Forumi Horizont Gjithsej 13 faqe: « 1 2 [3] 4 5 6 7 8 9 10 11 12 » ... E fundit »
Trego 124 mesazhet në një faqe të vetme

Forumi Horizont (http://www.forumihorizont.com/index.php3)
- Tema Shoqerore (http://www.forumihorizont.com/forumdisplay.php3?forumid=313)
-- perse na poshterojen femrat shqiptare (http://www.forumihorizont.com/showthread.php3?threadid=10685)

Postuar nga ida19ath datë 27 Janar 2006 - 16:59:

Re: a kane te drejte femrat qe mendojen keshtu.

Citim:
Po citoj ato që tha gjirokastriti_ob.imi
Po te jete per mua jam me thenien qe {{{

mos ji i sigurte as per kete se ndonjehere jane nenat te mira dhe dalin vajzat, lere mos e pyet, por ndodh edhe e kunderta.

Postuar nga ksenia datë 27 Janar 2006 - 17:55:

Re: a kane te drejte femrat qe mendojen keshtu.

Citim:
.Po te jete per mua jam me thenien qe {{{

Ah sa keq me vjen qe jemi akoma kaq prapa!!! C'jane keto mentalitete fshataresko-islamike...

Postuar nga Isra datë 27 Janar 2006 - 18:27:

Re: Re: a kane te drejte femrat qe mendojen keshtu.

Citim:
Po citoj ato që tha ksenia

Ah sa keq me vjen qe jemi akoma kaq prapa!!! C'jane keto mentalitete fshataresko-islamike...

si ta kuptoj kete togfjalesh- krahasim te mesiperm.??...jo per gje, por e thua sikur te gjithe myslimanet qenkan fshatare dhe s'marrin ere nga jeta..

Edukimi kryesor i femijes vjen nga nena, dhe kete se luan as topi, dhe ne shume raste eshte e vertete, por megjithate nuk mund te pergjithesojme te gjitha rastet, sepse ka vertet vajza te mira dhe nenat i kane k****,dhe anasjelltas..
nejse, teme tjeter na del kjo.

sa per pyetjen, gjirokastrit, edhe mund te jete e vertete, por dhe arsyet mund te jene te ndryshme..
ndonjehere meshkujt shqiptare jane teper banale, dhe sidomos shumica e atyre qe jane ne greqi merren me prostitucion , me droge etj, dhe shoqerimi me ta, mund te jete i rrezikshem, ndaj dhe u kehsillohet femrave te kene kujdes nga shqiptaret,
por megjithate pyll pa derra ska, keshtu qe nuk futen te gjithe meshkujt ne nje kategori...

Postuar nga caio datë 28 Janar 2006 - 01:11:

Piksepari mendoj se fjala poshterim(-ojne) eshte e gabuar.

Se dyti nuk do te doje qe ndjenja e poshterimit ti kete rrenjet ne nje ndjenje inferioriteti te theksuar. Dhe se treti nuk besoj dhe nuk dua ta besoj se femrat shqiptare "poshterojne" meshkujt shqiptare ne pergjithesi.
Ne qofte se nje gje e tille do te ishte e vertete atehere femrat shqiptare do te ishin me komplekse pa shume ndryshim nga pjesa ksenofobe e evropes apo e botes. Uroj qe te mos jete e vertete dhe jam i bindur se gjithsecili flet duke u nisur nga eksperienca personale, por kujdes: nje ose du raste nuk mjaftojne per te etiketuar nje kategori njerezish!

Postuar nga Endri datë 28 Janar 2006 - 13:33:

Citim:
nje fakt per te ardhur keqe ketu ne greqi eshte dhe fakti qe shume femra shqiptare sidomos vajzat SHQIPTARE i perbuzen djemt shqiptare
nuk mund ti vleresoj ato qe e heqin veten vorepiriote por shumica e vajzave shqiptare ketu deshirojen te bejen shoqeri me grekew dhe jo me shqiptare .Ky eshte nje fakt pe te ardhur keqe kur shikon qe dhe perse zdine te flasen gjuhen greke perseri nuk te flasin shqip aqe me teper te bejne shoqeri me djem shqiptare
/le te themi nje fakt ... se ka shume te tille . ... {te vjen per te qare kur i shikon djemte shqiptare duke pire kafe ne menyre shoqerore midis tyre tre ose kater veta bashke vetem pa shoqerin e femrave dhe nje cun grek te pije kafe me dy ose tre femra shqiptare . ky eshte nje fakt qe e ndeshim te gjithe dhe perse nga ndokush mund te jete i pa besueshem ] kjo vje si dukuri e pa fuqise ekonomike qe mund te kene shqiptaret apo nga zotesia e vendasve ke te le ta vendosen ata qe ta lexojen . ju bej thirrje vajzave SHQIPTARE mos na perbuzni se nje dite do te ini te pa vlera dhe atehere do ti hidhni syte nga djemte SHQIPTARE por atehere do jete shume vone .
Po te shikojem histeorin e emigranteve greke askush nuk u martua me vajza ose djem ne vendet qe ata shkuan . Krijimi i familjes shqiptare eshte dhe nje menyre kryesore per tu rikthyer ne traditat tona .Ne te kundert jemi nje popull i pa vlere .... mos te harrojem kush ishim dhe kush jemi ?

Eshte shume e thjeshte Pse-ja. Ne greqi, Shume Shqiptar kane humbur dinjitetin sepse shoqeria greke eshte e tille. Une gjithmon i kam bere thirrje shqiptareve te kthehen ne atdhe ose te zgjedhin nje vend tjeter si pershembull Amerika. Shqiptari ne cdo vend tjeter te botes po ben perpara edhe eshte krenar pervec Greqise. Ne cdo vend tjeter te botes nuk i ka potencialet e tij te ngutura nga nje shoqeri raciste. greket ketu ne Kanada ose Amerike perbuzen si njerez nga shume grupe te ndryshme edhe i vejne ne te njejtin nivel me "gypsies" pra jevgjit. Jane vertet Ironik si njerez. Ata kane nje kompleks inferioriteti. E dyta ne aspektin Fizik nuk shoh asnje arsye perse nje femer duhet te pelqeje nje grek qe shumica prej tyre jane te shkurter edhe esmer.

E bejne vetem per profit personale. Ato mund te ecin me perpara ne Greqi nqs njohin nje Grek ose shoqerohen me te tille. Jo vetem femrat por edhe meshkujt e bejne kete gje. Njerez me nje identitet shume te dobet. Pa sens atdhetare. Ata njerez une i quaj edhe "Dyfytyrsha" qe i ndrojne nacionalitet si ti veje per mbare puna. Kur eshte mire te jesh Shqiptar ata do jene po te paret qe do kthehen prap edhe anasjelltas. Te vjen per te qare sa tolerante edhe e pranueshme eshte Mema Shqiperi. Gjithmon me krah hapur eshte, edhe per ate qe i ka nxjerre Bojen.

Ske c'ti besh e vetmja menyre qe mund te luftohet kjo gje eshte me prosperitet ekonomik te Shqiperise.

Ika tani se po me mbyllen syte per gjume.

Postuar nga HamatieL datë 28 Janar 2006 - 20:22:

Pse i pergjithesoni femrat spo e marr vesh une?

Postuar nga gjirokastriti_ob.imi datë 09 Shkurt 2006 - 23:00:

JA NJE FAKT TJETER PO TA QUAJME KESHTU

BEHARIN E SHKUAR KISHIM VAJTUR PER PLAZHE NE DETE BASHKE ME NJE SHOQEN TIME ,ATJE KU ISHIM ULUR PRANE NESH ISHTE DHE NJE GRUA PO E THEKSOJ SE ME BERI PERSHTYPJE THENIA E SAJ . TEK NA PA TE DYVE BASHKE NA PYETI SE NGA ISHIM DHE KESHTU HYME NE MUHABET I THEM SE JEMI SHQIPTARE DHE ME THOTE QE JA KALONI MIRE SE JU SHQIPTARET ZIHENI ME NJERI TJETRIN DHE VAZHDUAM MUHABETIN PER NJE MOMENT ME THOTE QE NE LAGJEN E SAJ NJE VAJZE NGA SHQIPERIA 18-20 VJECE DHE E BUKUR YLL SIPAS SAJ U MATUA ME NJE GREKE ME MOSHE 45-50 VJEC NJE GJITONIN E SAJ DHE KURE E PYETA SE SI KALOJEN ME THA ME TE QESHURE {..SI MUND TE KALOJE ME BABANE E SAJ
UNE E NJOHE SHUME SHPEJTE ATE NJERI ME THA PO PYES VETEN SE C'FARE KERKON NJE VAJZE SI AJO ME NJE PLAK DHE ME E CUDITSHMJA ESHTE SE E DASHURON DHE E MORI ME DASHURI PLAKUN SE UNE NJOH GJITHE KETA DJEM SHQIPTARE QE JANE NGA CUNAT ME TE MIRE ATE GJETI AJO TE DASHUROJE... }KETO ISHIN FJALET E SAJ MOS KUJTONI SE ESHTE FANTAZI E IMJA PO KJO ESHTE REALITETI MOS NDOSHTA VAJZAT SHQIPTARE KERKOJEN NJE JETE ME TE LEHTE PA PERPJEKJE SIC THOTE DHE GREKU PA E NDERTUAR ME DJERSE APO KESHTU MENDON SE DO TE JETOJE E LUMTUR? SE MUA ME DUKET SI NJE SKLLAVE E NJE NJERIU QE E KA BLERE ME LEKET E TIJ SI NE KOHET E LASHTA KY NUK ESHTE NJE FAKT QE NA TURPERON SI SHQIPTARE ME KARAKTER TE ULET ? NUK E DI NDOSHTA E KA GABIM !

Postuar nga gjirokastriti_ob.imi datë 09 Shkurt 2006 - 23:03:

JA NJE FAKT TJETER PO TA QUAJME KESHTU

BEHARIN E SHKUAR KISHIM VAJTUR PER PLAZHE NE DETE BASHKE ME NJE SHOQEN TIME ,ATJE KU ISHIM ULUR PRANE NESH ISHTE DHE NJE GRUA PO E THEKSOJ SE ME BERI PERSHTYPJE THENIA E SAJ . TEK NA PA TE DYVE BASHKE NA PYETI SE NGA ISHIM DHE KESHTU HYME NE MUHABET I THEM SE JEMI SHQIPTARE DHE ME THOTE QE JA KALONI MIRE SE JU SHQIPTARET ZIHENI ME NJERI TJETRIN DHE VAZHDUAM MUHABETIN PER NJE MOMENT ME THOTE QE NE LAGJEN E SAJ NJE VAJZE NGA SHQIPERIA 18-20 VJECE DHE E BUKUR YLL SIPAS SAJ U MATUA ME NJE GREKE ME MOSHE 45-50 VJEC NJE GJITONIN E SAJ DHE KURE E PYETA SE SI KALOJEN ME THA ME TE QESHURE {..SI MUND TE KALOJE ME BABANE E SAJ
UNE E NJOHE SHUME SHPEJTE ATE NJERI ME THA PO PYES VETEN SE C'FARE KERKON NJE VAJZE SI AJO ME NJE PLAK DHE ME E CUDITSHMJA ESHTE SE E DASHURON DHE E MORI ME DASHURI PLAKUN SE UNE NJOH GJITHE KETA DJEM SHQIPTARE QE JANE NGA CUNAT ME TE MIRE ATE GJETI AJO TE DASHUROJE... }KETO ISHIN FJALET E SAJ MOS KUJTONI SE ESHTE FANTAZI E IMJA PO KJO ESHTE REALITETI MOS NDOSHTA VAJZAT SHQIPTARE KERKOJEN NJE JETE ME TE LEHTE PA PERPJEKJE SIC THOTE DHE GREKU PA E NDERTUAR ME DJERSE APO KESHTU MENDON SE DO TE JETOJE E LUMTUR? SE MUA ME DUKET SI NJE SKLLAVE E NJE NJERIU QE E KA BLERE ME LEKET E TIJ SI NE KOHET E LASHTA KY NUK ESHTE NJE FAKT QE NA TURPERON SI SHQIPTARE ME KARAKTER TE ULET ? NUK E DI NDOSHTA E KAM GABIM !

Postuar nga ida19ath datë 09 Shkurt 2006 - 23:13:

kete gje me shume e bejne ruset ketu. per shqiptaret une nuk kam degjuar gje. po te kisha perpara do ta kisha futur nje shpulle. akoma nuk je pergjigjur, pse i pergjitheson femrat?

Postuar nga unforgiven datë 10 Shkurt 2006 - 00:42:

Re: JA NJE FAKT TJETER PO TA QUAJME KESHTU

Citim:
UNE E NJOHE SHUME SHPEJTE ATE NJERI ME THA PO PYES VETEN SE C'FARE KERKON NJE VAJZE SI AJO ME NJE PLAK DHE ME E CUDITSHMJA ESHTE SE E DASHURON DHE E MORI ME DASHURI PLAKUN SE UNE NJOH GJITHE KETA DJEM SHQIPTARE QE JANE NGA CUNAT ME TE MIRE ATE GJETI AJO TE DASHUROJE... }KETO ISHIN FJALET E SAJ MOS KUJTONI SE ESHTE FANTAZI E IMJA PO KJO ESHTE REALITETI MOS NDOSHTA VAJZAT SHQIPTARE KERKOJEN NJE JETE ME TE LEHTE PA PERPJEKJE SIC THOTE DHE GREKU PA E NDERTUAR ME DJERSE APO KESHTU MENDON SE DO TE JETOJE E LUMTUR? SE MUA ME DUKET SI NJE SKLLAVE E NJE NJERIU QE E KA BLERE ME LEKET E TIJ SI NE KOHET E LASHTA KY NUK ESHTE NJE FAKT QE NA TURPERON SI SHQIPTARE ME KARAKTER TE ULET ? NUK E DI NDOSHTA E KAM GABIM !

Njeriu krenar kurre nuk poshterohet..Inferioriteti eshte celesi i poshterimit..

Gjithsej 13 faqe: « 1 2 [3] 4 5 6 7 8 9 10 11 12 » ... E fundit »
Trego 124 mesazhet në një faqe të vetme

Materialet që gjenden tek Forumi Horizont janë kontribut i vizitorëve. Jeni të lutur të mos i kopjoni por ti bëni link adresën ku ndodhen.