Forumi Horizont Gjithsej 35 faqe: « E parë ... « 15 16 17 18 19 20 21 22 23 [24] 25 26 27 28 29 30 31 32 33 » ... E fundit »
Trego 350 mesazhet në një faqe të vetme

Forumi Horizont (http://www.forumihorizont.com/index.php3)
- Shqiperia, traditat kulturore (http://www.forumihorizont.com/forumdisplay.php3?forumid=114)
-- Albanian Rrace Puro? (http://www.forumihorizont.com/showthread.php3?threadid=18612)

Postuar nga SHKODRA4001 datë 04 Korrik 2012 - 00:58:

Citim:
Po citoj ato q� tha shelgu

Puu sa gabime ben ky quni.

Vllahet (cobenjte) nuk jane sllave aspak. Duke mos qene sllave nuk kane si te sllavizojne dike. Mund ta vllahizojne, por jo sllavizojne.
Bullgaret jane krejt tjeter. Kjo teme eshte shume larg te tjerave nese fillojme me invadimin mongol-sllavizimin e bullgareve dhe perandorine e car Borisit.

PSE GABIME ? vllehet e di se jan romen nga romania e moldavia e ,perbehen me magyar,bullgar,serbe croat dhe pak aramenian.

e valachia do mth ne shqip (coban),i gjen ne stara(e vjetra vallachia ne mal te zi)ke harten me siper ,e tema ska pse te jet shum larg me tjerat,per arsye se cdo teme ka qelimin e ndryeshem ndaj njera tjetres...FORUMIHORIZONT mendoj se ska me qellim me i binjakezu temat,se ta po na dalin vetem fotokopjime asgje me shum,e nje liber me nje faqe nga nr1 deri 500 te riperseritet po njejten here sikur nuk exsiston??aspak larg pervec se e ndryeshme dhe komplekse,origjinal sic bejme dialog mes njeri tjetrit perball,pa mbajtur libra nen sqetull apo pretendu se ti apo un jam me informum me shum....
DERI ME TANI vetem 1 pjesmarres me ka dhene pergjigjen me te sakt deh shume te shkurter vetem me nje imazhe.Tjeret lodhen kot se vetem po arrijn te zhyten thelle me thell,duke perzier e ngatruar kombin me rracen!rraca kallon kufijt e kombeve,ka kombe jo te ngjashem me kulture e tradita,jo te ngjashem me perkatsi fetare por kan te perbashket vetem origjinen rrace HOMOSAPIENS.....ku ne shqiptaret se prononcojm thuajse asnjeher,pervec se mburremi me marrinat tona jena rrac ARIANE ne shqiptart ...origjinal sic ka pretendu HITLER paranojaku. E ne jemi rraca shqiptare e hitlerit ..PER ME TU PERSHTAT TEMAVE TUJA !

existon 1 race humaine, me groupe te ndryeshme ethniques.

Par shembull , eshte si nje familje. exsistojn shume pjestar ne te sejcili eshte i afert gjenetikisht por sejcili ne ket familje esht i vetem UNIK.

SHENDET SE VERTET SJA VLEN ME LODH TRUT ME NJEREZ QE SKAJN IDE SE QA ASHT ANATOMIA.......POR DIREKT E PA ARSYETIM KAPENI ME HISTORIN TE CILEN E KENI MESU NE LIBRA TE CILET NUK ISHIN LIBRA POR BONO ME VLER APO ME VRIME QE SHQIPTARI I MORI 100%e i shiti me 20% ....e sot kerkon e pretendon krejt injorante e shum qesharake identitetin e tij ku krejt thjesht eshte ky:

CARTE IDENTITETI E SEJCILIT NGA NE

Règne Animalia
Embranchement Chordata
Sous-embr. Vertebrata
Classe Mammalia
Sous-classe Theria
Infra-classe Eutheria
Ordre Primates
Sous-ordre Haplorrhini
Infra-ordre Simiiformes
Micro-ordre Catarrhini
Superfamille Hominoidea
Famille Hominidae
Sous-famille Homininae
Tribu Hominini
Genre Homo

Postuar nga Piktor datë 04 Korrik 2012 - 01:09:

Shkodra vete e hape kete teme.
Qe ne fillim kam kundershtuar termin race puro. Gjithnje duke pasur parasysh kombin shqiptar.
Persa i perket asaj puro eshte fakt qe kemi nje berthame te mire puro, por kjo nuk na ben te veçante si komb.
Mora vesh se edhe Balotelli do behet baba.

Postuar nga BIONDIA datë 04 Korrik 2012 - 01:17:

Citim:
Po citoj ato që tha Piktor

po pra po ne tv dikur kisha degjuar se ajo ishte e virgjer po priste noten e pare te marteses cfare ndodhi ...po doli i zi dihet qe o i Ballotelit .
Une per vete jam rrace pure ariane bionde me sy bojeqielli

Postuar nga SHKODRA4001 datë 04 Korrik 2012 - 01:43:

Citim:
Po citoj ato q� tha Piktor
Ka te drejte shelgu bullgaret jane tartare dmth me te vjeter se sllavet ose protosllave dhe qe u sllavizuan me kalimin e kohes. Te njejtin fat do ta kishin pasur edhe shqipetaret. Ky pro�es u prish me ardhjen e turqve ne ballkan e sidomos islamizimin e tyre.
Ndersa vllehet jetonin ne grupe por berthamen e kishin pertej danubit keshtu qe nuk mund te benin shtet ketej parit sikurse shqiptaret qe kishin berthamen ne keto ane.

Sa per kuriozitet: Deri ne 1800 shqiptaret dhe malazeste nuk dallonin nga njeri tjetri perve�se gjuhes dhe disa zakoneve te ve�anta.

Kurioziteti yt eshte si ajo loja ne oret e vona ne tv..gjeni fjalkryqin,se pergjigjen ju japim ne!No zotni ,mos u mundo me na qu deri te lidhja familjare (krushqit)malazez me familjen krutane KASTRIOTI.

SLAVE-DRY...bulgaria eshte populli turko-mongol hybrid,dhe ne gjuhe eshte slav.ndersa sic cilson me lart ti me protoslavet prap bullgaris po i jep origjinen me GJINGIS KANIN .....

GJITHSESI MENDOJ, SE KJO TEME SIKUR SJA VLEN ME TE PERPUNOHET, SEPSE THJESHT ME QELLIM TE MIRE TIMIN,DOJA TE BINDESHA A THUA AKOMA DHE SOT NE SHQIPERI KA NJEREZ TE CILET PARA SE TE NDERROHESHIN SISTEMET.....OPINIONI PUBLIK VERTET DRIT SHKURTER SHQIPTAR,PRETENDONTE SE JEMI RRAC E PASTER E JENA SHQIPTAR 100%...dhe ma skandalozja ku deri dhe sot mu ne qender te TIRANES,kam arritur ne bashkbisedime ku gjoja ne sna prek kush ma....se turqia eshte mburoja jone,po na preken ne turqia i shkatron te gjithe ku nje kohe e dikure ishte turqia qe na asimiloi hhahahahahahhaha 100%nuk exsiston asnjeher vetem 999999999999,,,,,,,999999 a qa me ju than ju !!!!!!!!!se edeh ato 9ta i kam ven aq shum sa sjan verteti.
ALBANIA NUK ESHTE RRACE POR NJE POPULL I CILI KA ORIGJINEN E VETME NGA FAMILJA E MADHE HOMOSAPIENS.

FUND

Postuar nga SHKODRA4001 datë 04 Korrik 2012 - 01:44:

Citim:
Po citoj ato q� tha BIONDIA

po pra po ne tv dikur kisha degjuar se ajo ishte e virgjer po priste noten e pare te marteses cfare ndodhi ...po doli i zi dihet qe o i Ballotelit .

edhe uneee zezak me flok biond!

Postuar nga BIONDIA datë 04 Korrik 2012 - 02:00:

Citim:
Po citoj ato që tha SHKODRA4001

edhe uneee zezak me flok biond!

...dhe mund te jesh i tille te besoj nuk jam tip dyshuese une ajo qe shkruhet ne keto tema e marr seriozisht sepse njohurite e mia lene per te deshiruar ....Por nje gje jam 100% e sigurt qe copejte vllehet nuk jane rumania ti i ngatarron me nje etni tjeter ne elbasan kete etni e quanin i quajne kacaunj njerez shume puntore dhe ato e kane prejardhjen nga bullgaria .

Postuar nga SHKODRA4001 datë 04 Korrik 2012 - 02:01:

Citim:
Po citoj ato q� tha Piktor
Shkodra vete e hape kete teme.
Qe ne fillim kam kundershtuar termin race puro. Gjithnje duke pasur parasysh kombin shqiptar.
Persa i perket asaj puro eshte fakt qe kemi nje berthame te mire puro, por kjo nuk na ben te ve�ante si komb.

zotni je ti e nje tjeter ketu qe ju kam kuptuar,jam dakord me ty por shpjegime tgjithmon i kam ofruar por kur tema nuk respektohet duke lexu krejtesisht,ketu tregon munges aftesie personale e dikujt i cili lexon dy fjal ne fillim,nje sy e hedh ne qender,deh ne fund as nuk pret e ooopa qa fle tky ma ??? ja ka fut kooot

shendet zotni e pushime sa ma t kandshme po i keni marre.....

te pershendes personalisht me keto fjal te migjenit te madh,ku ne rraca shqiptare ken ma shum nevoj me mendu per varfnin e cila acoma spo na hiqet tash 2500vjet ..... se sa prej ka erdhem,a jemi a sjemi autokton ,nje kohe kemi vetem 60vjet ndergjegje,e fale regjimit te vjeter,i hidhur per shumicen por i rendesishem per pakicen....(sepse konservoi,i dha vlere i dha vendin e merituar ne karrigen e pare-1 AL ne UN-OKB qe nga viti 1955)kjo ka me shume rendesi,hitoria fillin per mua ketu 1955! http://www.youtube.com/watch?v=cQzMFSsEAS4

Postuar nga SHKODRA4001 datë 04 Korrik 2012 - 02:11:

Citim:
Po citoj ato q� tha BIONDIA

...dhe mund te jesh i tille te besoj nuk jam tip dyshuese une ajo qe shkruhet ne keto tema e marr seriozisht sepse njohurite e mia lene per te deshiruar ....Por nje gje jam 100% e sigurt qe copejte vllehet nuk jane rumania ti i ngatarron me nje etni tjeter ne elbasan kete etni e quanin i quajne kacaunj njerez shume puntore dhe ato e kane prejardhjen nga bullgaria .

Bravo te falenderoj shume ndaj seriozitetit deh interesit tend,ndaj temes dhe gjitha faqeve te cilat ketu perpunohen....ndersa me lidhje ne comentin tend,edhe une po respektoj mendimin tend pse jo 200%i vertete??etnit e elbasanit nuk i njoh per arsye se ELBASANI nuk eshte principate,apo shtet ne vehte....por nje rreth-e prefekture bashki ne vehte ose ne gjuhen moderne gjoja perendimore,province administrative.e lloj lloj etnish pse jo ka atje si gjithkund ne shqiperi,ja ne shkoder,malalzez,serbe,boshnjak,dardan,egyptian tek pazari i vjeter,e te siguroj bile se shum qesharake ku nje pjes e mire e qytetarve te mije acoma i konsiderojm magjypet si me te vjetrit shkodran hahahahah kuptove tani ?kjo ishte esenca e temes vetem te bindem a jemi prap ne njerezit mitomane,te infektuar nga etja per identitet??

Postuar nga BIONDIA datë 04 Korrik 2012 - 02:33:

Citim:
Po citoj ato që tha SHKODRA4001

....ndersa me lidhje ne comentin tend,edhe une po respektoj mendimin tend pse jo 200%i vertete??etnit e elbasanit nuk i njoh per arsye se ELBASANI nuk eshte principate,apo shtet ne vehte....por nje rreth-e prefekture bashki ne vehte ose ne gjuhen moderne gjoja perendimore,province administrative.e lloj lloj etnish pse jo ka atje si gjithkund ne shqiperi,

As nuk pretendova te njofesh etnite e Elbasanit por te korrigjova dicka qe e kishe shume gabim .Si mund te kerkon te diskutosh ateher kur ti nuk njeh etnite qe e perbejne nje shtet dhe aq me keq kur eshte shteti yt dhe i imi?
Mendoj se Piktori dhe Shelgu dhe pse qytetet shqiperise nuk jane principata o shtete ne vete kishin shume shume njohuri rreth ketyre etnive ?
Mendoj dhe them se kane te drejte pjesa e mire e qyteti tend magjypet i quan me te vjetrit shkodran.
Nesje cdo njeri ka mendimin e tij une as do hyja ketu po lajmi qe dha piktori sme la indiferente.Pushime te mbara dhe ti :

Postuar nga Piktor datë 05 Korrik 2012 - 01:35:

Citim:
Po citoj ato që tha BIONDIA

Kam degjuar se rafaela e dha virgjerine per nje shume te mire, nejse ateher ndoshta ishte e virgjer por nuk tha se do rrinte e tille tere jeten. Balota eshte njeri nga ata.

Gjithsej 35 faqe: « E parë ... « 15 16 17 18 19 20 21 22 23 [24] 25 26 27 28 29 30 31 32 33 » ... E fundit »
Trego 350 mesazhet në një faqe të vetme

Materialet që gjenden tek Forumi Horizont janë kontribut i vizitorëve. Jeni të lutur të mos i kopjoni por ti bëni link adresën ku ndodhen.