Forumi Horizont (http://www.forumihorizont.com/index.php3)
- Probleme Sociale (http://www.forumihorizont.com/forumdisplay.php3?forumid=312)
-- Ekziston racizmi ne shqiperi??? (http://www.forumihorizont.com/showthread.php3?threadid=8878)
Postuar nga Demokrate4ever datë 16 Gusht 2005 - 20:40:
Re: Po flasim per Racizem apo Deskriminim
Citim:
Po citoj ato që tha Kela
Hi,
Diskutimi ne kete teme po behet gjithnje e me i zjarrte, dhe kjo shpresoj te na jape nje kuptim me te mire te kesaj teme.
Me sa ve re shume prej jush keni marre nje kendveshtrim te gabuar te termit"Racizem" dhe me shpjegimet si ato te Demoktrates4ever, po e kuptoj qe ju po e ngaterroni me deskriminimin qe egziston ne shoqerine e sotme.
Pershedetje e dashur zonjushe o zonje.
Un kam dhene nje nga faktet reale qe ekziston. Diskriminimi i njeriut fillon tek mohimi i te drejtave te tij qe eshte gjeja me minimale . Ne shembujt me lart qe kam dhene besoj se e kupton se cfare kam shkruar ..behet fjale per fatin e njeriut dhe diferencimin e njeriut dhe ngjyres se tij kjo eshte si rrjelloje e racizmit qe ekziston tek ne kombi shqiptar. Dhe ky diskriminim nuk quhet Racizem sipas teje?!! Racizmi eshte nje ndjenje e lindur nga vete individi te cilen e ai e shpreh dhe e ve ne perdorim ne jete ndoshta dhe pa e ndjere duke menduar se kshu eshte mire ...ose e perdor me dashje. Racizmi nuk eshte nje lindje natyrale por personale. Ti perdor termin Diskriminin .. nuk eshte kjo nje dege e racizmit sipas teje ?!! ..APO DIFERENCIM ..PERBUZJE.. URREJTJE...nuk jane dege te racizmit sipas teje e dashur KELA ?!!
Ne Itali kam degjuar nga persona qe kane jetuar kur nje italian te pyeten .. Nga je ? Dhe kur ti i thua qe jam Shqiptar.. Ai kthen koken ne ane tjeter..ose kur do te marresh nje shpi me qera duhet 3 vjet qe te marresh ate hyrje ..sepse kur u tregon qe je shqiptar menjanohen nje hap...dhe thone -- MERR NR E TEL DHE THIRR PERSERI. Ose ne lajmet italiane nuk ke dite qe nuk permendet emri i Albanezit.. EDHE NESE AI SE KA KRYER NJE KRIM TE TILLE. Lind pyetja pse ?!! Perbuzje..urrejtje...DISKRIMINIM.. nuk jane kto dege te racizmit sipas mendimit tend?!!
Ne greqi nje shoqe e imja qe tani ndodhet ketu ne usa.. me tregonte ishte nxenesja me e mire e klases dhe mesuesi se vleresonte kurre me noten qe ajo meritonte . Pse ?!!
Nje te moshuar ketu ne Usa tek priste radhen ne nje program SSI polici qe rrinte tek dera e therret dhe i thote - Zoteri hajde dil perpara ..sepse shef te moshuar. Zoteria afrohet. FLM - i thote. Ai e pyeten . Nga je ? Shqiperia - i pergjigjet. Te lutem mbaj radhen i thote.!! Ja pra nuk eshte ky nje diskriminim sic e quan ti Kela qe ne perdorim termin Racizem ?!!Racimi eshte nje njenje e lindur nga vete personi..sado qe te themi qe nuk jemi raciste ..ne 1 memyre ose tjeter jemi. C'do popull eshte Racist jo vetem ne shqiptaret per njeri tjetrin ..por dhe popujt e vendeve me te zhvilluara jane raciste. Se u zgjata pak si teper . Pra rastet jane nga me te ndryshmet.sepse jetojme ne nje kontradite.