Forumi Horizont Gjithsej 308 faqe: « E parë ... « 13 14 15 16 17 18 19 20 21 [22] 23 24 25 26 27 28 29 30 31 » ... E fundit »
Trego 3077 mesazhet në një faqe të vetme

Forumi Horizont (http://www.forumihorizont.com/index.php3)
- Arkiva (http://www.forumihorizont.com/forumdisplay.php3?forumid=356)
-- mendime te castit... (http://www.forumihorizont.com/showthread.php3?threadid=16654)

Postuar nga AndreaPirelli datë 15 Janar 2009 - 21:46:

Citim:
Po citoj ato që tha cedrus

Po pra, ke ardhur sic kane ardhur shumica e shqiptareve. Sigurisht qe nuk te pyes per te ardhurat se do te ishte e paarsyeshme, por qe te blesh nje shtepi ne USA, duhet te vesh nje sasi $ ne banke. Pastaj duhet te kesh krijuar kredibilitet qe te te japin kredi, pastaj duhet te privosh veten nga shume deshira qe te tundon Amerika. Ti jeton ne uSA dhe e kupton mire. Duhen edhe para se gjithash kushte familiare te tilla qe te te ndihmojne ta besh kete.

Eshte shume e debatueshme kjo gje. Ka amerikane qe nuk blejne kurre shtepi. ka shqiptare qe po ashtu e dine se blerja e shtepise te ve para nje lidhjeje ekonomike stabel, qe nuk te le te levizesh bythen se te iken shtepia. Vec qe shume vite ne fillim do paguash $ e bankes dhe pastaj te fillosh shlyerjen e shtepise tende. Dhe edhe kur te kesh mbaruar se shlyeri shtepine, pas nja 30-40 vjetesh do fillosh te paguash qira toke qe eshte edhe kjo mjaft e larte.

?????????????? Me duket se te ka pare Amerika .......

Postuar nga shelgu datë 15 Janar 2009 - 21:50:

Citim:
Po citoj ato që tha cupka
shqip flasim e nuk merremi vesh. 

nejse, Turll deri me sot nuk njoh njeri te kete ardhur per te jetuar ne amerike e te kete ndruarr mendje, unless they'r incompetent ose humbameno.

Njoh une disa dhe megjithse e ke me turlin, me lejen tuaj ua bej te ditme.

Dy dentiste nga Vlora qe u kthyen prape ne Shqiperi. No coment per kete.

Vecse ka edhe nje gje tjeter Amerika. Po te te punoje babai dhe mami dhe ti te besh shkolle eshte mrekulli, sepse i ben te tera. Por qe te jesh si i nderuari IQVlora dhe me shume ne moshe, pra mbi 45, eshte mire vetem per fshatarin qe sa te punoje balten vjen ne parajsen amerikane me ngrohje qendrore, uje te ndrohte e te ftohte, nget dhe car-in pastaj si i biri i beut.

Postuar nga Gjergj Kastrioti datë 15 Janar 2009 - 21:56:

e te mendosh qe jane mendime te shpejta te castit... mendo sikur te reflektonit pak me teper...

E analizuat Ameriken... fije e per pe! :p

Postuar nga Iyua datë 15 Janar 2009 - 21:57:

Citim:
Po citoj ato që tha turll

Edhe behet edhe s'behet ............ se une per shembull kete pune qe kam ketu, ne shqiperi nuk munda ta fitoj ......... edhe pse futa mik dreq e shejtan .......... dhe te mendosh qe ketu eshte nje pune normale .......
Varet nga lloji i robit .......

Miku patjeter qe duhet ne c'do hap qe hedh.... Letrat luhen ne te njejtin ritem si ne Evrope dhe ne Usa

Postuar nga cupka datë 15 Janar 2009 - 21:58:

meqe permende moshe ti cedrus, im ate erdhi 53 vjec ketu e paradite mesonte anglishten e mbasdite punonte (jo ndonje pune zyre megjithate pune e ndershme), pas dy vjetesh kur e ndjeu veten konfident vajti e konvertoi dipllomen e tij te arkitektures e tani punon si zoteri ne profesionin e tij. Mos me fol per prokopi, se te thash kujt i do fundshpina ben, plus deri tani nje lek nuk kam pranuar te marr as nga im ate e as nga ime me dhe shkollen time e kam pagu nje cope me scholarship e nje copen tjeter me kamarjerllekun e sekretarlleqet qe kam bere... po rri tashi se sdi gje per jeten ketu.

Postuar nga AndreaPirelli datë 15 Janar 2009 - 21:58:

Citim:
Po citoj ato që tha cedrus

Njoh une disa dhe megjithse e ke me turlin, me lejen tuaj ua bej te ditme.

Dy dentiste nga Vlora qe u kthyen prape ne Shqiperi. No coment per kete.

Vecse ka edhe nje gje tjeter Amerika. Po te te punoje babai dhe mami dhe ti te besh shkolle eshte mrekulli, sepse i ben te tera. Por qe te jesh si i nderuari IQVlora dhe me shume ne moshe, pra mbi 45, eshte mire vetem per fshatarin qe sa te punoje balten vjen ne parajsen amerikane me ngrohje qendrore, uje te ndrohte e te ftohte, nget dhe car-in pastaj si i biri i beut.

Mahhh ...... kam edhe une nje shokun tim ketu qe ka dhjete vjet qe thote do iki do iki ........ dhe duke e pat mendjen andej nuk ben hajer ketu ........ .
Per fshataret .......... e lene shqiperine se s'ka uje e drita, po kur u afrohesh .......... vijne era djerse 5 metra larg ........ edhe tani qe eshte -20.
Amerika ka avantazhin qe nuk ka Europa ......... Deri ne nje fare niveli (management psh 100 - 120 ne vit) eshte i kapshem ............ pastaj fillojne berrylat ........ po qe eshte gje normale ......... .

Postuar nga Iyua datë 15 Janar 2009 - 22:00:

Citim:
Po citoj ato që tha cupka
... po rri tashi se sdi gje per jeten ketu.

disa dine disa s'dine. E rendsishme esht qe njerzia shprehet ashtu sic dine :p

Postuar nga AndreaPirelli datë 15 Janar 2009 - 22:03:

Citim:
Po citoj ato që tha Evisa

Ti do na thuash cfare di apo si e ke hallin ..........

Postuar nga cupka datë 15 Janar 2009 - 22:04:

Citim:
Po citoj ato që tha Evisa

dhe e jeme e Zeqos u shpreh per aq sa dinte e shiko tani, e zeme si shembull

Postuar nga AndreaPirelli datë 15 Janar 2009 - 22:08:

Une po e mbyll me kaq debatin per sot se po piqen ca ribeye steaks ketej nga lunch room ............ Pastaj do perpiqem te mbaroj do pune...... .Kalofshi mire o popull ........ .
Ahh se harrova, po ma pa njeri Demon, mi beni te fala ........ (mendim i castit)

Gjithsej 308 faqe: « E parë ... « 13 14 15 16 17 18 19 20 21 [22] 23 24 25 26 27 28 29 30 31 » ... E fundit »
Trego 3077 mesazhet në një faqe të vetme

Materialet që gjenden tek Forumi Horizont janë kontribut i vizitorëve. Jeni të lutur të mos i kopjoni por ti bëni link adresën ku ndodhen.