Forumi Horizont Gjithsej 6 faqe: « 1 2 [3] 4 5 6 »
Trego 254 mesazhet në një faqe të vetme

Forumi Horizont (http://www.forumihorizont.com/index.php3)
- Gjuha Shqipe (http://www.forumihorizont.com/forumdisplay.php3?forumid=122)
-- Fjale ne shqip qe urreni me shume? (http://www.forumihorizont.com/showthread.php3?threadid=5639)

Postuar nga Nigo datë 30 Nëntor 2006 - 00:44:

Kur i thon  femrës:

Baxhell

Postuar nga Cindi datë 30 Nëntor 2006 - 00:46:

Citim:
Po citoj ato që tha cupka
fjala dashnore... apapa alegji!
fjale shume ordinere dhe e rende.

Moj cupke mire qe pelqenim te njejtin filmin romantik, por edhe te njejten fjale urrejme.

Mireseerdhe

Postuar nga Gaia datë 30 Nëntor 2006 - 00:55:

Tung -- naqe.... ma shpifin kur i ngjoj.

Postuar nga Niqua datë 30 Nëntor 2006 - 02:08:

Citim:
Po citoj ato që tha Gaia
Tung -- naqe.... ma shpifin kur i ngjoj.

nuk e di dy fjale kosovarshe me pelqejne mu
tung dhe fjala kalle
se di pse i kam n'qef...

Postuar nga fat_genta datë 30 Nëntor 2006 - 20:34:

[QUOTE]Po citoj ato që tha dreqja shkodrane
[B]

dhe mu me pelqen me shume tung sesa kto tjerat qe permende me siper.. ne shqiperi kan dale ne mode se iu duket vetja sikur jan me te modernizum.

Po, po por keto jane fjale te huaja, tema eshte per fjalet shqip.
Personalish, nuk di nese urrej ndonje fjale shqip.

Postuar nga Niqua datë 30 Nëntor 2006 - 22:11:

Citim:
Po citoj ato që tha fat_genta
[QUOTE]Po citoj ato që tha dreqja shkodrane
[B]

dhe mu me pelqen me shume tung sesa kto tjerat qe permende me siper.. ne shqiperi kan dale ne mode se iu duket vetja sikur jan me te modernizum.

Po, po por keto jane fjale te huaja, tema eshte per fjalet shqip.
Personalish, nuk di nese urrej ndonje fjale shqip.

ca pate ti moj
ca te duket ty fjala Tung e huaj?

Postuar nga lubi datë 30 Nëntor 2006 - 22:23:

bo bo !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

edhe mua nese ka fjale qe ma neverit cdo gje eshte --dashnor apo dashnore--

dhe tani qe e shkova me la nje shije shume te hidhur

Postuar nga kontinenti datë 30 Nëntor 2006 - 22:33:

Citim:
Po citoj ato që tha dreqja shkodrane

ca pate ti moj
ca te duket ty fjala Tung e huaj?

Opa...prisni se ketu fillon zanati im.
Tung kjo fjale eshte shkkurtim i fjales tungjatjeta e cila vete kjo e fundit zberthehet ne fjalet; t'u zgjatete jeta

Postuar nga Niqua datë 30 Nëntor 2006 - 23:05:

Citim:
Po citoj ato që tha kontinenti

Opa...prisni se ketu fillon zanati im.
Tung kjo fjale eshte shkkurtim i fjales tungjatjeta e cila vete kjo e fundit zberthehet ne fjalet; t'u zgjatete jeta

hahahahahahaha ti me shkrin krejt per kryt tem
o te hangsha zemren une ty jarabil se je yllll

Postuar nga fat_genta datë 30 Nëntor 2006 - 23:30:

Citim:

hahahahahahaha ti me shkrin krejt per kryt tem
o te hangsha zemren une ty jarabil se je yllll

dreqe, tung te pelqente por nuk e mora vesh SHQIP kush nuk te pelqen.
Mua ky teksti ketu lart p. sh. me vjen pak si i vjeter. se si me le nje ndjesi sikur e thote gjyshja ime

Postuar nga erzeni_be datë 30 Nëntor 2006 - 23:42:

Citim:

Pikerisht dreqe bile mendoj se eshte nje nga problemet madhore te shoqerise shqiptare. Nga deshira per te t'u dukur me te modernizuar seç mund te jemi ne te vertete harrojme origjinalitetin dhe shumllojshmerine Shqiptare njekohesisht.

Nejse , se s'jam fare ne teme...

Postuar nga Gaia datë 01 Dhjetor 2006 - 05:06:

Ama dhe juve po e perserisni ate fjalen TUNG si per inotin tim,,tungjatjeta eshte me plot gojen e bukur por TUNG eshte sikur po i bie kokes me trung nonjanit,,tung cung trung iiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii ke skifo.

Postuar nga fat_genta datë 01 Dhjetor 2006 - 16:58:

Citim:
Po citoj ato që tha Gaia
Ama dhe juve po e perserisni ate fjalen TUNG si per inotin tim,,tungjatjeta eshte me plot gojen e bukur por TUNG eshte sikur po i bie kokes me trung nonjanit,,tung cung trung iiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii ke skifo.

Gaia pershendetje, por do te mesohesh zemer, ja une jam mesuar, kam ne fis nje kosovare qe ma theu veshin me tung. tani nuk me ben pershtypje. s'ke c'ben.

Postuar nga Niqua datë 01 Dhjetor 2006 - 19:33:

Citim:
Po citoj ato që tha Gaia

jo moj ca inati me ty, thjesht po thojme qe sna pelqen kjo fjale..

Postuar nga Gaia datë 01 Dhjetor 2006 - 19:49:

Dreqja shkodrane pershendetje ,se kom pas me ty mi po llafi bie mi se e di se sma ka bo njeri me qellim,lene mo se na bohet mishi kokrra kokrra kur e kujtoj ate cungggggggggg,hahaha .

Postuar nga Niqua datë 01 Dhjetor 2006 - 20:19:

Gaia e thash se na keqkuptove prandaj......

me kujtohet nje e forte me kto kuptimet e fjalve.. isha tek nje restaurant qe e kishte nje kosovar te cilin e njihesha.... nje dite duke ba shaka ai pronari me mu thot qe ke than se kosovart jane shk3rdhata...jo i them une kam than qe jani legena... e mire me thot ai thash se me vertet na ke sha.. nuk e mori vesh n'bote se ca po i thoja, mendoj se ishte komplement. ca te qeshme une me nje puntore aty e cila ishte nga shqiperia..

spo me kujtohet naj fjale tjeter qe kam inat

TUNG

Postuar nga Isra datë 25 Janar 2007 - 17:17:

femije - kalama - çilimi

Postuar nga Niqua datë 25 Janar 2007 - 18:03:

Isra urren fjalen femije-kalama-cilimi ?Po ti a don me ba fmi maj si maj e urren let fjale?Apo e kishe inad fjalen fmi kur te therret dikush kshu?
Nejse noshta jam gabu me fal isra thjesht u habita.

Postuar nga Katilesha datë 25 Janar 2007 - 19:31:

laper..legen.......(sorry per fjalorin)

Postuar nga bucimakja datë 25 Janar 2007 - 23:08:

"te urrej".......fjale e keqe kjo...

Postuar nga anti datë 12 Shkurt 2007 - 01:32:

KUR THERRASIN GJININE FEMERORE. FéMéR DHE JO FEMER

Postuar nga kontinenti datë 12 Shkurt 2007 - 08:37:

Citim:
Po citoj ato që tha anti

Anti, mos e ke fjalen per germen ë ?
Pra kur thone: Fëmër ?

Postuar nga anti datë 12 Shkurt 2007 - 21:32:

Citim:

Anti, mos e ke fjalen per germen ë ?
Pra kur thone: Fëmër ?

po. me fal per injorancen po nuk e dij ta bej ''é''

Postuar nga kontinenti datë 12 Shkurt 2007 - 22:47:

Citim:
Po citoj ato që tha anti

po. me fal per injorancen po nuk e dij ta bej ''é''

Mos thuaj ''injorancen'' se kjo gje i ndodh kujtdo.
Germa ë behet; mbaj te shtypur butonin ALT dhe me pas formo numerin 137. Pasi te besh ate numer leshoje butonin alt.
Pra alt + 137 = ë

Postuar nga Stud3nt datë 13 Shkurt 2007 - 10:07:

Citim:
Po citoj ato që tha anti

Keto fjale futen tek dialektizmat dhe nese do i urrenim te gjith kete lloj perdorimi te ketyre fjaleve, nuk do ishte gje e mire

Postuar nga Niqua datë 13 Shkurt 2007 - 11:41:

nuk e di pse por fjalen ''xhan'' e kam inate dhe pse ka raste qe e perdor..

Postuar nga Isra datë 13 Shkurt 2007 - 16:34:

Citim:
Isra urren fjalen femije-kalama-cilimi ?Po ti a don me ba fmi maj si maj e urren let fjale?Apo e kishe inad fjalen fmi kur te therret dikush kshu?
Nejse noshta jam gabu me fal isra thjesht u habita.

jo mi zemer, kam ngaterruar temen me sinonimet..

Moderatori duhet ta kishte fshire...

Postuar nga Pali datë 05 Mars 2007 - 01:55:

Asnjë fjalë nuk e urrej përderisa është shqip. I urrej ata fjalë që kur flasim shqip i shtojmë prej gjuhes së huaj: salut, bye, ciao, good etj etj
Në asnjë mënyrë nuk është mirë që ti urrejmë fjalët që janë nga dialektet e gjuhës sonë. Ajo është pasurija jonë me çka duhet të mburremi.

Postuar nga kontinenti datë 05 Mars 2007 - 09:33:

Citim:
Po citoj ato që tha Pali
Asnjë fjalë nuk e urrej përderisa është shqip. I urrej ata fjalë që kur flasim shqip i shtojmë prej gjuhes së huaj: salut, bye, ciao, good etj etj
Në asnjë mënyrë nuk është mirë që ti urrejmë fjalët që janë nga dialektet e gjuhës sonë. Ajo është pasurija jonë me çka duhet të mburremi.

Pasuri dhe cfar pasurie!
Dialektet jane pasuri kombetare, prej te cilave kush merret me gjuhen mund te beje zbulime teper...teper te medha!

Postuar nga IQVLORA datë 05 Mars 2007 - 16:01:

Citim:

Pasuri dhe cfar pasurie!
Dialektet jane pasuri kombetare, prej te cilave kush merret me gjuhen mund te beje zbulime teper...teper te medha!

Keni te drejte Konte.Keto kohet e fundit ka dale nje liber i till me 60 mije fjale.Ai eshte shkruar nga nje gjuhetar i ri nga Tropoja qe per momentin nuk po ja kujtoj emrin.Ne mos gaboj eshte amasador a ka qene ne konfederaten e Zviceres.Kryesisht eshte perqendruar ne zonen e Gegerise.
Libri ka e shumta 20 dite qe eshte publikuar.
Me te vertet eshte nje pasuri e vyer kombetare.Njohja dhe nxjerrja ne drite e dialekteve te shqipes dhe studimet shkencore te tyre perbejne nje thesar per shqipen e sotme.

PS:Tani m'u kujtua emri i tij.Quhet Mehmet Elezi nje intelektual i spikatur.

Postuar nga Ornela datë 21 Maj 2007 - 11:23:

u lodha duke lexu kete pjese te forumit por ishte interesante :p
megjithate une urrej vetem mallkimet ne çdo lloj gjuhe qofshin, ketu si kishte permendur njeri, por ndoshta nuk ju jan kujtuar

Postuar nga ridii datë 21 Maj 2007 - 11:36:

Citim:
nuk e di pse por fjalen ''xhan'' e kam inate dhe pse ka raste qe e perdor..

pse moj xhan?

Postuar nga Jarigas datë 21 Maj 2007 - 23:22:

Citim:
Po citoj ato që tha Ornela
u lodha duke lexu kete pjese te forumit por ishte interesante :p
megjithate une urrej vetem mallkimet ne çdo lloj gjuhe qofshin, ketu si kishte permendur njeri, por ndoshta nuk ju jan kujtuar

Jam një mendje me ty Ornela......Dua vetëm të të kujtoj se mallkimet(bashkë me sharjet) janë pjesë e pandashme e shprehimisë së ndjenjave të një njeriu......Përndryshe a do të mund të më gjeje një mënyrë tjetër më paqësore për të shryrë dufin apo mllefin apo zemërimin, të cilët do të çonin në shpërthim pa patur këtë rrugë zbrazjeje?.....Unë mendoj se asnjë fjalë është e urryer në vetvete por varet gjithmonë nga përdorimi që i bëhet apo nga personi që i përdor(nëse na është i dashur apo i urryer).....Pra mallkimet janë po aq të rëndësishme sa edhe bekimet apo lëvdimet, etj......Respekte.....

Postuar nga Goku datë 21 Maj 2007 - 23:33:

Genjeshter

Postuar nga Jarigas datë 22 Maj 2007 - 00:11:

Citim:
Po citoj ato që tha Tigerblue
Genjeshter

Eshtë fjala "gënjeshtër" që urren apo veprimi i shprehur nëpërmjet saj??????

Postuar nga Ornela datë 22 Maj 2007 - 00:24:

Jarigas, une mendoj se mallkimet nuk kane as nje pik justifikimi, (sa kishe gjet ti) pastaj si mund te krahasosh nje veprim te mire ne te cilin te lavderojne,me nje veprim qe te mallkon nga inati,o vetem sepse eshte zemer sketerr kush i perdor... Te gjith nxehemi ne jete por se besoj se te gjithe mallkojne...

Postuar nga Jarigas datë 22 Maj 2007 - 01:49:

Citim:
Jarigas, une mendoj se mallkimet nuk kane as nje pik justifikimi, (sa kishe gjet ti) pastaj si mund te krahasosh nje veprim te mire ne te cilin te lavderojne,me nje veprim qe te mallkon nga inati,o vetem sepse eshte zemer sketerr kush i perdor... Te gjith nxehemi ne jete por se besoj se te gjithe mallkojne...

Me fal e dashur, ndoshta nuk jam shprehur mire, keshtu qe jam keqkuptuar.....Nuk behet aspak fjale per krahasimin ndermjet sjelljeve apo veprimeve....Thjesht flitet per nevojshmerine e fjaleve qe shprehin nje gjendje ndjenjesore, qofhin ndjenjat ne fjale te qeta apo te ortekshme.....Njeriu qe mallkon , e ben ose per padituri(ashtu eshte mesuar te reagoje ndaj ndodhive te ndryshme) ose nga humbja e vetekontrollit ne ate çast, rendesi ka qe sherben si oxhak per jashteqitjen e vrerit te grumbulluar..........Respekte.....

Postuar nga Ornela datë 22 Maj 2007 - 16:19:

Ne qoftese nje gjendje ndjenjesore shprehet duke mallkuar per mendimin tim keto njerez qe shprehen keshtu perferoj te qendrojne larg meje...
Megjithate shyqyr qe bota nuk eshte njelloj...

Postuar nga Jarigas datë 22 Maj 2007 - 16:50:

Citim:
Ne qoftese nje gjendje ndjenjesore shprehet duke mallkuar per mendimin tim keto njerez qe shprehen keshtu perferoj te qendrojne larg meje...
Megjithate shyqyr qe bota nuk eshte njelloj...

Ndoshta atyre njerezve askush nuk u ka mesuar se mund te perdorin fjalor apo shprehi tjeter per t'ja arritur te njejtit qellim....Ti qe urren mallkimet duhet te jesh me shpirt fisnik, dhe duhet ti ndihmosh ata qe se kane kete dhunti......Apo jo???....

Postuar nga Lab datë 28 Maj 2007 - 20:14:

"rrushi" "rrusho" "ho me"
"mer" "naqe"

Postuar nga Niqua datë 29 Maj 2007 - 04:55:

babale
dobic
xhan

Postuar nga Glaukus datë 29 Maj 2007 - 05:17:

........... ç'do fjal që përmban ......... hipokrizi ... gënjeshtër .......... fjal që vret ..........

Postuar nga Ornela datë 29 Maj 2007 - 12:57:

Citim:
babale
dobic
xhan

Po çdo te thone keto fjale? si kisha ndigjuar ndonje here...

Postuar nga Jarigas datë 29 Maj 2007 - 20:37:

Citim:

Po çdo te thone keto fjale? si kisha ndigjuar ndonje here...

Ornela,Ornela.......Do te na thuash se ti, s'e ke pasur "xhan" xhaxhin Enver!!!!!!!???????
Dobiç=kopil=bir me prindin mashkull te panjohur...........

Babale-, ta shpiegon Kontinenti...........

Postuar nga Niqua datë 29 Maj 2007 - 21:28:

Citim:
Po citoj ato që tha Jarigas

Ornela,Ornela.......Do te na thuash se ti, s'e ke pasur "xhan" xhaxhin Enver!!!!!!!???????
Dobiç=kopil=bir me prindin mashkull te panjohur...........

Babale-, ta shpiegon Kontinenti...........

hahahahahahah
babele do te thot pshm plako, naqe, robo
whatever

Postuar nga Ornela datë 29 Maj 2007 - 22:47:

hemo ti shakaxhi..... se xhan e dija vete
s'dija fjalet e tjera:p

Postuar nga Jarigas datë 29 Maj 2007 - 22:51:

Citim:

hahahahahahah
babele do te thot pshm plako, naqe, robo
whatever

Siç i themi ne psh. nuqi, terfyc, pyyk, hu,trap,rroot, robzoti, robkoti, mamluk, rroot prasi, hyys, tunxh,gango, garip,kingo,merhum, tufi, buff,zagar,verems, shurrs,quks, llapush,hunderr, lale, buurr,tipo, dakoç,etj..????????????Ka te gjitha keto kuptime?....

Postuar nga Jarigas datë 29 Maj 2007 - 23:00:

Citim:
hemo ti shakaxhi..... se xhan e dija vete
s'dija fjalet e tjera:p

Ua ti, po ne kemi fjalen tone te bukur shqipe:gazmor. Shakaxhi me duket pak si arixhi mua....hahahahahahahahahahahah

Postuar nga Ornela datë 30 Maj 2007 - 00:46:

Citim:
Po citoj ato që tha Jarigas

Ua ti, po ne kemi fjalen tone te bukur shqipe:gazmor. Shakaxhi me duket pak si arixhi mua....hahahahahahahahahahahah

Mu duke si me shkoll ti.... gazmor e kemi ne por un desha me te then shakaxhi........ arixhi sikur eshte fjale e keqe pastaj qe u ofendoke ti :p

Postuar nga Jarigas datë 30 Maj 2007 - 18:29:

Citim:

Mu duke si me shkoll ti.... gazmor e kemi ne por un desha me te then shakaxhi........ arixhi sikur eshte fjale e keqe pastaj qe u ofendoke ti :p

Jo,zemra, nuk zemerohem(ofendohem).....Thashe vetem se duket si arixhi, sepse ne zanafillen e kesaj fjale jane arixhinjte.... Pa, pa ,pa....SA e e serte qenke, mé bedére....... .......Prapeseprape te dua shume......

Gjithsej 6 faqe: « 1 2 [3] 4 5 6 »
Trego 254 mesazhet në një faqe të vetme

Materialet që gjenden tek Forumi Horizont janë kontribut i vizitorëve. Jeni të lutur të mos i kopjoni por ti bëni link adresën ku ndodhen.