Forumi Horizont | Gjithsej 6 faqe: « 1 2 [3] 4 5 6 » Trego 57 mesazhet në një faqe të vetme |
Forumi Horizont (http://www.forumihorizont.com/index.php3)
- Psikologjia (http://www.forumihorizont.com/forumdisplay.php3?forumid=6)
-- ndjenja e vetmis ne mes te turmes (http://www.forumihorizont.com/showthread.php3?threadid=8595)
Ilirusa edhe pergjigjgia jote qe e mrekullushme.
Faleminderit Kontinenti!
Respektet e mia.
Re: Re: Re: ndjenja e vetmis ne mes te turmes
Citim:
Po citoj ato që tha menada
...te me ndjesh po une vetem opinion ka dhene. ti dukesh se je njeri shume shume i thjeshte. ne fakt do te keshte qene me dijitoze ta injoroje sepse imi ishte thejsht opinion. ty qe te ka djegur miza je pergjigjur me mllef. jotja eshte personale qe rrjedh mesazhi im.
temen e ke hapur ti dhe jo une. ti je per te degjuar mendime qofshin dhe te hidhura dhe jo per te mbrojtur pyetjet e tua pergjigjet e se cilave i deshiron ti keshe vetem pozitive. mos harro se e virtytshme do te qe te merreshe me temen tende dhe ate qe mendon se do vjelesh prej saje.
une vertete nuk kam gje me ty se nuk te njoh. thjesh mund te shohesh se nuk te ka djegur vetem ty per edhe dikuj tjetetr qe mund te jepte mendomin e tij per pyetjen tende dhe jo per pergjigjen time.
une jam dhe mund te jem edhe nje mik virtual i mundshem joti ne kete forum. mos u beso shume nick nameve se une ose nje tjeter mund te jene 5 emra dhe i njejti person.
e kemenduar ndonjehere????
. brukseli eshte i bukur. atje kam qene per here te fundit ne maj.
Te uroj shendet dhe gjithe te mirat
re
do kisha deshir mos te kalonin ne ofendime dhe perpjekje te deshtuara per ulje ose ngritje personash ose individesh .
kush ska deshir ti pergjigjet pyetjes nuk esht i detyruar te shkruaj .
pyetja ime ka kuptim shum te gjer dhe kerkon pergjigje filozofike me shum sesa pergjigje direkte .
ket sqarim e bera per ata ose ato qe mbase se kan kuptuar thelbin e pyetjes .
flm atyre qe jan pergjigj realisht dhe me meditim .
ndersa ty menada apo zoti e di kush te keshilloj te qetsohesh pak dhe te shkruash gjera konstruktive :-)
nese ske çfar te shkruash per temen te kujtoj qe forumi yn esht shum i larmishem dhe me aktivitete te shumta ku mund te gjesh vetveten si psh ke tema DISKUTIME PA TEM mendoj qe aty do ishe nji antar(e) i flakt(e).
ciao
Mendoj se mund te ndihesh vetem dhe mos te ndihesh keq, sepse je ti dhe mendimet e tua dhe ti je duke pritur diçka qe ajo situat e ne ate vend me ata persona nuk po ta jep. Ne kete rast je ti qe je larguar...
Me ka ndodhur kur prisja nje telefonate qe spo vinte dhe ndihesha vetem e fillova te ndieja ftohte. Kisha miq perreth qe me flisnin po kisha ndjesine se isha fare vetem.
Edhe ndodh keshtu!
Cdo gje nuk ka te beje vetem me mendjen, nuk eshte vetem psikologjike. Ka te beje me teper me zemren.
Ju pershendes
Mesa di une nuk njihet ndonje lloj vetmie e tille e pershruar ne literature. E them kete nese mendoj nje individ qe ndodhet ne mes te asaje qe ju quani "turme" ose si c i thone ne anglisht Crowd. Turma eshte nje mase njerezish qe eshte studiuar dhe pershkruar gjate nga shume studiues. ketu mund te permend Gustave Le Bone ose Zigmund Frojd. ketu mund te them se njeriu mund ta ndjeje veten te vetmuar ne nje "x" tip turme ne te cilen ndodhet rastesisht dhe nuk ka te beje fare me logjiken kerkesat dhe deshirat e kesaje turme. Ka gjithmone nje arsye pse njerezit grupuhen ne madhesi te quajtur "turma"
Turme ne fakr eshte edhe nje epitet denigrues. Eshte njohur boterisht shtresa aristokratike psh dhe perbuzja per pavleresine dhe kotesite e turmave.
Patjeter nje individ qe e ze halli mund te ndihet i vetmuar ne mes tutmash.
Ky fenomen kam pershtypjen se mund te ndodhe me shume kur je i detyruar te shkosh per te bere favore ne mitinjgje politike. ose ne emigracion ku vetmia morale i atribuohet te gjithe te huajve te cilet padashur kthehen ne nje lloj mase te ndryshnish ne trajtese dhe vleresim dhe trajtese.
Nga turmat ose grupet e njerezve egziston edhe nje lloj problemi psikkik qe quhet fobia sociale. kjo kam degjuar se shte deri diku e kurueshme. ndersa vetmia ne mes te turmes nuk mendoj se eshte artikuluar drejt.
gjithsesi mendoj se cdo individ mund te ndihet sic ai vete ndihet ne cdo situate ose fenomen dhe ti tregoje ndjesite e tij.
Best!
ndjenja evetmise ne mes te turmes
te gjitha kan te bejne se si mesohet njeriu gjate kohes se jetes nuk mendoje ne lidhje me smundje e seperatiste etj etj.
Citim:
Po citoj ato që tha katia
Mesa di une nuk njihet ndonje lloj vetmie e tille e pershruar ne literature. E them kete nese mendoj nje individ qe ndodhet ne mes te asaje qe ju quani "turme" ose si c i thone ne anglisht Crowd. Turma eshte nje mase njerezish qe eshte studiuar dhe pershkruar gjate nga shume studiues. ketu mund te permend Gustave Le Bone ose Zigmund Frojd. ketu mund te them se njeriu mund ta ndjeje veten te vetmuar ne nje "x" tip turme ne te cilen ndodhet rastesisht dhe nuk ka te beje fare me logjiken kerkesat dhe deshirat e kesaje turme. Ka gjithmone nje arsye pse njerezit grupuhen ne madhesi te quajtur "turma"
Turme ne fakr eshte edhe nje epitet denigrues. Eshte njohur boterisht shtresa aristokratike psh dhe perbuzja per pavleresine dhe kotesite e turmave.
Patjeter nje individ qe e ze halli mund te ndihet i vetmuar ne mes tutmash.
Ky fenomen kam pershtypjen se mund te ndodhe me shume kur je i detyruar te shkosh per te bere favore ne mitinjgje politike. ose ne emigracion ku vetmia morale i atribuohet te gjithe te huajve te cilet padashur kthehen ne nje lloj mase te ndryshnish ne trajtese dhe vleresim dhe trajtese.
Nga turmat ose grupet e njerezve egziston edhe nje lloj problemi psikkik qe quhet fobia sociale. kjo kam degjuar se shte deri diku e kurueshme. ndersa vetmia ne mes te turmes nuk mendoj se eshte artikuluar drejt.
gjithsesi mendoj se cdo individ mund te ndihet sic ai vete ndihet ne cdo situate ose fenomen dhe ti tregoje ndjesite e t
Best!
Kur ne zemer te mungon dashuria ,mendoj se e ndjen veten ne vetmi! Ne mes nje shoqerie ku muhabeti nuk te ecen mendoj , se ndjen perseri vetmi.Kur ti flet dhe te tjeret s'te degjojne ,perseri mendoj se do gjesh vetmi! Ndjenja e vetmis varet nga rrethanat qe je ti , dhe si e merr ti jeten .
Citim:
Po citoj ato që tha Demokrate4ever
Kur ne zemer te mungon dashuria ,mendoj se e ndjen veten ne vetmi! Ne mes nje shoqerie ku muhabeti nuk te ecen mendoj , se ndjen perseri vetmi.Kur ti flet dhe te tjeret s'te degjojne ,perseri mendoj se do gjesh vetmi! Ndjenja e vetmis varet nga rrethanat qe je ti , dhe si e merr ti jeten .
Gjithsej 6 faqe: « 1 2 [3] 4 5 6 » Trego 57 mesazhet në një faqe të vetme |
Materialet që gjenden tek Forumi Horizont janë kontribut i vizitorëve. Jeni të lutur të mos i kopjoni por ti bëni link adresën ku ndodhen.