| Forumi Horizont | Gjithsej 4 faqe: « 1 [2] 3 4 » Trego 156 mesazhet në një faqe të vetme |
Forumi Horizont (http://www.forumihorizont.com/index.php3)
- Tema Shoqerore (http://www.forumihorizont.com/forumdisplay.php3?forumid=313)
-- A Justifikohet Dashuria mes nje te Martuari(e), me nje Beqar(e) dhe anasjelltas??!! (http://www.forumihorizont.com/showthread.php3?threadid=9543)
E dashur Isra, me pelqen tema dhe dua te jap mendimin tim.
Martesa mendoj une nuk eshte e lehte te kaloj pa probleme fare. Nganjehere kthehet ne monotoni sidomos pas 1o vjeteve te pare. Kjo ndodh sidomos kur martohemi te rrinj por edhe ne raste te tjera. Njeriu gjate jetes ndryshon, zhvillohet intelektualisht, fizikisht ,mentalisht dhe seksualikisht. Keto ndryshime mund ta cojne ne nje shteg te kundert nga ai i partnerit/partneres dhe mund te cojne edhe ne ndarje. Nganjehere edhe pse kemi nje martese te mire deshirojme te ndjeme perseri efektet e dashurise ne fillimet e saj , gjate marteses keto efekte zvogelohen shume derisa zhduken plotesisht dhe cojne ne tradhti te njerit apo tjetrit. Prandaj njeriu duhet te mendohet mire para se te hedhi kete hap sepse do te kalosh te gjithe jeten me nje njeri dhe pasi te kesh femije mendoj une eshte tragjedi. Eshte traume per femijet por edhe nje kohe e cuar dem per prinderit. Mendoj se nje dashuri e tille justifikohet kur personi i martuar eshte i pakenaqur ndaj marteses se tij dhe do vendosi ta perfundoj ate ose eshte treguar i ndershem me gruan etij rreth situates. Nuk justifikohet kur personi tradheton familjen e tij qe e do shume vetem per te patur nje dashnore terme ky i perdorur shume nga tipa te tille.
PERSHENDETJE
Keni te drejte e dashur Freespirit!
Kur jeta fillon te te behet ferre,-edhe sikur te jesh me femije
duhet vepruar ne sekonde.Se tek e fundit,-nuk shtyhet jeta duke shtryllur trute kot se koti!
Te jetosh pa dashurine shpirterore, eshte njesoj sikur te jetosh me vdekjen!
Ndaj ju falenderoj per shkrimin tuaj te sinqerte!
Mire u lexofshim!
nga Helga.
Thanks. Mami im me thoshte gjithmne se:" martesa eshte nje keshtjelle e mbyllur ata qe jane brenda duan te dalin jashte dhe ata jashte duan te hyne brenda." Tani une nuk dua te tremb njeri sepse jam edhe e martuar vete por jam e lumtur. Dua vetem te them se martesa seshte e lehte dhe duhet te duash familjen dhe njeriun e zemres dhe te sakrifikosh, te mos jesh egoist dhe te jesh i lumtur dhe te falenderosh zotin per ate qe ke.
Gjithashtu mendoj se nje cift i martuar duhet te punoj shume qe ta mbaj martesen interesante ne tegjitha anet dhe te flasin per cdo gje dhe tolerimi sidomos tolerimi i grave se ne kemi hormone qe na bejne grifsha, burrat skane. Nejse dola pak nga tema por dua te them po nuk je i lumtur per nje kohe te gjate atehere martesa mund te kthehet ne nje burg.
Pershendetje
Ajo s'eshte dashuri
Pershendetje.Une nuk e justifikoj nje veprim te tille ne cfare do lloj situate qe te ndollen individet, sepse ka te beje me tradheti, te besh nje gje te tille do te thote te genjesh vetveten dhe te ju shkaterrosh dy familjeve jeten.
Nje gje te tille eshte mekat!!....Dhe per me shume nese ka femije nemes eshte injorance.
Me te mira Music lover
Nqse ky fenomene negativ eshte perhapur ne Shqiperi, do te thote se familja shqiptare, e cila eshte mbajtur si solide gjer me sot ka degjeneruar dhe eshte bere njesoj si ne vendet e perendimit.Kam shume vite i larguar dhe ndofta nuk jam i informuar.Nga eksperienca ime si familjar dua te them se jeta nuk eshte fushe me lule ka te mira dhe te keqia,por kur vjen puna tek problemet te cilat jane kardinale burri ose gruaja duhet te maten 7 here
dhe te presin njehere.Edhe ju qe jeni beqare duhet te mendoheni mire,se nqse lidhja juaj do te perfundoje ne martese e supozojme do t'ju bie te jeni
stepmather/fadher ,pra do te jeni te urryer nga femijet qe do te gjeni ne familjen te cilen e shkaterruat.Ata femije nuk kane per tua falur kurre fatkeqesine qe u shkaktuat dhe per pasoje jeta juaj do te jete nje ferr i vertete.Njerka thone u be llokume me sheqer dhe nuk e hengri njeri.Cfare fituat?Asgje,pervecse shkaterrim te vetes tuaj dhe prishet nje familje.Nuk keni per te gjetur kurre qetesine shpirterore dhe do te vije nje dite qe dashuria do te hidhet ne ere.
Edhe tradhetia bashkshortore eshte nje vese i urryer dhe i denueshem per shoqerine.
Nqse nje familje nuk mund te qendroj ne kembe per shume arsye shume mire mund te divorcohen e sejcili ne pune te vet.Ne keto raste ju vajza ose djem oburra hidhuni nqse jane mbaruar djemt ose vajzat beqar.
Ju lutem djemve,por sidomos vajzave te mos i zgjidhin problemet jetesore me kembe por me dore.Vajza si me e brishte mund te konsiderohet si nje qelq qe po u thye nuk ngjitet me. Njeriu vetem njehere dashuron dhe kjo eshte vetem dashuria e pare,Ju uroj gjithe te mirat vajzave shqiptare dukei keshilluar;
Mos u dashuroni kurre me burra te martuar,sepse ka plot djem beqar ne kerkim te princeshave te bukura shqiptare.
SHUME TEM E MIRE KJO PO SI I BEHET KUR I DASHURI MARTOHET DHE LIDHJA VAZHDON PRAP SIKUR NUK KA NDRYSHUAR GJE AH MOS E PROVOFSHI
Citim:
Po citoj ato që tha BETERRJA
SHUME TEM E MIRE KJO PO SI I BEHET KUR I DASHURI MARTOHET DHE LIDHJA VAZHDON PRAP SIKUR NUK KA NDRYSHUAR GJE AH MOS E PROVOFSHI
Citim:
Po citoj ato që tha PARIS
Edhe mua me ka ndodhur!I dashuri martuar...dhe une serish dashuruar pas tij...
por pa pas lidhje fizike kurre me te...Nuk je vetem zemra!
Pac vetem fat duke u munduar ta harrosh nje dite
dhe te gjesh lumturi ne krahet e Dashurise se vertete!
Ne keto lidhje s`ka dashuri te sinqerte te dyanshme,
ndaj duhet braktis personi ne fjale...pasi vetem dhimbje shpirterore
do te te dhuroje...
Ndaj kjo lidhje nuk ka justifikim te arsyeshem, mendoj perfundimisht!
sinqerisht-PARIS.
teme shum e gjetur per kohen qe kalojm.varet nga mosha se e maruar mund te jeshe edhe 18 vj ose per cunat qe martohen te rinj 22-23 dhe ne njefare menyre duan apo sduan keta jane te martuar dhe si mund te thuash qe un kam rene ne dashuri me nje grua te martuar kur ajo mund tejete 18 vj prandaj kjo e ka justifikimin me vete qe dotethote se per mua lejohet.
Citim:
whow
po pse moj femra pak meshkuj te pa martuar ka?
Lerini rehat ato te shkreta gra qe mire qe ia arriten asaj dite...
Citim:
Po citoj ato që tha unforgiven
Martohu edhe ti qe te ndihesh e dubluar si puna e ketij mikut tend..
Ps. Ti e vazhdon kete lidhje nga halli apo nga dashuria..
Po ndopak seder e karakter ke per veten tende?

kan filluar te martojne edhe meshkujt me zori?
Nejse, dashuria eshte dashuri dhe s'ka nevoje per justifikim. Po te zuri s'pyet per logjiken, justifikimet, moralin etc.
Pse me ti ca te keqe ka te na martojne edhe ne? (me zorr) Pse u lejoka qe femrat ti martojne, dhe ne jo? Ka ndonje qe i "ka kaluar mosha" dhe familja do me e heq qafe. Sandri i Tetos, po s'e martoi lagjja .... .
Citim:
Po citoj ato që tha keila
kan filluar te martojne edhe meshkujt me zori?
Nejse, dashuria eshte dashuri dhe s'ka nevoje per justifikim. Po te zuri s'pyet per logjiken, justifikimet, moralin etc.
Po kur pasioni te shuhet (sepse nje dite do te shuhet!) cfare i mbetet beqarit/res? Nese eshte e/i kenaqur me kaq nulla quaestio, por nuk jane te ralle rastet kur beqari/ja shpresojne ne nje divorc te ardhshem.
Sa per justifikimin: Ne dashuri dhe ne lufte nuk ka rregulla!
Te jesh 25 vjec e me shume ene te varesh akoma nga mami e babi?
Ta transferojme kete diskutim tek tema dallimet midis qytetit dhe fshatit ( te humbur).
Nuk e dija qe akoma existonte bani nga mami e babi per martesat.
Citim:
KEILA
NESE TI DO ISHE DJALE I VETEM DHE PRINDERIT NUK TA PRANOJNE ATE QE DO TI NGOSHTA ME ARSYE OSE PA ARSYE SI DO TE VEPROJE .DUKE E DITUR SE PO TI LESH ATA VETEM DHE TE IKESH ME ATE QE DO NUK DO TE JESH KURR REHAT SEPSE DO MENDOSH GJITHNJE PER BAB E NAN SE NUK KAN TJETER VEC TEJE .ta them une keila se sa do qe te jesh i dashuriar prap do anoje nga prinderit dhe kjo per mua eshte e pa drejte nga ana e prinderve sepse ata e kane kullotur livadhin e kesaj jete ;
O beterrja, te me falesh se nuk dua te gjykoj njeri (aq me pak per gjera te tilla personale).
Per dashurine ne pergjithesi mendoj qe nuk le vend per justifikime. Njeriu do me zemer dhe jo me logjike. Per veprimet dhe zgjedhjet ne jete njeriu perdor mendjen (se sa e merr parasysh dashurine kur ben zgjedhje ne jete eshte dicka tjeter).
Ndersa per kete rastin qe permend ti po me vjen keq. Nuk e kuptoj se si nje njeri mendon se po ben zgjedhjen e drejte duke marre ne qafe personin qe e dashuron (qe e mban te lidhur pas vetes), personin qe martohet me te (qe nuk e do), femijet e ardhshem qe do rriten ne nje familje me probleme dhe se fundi veten. Dhe perse krijon gjithe kete? Sepse nuk eshte aq burre sa ti tregoje prinderve te vet qe ka arritur moshen dhe pjekurine te vendosin vete per njeriun me te cilen do ndaje jeten.
Nejse, halle halle kjo dynja!
ps. juve plase per pak diskriminim te gjinise mashkullore ti

Citim:
Po citoj ato që tha keila
O beterrja, te me falesh se nuk dua te gjykoj njeri (aq me pak per gjera te tilla personale).
Per dashurine ne pergjithesi mendoj qe nuk le vend per justifikime. Njeriu do me zemer dhe jo me logjike. Per veprimet dhe zgjedhjet ne jete njeriu perdor mendjen (se sa e merr parasysh dashurine kur ben zgjedhje ne jete eshte dicka tjeter).
Ndersa per kete rastin qe permend ti po me vjen keq. Nuk e kuptoj se si nje njeri mendon se po ben zgjedhjen e drejte duke marre ne qafe personin qe e dashuron (qe e mban te lidhur pas vetes), personin qe martohet me te (qe nuk e do), femijet e ardhshem qe do rriten ne nje familje me probleme dhe se fundi veten. Dhe perse krijon gjithe kete? Sepse nuk eshte aq burre sa ti tregoje prinderve te vet qe ka arritur moshen dhe pjekurine te vendosin vete per njeriun me te cilen do ndaje jeten.
Nejse, halle halle kjo dynja!
ps. juve plase per pak diskriminim te gjinise mashkullore ti![]()
![]()
![]()
[QUOTE]Po citoj ato që tha PARIS
[B]
E dashur Beterre!
Do vije nje dite qe "Djali" qe ju Dashuroni po aq sa mund te ju dashuroje dhe ai,
as qe e ve ne dyshim-meqe ju e pohoni=
qe sapo te kete gruan shtatzene-do te te braktise Ai i pari!
Ndaj, kujto kete fjalen time-dhe bej hapin ti e para...Braktise ti e para
sepaku te ja lesh tekun ne deren e dashurise!
Eshte e dhimbshme vertet,-por me e dhimbshme do te jete atehere
kur ai do te te thote pa pike turpi-gjasme si gjynafqar(se keshtu hiqen meshkujt ne nje situate edhe Grua edhe Dashnore);
se ="E dashur me duhet te te braktis!Pasi kam gruan shtatzene, -do behem BABA!Pac fat ne jete e dashur!"
Ndaj,-mblidh forcat e Beqarise(aq sa te kane mbetur) dhe Ngri koken lart
e sulmo Drejtesine TENDE!
Nese ai nje dite Zgjodhi Vendimin eprinderve te tij,
shume shpejt do vije dita qe do te zgjedhe dhe Vendimin e Gruas se tij...
Me vjen keq-por nje dite do arrish te mesosh realitetin e mashkullit-Pi**dashes gjasme!!!!!!!!!!!
ndoshta ke te drejt por le te behet cte behet :nuk rri me te se jam naive por se e dua mbi gjthcka ne ket jet :
Dashuria mund te justifikohet me gjithkend dhe pa limit. Une jam vetem per perashtimet qe kane lidhje gjaku.
Ndersa ajo qe quhet martese nukeshte asgje vetem nje institucion frike dhe frikacakesh.
meqe ra fjale dua te citoj edhe vdekja_22:
Moj vajze se mos ja ke vene syrin ndonje burri te martuar moj???
pu, pu, pu!!!
Po ne beqareve kush do na dshuroj moj aman?

Eshte e cuditshme kur lexoj shkrimet e Prishtinalies qe ia fut kot e me kot topit duke i futur te .gjithe ne nje kalem.Fenomeni qe sjell ajo ketu zakonisht eshte e udhes te ndodhi ne Kosove dhe ne Shqiperi motra jane paksa te ndara punet .Psh nuk ka grua qe pret burrin duke e ditur se ai ia dredh, te ne ka ndalu beg se ka hendek,jo ashu me sy myll si thu ti ene pastaj menoni per plumbin ballit se ia dedikoni jeten nje njeriu qe qe se njifni fare edhe prisni mrekulira.GABIM FATAL.
Ti beterre te te kisha afer do te te ndihmoja si te dilje nga kjo situate.Ndoshta egziston dashuria nga ana jote se dyshoj fare por ne cfaredo niveli kulturor (pa ofendime te lutem me kupto te flas si motres sime) qe mund te kete i dashuri jot akti i ketij te fundit nuk justifikohet fare e kupton ti apo jo? Une e di se ti se kupton por do te te beja nje sugjerim te rrije disa kohe larg tij dhe te merreshe me shoqerine tende e te provoje te dilje out me ndonje djale tjeter per shoqeri e do te shihje se ti meriton shume e shume gjera qe jeta ty ska pasur mundesi te ti ofroje pasi ky djali i martuar ti ka zene te gjitha rruget.
Ai eshte mekatar pamvaresiht nga situatat,mekatar ndaj teje ne rradhe te pare pastaj me gruan e tij.
Mendon se do ta lere ai gruan per ty?
ASNJEHERE MOTER E DASHUR!
Pse mendon se ai te do?Pse smendon se ai po te donte ty do te te conte te shpia e tij ku i ka prinderit edhe pike muhabeti,une mashkull jam vete dhe kam marre ate qe dua une dhe jo ate qe larg qofte te me impononin familjaret,se ska dashuri aty e kupton ti apo jo?
Me gjithe zemer te them se nje dite do te behesh pishman por hiq dore sa nuk eshte vone bile kur te krijosh famlijen tende do te te vi keq pse e ke lene veten ne ate pozite ku tjetri te perfitoje nga sinqeriteti jot.
Ai e krijoi te veten per arsye qe skane emer tek une personalisht,tani krijoje dhe ti dhe do te shohesh dallimin se sa shume do te te intersoje ty ai apo burri jot qe te fal gjithcka, te fal jeten e tij, te fal femije, te fal zemren,te fal ngrohtesi te zbukuron jeten.
Provo te besh kete gje dhe do ta kujtosh keshillen tone qe te duam te miren.Gjeje kurajon ku te duash nisja duhanit dil shetit shko neper mbremje shkruaj pikturo kendo bej cmendurira derisa te gjesh veteveten.
AMOXIL
KE PLOTESISHT TE DREJT POR CFARE TI BEJ ZEMRES QE NUK ME LE REHAT /ASHTU SIQ PO VUAJ UNE TANI KAM LENE TE VUAJE EDHE DIKE TJETER QE TANI JA DI DHIMBJEN QE KISHTE AI DHE ME VJEN KEQ .DHE SA PER LIDHJE TJETER AS QE DUA TIA DI JO NUK MUNDE
NUK KAM ME FUQI PER ASGJE VEC TE IKI DIKU KU NUK EXZISTON NJERI /GJITHCKA DO KISHA DHENE QE KJO TE MOS ME NDODHTE MUA PO JA QE U BE
DY VJET DASHURI ME TE ME JANE DUKUR SI DY DIT/
DY VJET NUK JANE AS DY DIT QE MUND TI HARROSH MOMENTET QE KAM KALUAR ME TE NUK MUND TI KALOJ ME ASKEND TJETER //// AH SIKUR ZEMRA TE ME PUSHONTE TANI DO ISHTE ME MIRE ////
Beterre
Do te thosha qe ne dashuri qenke beterr fare.
Gjithsesi mu kujtove budalleqet e adoloshences. Une do vdes.. jeta ime pa te nuk egziston.. ai eshte i vetmi etj etj
Me fal se ndoshta te paragjykoj, ne c'moshe jeni?
Re: Beterre
Citim:
Po citoj ato që tha Vdekja_22
Do te thosha qe ne dashuri qenke beterr fare.
Gjithsesi mu kujtove budalleqet e adoloshences. Une do vdes.. jeta ime pa te nuk egziston.. ai eshte i vetmi etj etj
Me fal se ndoshta te paragjykoj, ne c'moshe jeni?
Beterre!
Lexova shume mesazhe dhe pjesa me e madhe nuk e justifikonin kete fenomen.
Te them te drejten me llogjike asnje nuk e justifikon pasi derisa nuk e ke provuar mund te thuash gjithcka, ama kur e provon ndodh e kunderta.
Dashuria ka shume forma dhe ta siguroj qe nje beqare mund te dashurohet me nje te martuar dhe e kunderta.
Ka shume djem qe jane martuar fare te rinj "kane pasur frike se mbesin beqare e se mbaruan femrat" dhe me vone ndoshta edhe pasi jane bere me femije kane takuar dike per te cilen u ka rrahur zemra fort. Ka nga ata qe kane braktisur familjen per te nisur nje jete te re me njeriun me te cilen u dashurua.
Dhe te them te drejten, nese ne nje rast te tille do te isha viktima, pra gruaja e tradhetuar, atehere me mire te shkoje me ate qe ka gjetur se te poshterohem e te vazhdoj te jetoj perkrah tij.
Nese ai nuk eshte i lumtur me mua, s'kam si te jem une me te.
Burrat ate cka nuk e gjejne tek gruaja do ta kerkojne diku tjeter. Dhe shpesh here per kete fajtore jane femrat. Burrin duhet ta shtrengosh foort se po te iku njehere hajde kape...
Burri nuk ka qafe-qeni qe ta shtrengosh e dashur Lady.
Nese e ka ate parim(ne rastin tone tradhetine bashkeshortore)
s`ka femer qe ja largon.
Po eshte e vertet qe meshkujt 'provokojne" femrat;-pasi i ka fale zoti te tille
gjuetare te femres!
Sa per gruan ne cift,-s`ka asnje faj pse burri i saj e tradheton me tjeter.
Ka cifte qe i kane grate yje,si nga sjellja dhe nga bukuria
por ama tundohen sexualisht(nga femrat me mini apo nga thithat e gjoksit
te nje femre beqare(qe u del forma poshte kanotjeres).
Ne kete rast eshte femra beqare qe poshteron veten e saj,
te shkoje me nje burre te martuar(dmth-qe s`i perket asaj ne asnje drejtim)
pasi mashkulli vetem per te shfryre nje moment tradheton!
Dalim tek dashuria e "vertete" tani.
S`ma do mendja qe ka dashuri te vertet mes nje burri te martuar dhe nje beqareje,
eshte vetem shfrytezim trupor nga ane e mashkullit!
Femrave te tilla bejne cdo lloj sexi-vulgar me mashkullin ne fjale,
derisa ja marrin mendjen fare dhe arrijne ta ndajne dhe nga gruaja,
nen pretekstin e dashurise se "vertete"!
Kur martohet njeriu, -ve nje kurore-ne kishe ose ne shtet.
Dhe ai betim qe ben-heret a vone do te te zere po tradhetove.
S`ma do mendja qe martesat e sotme behen pa pasur nje dashuri te madhe mes ciftit!
Justifikimet i gjen njeriu plot, por nuk mund te justifikosh kurre ne jeten tende
shkaterrimin e nje familjeje per hir te dashurise tende!
Une s`do e beja kurre!!!!!
Mire u lexofshim!
Re: Beterre!
Citim:
Po citoj ato që tha lady
Lexova shume mesazhe dhe pjesa me e madhe nuk e justifikonin kete fenomen.
Te them te drejten me llogjike asnje nuk e justifikon pasi derisa nuk e ke provuar mund te thuash gjithcka, ama kur e provon ndodh e kunderta.
Dashuria ka shume forma dhe ta siguroj qe nje beqare mund te dashurohet me nje te martuar dhe e kunderta.
Ka shume djem qe jane martuar fare te rinj "kane pasur frike se mbesin beqare e se mbaruan femrat" dhe me vone ndoshta edhe pasi jane bere me femije kane takuar dike per te cilen u ka rrahur zemra fort. Ka nga ata qe kane braktisur familjen per te nisur nje jete te re me njeriun me te cilen u dashurua.
Dhe te them te drejten, nese ne nje rast te tille do te isha viktima, pra gruaja e tradhetuar, atehere me mire te shkoje me ate qe ka gjetur se te poshterohem e te vazhdoj te jetoj perkrah tij.
Nese ai nuk eshte i lumtur me mua, s'kam si te jem une me te.
Burrat ate cka nuk e gjejne tek gruaja do ta kerkojne diku tjeter. Dhe shpesh here per kete fajtore jane femrat. Burrin duhet ta shtrengosh foort se po te iku njehere hajde kape...
Burrat jane zagare eshte fjale me se me vend por qe ta mbash lidhur sme pelqen sepse qeni i lidhur kafshon me shume.
Asnje fjale popullore ne realitetin tend personal nuk te ndihmon pervecse te kujton dicka funny,pasi zgjidhjet e ketij problemi ne kete rast vijne nga dashuria qe egziston dhe sa yzmet i kane bere te dyja palet per mosdeshtim,po flas per martesen dmth.
Asnje justifikim per vajzat e reja ne lidhje me burrat e martuar.Gjynah i zotit te prishesh jeten pa te nisur akoma.Asnje burre se prish familjen,jane raste shume te rralla qe pothuajse snjoh personalisht njeri por njoh meshkuj te martuar qe genjejne vajza te pamartuara dhe i mbajne me premtime.Turp e mekat per ato qe i bejne keto gjera se nje dite ua kthen zoti ne shtepi te tyre pastaj.
A Justifikohet Dashuria mes nje te Martuari(e), me nje Beqar(e) dhe anasjelltas??!!
PO.
Brad Pitt ishte i martuar me Jennifer Aniston para se te binte ne dashuri me nji beqare ,dhe beqarja me te cilen ai ra me ne dashuri (presin dhe nje femije se bashku) eshte Angelina Jolie.
Ka me miliona raste te tilla.Dashuria nuk te pyet te vi apo mos te vi.
No comment
.
Do te ishte gje e mire te hynte ajo lloj kulture e respsektimit te vetevetes 100%,po ne Shqiperi nuk njihet me sa di une.
justifikimi ka te beje me vogelsirat e jetes, jo me dashurine, .. dashuria thjesht ndodh dhe atehere ti kupton qe nuk po rron kot...
Per te mos ofenduar meshkujt, ne nje nga citimet e mia kam thene: Burri do shtrenguar fort!
Por jo me litare, te dashura vajza. E keni kuptuar gabim, ka menyra sa te duash ta mbash burrin afer...(nese i dini, mire per ju dhe per ato burra, nese nuk i dini, keq per ju dhe prape mire per ato burra).
E mos me thoni ju lutem se keto gjera nuk ndodhin dhe se nuk ekziston mundesia e nje dashurie te tille... Mos gjykoni... Pastaj kur ndodh ne bote, s'ka pse te mos ndodhe tek ne...
Uroj mos ta provoni, por edhe po e provuat merreni si t'ju vije...
Respekt...
Une kete fenomen do ta rreshtoja ne nje rresht me veset e tjera, qe mund te kete mashkulli (femra) dhe nuk mund ti komandoje, si p.sh. bixhozi, pija, alkooli, violenca, te cilat edhe keto nuk jusifikohen, por ja qe ekzistojne dhe nuk mund te behet fajtore femra (mashkulli).
Vesi mbetet ves dhe nuk ka burre nene ta ndryshoje, pervecse vet personit me nje lufte te madhe te brendshme psikollogjike.
Ves?????
Qe kur ndjenjes i thuhet ves!!!
Citim:
Po citoj ato që tha misterioz
Ves?????
Qe kur ndjenjes i thuhet ves!!!
????
!!!!!
Citim:
Po citoj ato që tha misterioz
????
!!!!!
kuptojeni mire temen , oo femrat e forumin, mos beni gati litaret te na lidhni.
nuk behet fjale as per feminizem, as per tradheti bashkeshortore as per ndarje e as per ngjitje. Behet fjale per dashuri te sinqerte dhe kaq (lexojni mezazhin e hapjes). Ajo mund te ndodhe, dhe kjo nuk do te thote qe duhet prishur familja.
Shume mesazhe ketu jane pergjigje te pyetjes "A justifikohet tradhetia bashkeshortore midis nje te martuari dhe beqare dhe anasjelltas."
MAYBE YOU ARE RIGHT.
DASHURIA GJITHMONE JUSTIFIKOHET MIDIS DY TE DASHURUARVE.
Mund te justifikohet por eshte dicka qe nuk falet lehte....
U perplasa me kete situata duke degjuar nje te njojturen time ketu amerikane shtatzene e cila sapo mesoj qe buri kishte kontakt me nje femer beqare i cili fliste vazhdimisht ne tel. por nuk kishin kaluar ne intimitet seksual por vetem shoqeror ku ai ndjente per ate...nderkohe priste femijen e pare me gruan...
Me thoni mua a justifikohet ?
Ndoshta justifikohet per shkake te ndryshme por nuk falet!!!!!!!!!!!!
Citim:
Po citoj ato që tha ~Enigme~
U perplasa me kete situata duke degjuar nje te njojturen time ketu amerikane shtatzene e cila sapo mesoj qe buri kishte kontakt me nje femer beqare i cili fliste vazhdimisht ne tel. por nuk kishin kaluar ne intimitet seksual por vetem shoqeror ku ai ndjente per ate...nderkohe priste femijen e pare me gruan...

PERDERISA NUK KANE ARRITUR AKOMA NE SEX TE GJITHA FALEN

Citim:
Po citoj ato që tha ~Enigme~
He mo ne ju mo. Tjetri ka dashur me shty ato 4-5 mujt e shtatzanise and that's it. Nuk eshte e thone qe i thoshte asaj xhan e shpirt ne tel ene e kishte xhan e shpirt me te vertete. Ka patur nevoja fiziologjike tjetri qe ndoshta gruja per arsyje objektive sun ia plotesonte dot. Nuk duronte dot ene i doli gjahu perpara. Mori riskun. Nuk beri risk assessement ene e hongri. Gjynah. Po donte te zgjidhte rrugen me safe. Jo te shkonte me te rruges, ene te merrte ndonje semundje. Po nuk do te thote qe ra ne dashni me tjetren.
Citim:
Po citoj ato që tha juve
He mo ne ju mo. Tjetri ka dashur me shty ato 4-5 mujt e shtatzanise and that's it. Nuk eshte e thone qe i thoshte asaj xhan e shpirt ne tel ene e kishte xhan e shpirt me te vertete. Ka patur nevoja fiziologjike tjetri qe ndoshta gruja per arsyje objektive sun ia plotesonte dot. Nuk duronte dot ene i doli gjahu perpara. Mori riskun. Nuk beri risk assessement ene e hongri. Gjynah. Po donte te zgjidhte rrugen me safe. Jo te shkonte me te rruges, ene te merrte ndonje semundje. Po nuk do te thote qe ra ne dashni me tjetren.
Tradhetojne meshkujt vertete maskarenjete po me ke valle i bejne "tradhetite"?...mbase ndonjehere m&m por ne pergjithesi me femra e bejne.
Une nuk them se meshkujt tradhetojne me gra te martuara se keto te fundit jane shenjtore dhe kurre nuk tardhetojne. vetem se ka gjase e kemi informacion se ato tradhetojne edhe kur jane shtatezane. bebet nuk hyjne fare ne kete mes. kur femrat apo grate e martuara tradhetojne shpesh rezulton qe meshkujt nuk jane shtatzane...dhe keto martire prap shkojne dhe e provojne.
Tradhtia osht e falshme dhe e dobishme.
Tek meshkujt shton disa her produktivitetin e spermatozideve.I bon edhe me te dashtun me partneret.
Osht nji studim shum i mir per ket tek web site i PRAVDA.
I kshtu na ka kriju Krijuesi.....me shku me shum e ne te najten koh.
Citim:
Po citoj ato që tha astras
Tradhetojne meshkujt vertete maskarenjete po me ke valle i bejne "tradhetite"?...mbase ndonjehere m&m por ne pergjithesi me femra e bejne.
Une nuk them se meshkujt tradhetojne me gra te martuara se keto te fundit jane shenjtore dhe kurre nuk tardhetojne. vetem se ka gjase e kemi informacion se ato tradhetojne edhe kur jane shtatezane. bebet nuk hyjne fare ne kete mes. kur femrat apo grate e martuara tradhetojne shpesh rezulton qe meshkujt nuk jane shtatzane...dhe keto martire prap shkojne dhe e provojne.
| Gjithsej 4 faqe: « 1 [2] 3 4 » Trego 156 mesazhet në një faqe të vetme |
Materialet që gjenden tek Forumi Horizont janë kontribut i vizitorëve. Jeni të lutur të mos i kopjoni por ti bëni link adresën ku ndodhen.