| Forumi Horizont | Gjithsej 23 faqe: « 1 2 [3] 4 5 6 7 8 9 10 11 12 » ... E fundit » Trego 1128 mesazhet në një faqe të vetme |
Forumi Horizont (http://www.forumihorizont.com/index.php3)
- Ditari (http://www.forumihorizont.com/forumdisplay.php3?forumid=179)
-- flash (http://www.forumihorizont.com/showthread.php3?threadid=4777)
Non provocarmi mai
non provocarmi mai
o scoppia la guerra tra noi
…………………………..
quanti brividi dai
con quello sguardo provochi....
accendi i fiammiferi che poi si spengono
e il buio ritorna, perchè lo fai...
ci son pericoli che non si vedono
ma sono evidenti ti accorgi poi
……………………………………
nemici noi è un dolore sai
se giochi tu, io non gioco più
…………………………………..
oltre i limiti, c'è l'ignoto sai
pensaci bene o resti o vai
Afrohem afer deres dhe shoh qiellin qe eshte I mbuluar me re. Me duk sikur po me jepte nje shenje qe edhe ajo nuk e ngroh token perhere. Ja, edhe pikat e shiut qe, ran mbi dyshemen e shtepise time. Toka jone eshte kaq e bukur dhe kaq mahnitese, saqe sot po ja ndiej lezetin.
Sot ne qytetin tim po bie shi, I ngjan afersisht zemres time ne keto momente.
Ti re, ashtu si edhe mua
Nuk munde te mbaheshe diku,
ashtu sic nuk mbahem une nga mendimet e teperta.
Merzitin time e krahasoj me kete dite.
Ti Shfaqesh papritmas ne qiell
dhe shume shpjet bie ne toke.
Tani qe ti re,
une te ndjek nga pas, jeten time te re enderroj.
Me vite drite, lë pas një yll dhe po u fik...
dhe ashtu si cdo yll eshte i vecante dhe i paperseritshem edhe drita qe le pas eshte e paperseritshme
EVERYTHING
that i say about me ,it is not about me.-ia beri duke qeshur
-Then ,who are you ..?(the real you)- i bera nje pyetje krejt me karta te hapura ,te sinqerte, per te pare reagimin.
Ai qeshi.
Asgje,
s'tha asgje.
Kufiri i fantazise me realitetin ishte shume i holle ,mezi dallohej .E dija qe njerezit e kishin veshtire te dallonin kur e kishte me shaka dhe kur seriozisht.E dija sepse deri ne njefare mase isha vet ashtu. Everything that i write about me it is not about me. ( as a consequence this might not be true too
)
BIG FISH is well and alive.... -mendova.
P.S.Then,who are you ?----- pergjigja me e bukur qe do merrja do ishte:....and yet that's all who i am......(meaning :everything that i say about me ,tells about me/fantasy and reality included)
ishte nje lokal buze lumit. e ndersa shoqeria ime bisedonin per pune biznesi un po veshtroja spektaklin para syve. nje ndertese e lashte e ndricuar me prozhektore te medhenj. rreth prozhektorit ishte krijuar nje babiloni rrjete merrimangash dhe aq te medha s'me kishte zene syri ndonjehere. e pyeta nje shoqe si ka mundesi nga mbijne gjithe keto merimanga. shiko cfare ndodh me tha
cte shihje? fluturat qe ndiqnin driten i afroheshin prozhektoreve pastaj si te dalldisura perplaseshin pas murit dhe flatrat e tyre ngaterroheshin ne rrjetat e padukshme te merimangave. e sa me te medha ishin fluturat aq me shume merimanga drejtoheshin njekohesisht drejt gjahut te fresket.
M'u renqeth mishi. m'u renqeth akoma me shume kur bera analogjine me boten njerezore.
m'u kujtua U2 dhe kenga Love is blindness.
sa te renqeth realiteti kur te hapen syte.
i guess that was it
and the writer's block is flying away .
I dashur ,u bera boheme
...prej asgjeje...
ne sirtaret e zemres
ishin mbjellur manushaqe,
pa e ditur .
zilet dhe kurorat ngriten krye
I pe?
Syte mu erresuan
prej bardhesise se qiellit .
Ne boshesine pashe ishullin tim..
nuk ishe ti
as cmenduria
Thike e mprehte ndjenjash
qe groposet ne kraharor.
Gdhendja mori arratine
qe kur ndjeva balten ..
Balte-cokollate...
luzmat i kam ketu
ne zemren qe perdridhet prej
tallazeve te fatit.
Kete rradhe
jam shtegtare tjetersoj,
kam nje shtepi pa shtepi
kam nje shtepi brenda meje
kur po brenda meje hija dikur kish ngritur
flamur piratesh ne lundrim..
U bera boheme
ndoqa nje art krejt tjeter.
Ne simfonine ,
ndoqa artin e jetes....
hmmmm...
në varin timë le të shkruajn:
"... ka jetuar!!!"
këtë kam pasur parasyshë edhe ne vijën e frontit.
Nuk mohoj, padyshim!
gott
ne leksionin e sotem degjova te thuhej
People(humanity) are affraid of RADICAL change (even if it is a good change).
arsyeja?----PRIDE dhe te qenit hundeperpjete.
P.S.I was blind and now i see.
BluE_icE mos me keqkupto por
te lutem shkruaj shqip qe te kuptojne krejt!!!
Mona te kujtohet kur me pyete njehere nese u binda qe Zoti njerezit e mire i do per vete?
Sot Po. I Dhashe lamtumiren e fundit nje njeriu te dashur qe ndoshta ishte teper i mire per kete jete dhe zoti e mori prane tij.
po pyetjes Pse nuk i jap pergjigje dhe mendoj askush nuk mundet.
mami neser do kishte ditelindjen. sot me djeg shpirti cep me cep
Ana!Nuk mund te them asgje, dhimbja te le pa fjale...
Ana po shkruaj dicka te shpejte, dhe besoj do ishim nje mendje
**
Agimi,me zerin tend me s’me zgjon
perkedhelia dites i mungon
syte me jane thare, shpirti shpesh loton
emrin tend nuk mundem ta shqiptoj..
dhe ditet, muajt vazhdojne...
ritmi po ai, presje nuk ndryshon
udhetimi i jetes ndron emra, intenerare
por vendin tend,
Jo askush s'mundet ta zevendesoje
Ne diten tende arome lulesh do te t'dhuroja
e "shume urime per Ty do t'kendoja"
mes mallit dashurise e lotit
dhuraten me te bukur do t'jepja
shpirtin tim, dashurine e pafund
nene e bije nje zinxhir pa hallka, nje trup..
Mes engjejsh, engjell mbrojtes je bere
Ne endrra flasim, zerin te degjoj
cdo veprim i imi mbart nje pyetje
"a do ti pelqente mamit kjo qe po bej"?
dhe ditet vazhdojne, muajt gjithashtu
jeta shton emra, figura pa fund
mosha shton vitet, rrudhat mbi fytyre
por zemra ne vendin e Nenes
asnje s’le te hyje….
Citim:
Po citoj ato që tha mona
Ana!Nuk mund te them asgje, dhimbja te le pa fjale...
Ana po shkruaj dicka te shpejte, dhe besoj do ishim nje mendje
**
Agimi,me zerin tend me s’me zgjon
perkedhelia dites i mungon
syte me jane thare, shpirti shpesh loton
emrin tend nuk mundem ta shqiptoj..
dhe ditet, muajt vazhdojne...
ritmi po ai, presje nuk ndryshon
udhetimi i jetes ndron emra, intenerare
por vendin tend,
Jo askush s'mundet ta zevendesoje
Ne diten tende arome lulesh do te t'dhuroja
e "shume urime per Ty do t'kendoja"
mes mallit dashurise e lotit
dhuraten me te bukur do t'jepja
shpirtin tim, dashurine e pafund
nene e bije nje zinxhir pa hallka, nje trup..
Mes engjejsh, engjell mbrojtes je bere
Ne endrra flasim, zerin te degjoj
cdo veprim i imi mbart nje pyetje
"a do ti pelqente mamit kjo qe po bej"?
dhe ditet vazhdojne, muajt gjithashtu
jeta shton emra, figura pa fund
mosha shton vitet, rrudhat mbi fytyre
por zemra ne vendin e Nenes
asnje s’le te hyje….
I must make somebody of myself
I must make a bow
The fire devours me
and burns me whole
It's a sweet burn
It's a life as new and fresh
as the rainbow
after the rain
I must make a hero of myself
I must make a dream of myself
the one i have always had,
i must make...
NEW LIFE------------
Porca mattina,sa kohe kisha pa shkrujt te kjo teme.
Me duket vetja si nje kujtim i se kaluares qe do donte te kthehej dhe te rregullonte cdo gabim.Ehhh,ce do,cdo gje ka ikur dhe skthehet me.Duhet te shofim te tashmen,me pak plane edhe per te ardhmen,duke mos harruar te shkuaren.
jetojme ditaro,jetojme .!!!!
Bledumi kur pashe emrin tend tek kjo teme nuk e di pse mu krijua ideja qe do na kishe treguar dicka mbi pushimet ne Jale..
Ti ke qejf te te tregoj ndonje gje keshtu.Jo se nuk pertoj.Mund te te flas shume mire per qelbesiret Greke qe kane zaptuar pothuajse gjithe rivieren Shqipetare.Biles mund te te flas mjaft mire per kete.Nuk je ne Shqiperi te te tregoja dhe nje pyetesor qe kemi pergatitur ne lidhje me kete poshtersi,qe nje komb si Greqia mund ta beje.Po deshe dicka ne lidhje me kete,mund te te flas gjithe diten,e vetmja gje qe nuk pertoj,ta siguroj.
hej Bledumi si ta marr kete pergjigje: kundervenie ndaj meje apo thjesht mllefi i pushimeve te deshtuara..
Booo,si te te vije per mbare,por po te them se pushimet nuk ishin aspak te deshtuara,perkundrazi,nuk do beja 1 muaj pushime po te ishin te deshtuara.Ishin me fantastiket qe mund te kem kaluar deri me sot,por e ke parasysh,sa vjen e rritesh kupton me mire.Njerezit nuk jane te gjithe njesoj,te gjithe duan te te shikojne sa me poshte,gjithmone.Apo duan te te zhvatin cdo gje,edhe piken e fundit te gjakut po te jete mundesia.
As kundervenie ndaj teje nuk me duket,se mesa di une je Shqipetare,apo jo?
(une shava Greket,nqs e lexon mire,dhe kam shume arsye qe ta bej kete dhe nuk kam durim te ti shkruaj ketu se do duheshin edhe nje here sa kam shkruajtur deri sot)
E pra ..
e mora vesh se c'ishte dhe "THE BUTTERFLY EFFECT" qe s'mbeta njeri pa pyetur .And it gave me creeps ,al right.
Mesa duket nuk eshte thjesht nje film i luajtur nga Ashton Kutcher dhe Ammy Smart (never whatched it )
Eshte me shume se aq, eshte nje filozofi e tere ,filozofi e deterministeve dhe naturalisteve qe mendojne se sistemi yne eshte i mbyllur dhe gjithcka qe ndodh varet ne baze te ligjeve te natyres ,dhe te ciklit shkak-pasoje.Well shume terheqese si ide do thoja ,gati gati bindese. S'do mend qe shume besojne tek ajo but our system is an opened one, hellooo.
Nje dite te bukur me diell shkencetari Edward Lorenz zbulon qe the weather patterns aren't as predictable as they seem. Oops lindi paniku ,ate qe mendonin se e kontrollonin s'e kontrollojne dot tani.
Think of a number x, put it into a simple equation and feed the equation to a computer. Put the answer back into the equation. Repeat the exercise and watch chaos evolve before your eyes.
That's what the guy did.
E cfare zbuloi ? Pff -Chaotic Pendulum-that our world is chaotic(according to them who are used with laws and rules and determinist views) , qe ndryshimi me i vogel qe mund te ndodh ne atmosfere si psh perplasja e kraheve te nje fluture mund te shkaktoje vite me vone nje uragan ne ndonje ane tjeter te botes.
Ja dhe Efekti i Flutures!!!
Sure Mr Lorenz nuk ka ditur thenien :If you gaze long into the abyss,the abyss will gaze back into you.(Frederich Wilhelm Nietzsche)
The abyss -nje jaguar i zi ne nje sfond gri te erret me sy te kuq te fiksuar mbi ty. Pff.
Crap.
sot mesova ne nje tavoline te rrumbullaket per komunikimin mes kulturave te ndryshme qe
WE NEED FOUR HUGS DAILY TO SURVIVE ( KEMI NEVOJE PER 4 PERQAFIME NE DITE PER TE MBIJETUAR )
WE NEED EIGHT HUGS DAILY TO ENDURE ( KEMI NEVOJE PER 8 PERQAFIME NE DITE PER TE QENDRUAR APO REZISTUAR)
AND WE NEED TWELVE HUGS DAILY TO GROW ( KEMI NEVOJE PER 12 PERQAFIME NE DITE QE TE RRITEMI )
a keni marre mjaft perqafime sot? po ju dergoj nga larg dyzina qe te rriteni shpirterisht 
fank you ,fank you
and you get tripple feedback from me chica .:p
not just to grow but to be happy all the time.
O Goca, tani mire e beni qe keni bere ne mend te jepni perqafime... lum ato njerez, por t'ju thote Liri dicka ju?
Shqip keni harruar gje valle?
Kshu ne rrote te lire thashe t'ju pyesja.
P.S Analistja te pakten i fut nganje perkthim kllapave...
ncncncnc sa patetik djali
ne fund cfare do shikoje dhuraten apo gjuhen qe eshte bere kjo dhurate?
sa bastardohen ca gjera me falni per shprehjen.
e rendesishme eshte qe une e kuptova dhe e pranova dhuraten e lorit 
pervec kesaj eshte nje mesazh per te gjithe nqs nuk e ke kapish.
at the end of the day we all need to share love and emotions. ( ne fund te dites te gjithe kemi nevoje te ndajme dashuri dhe emocione )
Moj po fjale me te forte se "bastardim" s'gjete?
Nuk e di per ty, por une degjoj anglisht 24/7...
S'po i detyroj asgje askujt...
Kohe te mbare me perqafimet e Lorit, kujdes mos djersisni... apo kushedi PERQAFIMET NE DJERSITJE te shtojne na 10vjet jete...?!?!?!
Citim:
Po citoj ato që tha i_lire
Moj po fjale me te forte se "bastardim" s'gjete?
Nuk e di per ty, por une degjoj anglisht 24/7...
S'po i detyroj asgje askujt...
Kohe te mbare me perqafimet e Lorit, kujdes mos djersisni... apo kushedi PERQAFIMET NE DJERSITJE te shtojne na 10vjet jete...?!?!?!

Citim:
Po citoj ato që tha analistja
lufta behet e drejte kur armiku eshte ne nivel.![]()
sa kam qeshur.
Eshte e kote te merrem me ty---mendoj, sepse une s'bie dot ne nivelin tend....!!!!
Me ler te qete tani, ti edhe teorite e tua...!!!
IK!
aty ku ka mosperfillje nuk mund te behet lufte, aty ku komandohet dhe ndihet se dicka eshte me poshte se ne, nuk duhet bere lufte. Barazi perballe armikut eshte kushti i pare i nje dueli te ndershem 

Friedrich NIetzche
Hej ca boni se late nam... S'bo robi keshtu si ziheni ju..me llafe. Ketu tregoni qe keni kulture te huaj. Vetem ata zihen me llafe. Po e patet bythen e madhe, kapni noi thik a sopate ca te keni ne shpi e fut e bjer njoni tjetrit 

merru me mire efektin e flutures shenjo

Citim:
aty ku ka mosperfillje nuk mund te behet lufte, aty ku komandohet dhe ndihet se dicka eshte me poshte se ne, nuk duhet bere lufte. Barazi perballe armikut eshte kushti i pare i nje dueli te ndershem
Friedrich NIetzche

.
,apo jo koke rrrrrrroooooooockeeeeee 

ne mos gabohem mesazhi qe solla ishin perqafimet dhe jo nicja po mesa duket njerezit perzgjedhin ate qe u intereson 
bledi po ti sa perqafime ke mare sot, mjaftueshem per te mbijetuar?
Citim:
bledi po ti sa perqafime ke mare sot, mjaftueshem per te mbijetuar?
"ne se majmunet do te merziteshin
do t'ishin bere dhe ata njerez" - ja vlen te ngulitesh fjalet e Getes, shpesh situatave u lejon nje shtegkalim tjeter, injoron shume ikona dhe i pakeson vetes stresin.
E shoh qe paskan pelcitur ca baktere ketu tek flashi, dhe thash t'ia kepus me nje dhunti mbinatyrore levizjeve te tilla, dhe t'i reduktoj me nje ciltersi qe mos tronditet kjo teme fare medot
Pershendetje
Citim:
Po citoj ato që tha mona
"ne se majmunet do te merziteshin
do t'ishin bere dhe ata njerez"

gjithshka ka kohen e vet..
E lezetshme tema
Po e provoj te shkruj edhe une te kjo tema..........
E djele 29 gusht
Nje xhiro nen det ,Torre di Calafuria Livorno
Ja ca pash sot ..
ketu shikohetnji cernia dhe nji castagniola
edhe ket
castagniola
tjeter
Nudibranco molusco
keto jane salpe
ndersa ky ketu scorfano
ndersa ky esht spirografo
Edhe per keto gjera ja vlen te jetosh.................
Dhe hena fshihej si nuse e turpshme pas resh..., dhe stafi i meteoreve formonte simfonine e nates me dashuri...Vargjet pa nota thurnin lapidar per deshmoret e vargjeve te dashurise romantike...
What a difficult art is to serve with dignity and lead with humbleness.(simultaneosly)People with great hearts can do that.

"Ne rregull"....
....
Edhe dje,
doja te vija rregull,
ne jeten time.
Po kur e pashe ate me nga afer,
gjithcka m´u duk ne rregull:
Lotet,
oreve te magjishme,
pikellimi,
per shkak te gezimit.
Veshtrova,
brenda syve te tu,
dhe u ndjeva e lumtur,
ne parregullsine time.
(Annette Gonserowski)
Hena dhe Plloshtani
Mbi gume detit ...
une dhe ti bejme muzike vere
larte ne qiellin e zi
hena rri zgjuar pa fjetur fare
dhe shikon me sy te argjendte
gishtat e PLLOSHTANIT qe luajne ne kitare
une dhe ti duke degjuar muzike. Dashuri...
Plloshtani
it hurts
c'inat i kam sentimentalizmat ... pfffffff
grow up girl
Finally ..Thanks God, thanks,thanks...
| Gjithsej 23 faqe: « 1 2 [3] 4 5 6 7 8 9 10 11 12 » ... E fundit » Trego 1128 mesazhet në një faqe të vetme |
Materialet që gjenden tek Forumi Horizont janë kontribut i vizitorëve. Jeni të lutur të mos i kopjoni por ti bëni link adresën ku ndodhen.