Forumi Horizont Gjithsej 350 faqe: « E parë ... « 277 278 279 280 281 282 283 284 285 [286] 287 288 289 290 291 292 293 294 295 » ... E fundit »
Trego 350 mesazhet në një faqe të vetme

Forumi Horizont (http://www.forumihorizont.com/index.php3)
- Shqiperia, traditat kulturore (http://www.forumihorizont.com/forumdisplay.php3?forumid=114)
-- Albanian Rrace Puro? (http://www.forumihorizont.com/showthread.php3?threadid=18612)

Postuar nga RAIMONDI datë 21 Korrik 2012 - 06:05:

Citim:
Po citoj ato që tha Piktor
Pra siç po shpjegoja dje per helenizmin paskam harruar te shtoj se Helenizmi daton me vone se jeta e Homerit dhe Homeri nuk ishte profet qe te tregonte se çfare do ndodhte te pakten 3 shekuj me pas por mund te jene edhe me shume pasi thuhet se Homeri ta kete shkruajtur aty nga 850 p.K. ndersa lufta e trojes tregohet se ka ndodhur shume shekuj me perpara. Pra Homerit mund ti referohemi per Greqine arkaike.
Aty ku ben pyetjen se eshte vene me vone nga greket emri helene po ti kishe analizuar me mire gjerat do kishe arritur vete ne konkluzion pa pasur nevoje te mbushesh nje çarçaf (shelgu e di se nga vjen çarçafi dhe pse?).
Kjo analize i dedikohet races puro dhe une nuk mund te them se egziston raca puro. Pastaj nuk me ka interesuar kurre kjo teoria e racave. Di se shqiptaret jane kaq te larmishem sa te gjithe popujt e tjere europiane dhe ne europe jane me pakice popuj me grup te njejte gjaku. Por ne mesdhe nuk egziston raca puro. Edhe harta e gjakut e konfirmon mese miri kete qe po them une.
Kjo tema me duket e ezuaruar dhe mendoj te kalojme ne ndonje teme tjeter tek historia mbi lashtesine e shqiptareve.

O pikor te te jape nje kshille --Mos fol per gjera qe nuk ua ke haberin fare

Ti nuk ke lexuar azgje nga Greqia antike----Po mire ato, por ti nuk di t e lexosh as shqip ato q e kam shrkuajtur une aty

Une aty tek ai carcafi flas per emrin Helen --Emri Helen nqs existon eshte me i vjeter se Lufta e Trojes
se eshte emri i nje fisi teper te lashte qe ishte dege e Pellazgeve , te cilet mbahen si popullsia e pare dhe baze e Greqise se Lashte

Nuk harin ta kuptosh kaq gje ti ?

Pra Helenet mbahen si popullsia nga kane rjedhur fiset greke ne pergjithesi , por jo Jonianet , dhe nje fis tjeter grek , qe nuk me kujtohet tani

Une ate pyetje aty e bera per ndonje qe ka lexuar ne Greqisht Homerin, --por ketu sic duket nuk ka

Ndersa ne Shqip une e kam Iliaden dhe e kam lexuar ----Aty Homeri e ze ne goje emrin Grek, por nuk me kujtohet per emrin Helen--sepse aty eshte edhe emri Helen i djalit te Priamit-, dhe nuk dua ti ngateroj

Megjithate prape kam frike se aty ne Iliade emri grek eshte permendur nga perkethyesi , dhe jo nga Homeri -supOzoj une

Ndaj dikush qe e ka lexuar Homerin ne greqisht mund te na e thote, SI ESHTE E VERTETA
--por jo ti , se ti o Piktor nuk e ke lexuar as shqip, e jo me greqisht

Nga sa kam lexuar une ne pergjithesi Homeri thuhet se i quan greket edhe Akej, edhe Greke, edhe Helene

Por nqs kjo eshte e vertete atehere ai ka genjyer

Nga ana tjeter ketu del nje problem kyc ---Se perse greket moren emrin e nje tribuje te rednomte me emrin Helen, dhe nuk moren emrin e Akejve --qe ishin fituesit e Luftes s eTrojes, dhe Greket ne ate kohe te lavdishme per historine tyre quheshin me emrin Akej , sipas shkrimeve hitite

P

Sa per racen e shqiptareve , mos fol kot se ti duket qe je njeri qe nuk lexon aspak --Je komplet Nul

Racen shqiptare e ka deklaruar Enciklopedia Amerikane si nje nga racat me te pastra ne bote me 98% homogjenitet
-Dhe nuk ngeli te flasesh ti , qe je nje njeri me nivel qesharak arsyetimi dhe me nje kulture njohjeje totalisht te varfer

Ti nuk ke lexuar as edhe nje liber mbi racat --Ndaj ben mire te degjosh me shume ,
se flet kodra pas bregut

Gjithsej 350 faqe: « E parë ... « 277 278 279 280 281 282 283 284 285 [286] 287 288 289 290 291 292 293 294 295 » ... E fundit »
Trego 350 mesazhet në një faqe të vetme

Materialet që gjenden tek Forumi Horizont janë kontribut i vizitorëve. Jeni të lutur të mos i kopjoni por ti bëni link adresën ku ndodhen.