Forumi Horizont Gjithsej 24 faqe: « E parë ... « 12 13 14 15 16 17 18 19 20 [21] 22 23 24 »
Trego 239 mesazhet në një faqe të vetme

Forumi Horizont (http://www.forumihorizont.com/index.php3)
- Dashuria (http://www.forumihorizont.com/forumdisplay.php3?forumid=48)
-- Thuamë se më Dashuron.. (http://www.forumihorizont.com/showthread.php3?threadid=12220)

Postuar nga dylan datë 17 Maj 2012 - 23:10:

Citim:
Po citoj ato që tha cecilia

Ana,shume te bukura keto qe ke shkruar. Per nje moment doja ti besoja edhe une por realiteti me kapi fort prej krahut. Qe do te thote se, romantizmi ekziston dhe shyqyr qe ekziston por cdo gje paska kohen e saj. Edhe une i besoja kur isha 15 vjece pse jo edhe 20,por ce do jeta eshte teper brutale,e ashper. Si mund te mendosh per romantizem kur je e lodhur nga dita e punes dhe te duhet te perballesh me problemet e familjes? Si mund te jesh romantike kur ke nje femije handikap ne nje karroc? Si mund ti besosh akoma romantizmit kur mashkullin qe ti dashuroje ta merrte per dobesi dhe jo si force karakteri ate gje? Pra, une mendoj se njeriu kur rritet kupton shume e me shume se romantizmi.
Tani s'me pelqen me romantizmi,me pelqen siguria. Me pelqen arsyetimi. Me pelqen komunikimi i mprehte me tjetrin. Tani me shume se kurre me pelqen te analizoj qellimet e tjetrit. Jo ti besoj fjaleve boshe.

skma ca shtoj cec jam absulutisht dakort ,mos na gjujn me naj gur e me naj fjale qe smund e mbajn se per romantizem as qe na ben vone ket do thoja

dhe pse mund te shtoj dhe ketqe dhe anes i jap noshta pak te drejte besoj qe te jesh romantik ,romantike me te dashurin dashuren duhet te jesh100% i marrosur pas tijte duash me nje fjale se tepermi noshta kjo te ben cik romantik se don ta nxjerresh diku at cmendurine e dashuris

ose ose ka cdo gje nje moshe mund te them ,nje kohe te caktuar e cdo humbet me kohen romantizmi fillon te merzitet smund ta besh gjithmone .jeta ehste cik me e veshir se smendohet nga fillimet kshu dhe romanizmmi kalon diku nga fundi

Postuar nga shelgu datë 17 Maj 2012 - 23:12:

Ju vajza me dukeni si te abuzume kur flisni keshtu.
Ka pse duhet me fut te gjithe meshkujt ne nje kallep?
Mos duhet edhe ne te bejme po keshtu?
Nuk eshte aspak racionale. Oj.

Pa provojeni ndryshe njehere.
dylan duhet usta i mire degjome mua.

Postuar nga dylan datë 17 Maj 2012 - 23:18:

Citim:
Po citoj ato që tha shelgu
Ju vajza me dukeni si te abuzume kur flisni keshtu.
Ka pse duhet me fut te gjithe meshkujt ne nje kallep?
Mos duhet edhe ne te bejme po keshtu?
Nuk eshte aspak racionale. Oj.

Pa provojeni ndryshe njehere.
dylan duhet usta i mire degjome mua.

preferoj kafen me mir nje her shelgu se te filloj kerkimet mas ustave per zotin se kam mendjen me dite s epo digjem

Postuar nga shelgu datë 17 Maj 2012 - 23:20:

Citim:
Po citoj ato që tha dylan

preferoj kafen me mir nje her shelgu se te filloj kerkimet mas ustave per zotin se kam mendjen me dite s epo digjem

Kerkimet thote!

Po pse o dylan si mund te te keshilloj une qe te fillosh te kerkosh andej ketej?
Jo motra larg qofte.

Megjithate mendoje njehere se ndoshta del mire dhe e di?
Po u mesove me usta te mire, nuk i shkulesh pastaj. Zot na ruaj

Postuar nga dylan datë 17 Maj 2012 - 23:28:

Citim:
Po citoj ato që tha shelgu

Kerkimet thote!

Po pse o dylan si mund te te keshilloj une qe te fillosh te kerkosh andej ketej?
Jo motra larg qofte.

Megjithate mendoje njehere se ndoshta del mire dhe e di?
Po u mesove me usta te mire, nuk i shkulesh pastaj. Zot na ruaj

ja tamam ketu do dilja nga frika qe sdo ti shkulem me mir te mos e provoj

Postuar nga Ana1 datë 18 Maj 2012 - 05:08:

Citim:

Ana,shume te bukura keto qe ke shkruar. Per nje moment doja ti besoja edhe une por realiteti me kapi fort prej krahut. Qe do te thote se, romantizmi ekziston dhe shyqyr qe ekziston por cdo gje paska kohen e saj. Edhe une i besoja kur isha 15 vjece pse jo edhe 20,por ce do jeta eshte teper brutale,e ashper. Si mund te mendosh per romantizem kur je e lodhur nga dita e punes dhe te duhet te perballesh me problemet e familjes? Si mund te jesh romantike kur ke nje femije handikap ne nje karroc? Si mund ti besosh akoma romantizmit kur mashkullin qe ti dashuroje ta merrte per dobesi dhe jo si force karakteri ate gje? Pra, une mendoj se njeriu kur rritet kupton shume e me shume se romantizmi.
Tani s'me pelqen me romantizmi,me pelqen siguria. Me pelqen arsyetimi. Me pelqen komunikimi i mprehte me tjetrin. Tani me shume se kurre me pelqen te analizoj qellimet e tjetrit. Jo ti besoj fjaleve boshe.

Epo nese ti gjendesh ne kete situate qe ke pershkruar, duhet te jesh dhe me romatike, pasi do te te duhet te ja besh jeten te bukur femijes tend handicap! Duhet te dalesh jashte skutes ku jeton, dhe shijoje cdo cast me familjen tende, mos rri mbyllur!

E nese ti si femer nuk I perballon dot hallet e tua familjare, c' te te them une?! 

Postuar nga cecilia datë 18 Maj 2012 - 10:29:

Citim:
Po citoj ato që tha Ana1

Epo nese ti gjendesh ne kete situate qe ke pershkruar, duhet te jesh dhe me romatike, pasi do te te duhet te ja besh jeten te bukur femijes tend handicap! Duhet te dalesh jashte skutes ku jeton, dhe shijoje cdo cast me familjen tende, mos rri mbyllur!

E nese ti si femer nuk I perballon dot hallet e tua familjare, c' te te them une?! 

Ne fakt me pelqen shume mentaliteti shqiptare. Madje gjithmone e kam pelqyher per arsyen e vetme se i personalizon gjerat. Asnjehere nuk shef me larg se hunda e tij/saj.
Tani shiko ku gjendet diferenca midis teje & meje se une cdo gje qe e kam thene e kam thene ne baze te atyre njerzve qe kam pare. Qe do te thote se kam arritur deri ne ate pike ku jeta nuk eshte ajo qe do te na prezantosh ti e dashur. Jeta te perplas,te hedh,te perdredh,te kthen,te ndryshon,te zbavit,te kalit,te koklavit,te forcon,te sfidon,e te ben ate qe ty sta pret mendja hic. Ja kjo eshte jeta. Por sdo te thote qe patjerer te me kene rene mua te gjitha keto. Do te thote qe kam pare shume me larg se vetja ime,kam ndjer shume me shume fatkeqesite e njerzeve se sa ti qe shifke vetem romantizmin tend te bukur. Mbaje me shendet Ana. Mua me intereson te flas me njerez mendjehapur dhe jo njerez mendjengushte.

Postuar nga eliz datë 18 Maj 2012 - 12:10:

Po pikerisht pse jeta i ben te gjitha keto,dhe realiteti egersohet,erresohet,shemtohet njeriu kerkon te bukuren.te hijshmen,fisniken ne menyre qe te krijoje nje si ta them barazpeshe te ketyre anonimeve e jeta te vazhdoje te kete kuptim. Peace cec.

Postuar nga shelgu datë 18 Maj 2012 - 18:51:

Citim:

Ne fakt me pelqen shume mentaliteti shqiptare. Madje gjithmone e kam pelqyher per arsyen e vetme se i personalizon gjerat. Asnjehere nuk shef me larg se hunda e tij/saj.
Tani shiko ku gjendet diferenca midis teje & meje se une cdo gje qe e kam thene e kam thene ne baze te atyre njerzve qe kam pare. Qe do te thote se kam arritur deri ne ate pike ku jeta nuk eshte ajo qe do te na prezantosh ti e dashur. Jeta te perplas,te hedh,te perdredh,te kthen,te ndryshon,te zbavit,te kalit,te koklavit,te forcon,te sfidon,e te ben ate qe ty sta pret mendja hic. Ja kjo eshte jeta. Por sdo te thote qe patjerer te me kene rene mua te gjitha keto. Do te thote qe kam pare shume me larg se vetja ime,kam ndjer shume me shume fatkeqesite e njerzeve se sa ti qe shifke vetem romantizmin tend te bukur. Mbaje me shendet Ana. Mua me intereson te flas me njerez mendjehapur dhe jo njerez mendjengushte.

Une te kuptoj shume mire ty Cec, por edhe Ana nuk besoj qe te jeta aq naive sa te mendoje qe romantizmi qenka kaq stabel dhe i lehte.
Ashtu vertet. jeta te jep e te merr. Njeriu lufton qe te mos leshoje ato te mira qe ka arritur, por lufta per jeten eshte e tille qe nganjehere edhe peson.
Ka njeres qe nuk tentojne me tej, nuk rrezikojne per me mire. Ata pesojne me pak, por mbeten atje ku jane.
ka tipa qe jane luftetare dhe ju pelqen rreziku dhe kerkojne me shume. Risku sigurisht qe ne kete rast eshte me i larte.
Por riskimi eshte e vetmja menyre per t'u zhvilluar. Uji i ndenjur qelbet.

Postuar nga Fajtori datë 19 Maj 2012 - 01:06:

Meqe po diskutohet per romanticizmin ne lidhje te gjata.

Romanticizmi ka shume mundesi te bjere sepse njeriu nuk eshte bere per tu martuar. Martesa eshte nje sajese moderne qe respektohet me shume nga varfanjaket. Sa me i pasur te jesh, aq me shume sfidon martesen dhe nderron partneret (VIPa, aktore, pasanike, etj).

Njeriu ka shume afersi gjenetike me majmunet seksuale (tip Bonobo) sesa me majmunet sedentare. Vete jeta jone tregon qe gjithe fantazirat ekzistojne tek njerezit ne fillim ose pa filluar historite e dashurise. Kush ka lidhje te gjate nuk ka romanticizem me partnerin e vjeter dhe deshira eshte shume e ulet. Eshte vertetuar shkencerisht tek minjte qe e ashtequajtura periudhe refraktare pas orgazmes se mashkullit nuk eshte aspak "refraktare". Po ti vije miut nje femer tjeter ne kafaz eshte shume me i gatshem per seks. Tani hidhni nje sy perreth dhe me thoni nese nuk ngjajme dhe neve ne kete aspekt. Shkurt, natyra na ka bere te kemi disa partnere, sepse nje partner i vetem nuk sjell variacion gjenetik te mjaftueshem per zhvillim. Monogamia eshte gjetje kulturore qe nuk respekton natyren e vertete te njeriut. Madje njeriu eshte aq i trashe ne kete drejtim saqe dhe kur ben dokumentaret mbi kafshet nuk e thote qe mamaja ka bere seks me te birin per te lindur nje bir/vlla. Kjo nuk eshte politikisht e pranueshme sepse nuk shitet dokumentari dhe duhet ti vene pulle te kuqe per kalamajte... Kshu qe romanticizojne dokumentarin.

Gjithsej 24 faqe: « E parë ... « 12 13 14 15 16 17 18 19 20 [21] 22 23 24 »
Trego 239 mesazhet në një faqe të vetme

Materialet që gjenden tek Forumi Horizont janë kontribut i vizitorëve. Jeni të lutur të mos i kopjoni por ti bëni link adresën ku ndodhen.