Forumi Horizont Gjithsej 308 faqe: « E parë ... « 14 15 16 17 18 19 20 21 22 [23] 24 25 26 27 28 29 30 31 32 » ... E fundit »
Trego 3077 mesazhet në një faqe të vetme

Forumi Horizont (http://www.forumihorizont.com/index.php3)
- Arkiva (http://www.forumihorizont.com/forumdisplay.php3?forumid=356)
-- mendime te castit... (http://www.forumihorizont.com/showthread.php3?threadid=16654)

Postuar nga Gjergj Kastrioti datë 15 Janar 2009 - 22:11:

S'e di pse... po shqiptaret qe jetojne ne USA me duket sikur ndihen superior ne krahasim me ata qe jetojne ne EU!!!
Superior... ndoshta nuk eshte termi me i pershtatshem, por le te themi... ndihen me te fryre...

Postuar nga Iyua datë 15 Janar 2009 - 22:13:

Citim:
Po citoj ato që tha turll

Ti do na thuash cfare di apo si e ke hallin ..........

Une i mbaj perbrenda ato qe di

Gjithsesi mendimi im personal dhe experienca eshte:

Shkolla , arsimi esht shume e rendesishme ne jeten tone dhe aq me shume kur ndodhesh ne mergim, sepse s'jemi vendalinj dhe duhet te punojme extra hard ne aspektin e studimeve qe te arijme dicka.

Por sic tha cupka qe bashkohem me mendimin e saj "nje njeri qe ka vullnet dhe i ve detyre vetes arin c'do gje edhe pse ne vend te huaj"

Tani, Masters , PHD te ndihmon dhe jam gjithmone e mendimit qe shkolla te con atje ku jane piksynimet vetiake. Por aman jam dhe e mendimit qe duhet te njohesh dhe duhet te kesh source e duhura qe te gjesh nje pune qe pretendon te gjesh. C'do gje arrihet me kembngulje!

Ne usa ka shume shqiptare qe vazhdojne Universitete dhe pse jo kane aritur pune zyrtare dhe per c'fare kane studiuar.

Kaq per tani Turrrrliiiii kisha me shume po ndonje dite tjeter do shprehem me gjate.

Postuar nga Iyua datë 15 Janar 2009 - 22:15:

Citim:
Po citoj ato që tha cupka

dhe e jeme e Zeqos u shpreh per aq sa dinte e shiko tani, e zeme si shembull

Po duhej nje qe te dilte me flamur ne dore .... se kujt do ja hidhnim fajin ne pastaj :p

Postuar nga cupka datë 15 Janar 2009 - 22:16:

Gjergj

te duket gabim, shqiptaret e europes ne pervojen time, gjithmone perpiqen te ulin ameriken, krejt pa lidhje ne fakt por ketu lind konflikti.

e di si eshte pune, puna eshte qe te gjithe te jemi mire aty ku jemi, ta kemi gjetur veten ne ate vend qe jetojme e te bejme perpara si individ ne rradhe te pare e si komunitet ne te dyte.

edhe une e mbyll biseden me kaq.

tung

Postuar nga shelgu datë 15 Janar 2009 - 22:17:

Citim:
Po citoj ato që tha Qupka
meqe permende moshe ti cedrus, im ate erdhi 53 vjec ketu e paradite mesonte anglishten e mbasdite punonte (jo ndonje pune zyre megjithate pune e ndershme), pas dy vjetesh kur e ndjeu veten konfident vajti e konvertoi dipllomen e tij te arkitektures e tani punon si zoteri ne profesionin e tij. Mos me fol per prokopi, se te thash kujt i do fundshpina ben, plus deri tani nje lek nuk kam pranuar te marr as nga im ate e as nga ime me dhe shkollen time e kam pagu nje cope me scholarship e nje copen tjeter me kamarjerllekun e sekretarlleqet qe kam bere... po rri tashi se sdi gje per jeten ketu.

E mire de mire, ja yt ate eshte i forte, 55 vjec konvertoi diplomen. pas 5 vjetesh duhet te dale ne pension se do t'ju tregoje perralla te vegjelve. (keshtu eshte nje familje normale) Apo do e lini vete. Se Amerika ka edhe shtepi pleqsh de. Dhe fillojne ilacet analiza By-pass-e e me the te thashe dhe edhe te kesh nja 300 mije ne bake, pa t'i mbaruar nuk te lene rehat.

Pastaj fillon madicare dhe te paguajne te tjeret, por te rrjepin deri ne qindarken e fundit njehere.

Urime me gjithmend babes tend dhe qe ka nje Qupke kaq luftetare. Urime edh per ty suksese dhe inshallah nja 4 vjet me shume se kolegji.

Nuk jane te zakonshme keto Cupke, dhe nuk mund te pergjithesohen. Kur flet per Ameriken dhe shqiptaret qe rroojne aty, perdoret elementi statistikod, mediana dhe perjashtimet. Perjashtimet nuk perbejne shpeshtesine me te madhe te femmenit dhe nuk mund te perfaqesojne nje konkluzion.

Postuar nga shelgu datë 15 Janar 2009 - 22:21:

Citim:
Po citoj ato që tha Gjergj Kastrioti
S'e di pse... po shqiptaret qe jetojne ne USA me duket sikur ndihen superior ne krahasim me ata qe jetojne ne EU!!!
Superior... ndoshta nuk eshte termi me i pershtatshem, por le te themi... ndihen me te fryre...

Kjo ndodh sepse vete Amerika e ka fryre veten. Filma propagande cdo dite ngado, Hollywood eshte ministria e propagandes te Amerikes te ca viteve perpara se tani me globalizmin< morri uje varka, sic themi na vlonjatet dhe nuk i fsheh dot ato ndertesa te pista te ndertuara me drrasa, qe nje ere e forte (new Orleans) i shnderron ne nje tog plehrash

Postuar nga cupka datë 15 Janar 2009 - 22:21:

rastet si im ate nuk jane te pergjithshme por me pervojen time, me scholarships, pune e shkolle, jane shumica e shqiptareve (te shqiperise)

again, as soon as i try to go they pull me right back in. lol

Postuar nga shelgu datë 15 Janar 2009 - 23:03:

Citim:
Po citoj ato që tha cupka
rastet si im ate nuk jane te pergjithshme por me pervojen time, me scholarships, pune e shkolle, jane shumica e shqiptareve (te shqiperise)

again, as soon as i try to go they pull me right back in. lol

Sa per scholarships? Kam nje regret ketu dhe nuk me ndenjka goja pa e thene. ka nje te vertete kjo pune: Sa me e dobet shkolla,aq me i lehte scholarship-i. :thasheth

Postuar nga akrepi2008 datë 15 Janar 2009 - 23:17:

Citim:
Po citoj ato që tha turll

O turllo,
nje pyetje nqs ka mundesi...

Si ka mundesi mer burr qe paskena pas nje shqiptar ka te mencme dhe nuk e kena dit deri tashti. Rrofte forumi qe na e zbuloi.

Temat qe nuk jan hap ende dhe eshte e sigurte qe do japi leksione :

gjinekologji

WC

hudhje ... me kallam dhe ... me pallaske etj etj

Postuar nga shelgu datë 15 Janar 2009 - 23:20:

Citim:
Po citoj ato që tha akrepi2008

O turllo,
nje pyetje nqs ka mundesi...

Si ka mundesi mer burr qe paskena pas nje shqiptar ka te mencme dhe nuk e kena dit deri tashti. Rrofte forumi qe na e zbuloi.

Temat qe nuk jan hap ende dhe eshte e sigurte qe do japi leksione :

gjinekologji

WC

hudhje ... me kallam dhe ... me pallaske etj etj

Edhe ti i ve vulen. Shume i squt je per zotin. Pa thene njady llafe te medha nuk te rrihet. Apo nuk ke nje te kuptuar qe aman aman.

Po turllin pse e do? Apo me k*** e tjetrit.

Gjithsej 308 faqe: « E parë ... « 14 15 16 17 18 19 20 21 22 [23] 24 25 26 27 28 29 30 31 32 » ... E fundit »
Trego 3077 mesazhet në një faqe të vetme

Materialet që gjenden tek Forumi Horizont janë kontribut i vizitorëve. Jeni të lutur të mos i kopjoni por ti bëni link adresën ku ndodhen.