ti ta zgjidhesh kete situate, se ta plotesoj une deshiren? e une nuk dija cfare te thosha. Dhe kane qene situata qe kane ndryshuar rrjedhen e jetes.

Ato momente une nuk di edhe sot t'i spjegoj, ato jane nderhyrje te nje force me madhore, sepse nuk di sinqerisht se cfare emri t'u ve tjeter!

Postuar nga Keni datë 28 Janar 2004 - 01:37:

Ana nuk doja te nderhyja ne mendimet e tua por me beri peshtypje mbasi ne shkrimet e tua nuk arita te kuptoj se cfar doje te thoshe.
E nise si ateiste duke shprehur nje mosbesim te madh ndaj zotit dhe e perfundove me mendimin se nje forc madhore ka ndryshuar jeten tende.
Nuk e kupton se kjo forc madhore qe ty te ndihmoj ne momentet me te veshtira te jetes, dhe te ndihmoj ashtu sic nuk e prisje, te ndihmoj me mir sec do ndihmoje veten tende eshte dora e fuqishme e Zotit. Vetem Zoti mudn te bej cudira dhe mund te ndryshoj jeten e njerezve edhe ateher kur ti nuk mund ti japesh dot zgjidhje. Eshte Zoti ai qe i jep zgjidhje cdo gjeje, cdo problemi te jetes dhe cdo problemi tjeter qe dhe shkenca nuk ka aritur ti japi zgjidhje.
E pra ne nje far menyre ti beson se ka nje force madhore qe ben cudira, ndryshon jeten e njerzve, u jep lumturin dhe hidherimin, jeten dhe vdekjen dmth ben gjithshka, gjithshka qe njeriu nuk mund ta arij dot dhe kjo force madhore, panvarsisht se ti nuk beson ne Zot, eshte Zoti qe eshte thell ne shpirtin tend.
Mos e haro kur kete force madhore qe te ndihmoj dhe kujtoje gjithnje dhe do ta shohesh se gjithnje e me shume kjo forc do te ndihmoj duke te dhen kurajo dhe forc per te perballuar jeten.
Zoti te bekofte ana.

Postuar nga Ana datë 28 Janar 2004 - 04:09:

Keni, ne kategorine e agnostikeve futen ata qe thone " Nuk di gje".

Sepse terhiqen nga te dyja anet e litarit, dine po aq per mosegzistencen e zotit sa dine dhe per egzistencen e tij.

Fene personalisht nuk e shoh fare te lidhur me insitucionet e siperpermendura, si kisha dhe xhamia, ndaj dhe Bibla dhe Kurani per mua nuk kane ndonje kuptim te madh. Nese ka nje Zot, ai eshte shume me teper sesa Bibla dhe Kurani qe ca i shtrengojne kaq fort.

Eshte nje bindje personale qe nuk ka nevoje te kontestohet, sepse cdo njeri i krijon bindjet ne baze te eksperiencave te tij.

Postuar nga Keni datë 28 Janar 2004 - 05:15:

Citim:
Po citoj ato që tha Ana
Keni, ne kategorine e agnostikeve futen ata qe thone " Nuk di gje".

Sepse terhiqen nga te dyja anet e litarit, dine po aq per mosegzistencen e zotit sa dine dhe per egzistencen e tij.

E di Ana dhe prandaj te shkruajta me mendiminse ndofta te ndihmoja qe te mos mbetesh ne mes po te besh zgjidhjen tende.
Megjithate nese e ke mar per ters mesazhin tim, te me falesh, nuk doja te lendoja apo merzisja me mendimet e mia.
Me respekt keni.

Postuar nga Ana datë 28 Janar 2004 - 10:00:

Jo, absolutisht nuk e mora per ters Keni, vetem spjegova qendrimin tim, qe mbase cave mund t'u duket absurd.

Cfare t'i bej, jam shqiptare dhe per cdo gje qe me ofrohet shikoj se ku eshte "the catch", cfare ka nga mbrapa, nuk i marr tulle te gjitha. Edhe ne rastin e fese, kam pikepyetjet e mia ne lidhje me fene si institucion, jo me besimin.
Psh po te dilte sot dikush nga mesi yne ( i njerezimit), dhe te thoshte qe ai eshte Mesia (qe presin cifutet apo dhe Myslimanet me duket), apo ndonje dishepull tjeter qe thote jam pasardhesi i Krishtit i derguar nga Zoti, dhe te na servire thenie te thella ( si ato te Bibles), me 2-3 kuptime, ose te na shkruaje ndonje liber te ri te shenjte, ndonje Dhjate/Torah/Kuran modern, une nuk do e besoja dot, megjithese jam 100% e sigurt ( nga eksperienca e shoqerise njerezore ne mijevjecare), qe nje turme e madhe njerezish do i shkonin mbrapa, dhe pasardhesit e tyre do vazhdonin ta adhuronin, do krijonin nje sekt te ri fetar, do benin ca profeci, dhe njerezit ne shekuj do prisnin qe keto profeci te realizoheshin....... Dhe ne zanatin tim kjo quhet "delusions of grandiosity", dhe "group hysteria".

Ja keto gjera me mbajne midis te tjerash nga perzierja me cfaredolloj institucioni fetar, dhe ne fund te fundit zoti nese eshte nuk eshte as Jezu Krishti, as Muhamedi dhe as Moisiu me Abrahamin. Dhe ai do me fale nese une nuk i afrohem atij nepermjet ketyre ndermjetesve, por direkt atij.

Postuar nga i_krishteri datë 08 Shkurt 2004 - 07:38:

hajde opnione qe ka njerezimi per Zotin. nejse eshte e vertete qe te kihen keto opinione sepse nuk njihet ne realitet Zoti se kush eshte nese nuk shkon ne librin e Tij.
---------------------------

Zoti eshte Ai qe krijoi universin(dhe gjithçka qe levize duke i dhene dhe ligjin e vet natyres) dhe kete asnjenuk mund ta mohoj sepse dhe isak newton ka thene se gjithçka eshte krijuar nga dora e nje inxhinjeri i madhedhe ai ka qene fizikanti dhe matematicienti me i madh ne kohen e njerezimit. nese dikush harrin te hedhi poshte kete te ketij personi qe e ka realizuar dhe eksperimentuar ne jeten e vet atehere do te thote se duhet te hedhi poshte gjithashtu dhe personalitetin e isaknewtonit. qe mos te flasim dhe per te tjeret shkencetaret me te medhenje qe kane ekzistuar dhe çfare kane thene mbi krijimin.nejse kemi dhe shume te tjera por nuk me interson shume te flas mbi shkencetare por me intereson te flas mbi ate seç eshte Zoti.

Shume mendojne se njeriu krijoi Zoin, ne fakt njeriu nuk krijoi Perendine por perendite. Ne fakt kete e shikojme dhe si shembull ne Bibel(Eks.32) kur Moisiu ishte ngjitur ne prezencen e Perendise dhe ngaqe po vononte, populli i izraelit filloj te krijonte nje viç te arte dhe ta adhuronin. Vertet jane krijuar perendite nga njeriu por Perendia i vertete ka krijuar gjithçka dhe gjithashtu njeriun.
-------------------------
Njeriu ngaqe nuk do qe te uli krenarine nuk vihet dhe te shikoj se kush eshte Ai qe ka krijuar kete gjithe univers. Nuk e ka lene kete univers ne meshire te vobekte por eshte gjithmone prane ashtu si dikush pasi ka bere nje veper te vete nuk e braktise por e shpalle dhe pastaj ne fund te vepres firmos. Njerezit ngaqe kane krenarine nuk harrijne qe te besojne se Perendia flet nepermjet nje libri te quajtur Bibel.

nese nuk besoni atehere beni vetem keto dy gjera:

1) thirreni Perendine ne nje lutje te vogel(kerkese te vogel) duke i thene qe nese nese ekziston atehere t'ju japi nje shenje dhe me pas filloni dhe lexoni nga Bibla ndonje gje dhe me pas do te thoni se Perendia ekziston apo jo.. ne fakt ashtu siç mesojme ne nje liber (historie)se si ishte skenderbeu dhe se çfare ka bere ne te njejten menyre ndodhe dhe me Perendine. Nese e mirrni Biblen me nje sy kritike atehere nuk do te njihni Perendine sepse eshte sikur te mirrni nje liber te historise dhe mos te besoni ate qe eshte shkruar ne ate..

Ne fjalen e Perendise thuhet.

Citim:
"Provoni dhe shihni se sa i mire eshte Zoti.."

me respekt i krishteri

Postuar nga melina@pra datë 14 Prill 2004 - 01:22:

Apsolutikisht besoj ne Zot. Perveq se besoj mund te them jam nje besimtare e forte. Zoti eshte nje .Ata qe nuk i besojn zotit per mua jan vetem qenje materiale pa shpirt, pa zemer ,pa ndjenja, qe vetem bredhin ne kete bote e nuk kan qetsi.... Kujdes sepse zoti nuk i fal jobesimtaret
Kaq...

Postuar nga I huaj datë 11 Dhjetor 2004 - 02:27:

Te falenderoj o Zot

Te falenderoj o Zot, pasi me krijove e une isha hiçgjë,
Te falenderoj Ty, për mirësitë e pakufishme që na ke dhënë, megjithëse falenderimi im nuk krahasohet me miresite Tua

O Zoti im kerkoj mbrojtjen Tende qe te mos shkoj ne humbje, e as dikush qe dikudh te me dergoje ne humbje, kerkoj mbrojtjen Tende te mos rreshqas nga e verteta, kerkoj mbrojtjen Tende te mos demtoj dike e as dikush te me demtojne mua, kerkoj mbrojtjen Tende te mos injoroj dikend e as dikush te me injoroje mua

Postuar nga anaz datë 13 Dhjetor 2004 - 14:30:

Re: Te falenderoj o Zot

Citim:
Po citoj ato që tha I huaj
Te falenderoj o Zot, pasi me krijove e une isha hiçgjë,
Te falenderoj Ty, për mirësitë e pakufishme që na ke dhënë, megjithëse falenderimi im nuk krahasohet me miresite Tua

O Zoti im kerkoj mbrojtjen Tende qe te mos shkoj ne humbje, e as dikush qe dikudh te me dergoje ne humbje, kerkoj mbrojtjen Tende te mos rreshqas nga e verteta, kerkoj mbrojtjen Tende te mos demtoj dike e as dikush te me demtojne mua, kerkoj mbrojtjen Tende te mos injoroj dikend e as dikush te me injoroje mua

Mirseerdhe ne kete forum i huaj....
Zoti te Bekofte dhe qofte Bariu jot gjithmone....

Postuar nga lorie datë 13 Dhjetor 2004 - 22:14:

si vepron Zoti ne jeten time?

sa hapa zemren --hapi zemren per mua
sa u luta--me degjoi
sa kendova per te-me bekoi
kam krishtlindje perdite sepse perdite me ben dhurata.:p

GJITHCKA fillon nga mua,sa dashuri tregoj une per te?
God's grace is wonderfull,his heart is great.

Postuar nga volter datë 13 Dhjetor 2004 - 23:04:

Wink

Zoti vepron si te veproj une...

Zot ne mungese te zotit...

pershendetje

Postuar nga Refugjati datë 13 Janar 2005 - 17:27:

Kembanat bien per ata qe kane veshe

Selam dhe pershndetje te gjitheve.Nje pershndetje te sinqerte nismetares te kesaj teme.Teme teper reale.Nje histori te vogel desha te tregoj persa i perket ekzistences se Zotit dhe veprimtarise se tij ne jeten tone te vogel.
Dikur para disa vitesh kam pasur nje shok teper te mire dhe teper besimtar.Falej rregullisht dhe vetem fjalen e mire degjoje nga goja e tij.Sjellja e tij dhe edukata e tij ishte teper e larte.Une ne ate kohe perpara se ai te vdiste nuk falesha dhe besimi im ne ZOT nuk ishte aspak lakmus.
Dita qe shoku im me i mire i femijerise vdiq ishte e premte,dite teper e bukur vere.Kishim bere plan qe te shkonim ne plazh.
Si besimtar i devotshem qe ishte, ai shkoi ne xhami qe te falej.Pas fajes ne xhami u takuam perpara shtepise se tij dhe se bashku me vellane e tij u nisen per ne plazh.Ate dite ai dukej shume i gezuar dhe buzeqeshja e tij nuk i ndahej nga fytyra.
Aty nga ora 4pm une dhe ai po ktheheshim ne breg qe te hanim dicka.Une isha pak larg tij dhe nuk e ktheva koken qe te shikoja shokun tim pasi e dija se ai ishte nje notar teper i mire dhe deti nuk kishte dallge fare qe te behej i rrezikshem.Kur arrita ne breg kthej koken mbrapa dhe konstatoj qe shoku im nuk po dukej fare.Shqetesohem disi dhe pas 2 minutash shoh nje turme njerezish qe po shikonin te shqetesuar ne drejtim te deit.Dicka kishte ndodhur.Me vone lajmi erdhi se shoku yne kishte humbur jeten ne det ne nje menyre misterioze.Ishte nje dite teper e trishtuar per mua.
Por gjeja qe me ka lene te tronditur ne shpirt per gjithe jeten time eshte momenti qe hyra ne dhomen e tij.
Babai itij me tha se Iliri(emri i shokut tim) kishte shkruar dicka ne mur pak minuta me perpara se te shkonim ne plazh pra pak ore me perpara se te vdiste.
Kureshtja me beri qe te shkoj ne dhmen e tij megjithese nuk doja qe te tishtohesh me shume mga mungesa e Ilirit.Hyra ne dhome dhe zemra dhe shpirti im nuk jane te njejte qysh nga momenti kur lexova ato pak shkronja ne mur nga ILIRI
Ai kishte shkruajtur perpara se te shkonte ne plazh dhe ato vijojne si me poshte.
Cdo gje ne kete bote do te zhduket dhe do te vdese por i VETMI QE NUK zhduket dhe nuk vdes eshte ZOTI(ALLAHU).Te gjithe te ALLAHUT jemi dhe te gjithe tek AI do te kthehemi.

Dy rreshta qe me ndryshuan mua pergjithmone.Gjysh nga ajo dite u ktheva ne besimin e drejt Islam dhe e ndjej se prania e ZOTIT eshte kudoqe shkoj dhe c'fraredo qe bej.
Mund te flas me dite te tera perreth experincave qe kam pasur persa i perket pranise se ZOTIT XH.SH ne jeten time por fatkeqesisht koha eshte e kufizuar.Duke shpresuar qe historia e ILIRIT do te jete nje prove qe deshmon per shume gjera po e perfundoj ketu .

Postuar nga volter datë 13 Janar 2005 - 22:21:

Zoti vepron shume bukur ne jeten time, por me pak perjashtime...

Postuar nga anaz datë 14 Janar 2005 - 16:21:

Faleminderit refugjati. Ishte me te vertete nje deshmi shume prekese.
Ajo c'ka shoku yt Ilir (per te cilin besoj se na sheh nga parajsa) qe te gjithe jemi te Zotit eshte mese e vertete. Ai na ve ne prove dhe na provon sa besnike jemi ne. Eshte vertet inkurajuese historia qe ti tregove
Zoti bekofte jeten tende....

Postuar nga volter datë 03 Mars 2005 - 20:53:

Thumbs down

E pyeta zotin, mos valle je ne dhomezen time kubike? Mos valle je ne qiellin e pare apo te shtate? Mos valle je ne zemerimin tim? Mos valle je ne gezimin tim? Mos valle je ne Henen kulace apo draper? Mos valle je ne damaret e organizmit tim? Mos valle rrokullisesh i denje neper gjakun tim te trashe? Mos valle je ne thonjte tim? Mos valle flasesh ne heshtje te qetesise me brendesine e UNIt tim? Mos valle pershendoshesh me heshtjen time? Mos valle me pjekuron, tamam atehere kur dua te pjekurohem?

Ne fund me nje mendje te arrire, te lengshme, te zhdervjellte, optimiste-erudite do te dilte ne drite qe ekziston nje Qenie e domosdoshme--ZOTI

Me respekt Plloshtani

Postuar nga i_krishteri datë 08 Mars 2005 - 09:57:

Ai mund të gjendet Zoti

Kam dëgjuar shumë persona që thonë se e kanë kërkuar Zotin por nuk e kanë gjetur, e kanë thirrur por nuk j'u është përgjigjur. Kush është arsyeja?Mos vallë janë të marrë dhe fallco të gjithë ata që thonë se e kanë gjetur dhe që ju është përgjigjur?mos vallë Zoti ka favoritizme(dmth që mban me hatër)?

ka shumë arsye pse Zoti nuk përgjigjet por arsyeja e parë është se ne nuk e kërkojmë me një zemër të sinqertë dhe të pastër...ne e kërkojmë por: e kërkojmë për ta gjykuar, e kërkojmë për ta mallkuar e kërkojmë për ta akuzuar e kërkojmë për ta ofenduar, e kërkojmë për ta larguar dhe: nuk e kërkojmë për ta falënderuar, nuk e kërkojmë për t'u përulur para Tij, nuk e kërkojmë për të na Zotëruar(apo udhëhequr), nuk e kërkojmë për ta dëgjuar, nuk e kërkojmë për ta jetuar, nuk e kërkojmë për të na falur.

Pra, ja disa prej arsyeve që na largojnë prej Tij.

Para disa kohësh fola me një person që më thoshte: Pse Zoti bëri që të vdiste djali im? Akuzonte Zotin për djalin që i kishte vdekur.
E imagjinoj që është një dhimbje e madhe të humbasësh një të afërm dhe sidomos fëmijën tëndë. gabimi ynë në këtë rast është kryelartësia ndaj Perëndise dhe arroganca. I thash diçka këtij personi: kur ti e linde fëmijën e kishe falënderuar ndonjëherë Zotin për çka të kishte dhuruar(sepse ka edhe nga ata që nuk kanë fëmijë), apo që kur e linde e deri në ditën që vdiq ja kishe paraqitur Zotit në lutje(që ta ruante dhe ta bekonte)? E ke bërë ndonjëherë pjestarë të jetës tënde Perëndinë? Për të gjitha këto gjëra më tha: "jo". Atëherë si mund ti kërkojmë llogari Perëndisë për gjërat që ne bëjmë në jetë, kur nuk e kemi bërë asnjëherë pjestarë të jetës sonë?Në këtë rast ne nuk duhet të jem arrogant ndaj Tij për gjërat që na kanë ndodhur por duhet që t'i kërkëjmë falje që nuk e kemi bërë pjestarë të jetës tonë(dmth pjesmarrës në jetën tonë) dhe atëherë do të shijojmë dhe do të jetojmë premtimet që Ai ka bërë për ne.

Në fakt në Fjalën e Tij thuhet:

Atëherë ata do të më thërrasin mua, por unë nuk do të përgjigjem; do të më kërkojnë me kujdes, por nuk do të më gjejnë.
Sepse kanë urryer dijen dhe nuk kanë zgjedhur frikën e Zotit,
nuk kanë dashur të pranojnë këshillën time dhe kanë përbuzur të gjitha qortimet e mia.
Prandaj do të hanë frytin e sjelljes së tyre dhe do të ngopen me këshillat e tyre.
Sepse përdalja e njerëzve të thjeshtë i vret dhe qetësia e rreme e budallenjve i zhduk;
por ai që më dëgjon do të banojë një vend të sigurt, do të jetë me të vërtetë i qetë, pa frikë nga çfarëdo e keqe". (Fja. 1:28-33)

por thotë edhe:

Kërkoni Zotin ndërsa mund të gjendet, e thirrni ndërsa është afër.
Provojeni dhe shihni sa i mirë është Zoti; lum ai njeri që gjen strehë tek ai.
(Isaia 55; Psa.34:8).

thoshte dikush: "Nuk mund të llogjikojmë Zotin dhe as atë çka ai bën. Në fakt orbita e mendjes tonë është aq shumë e vogël sa po të dalim prej saja ndodhin dy gjëra: ose bëhen Zot(gjë që është e pamundur) ose bëhemi të çmendur"

Pra, Zoti besohet me zemër të përulur dhe pranohet ashtu siç është. në fakt mos të harrojmë se nqs nuk i besojmë këto gjëra nuk është se këto gjëra nuk ekzistojnë më por ne nuk do ti shijojmë dhe nuk do t'i jetojmë
në jetën tonë.

Ah se desh harrova: "Mos kërkoni të hidhni poshtë asnjëherë eksperincat që janë bërë nga të tjerët mbi Zotin por kërkoni të mësoni nga këto dhe të mund ti provoni dhe ju ato gjëra(dashuri, paqe, lumturi, butësi, strehë, etj..).

Me respekt i krishteri...Zoti ju bekoftë të gjithëve

Postuar nga Amstel datë 01 Prill 2005 - 00:22:

sigurishte qe po
edhe jam i sigurte qe ai jeton dhe eshte mese e dukshme krijimi e tregon.
nuk do flas teper gjate sepse shume ketu mendojne se zot nuk ka.
flm

Postuar nga vlashi datë 01 Prill 2005 - 21:05:

Fqishem

Zoti Prendi,tek une ka veprur dhe vzhdon te veproi ,ne nje menyre te fuqishme.Kur une isha i semure,Ai me dha sherim,kur isha i humbur me dha doten e Tij.Isha i varfer qyqar e mjeran,i zhvesur,me dha are te kulluar ne zjarr dhe rroba liri te bardha qe te mos duke turpi i lakuriqesis time (dmth turpi i mekatit,rroba liri te bardha eshte shejteria e Perendise).Krishti tha:Kerkoni me separi mbreterine e Perendise e te tjerat do tiu ipen shtese.Prandai une kame vendosur te ndjek Jezusin dhe predikoi ungjillin e Tij.

Ne vajtime u zhyt jeta ime,u perpoqa te te meritoj.Shpesh jetova drejtuar nga frika,c'fare te tjeret per mua mendojn.Por po degjoi nje ze tani,eshet zeri i Tij qe vjen per shpetim.Ti je aq i mire,po ti je aq i mir,Ti qe jeto ne qiell ,per mua gjithmone aq i mire.

Postuar nga naimi datë 21 Maj 2005 - 05:51:

un tham se njeriu duhet me besuar dikun

tung

Postuar nga alkimisti datë 15 Qershor 2005 - 18:58:

Ku Ndodhet Zoti?

KU NDODHET ZOTI?

Ishim ulur mbi një shkëmb dhe po shikonim ujin tek rrjedhte. Nuk fliste, ishte zhytur në një botë.. Ndërkohë që po e shikoja me bisht të syrit, më shkoi në mend pyetja “çfarë po mendon vallë?”.
Pas një copë kohe që vërenim flluskat që formoheshin në ujë, ngriti kokën dhe u sill nga unë. E pashë, në fytyrë dukej një shprehje e zakonshme me kuptim: Do pyeste.. Duke ia ngarkuar zërit të gjithë thellësinë e kureshtjes:
“A mund të më thuash,” më tha, “ku ndodhet Zoti?”
Pas kësaj pyetje të shkurtër dhe të madhe heshta gjatë dhe mendova. E respektoi heshtjen time dhe priti pa e humbur fuqinë e kureshtjes. E dinte se më duhej t’i kujtoja të gjitha njohuritë dhe se më duhej të përdorja mirë potancielin e të logjikuarit.
“Ti” i thashë, “kur e bën këtë pyetje fillon nga një pikë e gabuar.”
“Si?”
“Pyetja ‘ku’ sjell në mendje hapësirë, pra vend. Dhe vendet janë për obejketet. Pyetja ‘ku është Zoti’, është një frut i një logjike si; edhe Zoti është si objektet, ato kanë vend, atëhëre edhe Zoti duhet të ketë një vend. Nëse ne Zotin e mendojmë si objektet, ne gabimin e bëjmë që nga fillimi dhe hymë në rrugë padalje.”
“Shpresoj të mos më keqkuptosh” më tha me lëvizje të tencionuara. “Unë i besoj Atij. Për këtë arsye kam kureshtje. Njeriu kërkon ta njohë atë që e beson. Mundohem ta përfytyroj, por s’mundem.”
“Çfarëdo që të vijë në mendje, ai nuk është Zoti. Sepse imagjinata jote është e kufishme. Diçka që është e kufizuar nuk mund ta përfshijë brënda të pakufishmen. Ti vetëm krijesat mund t’i përfytyrosh. Ndërsa Zoti nuk i ngjan krijesave. Të gjitha krijesat ekzistuan më pas. Kurse Zoti është i pafillimtë, pra ekzistenca e Tij nuk ka fillim. Në një hadith kudsi thuhet: ndërkohë që Zoti ekzistonte, asgjë nuk ishte bashkë me Të. As materia, as objekti, as lëvizja, as koha e as hapësira.. Është i pakuptimtë mendimi i vendit për një që nuk është materie dhe objek.”
“Ka fund gjithësia, apo jo?”
“Natyrisht”
“Po mirë, atëherë çfarë ka pas kufijve të gjithësisë?”
“Asgjë.. Pas atyre kufijve nuk ka as materie, as kohë e as hapësirë...”
“Zoti është brënda gjithësisë?”
“Jo. Nuk duhet të kërkohet mjeshtri brënda veprës së tij. Krijuesi nuk mund të gjindet brënda krijesave.”
“Atëherë Zoti duhet të jetë diku përtej kufijve...”
“Jo, Zoti nuk është as brënda gjithësisë e as jashtë saj..“
“Po si mundet kjo?! Nuk po e kuptoj. Edhe thua që Zoti ekziston edhe nuk është as brënda gjithësisë e as jashtë saj!”
“Po, ashtu. Sepse fjalët ‘brënda-jashtë’ janë për materiet, për objektet, për ato që zënë vend në hapësirë, për ato që kanë vend. Mirëpo, Zoti nuk është as materie, as objekt e as që zë vend në hapësirë. Pika që na bën të gabohemi është kjo: mendja jonë mendon sikur çdo krijesë duhet të ketë vend patjetër. Sepse përherë është përballur me krijesa që zënë vend. Dhe nuk mund ta përfytyrojë diçka që nuk ka vend. Edhe kur përfytyron Zotin fillon të mendojë sipas atyre që është mësuar, e mendon edhe Zotin sikur ka nevojë të ketë ndonjë vend, i Cili nuk ka nevojë për asgjë. Prandaj, mundohet të kërkojë ndonjë vend brënda apo jashtë gjithësisë. Të ndodhesh brënda apo jashtë gjithësisë i përket krijesave. Sapo pyet ‘kur?’, menjëherë duke pyetur fillon me një pranim si ‘duhet të ketë vend Zoti’. Zoti përveçse nuk ka nevojë për hapësirë, Ai ndodhet kudo me reflektimin e emrave dhe cilësive të Tij. Mendja nuk mund ta perceptojë origjinalitetin (zatin) e Tij, vetëm ekzistencën e Tij mund ta kuptojë.”
“Si e kupton?”
“Nga veprat e Tij.. Çdo krijesë është një vepër e mjeshtërisë së Tij. Çdo vepër tregon mjeshtrin e saj. Edhe gjithësia është një vepër e madhe dhe është dëshmi e Mjeshtrit të saj. Çdo krijesë me masën, rregullin dhe me stolinë e saj që shohim është një letër që na tregon Zotin tonë. Mjafton të dimë ta lexojmë... Kështu që, ne duke i vërejtur këto vepra mund të mendojmë mbi emrat dhe cilësitë e Tij, por mbi origjinalitetin e Tij kurrë..!”
“A nuk është një dogmë ndalimi mbi të menduarin e origjinalitetit të Tij?”
“Jo, aspak! Njërit që mundohet t’i ngarkojë peshores ngarkesë mbi kapacitetin e saj t’i thuhet ‘mos e bëj, se peshorja nuk e mban atë ngarkesë’ dmth të bësh mirë. Të mendosh diçka që është e pamundur perceptimi i saj është si të pretendosh të pajishesh me të pamundurën. Mendja është një krijesë, nuk mund ta perceptojë Krijuesin e saj. Si çdo organ i yni edhe mendja ka kufi. Të kërkosh nga ajo atë që nuk mund ta bëjë është të sforcosh kot atë. Sikur Zoti të kërkonte të perceptonim edhe origjinalitetin e Tij, ky do ishte një propozim i pamundshëm për t’u kryer. Ngase mëshira e Tij është e pafund, Zoti nuk na ka ngarkuar ngarkesë që nuk mund ta mbajmë.”
E ngriti kokën, pa retë grupe-grupe dhe “ne” tha, “sikur i besojmë tepër mendjes.”
“Ke të drejtë... Edhe mendja ka kufi. Dhe ngase është e kufishme është e pafuqishme. Edhe të kuptosh se mendja nuk mund të përfshijë çdo gjë është një vepër e logjikshme. Ashtu sikur syri nuk mund ta shikojë çdo krijesë, e as veshi s’e dëgjon çdo tingull, as mendja s’mund ta perceptojë çdo gjë. Njeriu i mençur, nuk ia ngarkon mendjes atë që s’mund ta mbajë. Edhe të vraposh pas të pamundurës është një lloj marrëzie.”

Postuar nga Colpo_di_Fulmine datë 16 Qershor 2005 - 13:23:

Shume mire Zoti ndikon tek njerzit , por dihet tek njerzit qe i luten dhe e dojne me gjithe shpirt,
Zoti fal e eshte i meshirshem plot dashuri e miresi.
Por njerzit kur i prihet keq mendojne eshte prej Zotit ketu e keni gabim sepse ne kete bote nuk ndikon Zoti por ( i keqi ) por Zoti degjon lutjet e te gjitheve atyre qe pendohen e atyre qe ecin ne rrugen e tij . Ai nuk i le te bien poshte..

Postuar nga kontinenti datë 18 Qershor 2005 - 22:42:

Re: Ku Ndodhet Zoti?

Citim:
Po citoj ato që tha alkimisti
KU NDODHET ZOTI?
“Jo. Nuk duhet të kërkohet mjeshtri brënda veprës së tij. Krijuesi nuk mund të gjindet brënda krijesave.”
“Atëherë Zoti duhet të jetë diku përtej kufijve...”
“Jo, Zoti nuk është as brënda gjithësisë e as jashtë saj..“
“Po si mundet kjo?! Nuk po e kuptoj. Edhe thua që Zoti ekziston edhe nuk është as brënda gjithësisë e as jashtë saj!”
“Po, ashtu. Sepse fjalët ‘brënda-jashtë’ janë për materiet, për objektet, për ato që zënë vend në hapësirë, për ato që kanë vend.

Alkimisti...shkrimi yt eshte filozofi e gjalle,por, kur ke thene se, nuk eshte as brenda as jashte,besoj se ketu le pak per te deshiruar.
Un do thoshja qe eshte edhe brenda edhe jashte. Ky kuptim i pershtatet fjaleve ;Zoti eshte kudo.
Kur themi brenda dhe jashte ne te njejten kohe,kjo e perjashton materien e cila ka vetem nje vend dhe jo me shume. Ka vetem nje kohe dhe jo me shume. Me nje fjale...Zoti eshte kudo,edhe brenda edhe jashte, edhe pas shkembit edhe pas malit edhe jashte Gjithesise edhe brenda saje.
KUDO !

Postuar nga Sykaltra_Shqiptare datë 19 Qershor 2005 - 01:34:

Lavdi Zotit!

Zoti ndodhet kudo prane nesh!Vertete qe s`e shohim sic shohim fytyren tone ne pasqyre,
por e ndiejme ne cdo veprim dhe ne cdo levizje!
Eshte nje fryme e ngrohte qe na mbush me dashuri dhe na udheheq drejt se mires gjithmone,nga ana e kundert eshte djalli qe mundohet te na terheqe zvarre drejt mekatit!Por Zoti gjithmone buzeqesh cilter,keshtu qe
nese keni ve re nje femije te qeshe,aty ka hijen dhe Engjelli i Zotit!

Zoti eshte meshiruesi i gjithe njerezimit, i gjithe krijesave natyrore dhe
i gjithe kundershtareve te tij!

Flm zot qe me dhe mundesine te shprehem drejt ne kete shkrim!

Amen...

Postuar nga alkimisti datë 21 Qershor 2005 - 14:30:

Njeriu foli, "Zot, fol me mua!" dhe një zog cicëroi në pemë, por njeriu s'e dëgjoi.
Përsëri njeriu thërriti, "Zot, fol me mua!" dhe në qiell një vetëtimë shkrepi, por njeriu s'e dëgjoi.
Njeriu pa përreth dhe "Zot, më lejo të të shoh!" i tha dhe një yll shndriti në qiell, por njeriu s'e vuri re.
Njeriu thërriti, "Zot, tregomë një mrekulli!" dhe një fëmijë lindi në një vend, por njeriu nuk e dinte.
Pastaj njeriu me zë të ulët dhe të pafuqishëm tha, "Më prek mua Zoti im dhe ma bëj të ditur që gjindesh këtu!" Atëherë një flutur fluturoi rreth tij dhe u vendos tek ai.
Mirëpo njeriu e largoi atë me shpinë të dorës dhe iku...

Postuar nga Hektori datë 21 Qershor 2005 - 17:47:

Filozofet panteiste mendonin se Zoti eshte kudo. Jam dakord me ta

Postuar nga NS-6 datë 22 Qershor 2005 - 15:07:

Re: Re: Ku Ndodhet Zoti?

Citim:
Po citoj ato që tha kontinenti

Alkimisti...shkrimi yt eshte filozofi e gjalle,por, kur ke thene se, nuk eshte as brenda as jashte,besoj se ketu le pak per te deshiruar.
Un do thoshja qe eshte edhe brenda edhe jashte. Ky kuptim i pershtatet fjaleve ;Zoti eshte kudo.
Kur themi brenda dhe jashte ne te njejten kohe,kjo e perjashton materien e cila ka vetem nje vend dhe jo me shume. Ka vetem nje kohe dhe jo me shume. Me nje fjale...Zoti eshte kudo,edhe brenda edhe jashte, edhe pas shkembit edhe pas malit edhe jashte Gjithesise edhe brenda saje.
KUDO !

kontinento te me falesh nese ta them por duhet te bazohesh tek argumentat sepse vetem me argumenta ecet ne islam.une po te them nje ajet:
Ai eshte qe krijoi qiejt dhe token vetem per gjashte dite, pastaj mbisundoi Arshin(surja hadid,ajeti 6).per me teper informacione shih librin "besimi i mjaftueshem"dhe do te gjesh disa gjera ndryshe nga ato qe thua.

Postuar nga kontinenti datë 02 Korrik 2005 - 11:38:

Re: Re: Re: Ku Ndodhet Zoti?

Citim:
Po citoj ato që tha NS-6

kontinento te me falesh nese ta them por duhet te bazohesh tek argumentat sepse vetem me argumenta ecet ne islam.

O...NS-6,per cfare argumentash e ke fjalen? Argumenta ka me miliarda...jane pa fund. Cfar tip,apo cfar lloj argumentash kerkon ti?

Postuar nga xhanxhan datë 18 Korrik 2005 - 22:52:

edhe une si te gjithe anetaret me larte e kam ndjere ne shume raste te jetes sime ndihmen e Zotit.flm Zotin qe jam ketu ku jam sot.Zoti eshte nje fuqi e papershkrueshme.duhet te besojme ne te edhe kur jemi keq.duhet ta falenderojme ate kur jemi mire.
me respekt
xhanxhan

Postuar nga M&M datë 29 Korrik 2005 - 13:34:

egziston apo jo zoti

kjo ehte nje pyetje shume komune qe behet dhe qe njerezit i japin pergjigje sipas konceptimit te tyre. ketu tek ky nenforum besoj se te gjithe besojne ne egzistencen e nje zoti. Sidoqofte kush don te skruaj dhe ti pergjigjet pyetjeve se poshteshenuara mund ti pergjigjet ketu.
A besoni ne zot, ne cfare forme e konceptoni, dhe cfare ju bene te besoni qe ai egziston? (nuk pranohet pergjigja thjesht besoj sepse eshte nje pergjigje teper banale dhe jologjike)

Postuar nga Prishtinasja_ datë 04 Gusht 2005 - 03:56:

Ju pershendes,

Besoj ne nje dore Hyjnore.
Deshmoj se Zoti im eshte All-llahu,dhe se,
I Derguari i All-llahut eshte Muhammedi a.s.

Do mundohem te kycem dhe te jap komentim me te gjere.Sa per fillim mjafton.

Postuar nga Prishtinasja_ datë 04 Gusht 2005 - 04:42:

Zoti eshte gjithmone pran nesh.
Ai,na degjon,por ne se degjojme,
Ai,na shef,por ne se shofim,
Ai,di ate qe ne nuk e dim,

Ne kohen e te Derguarit(paqja dhe shpetimi qofshin mbi te) jehudite e Medines i derguan aleatet e tyre,te pafete(idhujtaret) e Mekes,tek i Derguari(paqja dhe shpetimi qofshin mbi te) per te pyetur rreth shpirtit.Si pergjigje e pyetjeve te tyre,u shpall ajeti ne vazhdim:

" Te pyesin ty per shpirtin.Thuaj: "Shpirti eshte ceshtje qe i perket vetem Zotit tim,e juve ju eshte dhene fort pak dije."

All-llahu meshirofte gjithe Besimtaret.Amin.

Postuar nga Prishtinasja_ datë 04 Gusht 2005 - 05:00:

Poqe se njeriu i nenshtrohet Zotit asnjehere nuk do del i zhgenjyer.Ai,eshte prane nesh gjithmone kur ne e kerkojme.Ai vertete eshte fales dhe meshirues.

Une personalisht,gjithmone ngushellimin e kam gjetur tek Zoti im.Jeta e njeriut eshte vetem nje sprove dhe veshtire njeriu e kupton kotesine e plote te saj duke e pasur parasysh qe destinacioni i fundit i kesaj bote eshte Vdekja.

Nese shpirti qe nxit ne te keqen e gjen ngushellimin ne muzike,vallezim dhe vegla tjera muzikore.Kurse,shpirti i kenaqur gjen qetesine dhe shpetimin e tij nen ngushellimin e Zotit,ne shoqeri me njerez te drejte(ndershem).D.m.th.shpirti i kenaqur(i cili i nenshtrohet Zotit) asnjehere nuk eshte i shqetesuar nga brengat apo kerkesat e kesaj bote,sepse,nese deshton te arrije dicka per te cilen eshte perpjekur me vite te tera,ai do te pranoje fatin(kaderin) e tij.Shpirti i kenaqur(njeriu qe i nenshtrohet Zotit) beson se e gjithe lumturia dhe pikellimi eshte me caktimin e Allahut.Prandaj nuk ndien nevoje qe te vajtoje kur e godet nje fatkeqesi apo te mburret per suksesin e arritur(sepse Zoti nuk i do mburravecat as te tillet qe vajtojne per nje humbje pasurie).

P.S. "nuk ndodh asnje fatkeqesi ne toke e as ne trupin e njeriut,qe te mos jete ne librin(e vendimeve te Zotit) para se te ngjaje ajo.

Islami eshte pishtar qe ndricon rrugen e vertete,eshte inkurajues dhe nxites per Dituri,Arsim dhe Zhvillim,Investime bemirese,modestine,fisnikerine.

Postuar nga Syri_Magjik datë 04 Gusht 2005 - 05:05:

ZOTI NDODHET GJITHMONE PRAN NESH!

DHE KUDO NE RRUZULLIN QIELLOR!

Postuar nga M&M datë 04 Gusht 2005 - 20:26:

hi

pershendtetjke dhe faleminderit per pergjigjen. me shume me intereson se cfare te ben te besosh tek drejtesia hynore......................

Postuar nga kalorsi_i_kuq datë 05 Gusht 2005 - 02:08:

Une besoj ke Zoti, por nuk besoj tek Zoti sepse shikoj natyren edhe them o burra paska patjeter nje Zot.

Une besoj tek ai sepse e kam "takuar" ne shume raste, ne raste gezimi edhe hidherimi. Une besoj se ekziston nje Zot nga veprimet e tij ne jeten time. Kur shikoj qe ka futur doren e tij kur kam qene perballe shume crossroad edhe sdija kush ishte me e mira per mua.

Psh. kur zgjodha shkollen edhe qytetin ku do ikja, ne momentin e fundit kur skisha asnje dyshim se do ikja ne te majten, dicka erdhi papritur edhe e pakuptishme e me kthehu 180 degree. Edhe tani shikoj qe ishte zgjidhja me e mire, edhe e ardhmja duket shume me e paster.
Pres edhe kerkoje qe Zoti te vazhdoje te fusi doren ne jeten time.

Postuar nga clk320 datë 06 Gusht 2005 - 01:18:

Citim:
Po citoj ato që tha kalorsi_i_kuq
Une besoj ke Zoti, por nuk besoj tek Zoti sepse shikoj natyren edhe them o burra paska patjeter nje Zot.

Une besoj tek ai sepse e kam "takuar" ne shume raste, ne raste gezimi edhe hidherimi. Une besoj se ekziston nje Zot nga veprimet e tij ne jeten time. Kur shikoj qe ka futur doren e tij kur kam qene perballe shume crossroad edhe sdija kush ishte me e mira per mua.

Psh. kur zgjodha shkollen edhe qytetin ku do ikja, ne momentin e fundit kur skisha asnje dyshim se do ikja ne te majten, dicka erdhi papritur edhe e pakuptishme e me kthehu 180 degree. Edhe tani shikoj qe ishte zgjidhja me e mire, edhe e ardhmja duket shume me e paster.
Pres edhe kerkoje qe Zoti te vazhdoje te fusi doren ne jeten time.

Kur ta takosh here tjeter thuj zotit te dali nje xhiro knej nga lagja ime se kom kohe pa e pare. Ose me mire se kam pare ndonjeher po thone qe i njgjan njeriut. pa pate mundesi te lutem me co nje foto se s di kujt ti besoj me perpara, besimtareve si ty dhe mua apo pjeses tjeter qe perdor logjiken

Postuar nga clk320 datë 06 Gusht 2005 - 01:31:

Citim:
Po citoj ato që tha clk320

Kur ta takosh here tjeter thuj zotit te dali nje xhiro knej nga lagja ime se kom kohe pa e pare. Ose me mire se kam pare ndonjeher po thone qe i njgjan njeriut. pa pate mundesi te lutem me co nje foto se s di kujt ti besoj me perpara, besimtareve si ty dhe mua apo pjeses tjeter qe perdor logjiken

Se harrova thuaj zotit mos ti fusi shume duart se se ka mire punen keshtu. Ketu ku jetoj une ka pasoja shume te renda ligjore per futje duarsh. Mire prifterinjte qe s'po lejne ven pa fut duart po edhe zoti?

Postuar nga kalorsi_i_kuq datë 06 Gusht 2005 - 02:33:

Citim:

Se harrova thuaj zotit mos ti fusi shume duart se se ka mire punen keshtu. Ketu ku jetoj une ka pasoja shume te renda ligjore per futje duarsh. Mire prifterinjte qe s'po lejne ven pa fut duart po edhe zoti?

clk, cfare ben mor burre? Problemi yt sjam une. Nese ti sbeson ke Zoti se perdorke llogjiken, UNE BESOJ ke Zoti duke perdorur llogjiken.

Nje teolog, mesuesi im, thonte gjithmone Zoti nuk ka nje identifikim sic ka njeriu qe te ecim bashke me te etj etj. Eshte sikur ti ngjitesh majes se malit edhe te shikosh poshte natyren. Si do e pershkruash? Cfjale do perdoresh? madheshtore apo thjesht e bukur? Smund ta identifikosh ndjenjat ne maje te malit vetem me nje fjale. Gjithashtu edhe me Zotin!!!! une u shpreha qe kur shikoj jeten time siper malit smund ta quaj AKSIDENT, mencuria ime, apo koincidence po e quaj Dora e Zotit qe i dha kaq drejtime ose me mire e papershkrueshme.

pastaj sa per futjen e dores, kam vite pa ikur ne shqiperi edhe nuk me erdhi nder mend nje fjale tjeter, besoj se me kupton.

Postuar nga Prishtinasja_ datë 08 Gusht 2005 - 05:13:

Citim:

Supozoj se akoma moderatoret nuk kane hasur ne kete shkrese tenden sepse jane te detyruar te ju hudhin automatikisht nga ky forum.

Nje njeri qe mohon nje argument bazuar ne ajetet Kur'anore dhe akoma vazhdon me fyerje dhe tallje,konsiderohet jobesimtare dhe ju nuk posedoni asnje cilesi per anetarsimin ne kete forum!

Citat yti: " thone se Zoti "i ngjane njeriut" , SubhaneAllah.

Postuar nga kalorsi_i_kuq datë 08 Gusht 2005 - 10:14:

Une s'shikoj ndonje gabim ne shkresen e tij qe te hiqet nga forumi. Ai thjesht u shpreh ca kishte ne ate moment qe duket pas si ekstreme por kuptohet qe ka te drejten e mendimit edhe te fjales.

Eshte e vertet clk320 duhet te permbahesh pak, edhe jo me ton talles, por dicka qe kuptohet se si duket paske humbur shpresat ke Zoti.

Sa per "i ngjane njeriut" mendohet se Zoti kur krijoi njeriun e beri me inazhin e tij. Kjo eshte ne librat e shenjte kristjane e cifute.Tani kjo duket shume e pabesueshme per Islamin por njeriu eshte krijesa me e vlersuar e Zotit. Mund te permend qe kurani shkruan qe Zoti kerkoi te gjith engjejt tu perulnin perpara njeriut qe ai sa kishte krijuar, duke treguar qe njeriu ishte me lart se engjejt. Tani edhe kjo mund ta hapi kontroverse qe Zoti e ka bere ne imazhin e tij. ( MUND te flas me shume per kete por dal jashte temes.)

CLK320 din vetem nje pjese te vogel te teologjise edhe nuk mund te bashkohen bashke prandaj eshte i konfuzuar edhe i rrebeluar.

Postuar nga agata datë 08 Gusht 2005 - 14:45:

Citim:

Pershendetje clk320.

Eshte e drejta juaj te mos besoni ne zot, por te lutem respektoni besimtaret dhe anetaret e ketij nen forumi..
Askush nuk ju detyron te frekuentoni kete nen forum.

Faleminderit per mirekuptimin..

ps: mesazhe te ketij "lloji" do te fishihen ne te ardhmen, per te ruajtur qetesine e ketij nen forumi..

me respekt sabina

Postuar nga clk320 datë 08 Gusht 2005 - 20:09:

Citim:
Po citoj ato që tha kalorsi_i_kuq
Une s'shikoj ndonje gabim ne shkresen e tij qe te hiqet nga forumi. Ai thjesht u shpreh ca kishte ne ate moment qe duket pas si ekstreme por kuptohet qe ka te drejten e mendimit edhe te fjales.

Eshte e vertet clk320 duhet te permbahesh pak, edhe jo me ton talles, por dicka qe kuptohet se si duket paske humbur shpresat ke Zoti.

Sa per "i ngjane njeriut" mendohet se Zoti kur krijoi njeriun e beri me inazhin e tij. Kjo eshte ne librat e shenjte kristjane e cifute.Tani kjo duket shume e pabesueshme per Islamin por njeriu eshte krijesa me e vlersuar e Zotit. Mund te permend qe kurani shkruan qe Zoti kerkoi te gjith engjejt tu perulnin perpara njeriut qe ai sa kishte krijuar, duke treguar qe njeriu ishte me lart se engjejt. Tani edhe kjo mund ta hapi kontroverse qe Zoti e ka bere ne imazhin e tij. ( MUND te flas me shume per kete por dal jashte temes.)

CLK320 din vetem nje pjese te vogel te teologjise edhe nuk mund te bashkohen bashke prandaj eshte i konfuzuar edhe i rrebeluar.

Daku ne qofte se dyshon tek njohurite e mia ne teologji ke te drejte. Por edhe per ty eshte nje fushe ere duke pasur parasysh sistemin politik perpara se ti te gjeje Zotin. Do te ishte me e shendetcme per teologe te tille te lexonin te dy anet e monedhes. Sa per nje reference te vogel interesante dhe neqofte se lexon dicka tjeter pervec bibles. te keshilloj te lexosh edhe libra te tjere si nga frued apo nitszche ose lexo "The question of god" ku do te gjesh informacon interesant si mbase nga idhulli jot C.S. Lewis ashtu dhe nga Freud. Pastaj kur te jesh me i informuar pergjigju.

Gjithsej 3 faqe: « 1 [2] 3 »
Trego 137 mesazhet në një faqe të vetme

Materialet që gjenden tek Forumi Horizont janë kontribut i vizitorëve. Jeni të lutur të mos i kopjoni por ti bëni link adresën ku ndodhen.