Forumi Horizont (http://www.forumihorizont.com/index.php3)
- Diskutime Shoqërore (http://www.forumihorizont.com/forumdisplay.php3?forumid=125)
-- Ç'mendim keni për martesën? (http://www.forumihorizont.com/showthread.php3?threadid=900)
Postuar nga BIONDIA datë 01 Korrik 2012 - 02:04:
Citim:
Po citoj ato që tha shelgu
Martesa eshte lidhje e shenjte midis burrit dhe gruas, ne gezim e ne hidherim etj etj.
Shelgu zemra ime se ti naj here te ben te shkul dhe keto dy fij floku qe me kan ngel ne koke me keto qe me shkruan . Bej 2 pune ne dite takoj mbi 50 kolege burra e gra kam 25 kushurinj ferma e meshkuj.Tani 40 nga koleget jane te martuar kshu si thua ti e ndonje tjeter ketu ne kete teme qe martesen ma quajne te shejte ,familjen gjene me te shtrenjte , qe burrin gruan i dashurojne ne maksimun.Naj naj here te japin dhe leksioni si nje martese te jete me e shendetshme ,sesi ta besh qe te duroje sa me shume por e keqa o qe 45 nga koleget kane te gjithe dashnore e dashnore reale jo virtuale spo them gje per kushot se 25 qe kam 27 kane dashnore (ta specifikova qe mos natarrohesh se je icik si i harrakatem ti ).Kur jemi ne festa qe bejne per vit te ri ,dasma ,dreka darka ti shikosh o Zot thua dua te rimartohem dhe njeher se njeres ma te lumtur si keto nuk gjen ne bote por ce do ti e di realitetin e tyre dhe ato tendin .Po ke te drejte dhe ti e shejto o ne kjo ...
Kur shikoj tim ate e mamin tim mendoj qe martesa eshte me te vertet gjeja me e shtrenjte ne kete bote lumturia e tyre mbas kaq vitesh dhe me gjithe hallet qe kane kalur te ben te mendosh qe kjo o dashuri dhe martese e vertet ...shikoj timen them "po eshte e shejte"... vetem uroj qe te pakten rrethi i ferrit ku do shkoj te mos jete ai i 9 se o larg shume sdo kem mundesi te takoj noj forumist leqe kot them se ketu do shkojne te gjithe ne parasje ska mekatare ketu .
Shelgu para se te me pyesesh ti po te them vete hy ke koleget qe nuk tradhetoj un mos e harro.

Postuar nga Piktor datë 01 Korrik 2012 - 02:18:
Ke te drejte Bionde. Ne fakt deshiren per tu martuar e kane me te madhe femrat por meshkujt e kane me te nevojshme.
Problemi eshte se martesa eshte perkushtim dhe sakrifice dashnorja ose/dhe dashnori eshte opcionale, e mban se mban e ke se ke, varet nga rrethanat dhe kushtet.
Secili shkruan dhe shprehet sipas eksperiencave te tij.
Postuar nga BIONDIA datë 01 Korrik 2012 - 02:25:
Citim:
Po citoj ato që tha Piktor
Ke te drejte Bionde. Ne fakt deshiren per tu martuar e kane me te madhe femrat por meshkujt e kane me te nevojshme.
Problemi eshte se martesa eshte perkushtim dhe sakrifice dashnorja ose/dhe dashnori eshte opcionale, e mban se mban e ke se ke, varet nga rrethanat dhe kushtet.
Secili shkruan dhe shprehet sipas eksperiencave te tij.
Piktor do sherr ti tani
si ore vetem ne femrat paske deshire pse ju meshkujt e paskeni te nevojshe hajde iher shpjegoje mire ...une kete te thashe esperienca ime se dhe keto te martuarit qe njoh perkushtohen dhe shume dhe dyfish ...
Postuar nga Piktor datë 01 Korrik 2012 - 02:51:
Citim:
Po citoj ato që tha BIONDIA
Piktor do sherr ti tani
si ore vetem ne femrat paske deshire pse ju meshkujt e paskeni te nevojshe hajde iher shpjegoje mire ...une kete te thashe esperienca ime se dhe keto te martuarit qe njoh perkushtohen dhe shume dhe dyfish ...
Qe te kuptohemi qe ne fillim. Nuk e kam personale dmth me ty por thjesht nje shpjegim llogjik i asaj qe ndodh.
Kjo ne baze te nje vezhgimi qe nuk ka nevoje per ndonje zgjuarsi apo shkolle.
Vajzat gjithmone enderrojne princin e tyre te kalter. Naiviteti i tyre i ben te pranojne per princ te kalter edhe ndonje rob koti qofte pasanik apo varfanjak. Nuk ka dhe nuk egziston ky princ perveçse ne fabula. Tani te dalim prej enderrave dhe deshirave dhe flasim per dy persona qe martohen. Flasim per te martuar me deshire dhe dashuri dhe jo ato te tjerat qe nuk jane objekti yne.
Nese keta dy te rinj me enderra te ndryshme dhe jeta i perplas ne sfidat e saj familja i ngjan asaj anijes me vela apo pa vela qe gjendet ne mes te dallgeve te nje oqeani. Nqs te dy personazhet ne fjale nuk besojne shume tek njeri tjetri dhe te pakten nuk e degjojne ka shume mundesi qe kjo anije te mbytet. Mjafton nje manover e gabuar, aq pak duhet qe te mbytet. Neglizhenca mbi te gjitha. Sado i angazhuar te jete njeri nga kulmet ai bie nese kulmi tjeter nuk i pergjigjet.
Fola pak me pare per femrat dhe princin e tyre te kalter. tani te ndalemi tek meshkujt. Ne pergjithesi ata kane dy zgjedhje ose te martohen me nje femer te bukur ose te marrin nje shtepiake.
Ne rastin e pare jane viktima te bukurise femerore dhe ne rastin e dyte e shohin femren si objekt shtepiak.
Zgjidh e merr me pak fjale ky eshte princi i kalter.
Nese na genjen mendja se familja krijohet nga dashuria qe lind mes dy personave atehere dalim tek opcioni i pare i viktimes i cili me kalimin e kohes kthjellohet.
Qe ta mbyll e mos ta bej pesimiste pasi nuk eshte e tille, por as edhe entuziaste. Duhet mirekuptim sa me shume mirekuptim qe martesa te jete sa me e gjetur. Ke pare ti sa te veshtire e kane ketu ne itali ti thone po njeri-tjetrit dy persona? Sa me te rralla martesat aq me te shumta dhe divorcet, martohen tre apo kater çifte e ndahen shtate apo tete çifte te tjera.
Postuar nga BIONDIA datë 01 Korrik 2012 - 03:06:
Piktor amon se veten ne virtualitet se kam marre e se marr kurre personale nuk merrem me mullijte e eres por sjan dakort me keto 2 pika
.
1) princi eksiton dhe pike psh mami im e ka gjetur ...une mendoja se e kisha gjetur por ma moren nga duart po eksitonte ....
2)pse me ofendon femrat e bukura ti sipas teje nje e bukur smund te jete shtepiake ?Psh une qe e mbaj veten per te bukur sjam shtepiake ?
3) dhe po e mbyll te jap shume te drejte me ate qe thua qe ketu e kane shume te veshtire te thone po ketu ne Itali por skane frike te ndahem dhe mentaliteti i tyre nuk eshte si ai i joni "turpi" nuk eksiton naj here martesat tona terhiqen zvarre nga mendimi i atij o ketij.
p.s piktor line pergjigjen per neser se te lash pa gjume dhe ty 
Postuar nga black datë 01 Korrik 2012 - 12:49:
naj here martesat tona terhiqen zvarre nga mendimi i atij o ketij.
Biondina: -Nuk mund te jete qe:
Dy persona ne dificolta luftojne (njeri) per te mos e shkaterruar familjen ??
Postuar nga Piktor datë 01 Korrik 2012 - 23:16:
Citim:
Po citoj ato që tha BIONDIA
Piktor amon se veten ne virtualitet se kam marre e se marr kurre personale nuk merrem me mullijte e eres por sjan dakort me keto 2 pika
.
1) princi eksiton dhe pike psh mami im e ka gjetur ...une mendoja se e kisha gjetur por ma moren nga duart po eksitonte ....
2)pse me ofendon femrat e bukura ti sipas teje nje e bukur smund te jete shtepiake ?Psh une qe e mbaj veten per te bukur sjam shtepiake ?
3) dhe po e mbyll te jap shume te drejte me ate qe thua qe ketu e kane shume te veshtire te thone po ketu ne Itali por skane frike te ndahem dhe mentaliteti i tyre nuk eshte si ai i joni "turpi" nuk eksiton naj here martesat tona terhiqen zvarre nga mendimi i atij o ketij.
p.s piktor line pergjigjen per neser se te lash pa gjume dhe ty
Nuk po flasim per raste te rralla. Kuptohet se te dy jane tolerante dhe pa komplekse kundrejt njeri-tjetrit.
Ma moren thua. Po çfare princi i kaltert esht ai qe le nje per nje tjeter. Egzistonte eshte iluzion.
Nuk ofendova aspak femrat e bukura. Por ne pergjithesi ka nje rraport qe thote se ato qe harxhojne shume kohe per tu zbukuruar etj lene mbas dore punet e shtepise dhe e kunderta. Nuk flas me linja te prera sepse ka sa te duash qe i bejne te dyja por gjithmone njera ane peshon me shume.
Ne itali e gjetke kane me frike te thone po ne martese se sa te ndahen sepse e kuptojne ose jane me koshiente me ate qe do marrin persiper.
Me ka rastisur te njoh dy persona qe jetonin bashke per 11 vjet dhe as muajin e mjaltit se perballuan si te martuar.
Ndersa kur e pyeten te madhin A. Sordi pse nuk martohesh u pergjigj pak a shume keshtu:
E kam te veshtire te fus njerez te huaj ne shtepi.
Postuar nga Petter datë 02 Korrik 2012 - 03:41:
Per ca ju duhet martesa kur te gjithe doni me e bo me persona te ndryshem lol
Postuar nga Deb* datë 02 Korrik 2012 - 05:34:
Ja p.sh per petter martesa do ishte tragjedi.
Megjithate petter, martesa nuk shkaterrohet vetem nga tradhetia. Ka njerez qe mund te jene besnik, por e kane veshtire te pershtaten me tjetrin.
Postuar nga Petter datë 02 Korrik 2012 - 16:31:
Liria ska cmim mi tu bofsha..
P.s nigjoje burrin mi lali se coc di dhe ai kur tflet, mos boj si e pa marr vesht lol