Forumi Horizont Gjithsej 38 faqe: « E parë ... « 13 14 15 16 17 18 19 20 21 [22] 23 24 25 26 27 28 29 30 31 » ... E fundit »
Trego 380 mesazhet në një faqe të vetme

Forumi Horizont (http://www.forumihorizont.com/index.php3)
- Bota e re poezise (http://www.forumihorizont.com/forumdisplay.php3?forumid=337)
-- Fjalori romantik.... (http://www.forumihorizont.com/showthread.php3?threadid=12620)

Postuar nga njeni datë 26 Maj 2007 - 22:20:

nje dite kur te zgjohesh mos laj Sy me Lot.......... dikush qe te tregon qe s`jam ma ne ket Bot............... mos pyet se si vdiqa por pyet si jetova................ si me kaluan Ditet e fundit qe pa ty i jetova.................

Postuar nga Katilesha datë 27 Maj 2007 - 14:45:

Citim:
Po citoj ato që tha roman.tik
Dashuri e verber

ai :

-E dashur,me thuaj
kam faj
se te dua ty ?!
ty ...
nje te "verber" ,
me sy...

ajo :

Vertet sy
te verber te kisha
patjeter,
mesiguri,
e jotja do t'isha

Cte bej
se kam sy ...
qe sme lene
te shoh qarte ty ...

ai :

Sikur vertet
e verber te ishe
te dy do ishim,
nen nje hije pishe...

Do luanim
qeshnim
si dy femije,
dy femije
plot dashuri...

Hidhet pisha
me habi :
"Dashuron nje te verber?!
"Sa cudi" !!!

Nje fllad i lehte
fryn me merzi
rrezon nga deget
nje shall te zi....
qafen e djalit
mberthen fort ai...

E merr djali
e lidh ne sy
"E dashur,tani
jemi te verber t'dy....

Mbyll syte pisha
e turperuar
kafshon buzen
e nxituar ...
Mbylle syte
asgje s'shikon
rri ne heshtje
dhe pergjon

Pisha :

"Dy shpirtra ...
ne verberi
c'mendurisht
bejne Dashuri ...."

Roman

...............

Ndjenjat me te Bukura qe mund te lexoja tek kjo teme.........

Faleminderit qe i sjell ketu

Postuar nga roman.tik datë 29 Maj 2007 - 20:15:

Smile

Me behet qejfi qe i pelqeu dikujt kjo poezi.Me siguri ose jeni e verber ose e dashuruar.

Pershendetje Katilesha007.

......................................................................................................................
Per temen

Te Adhuroj,te ledhatoj,te kujtoj,te shtrengoj,te shikoj,te degjoj,te gozhdoj,te mendoj....
....Shkurt Hesapi ...moj ... te dashuroj ....

Romantik.

Postuar nga Katilesha datë 29 Maj 2007 - 23:46:

Me behet qejfi qe i pelqeu dikujt kjo poezi.Me siguri ose jeni e verber ose e dashuruar.

...............

Asnjeren nga keto te dyja,por thjesht di ose te pakten mundohem te vleresoj te bukuren.....

Sa per temen:
Kur ike zemra renkoi me ze oqeani,shpirtin fortune e loteve e pushtoi ,dicka u thye Brenda meje...kete s’kam turp ta pranoj.
Nje enderr u shkeput nga yllesia,u tret nga lotet e mi ne hapsire…..tashme jam kthyer ne nje piano te vdekur…..ku tingujt  ikjes tende I mbajne zine……

Postuar nga roman.tik datë 30 Maj 2007 - 00:09:

Smile

Citim:
Po citoj ato që tha katilesha007

...............

Asnjeren nga keto te dyja,por thjesht di ose te pakten mundohem te vleresoj te bukuren.....

Sa per temen:
Kur ike zemra renkoi me ze oqeani,shpirtin fortune e loteve e pushtoi ,dicka u thye Brenda meje...kete s’kam turp ta pranoj.
Nje enderr u shkeput nga yllesia,u tret nga lotet e mi ne hapsire…..tashme jam kthyer ne nje piano te vdekur…..ku tingujt  ikjes tende I mbajne zine……

Ah,komplimenta atehere !!! Mundohesh dhe ja arrin shume mire.Thejsht mendova se duke shkruar (ashtu si shkruani) duhet ta kishit ndjere dicka te tille.Megjithate keni te drejte,nuk eshte e thene se duhet ta kesh perjetuar dicka qe te dish te shprehesh ....
Vertet shume bukur dhe ky shkrimi i fundit.Sa bukur shkruani kur skeni asnjren nga te dyja....imagjino kur te keni njeren ...pse jo te dyja ....

Ka disa tekte kengesh qe jane fantastike.Psh kjo (Ka Piano) :

Qyteti fle, edhe ti zgjuar rri
nate e gjate, shoh pertej, erresire.
E nje ze nga shpirti vjen, filloj e flas,
edhe dyer, dritat nje nga nje i hap,
e filloj kendoj.
Tingujt piano e vjeter kaq prane m'i sjell,
nate behet dite, sketerra behet shprese,
e vazhdoj kendoj.
Cdo mengjes,kengen marr
me notat flas
pershendetje kalimtare, vec pak muzike.

Vec nje fllad muzike kur te vjen nga larg
shuan gjithe trishtimin, dhimbja mbetet pas
vetem kur kendoj.
Tingujt piano e vjeter kaq prane m'i sjell,
lotet derdhin shi, pas tyre lind nje diell,
vetem kur kendoj.

E ti qan, psheretin, endrren largon.
Vetem je, si une sot, pianon hap.
Notat thurrin tinguj, gjithe qytetin zgjojne,
ne k'te nate dhe yjet bashke me ne jetojne, me ne jetojne.
E nje ze nga shpirti vjen, filloj, kendoj,
muziken ndiej e me te jetoj, kur kendoj.

Vetem kur te prek ty ndiej se n'jeten time jam
vetem kur te prek jeten marr.
Tingujt sa degjoj, e muziken ndiej, e me te jetoj,
kur kendoj.
Vec nje fllad muzike kur me vjen nga larg
muziken ndiej e me te jetoj,
kur kendoj.

ps,Pershendetje per romantiken e forumit

Postuar nga shpirti i dyzuar datë 01 Qershor 2007 - 14:38:

psheretim e lehte

mbeshtetur mbi gjunjet e lodhur nga ecjet e kota flakeroj shikimin nga qyteti i ngrysur ne heshtjen pranverore nje hapsire derdhet perpara,eh sa e madhe eshte bota kam shkelur mbi pentagrame me nota dimerore

Postuar nga roman.tik datë 01 Qershor 2007 - 19:04:

Thumbs up

Bukur shpirti dyzuar

Postuar nga Katilesha datë 01 Qershor 2007 - 23:55:

Re: psheretim e lehte

Citim:
Po citoj ato që tha shpirti i dyzuar
mbeshtetur mbi gjunjet e lodhur nga ecjet e kota flakeroj shikimin nga qyteti i ngrysur ne heshtjen pranverore nje hapsire derdhet perpara,eh sa e madhe eshte bota kam shkelur mbi pentagrame me nota dimerore

..........

Mire se erdhe ne Boten tende.....

Postuar nga heathcliff datë 02 Qershor 2007 - 00:47:

Citim:

....sa bukur, tani nje arsye me shume per te lexuar fh, mirseerdhe dhe te lutem mos shkruaj sa ti mbarojm edhe 3 provimet e rradhes se me le pa mesu pastaj....

ne lidhje me temen....

..... pa ze , i thashe vetes............ hesht, o i heshtur..... ne boten tende memece..... 

Postuar nga frojdesha datë 03 Qershor 2007 - 14:11:

Citim:

po une e kam ditur moj vajze qe ky ishte vendi i duhur per ty , te kam si drite dillit................

Sa per romantizem nuk ia them fare.............me mire ti lexoj..........dhe pse jo ti degjoj fjale................hahahahahaha................ia futa kot..........

Gjithsej 38 faqe: « E parë ... « 13 14 15 16 17 18 19 20 21 [22] 23 24 25 26 27 28 29 30 31 » ... E fundit »
Trego 380 mesazhet në një faqe të vetme

Materialet që gjenden tek Forumi Horizont janë kontribut i vizitorëve. Jeni të lutur të mos i kopjoni por ti bëni link adresën ku ndodhen.