Forumi Horizont Gjithsej 4 faqe: « 1 2 [3] 4 »
Trego 36 mesazhet në një faqe të vetme

Forumi Horizont (http://www.forumihorizont.com/index.php3)
- Qytete dhe Shtete (http://www.forumihorizont.com/forumdisplay.php3?forumid=257)
-- keshtjellat madheshtore te Frances (http://www.forumihorizont.com/showthread.php3?threadid=5369)

Postuar nga agata datë 13 Korrik 2004 - 03:29:

chateau Serrant

Postuar nga agata datë 15 Korrik 2004 - 23:37:

chateau de Cheverny

1630-1640

Postuar nga agata datë 15 Korrik 2004 - 23:42:

.

Postuar nga agata datë 17 Korrik 2004 - 01:42:

Keshtjella mbeterore e AMBOISE..

Eshte ndertuar ne shekujte XV e XVI. Meritat per ndertimin e kesaj keshtjelle i ka me teper CHARLE VII dhe gruaja e tij ANE de Britagne..por origina e saj vjen nga LOUIS XI ..
Prane kesaj keshtjelle gjendet dhe varri i Léonard de Vinci .

Postuar nga agata datë 22 Korrik 2004 - 04:39:

keshtjella e SAUMUR

Postuar nga agata datë 22 Korrik 2004 - 05:01:

.

Postuar nga historiani datë 09 Dhjetor 2004 - 18:48:

per Sabinen

Pershendetje !!

Faleminderit per fotografite .Me pelqyen shume ,une ndonse kam qene ne Paris nuk kam patur kohe te shikoj versajen ,prandaj e vlersoj punen tende .
Mendo shqiperine qe nuk ka asnje keshtjelle te ketij niveli ,sa larg jemi ne .
Me respekt historiani
Ps.Me pelqyen dhe sqarimet per keshtjellat pasi une i perkas fushes se historise dhe cdo material me bene pene .

Postuar nga agata datë 09 Dhjetor 2004 - 22:27:

Pershendetje historjani.

falemindetit per vleresimin...
Te them te drejten doja te sillja edhe disa pamje te tjera, por kisha pershtypjen se askujt nuk po interesonin,
nuk e di pse e kisha kete pershtupje...por paskam qene e gabuar..
Do mundohem te sjelle keshtjella te tjera..

bye

Postuar nga historiani datë 10 Dhjetor 2004 - 16:25:

per Sabinen

Pershendetje !!!
Faleminderit per pergjigjen por duhet te kuptosh se jo te gjithe kane interesa ne fusha te caktuara . Fusha e historise qe perfshin dhe mesjeten me keshtjellat e saj per mua eshte shume interesante pasi tregon dhe nje pjese te historise se atij vendi . Une duke qene se kam mbaruar shkollen dhe masterin per histori me interson cdo aspekt i historise ,sidomos historise se frances e cila ndryshoi boten me revolucionin e saj .
Edhe njehere faleminderit dhe po pate mundesi pervec keshtjellave dhe ndonje tekst per to mundesisht dhe dicka dhe per historine e Frances. Ndonse se kemi patur asnjehere aleate mesazhet e revolucionit francez liri vllazeri barazi ndikuan ne gjithe boten por dhe te rilindasit tane per ti vene me pas ne sherbim te pavarsise te atdheut ,pra ka ndikur indirekt .
Me respekt Historiani
Ps.Me profesion merrem me arsimin e larte por historia eshte nje pjese e pandare e jtes sime .

Postuar nga agata datë 11 Dhjetor 2009 - 23:48:

keshtjella e Valençay

Nje keshtjelle e vjeter feudale
Duket se emri i domenit Gallo-romak e Valens eshte origjina e emrit te kesaj keshtjelle, Velencay. Si fillim mbi kete vend eshte ndertuar nje vile, ne shekujt III-eme-IV-eme, pastaj jan shtuar pak nga pak ndertesa perreth. Ne fund te shekullit X-te eshte ndertuar nje kryekulle. kjo ndertese i jem kesaj domene emrin keshtjelle dhe eshte ndertuar nga Gauthier, "seigneur" i Valençay. Ne kete kohe siperfaqja e tokes se keshtjelles, perbehej nga 20 000 hektar, te cilat
i perkiste disa zoterinjve. Kjo ndarje mer fund ne shekullin XII-te. Keshtjella behet prone e familjes "Chalon Tonnerre" te cilet e zbadhojne duke ndertuar nje sistem mbrojtjeje me te mire.

Gjithsej 4 faqe: « 1 2 [3] 4 »
Trego 36 mesazhet në një faqe të vetme

Materialet që gjenden tek Forumi Horizont janë kontribut i vizitorëve. Jeni të lutur të mos i kopjoni por ti bëni link adresën ku ndodhen.