| Forumi Horizont | Gjithsej 2 faqe: « 1 [2] Trego 84 mesazhet në një faqe të vetme |
Forumi Horizont (http://www.forumihorizont.com/index.php3)
- Tema Shoqerore (http://www.forumihorizont.com/forumdisplay.php3?forumid=313)
-- perse femrat shqiptare!!!!!! (http://www.forumihorizont.com/showthread.php3?threadid=9477)
Ida
Nuk flas per rangun tend sepse te pakten ti dukesh ndryshe, ose komplet ndryshe.
E kam fjalen per ato vajza qe liria e tyre i vret, i shkaterron.
Nese ne behemi xheloze e ndjehemi keq per keto fenomene tregon qe ne i duam vajzat shqiptare. Une personalisht nuk kam merguar kurre e ndoshta nuk mund te flas nga eksperienca personale. Shume prej jush mund ta bejne kete, mendoj...
ke te drejte kur thua qe liria te vret.
ta dish se edhe ne i duam djemte shqiptare.
te lumte Ida
Flm Lela, por te verteten thashe.
Eh pra
Rrofte dashuriaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
Citim:
Po citoj ato që tha Animal
ka dhe nga ato femra qe nuk duan ti shohin me sy meshkujt shqiptare, e jo pastaj te lidhen me to.
une skam ndryshu
Citim:
Po citoj ato që tha freespirit
Fatekeqesisht eshte e vertet po e di ti qe s'mund tu vesh edhe faj sepse meshkujt shqipetar ta nxijne pak jeten kjo kuptohet ne menyren me te "embel te mundshme". Kam vene re qe keto jane ato vajza qe kane nje fare edukimi dhe e kane asnjanesuar veten nga menyra e pikepamjes shqipetare siomos asaj mashkullore. Kur njeriu arrin nje loj pavaresie personale s'jeton dot pa hapesiren e tij dhe pikerisht ketu meshkujt e huaj jane me te tolerueshem edhe me elastik ( ne pergjithesi). Megjithate meshkujt shqipetar kane ndryshuar shume per mire.
pershendetje
Citim:
Po citoj ato që tha halfgang
posi po veme drejt europes ne.... dime shume ne shqiptaret... po kur del nga erresira direkt ne drite te vriten syte dhe nuk shikon per nje fare kohe, dhe ecen ku te vene kembet, pa pare se ku shkel... kur te hapin syte shqiptaret do ta marrin vesh se ku kane shkelur gjithe keto vite )
kisha heq sore me shkruajtur ketu vetem lexoja por ja qe s'te lene rehat :D
Citim:
Po citoj ato që tha Debora*
Me e keqja jane ata meshkuj qe nuk pranojne te dalin fare nga erresira. Duan ti mbajne dhe femrat ne erresiren e tyre.
) 
) 

Pershendetje nje here 
Ne fakt po pertoja ti lexoja te gjitha postimet,por po jap thjesht nje opinion timin.
Atehere,une kam 10 vjet ne Itali,gjeja qe urrej me teper eshte kur flitet gjuhe e huaj midis dy shqiptareve.Ketu flasin italisht si femrat dhe meshkujt.Kjo ndodh me katundaret qe duan te behen si modern,me pak fjale ata qe kane 4 vjet klase shkolle.
Ndersa femrat e bejne ngaqe kane dashnor te huaj dhe x te rene me shume ne sy 
Ketu duhet perdorur thenia e Gjergj Fishtes "Me vjen te qaj dhe te therras me te madhe tek degjoj te perdorin fjale te huaja vend e pa vend".
Ose kur kthehen ne Shqiperi dhe bejne sikur kane harruar gjuhen.Eshte vertet skandaloze.
Citim:
Po citoj ato që tha Charlotte
Pershendetje nje here
Ne fakt po pertoja ti lexoja te gjitha postimet,por po jap thjesht nje opinion timin.
Atehere,une kam 10 vjet ne Itali,gjeja qe urrej me teper eshte kur flitet gjuhe e huaj midis dy shqiptareve.Ketu flasin italisht si femrat dhe meshkujt.Kjo ndodh me katundaret qe duan te behen si modern,me pak fjale ata qe kane 4 vjet klase shkolle.
Ndersa femrat e bejne ngaqe kane dashnor te huaj dhe x te rene me shume ne sy
Ketu duhet perdorur thenia e Gjergj Fishtes "Me vjen te qaj dhe te therras me te madhe tek degjoj te perdorin fjale te huaja vend e pa vend".
Ose kur kthehen ne Shqiperi dhe bejne sikur kane harruar gjuhen.Eshte vertet skandaloze.
Citim:
Po citoj ato që tha Animal
ka dhe nga ato femra qe nuk duan ti shohin me sy meshkujt shqiptare, e jo pastaj te lidhen me to.
Citim:
Me ate mentalitet qe keni ju, qe e shikoni veten superior ndaj femres vetem e vetem se jeni meshkuj, nuk kane faj femrat qe i hedhin syte diku tjeter. Ato qe jane zhgenjyer nga meshkujt Shqiptar jane ato qe zakonisht i kthejne syte nga te huajt, ose ato qe jane rrit andej, dhe nuk u ben pershtypje se nga eshte e s'eshte mashkulli me te cilin shoqerohen.
Mos i shani kot vajzat jashte. Jane me te thjeshta se vajzat qe rriten ne Shqiperi. Ne Shqiperi jane tere tangellek, dhe e kane mendjen vetem te veshja, lokalet, dhe e pranojne me shpejt shoqerine e nje mashkulli se e shikoje si burim financiar. Keto ne perendim punojne vet dhe nuk i genjen dot me nje kafe. Ne fund te fundit nuk do te te flasi t vetem se je Shqiptar. Une per vete u shmangem Shqiptareve se te nxjerrin bojen. Sa marr vesh qe eshte nje mashkull Shqiptar afer meje diku, nuk flas fare. Nuk dua tu terheq vemendjen. Me femrat jam me e afruar. U flas dhe vet e para.

Citim:
Po citoj ato që tha SmoKer`
dhe un kujtova se e kam fajin un![]()

Citim:
Une per vete u shmangem Shqiptareve se te nxjerrin bojen. Sa marr vesh qe eshte nje mashkull Shqiptar afer meje diku, nuk flas fare. Nuk dua tu terheq vemendjen. Me femrat jam me e afruar. U flas dhe vet e para.

e shiko bionde qe debora e ka kapur keq me ne 
Citim:
Po citoj ato që tha BIONDIA
Debora moj qeke dreq ti cke me cunat shqiptar qe su fliske ti apo si kemi si shpirtra hahha te tregoj nje te forte para disa vitesh po shkoja ne plazh dhe aty ku zakonisht bejme plash eshte vend per familjaret dhe ke parasysh burra normale me pak bark ,tullace tu u turr mas kalamajve ...shikoj nga larg (skisha as syzet e qorrit ) nje biond 2 metra me nje trup fantastik i nxire sa me ska e them me vete"ky nuk eshte italian ska mundesi sigurisht osht shqiptar jemi rrace e bukur per zotin " ne filloj te afrohem sa me shume afrohem aq me shume ja ngul syte kur me thot cuni im "mamma c'è lo zio " ...cte shikoj ishte im vella kishe lezet me e pa ...
debora mle familjen pa darke![]()
Sinqerisht kur degjoj ca katnare pa shkolle e as te paraqitshem te thone tere mburrje qe ngelen cupat, dhe grate Shqiptare me shkolle e te tera duke jua kerkuar behem keq. Kush ua var qurret atyre aman.
Citim:
Po citoj ato që tha SmoKer`
e shiko bionde qe debora e ka kapur keq me ne![]()

Citim:
... Ne Shqiperi jane tere tangellek, dhe e kane mendjen vetem te veshja, lokalet, dhe e pranojne me shpejt shoqerine e nje mashkulli se e shikojne si burim financiar. Keto ne perendim punojne vet dhe nuk i genjen dot me nje kafe......
Citim:
Po citoj ato që tha Glaukus
![]()
- karkalecat jan ne gjume ne ora 5 te mjesit o dele - pergjigjet çuni tjeter - po hajde e mbush barkun me noj paçe
ç'beri ?!
ngeli po aty , te ai rang qe kishte zgjedh apo meritonte .... apo i takonte .
dhe ka shum te tilla Anemone .
p.s. - barsaleta eshte e bazuar ne ngjarje te vertete

Citim:
Po citoj ato që tha Charlotte
Citim:
Po citoj ato që tha Roi
Kjo kategori me ben dhe mua goxha per te qeshur....Ca persona behen vertet te paduruar me ato italianizmat,amerikanizmat,apo francezismat vend e pavend vetem si e si per te shitur sa me shume pordhe !!
Me rastisi njera ne plazh sivjet....po i thoshte shoqes " shkova ke ai negozio X qe ndodhet ne fund te rruges tek angolo per te blere ate bluzen,po ishte mbyll per ferie !!
Po nejse keto s'ishin gje, por ka dhe nga ato qe fillojne flasin shqip,pastaj ngecin,bllokohen e thone..."harrova... si i thone shqip se spo me vjen ?! " !!
Ok persona qe kane 15 vjet e kusur jashte,po kur fillojne dhe ca me 3-4 vjet vjetersi emigrimi (ose me sakte studimi !!) e qe kthehen 2-3 here ne vit ne Shqiperi !!!
Citim:
Po citoj ato që tha Vizioner
Une kam 20 vjet ketu dhe spara kam kontakt me Shqiptare, dhe gjuhen nuk e harroj!!!!
Shyqyr si nuk di me fol anglisht se do isha bo dhe une katnar ..................... :aha :aha :aha 15 vjet verdalle ene se mesova qe se mesova kete dreq gjuhe ............ .
Citim:
Po citoj ato që tha turll
Shyqyr si nuk di me fol anglisht se do isha bo dhe une katnar ..................... :aha :aha :aha 15 vjet verdalle ene se mesova qe se mesova kete dreq gjuhe ............ .

Citim:
Roi shume e drejte ajo qe shkruan!!!!
Per mendimin tim ato jane INJORANTE me plot gojen!
Une kam 20 vjet ketu dhe spara kam kontakt me Shqiptare, dhe gjuhen nuk e harroj!!!!
Citim:
Po citoj ato që tha turll
Citim:
Roi shume e drejte ajo qe shkruan!!!!
Per mendimin tim ato jane INJORANTE me plot gojen!

Citim:
Epo ti vizioner edhe te duash te flasesh shqip nuk mundesh lol, se nuk paske kontakte me Shqiptare.![]()
Citim:
Debora, pse "lol" ????!!!!!!!!!!!![]()
Thashe: Edhe pse nuk para kam Shqiptare ketu, dhe s'para flas shume Shqip, PRAP se kam harruar gjuhen!!!!!!!! C'fare ka per "lol" ketu????!!!!!!!
Nuk jam dhe aq dakort me diskutimet.
Fakti qe jeton ne nje vend te huaj, ben ne menyre natyrale qe padashje gjate diskutimit te perdoresh edhe fjale te huaja "padashje".
Megjithate ajo qe eshte vertet per tu "skandalizuar" kritikuar eshte ajo qe lexon apo degjon neper Tv dhe gazeta si:
Puntata e pare, treangolaren, party e te tjera si keto.
Lidhur me femrat shqiptare, kritike ngelen ato veshjet e ekzagjeruara qe nuk bejne dallim se po shkojne ne pune, shkolle apo dyqan, ne pergjithesi duken se po shkojne ne ndonje feste apo mbremje.
Te tjerat jane me shume paragjykime edhe pse nuk shoh ndonje te keqe ne kete mes se eshte normale te paragjykosh. Fakti qe emigranti ka mentalitet tjeter per femren atje ne fshat apo katund do te thote se ai nuk eshte integruar me vendin ku jeton. Nuk dua te them se nuk ka te drejte te mos kerkoje apo gjeje ndonje "virgjereshe" por nuk e di sa i sherben atij ky mundim ne boten ku mendon ta dergoje. Sa me e madhe te jete deshira per te gjetur ate vajzen e dikurshme ose qe imagjinon aq me i madh eshte deluzioni aq me shume i largohet realitetit ku jeton.
Llogarite qe nuk dalin, nuk kthehen.
Fakti qe do te gjeje nuse shqiptare ka nje arsye, qe kjo arsye te marre per te mire ai duhet te shkoje ne Shqiperi te rrije ca kohe atje te dashurohet me ndonje vajze, ofertat per te njohur nuk do i mungojne sa nga fisi sa nga shoqeria dhe ja e martuam Malon.
Ndryshe jeni me keq se te huajt qe nuk e njohin mire realitetin shqiptar dhe dalin me konkluzione te gabuara.
Citim:
Po citoj ato që tha BIONDIA
ke nevoje per mesuese private ....![]()
| Gjithsej 2 faqe: « 1 [2] Trego 84 mesazhet në një faqe të vetme |
Materialet që gjenden tek Forumi Horizont janë kontribut i vizitorëve. Jeni të lutur të mos i kopjoni por ti bëni link adresën ku ndodhen.