Forumi Horizont | Gjithsej 3 faqe: « 1 2 [3] Trego 29 mesazhet në një faqe të vetme |
Forumi Horizont (http://www.forumihorizont.com/index.php3)
- Politika Shqiptare (http://www.forumihorizont.com/forumdisplay.php3?forumid=45)
-- Sistemi dhe klasa politike shqiptare. (http://www.forumihorizont.com/showthread.php3?threadid=15917)
Citim:
Po citoj ato që tha turll
Ciles pyetje i je pergjigjur? Asaj qe shqiperia sot vazhdon te drejtohet nga kasta jote???? Nuk pashe ndonje pergjigje.
Te gjithe mjeket qe te lene te vdesesh sot per leke, jane ata qe mbaruan ne kohen tende. Mjeket e rinj nuk lejohen te punojne ne zanat. Kete e kam me prova. Ne drejtim ne mjeksi jane po ata dallkauke qe ishin 20 vjet me pare.
Jane ata profesioniste qe edukoi sistemi yt.
Sa per ata qe marrin shkollen me leke, ka shume ndryshim sot nga dje. Sepse dje mbaroje me mik, dhe po me mik te gjenin punen, ate punen e mire, dhe prandaj perfundoi vendi ashtu si e dime te gjithe.
Ndersa sot, e merr shkollen me leke, po ku do punosh???? Privati nuk te do per te bukur apo se je cuni i filanit. Privati do profesionistin.
Sa per Europen lindore .............. te shkosh si turist edhe ne shqiperi eshte bukur (dhe me qe ra fjala, sa mire te pelqen te bredhesh boten???? Se ne na e kishe mbyllur me kyc deren ..... )
Dhe e fundit, se po shkon nje cike muhabeti ne qorrsokak. Ai sistem qe ekziston ne shqiperi nuk eshte kapitalizem, eshte anarki, nje sistem qe drejtohet nga njerez injorante, nga nje brez i pa edukuar, pa vlera pa moral. Dhe une keta derra nuk i bej me te mire se Ty.
Diskutimi im ne parim eshte kundra sistemit Tend, komunizmit qe ti po mbron.
Laver ti dhe yt ate jeni te helmuar me virusin e kuq enverian.Ore po si keni mundur te arratiseni nga Shqiperia dhe nuk ju kane denuar per agjitacion e propagande?Ti dhe yt at jeni dezertore,ju po bashkpunoni me kapitalisto-imperialistet.Ju meritoni as me shume e as me pak keto denime: ''Ti duhet te denohesh me 25 vjet heqje lirie,ndersa babai jot me varje ne litar ose me pushkatim.''Apo mos ndoshta Bertinoti ka te hapur ndonje spital komunist ne Milano dhe keshtu yt at ka gjetur pune.(Ne votimet e fundit Berton e hodhen me bythe perpjete,apo jo.Ishte njeriu qe mbronte Milloshevicin dhe kundershtoi nderhyrjen e NATO-s ne Kosove e Serbi)Ti duhet te dish dicka se Europa dhe Amerika nuk i kane njohur diplomat e Universitetit te Tiranes as atehere dhe as tani,prandaj booll na mashtrove.Thuana emrin e babait tend dhe ne do ta verifikojme genjeshtren tende.
O shtrigaqer komunist,si mund te harroni o kucedra qe vetem femijet e komunisteve dhe spiuneve,servilve e imoraleve merrnin bursa per ne universitet ne kohen tuaj?Nje nga ata, qe ju o katila enveriste,qe nuk kam marre burse jam edhe une.E pra une ju pelcase syte se jam nje fakt i gjalle,por sa mijra ka si puna ime.Ne kohen tuaj ka patur pak kuadro te pergatitur,por edhe ata kishin mbaruar ne perendim kur ne vendin tone nuk kish shkolla te larta.Ndersa pak regjisore,balerine e disa kengetare qe mund te ishin te pranueshem per kohen,ndersa te tjeret kane qene ) me xhufke.
Ti akuzon per dallavere keta lider qe udheheqin sot.Po ke te drejte!Ata kane dale nga kuzhina e e partise komuniste.Ata jane si ju,ata kane nje fytyre me ju.Ata jane monstra e specie komuniste.Ate qe ju u bete njerzve te mencur ne vitet 44-45-46,te cilet vinin nga shkollat perendimore,duhet tua kishte bere populli ju me 1991.Cfare ti besh atij N Cekes ,qe simbas meje ka qene agjenti juaj qe nuk e la popullin ta rrafshonte bllokun komplet.Ku keni goje ju te flisni per ekonomine.Ju ishit qe na late ne skamje.mjerim e varferi te tejskajeshme.Me e keqja eshte se ju na varferuat shpirterisht,prandaj ju vafte shpirti sketerre!
Citim:
Po citoj ato që tha IQVLORA
Laver ti dhe yt ate jeni te helmuar me virusin e kuq enverian.Ore po si keni mundur te arratiseni nga Shqiperia dhe nuk ju kane denuar per agjitacion e propagande?Ti dhe yt at jeni dezertore,ju po bashkpunoni me kapitalisto-imperialistet.Ju meritoni as me shume e as me pak keto denime: ''Ti duhet te denohesh me 25 vjet heqje lirie,ndersa babai jot me varje ne litar ose me pushkatim.''Apo mos ndoshta Bertinoti ka te hapur ndonje spital komunist ne Milano dhe keshtu yt at ka gjetur pune.(Ne votimet e fundit Berton e hodhen me bythe perpjete,apo jo.Ishte njeriu qe mbronte Milloshevicin dhe kundershtoi nderhyrjen e NATO-s ne Kosove e Serbi)Ti duhet te dish dicka se Europa dhe Amerika nuk i kane njohur diplomat e Universitetit te Tiranes as atehere dhe as tani,prandaj booll na mashtrove.Thuana emrin e babait tend dhe ne do ta verifikojme genjeshtren tende.
O shtrigaqer komunist,si mund te harroni o kucedra qe vetem femijet e komunisteve dhe spiuneve,servilve e imoraleve merrnin bursa per ne universitet ne kohen tuaj?Nje nga ata, qe ju o katila enveriste,qe nuk kam marre burse jam edhe une.E pra une ju pelcase syte se jam nje fakt i gjalle,por sa mijra ka si puna ime.Ne kohen tuaj ka patur pak kuadro te pergatitur,por edhe ata kishin mbaruar ne perendim kur ne vendin tone nuk kish shkolla te larta.Ndersa pak regjisore,balerine e disa kengetare qe mund te ishin te pranueshem per kohen,ndersa te tjeret kane qene ) me xhufke.
Ti akuzon per dallavere keta lider qe udheheqin sot.Po ke te drejte!Ata kane dale nga kuzhina e e partise komuniste.Ata jane si ju,ata kane nje fytyre me ju.Ata jane monstra e specie komuniste.Ate qe ju u bete njerzve te mencur ne vitet 44-45-46,te cilet vinin nga shkollat perendimore,duhet tua kishte bere populli ju me 1991.Cfare ti besh atij N Cekes ,qe simbas meje ka qene agjenti juaj qe nuk e la popullin ta rrafshonte bllokun komplet.Ku keni goje ju te flisni per ekonomine.Ju ishit qe na late ne skamje.mjerim e varferi te tejskajeshme.Me e keqja eshte se ju na varferuat shpirterisht,prandaj ju vafte shpirti sketerre!![]()
![]()
![]()
E ke pare ate filmin me ate ushtarin japonez qe jetonte ne nje xhungel akoma me kujtimet e lavdise japoneze te WW 2?
Citim:
Po citoj ato që tha Enver-Hoxha
Ketu po ja fut kot, atehere shkollat ishin 100 here me te mira se tani.
Mjeket qe dilnin apo inxhinierat apo matematikanet ishin super te pergatitur.
Shumica dergohej ne Rusi te bente stazh, dhe e dim mire se cfar pergatitje siguronte rusi.
Sot nuk marin pune me mik????? Je mire mor shoke? Sot cdo parti sa fiton zgjedhjet heq gjithe punetoret e shtetit dhe vendos ata te partise.
Cdogje me mik eshte sot, cdo pune edhe privatet me mik marin ne shqiperi dhe kjo eshte paksa qesharake.
Mendohu mire para se te shkruash te tilla gjera...
Mjeket e kohes se Enverit punojne Mjek ne spitalet me te mire te botes. E kam shkruajtur edhe tek nje teme tjeter.
Jam djal mjeku dhe e di mire kete gje, eshte kardiolog ne Milano im at.
Te tjere jan ne Amerik, france, zvicer, ne gjithe spitalet me te mire te botes.
Sa per punen e sistemit. Kapitalizmi vdiq ne 1929.
Tulipani Keynes ishte njeri i zgjuar, propozoj shtetin social dhe plani Beveridge e aplikoj ne Angli per here te pare.
Keto gjera e terheqin aq shume njerezimin saqe Churchill eshte i vetmi statist qe humbi zgjedhjet pas fitores se luftes, kjo gje s'kishte ndodhur kurre ne Histori.
Per idete e Keynes ka nevoje Shqiperia sot Tulipani. Eshte shteti qe duhet ta leviz ekonomine, te filloj te ndertoj perseri sepse ka 20 vjete qe vetem prish.
Eh turll une po te pergjigjem me fakte, ti vazhdon akoma...
Vlejne postimet qe te kam thene me siper.
Ti ke ndonje ide? Si mund ta ndihmosh vendin tend? Per cfar ka nevoje?
Na i thuaj ti lexojme...
Pasi i ndava te tera keto diskutime nga tema e "shetit turithyer" ia vura nje titull duke ia pershtatur diskutimeve dhe besoj se s'keni gje kunder e nese dikush nga ju sheh nje titull me te qelluar eshte i mirepritur me propozimin e tij, me propozim serioz natyrisht.
Erzeni
Ps Per futbollin ka nje nen forum te veçante sepse e perzire me politiken behet dhalle e thartuar
Citim:shume verejtje me vend jep Enver, vetem se te mungojne alternativat, mos do te na kthesh dhe njeher diktaturen e proletariatit apo alias periudhen e arte te spiuneve.
Po citoj ato që tha Enver-Hoxha
Mire e ka thene nje anetare me siper "Ky eshte vetem biznes", keshtu eshte kur sheh interesat e tije ekonomike.
Popullin Greke e mbajtem me buke per nje far periudhe dhe shume Greke u zhvendosen ne Shqiperi.
Sot Shqiperia nuk ka shtet, nuk ka Politikan Shqiptar qe e duan atdheun.
Dhe kush ja shiti Shqiperine Grekut? Mendoni se ja shiten Bollano apo Berisha apo Nano?
JO ua shitet ju qe i votuat. Ju jeni fajtoret. Kush votoj per Saliun nanon dhe bollanon e radhes eshte bashkefajtor me ta.
Sa tema per te qeshur shohe ketu.. e djatha.. e majta.. kur ata kan te njejten ide, jan shoke te ngushte, dalin han e pine bashke .
Bejne llafe vetm ne televizor, jashte televizorit ndoshta bejne edhe dashuri me njeri tjetrin?
Po ju? Ju te gjore rroni me inate, haeni e ziheni per politikanin e radhes.. stresoni veten...
Ja ky eshte kapitalizmi te kontrollon dhe te pi gjakun ne menyre te padukshme.
Citim:
Po citoj ato që tha rumial
Te hapen dosjet.
Gjithsej 3 faqe: « 1 2 [3] Trego 29 mesazhet në një faqe të vetme |
Materialet që gjenden tek Forumi Horizont janë kontribut i vizitorëve. Jeni të lutur të mos i kopjoni por ti bëni link adresën ku ndodhen.