Forumi Horizont Gjithsej 91 faqe: « E parë ... « 21 22 23 24 25 26 27 28 29 [30] 31 32 33 34 35 36 37 38 39 » ... E fundit »
Trego 91 mesazhet në një faqe të vetme

Forumi Horizont (http://www.forumihorizont.com/index.php3)
- Mediat Shqiptare (http://www.forumihorizont.com/forumdisplay.php3?forumid=129)
-- Shqiperi,martesat e vajzave nen moshen 18 vjece. (http://www.forumihorizont.com/showthread.php3?threadid=16624)

Postuar nga Tulipani datë 02 Dhjetor 2008 - 03:42:

Citim:
Po citoj ato që tha lornida

Do te doja te kisha sqaruar dicka ne fillim.Qe ligji shqiptar nuk lejon martesen nen moshen 18 vjec.Por as nuk nderhyn.D.m.th . eshte nje martese tradicionale ,por pa asnje document te firmosur.Dhe femijet qe lindin nga keto martesa ,ku prinderit nuk kane mbushur akoma moshen e pjekurise ,quhen te jashteligjeshem.
Perse kam lene jashte djemte? Sepse pala e demtuar jane vajzat.Jane ato qe martohen perpara se te kene mbushur moshen.Jane ato qe do behen nena.Jane ato qe do te edukojne ne nje kohe kur nuk e kane mbaruar akoma edukimin e tyre.
Ne asnje rrjesht nuk kam shkruar qe prinderit t’I detyrojne me force femijet te bejne dicka qe nuk duan.Me logjike te shendoshe ,asnje vajze nuk do kerkonte te martohej nese prinderit do I lejonin asaj te shoqerohej me te dashurin e saj nderkohe qe edhe studion.

Tani mbase nuk jam shume e sakte per ligjin ne Shqiperi per martesat dhe eshte e vertete qe duhet te jesh 18 vjec por ... gjykata pranon raste te vecanta te parashikuara nga ligji ku dhe nese je 16 vjec mund te martohesh dhe keshtu quhesh Minoren i emancipuar ose nje gje e ngjashme bile ke te drejte te firmosesh akte civile etj...kjo sa per informacion shpresoj mos gabohem.

Thashe qe duhet folur dhe per djemte sepse une jam mesuar ti shoh gjerat ne te dy prizmat fundja kjo menyre trajtimi dhe perkufizimi ndaj tyre duket sikur ne jemi te vetme kunder armikut, kur duhet te jete 'ne' perkrah 'tyre'. Nga rastet qe kane sjelle dhe ketu del qe ka shume probleme ne marredheniet mes 2 sekseve ne Shqiperi e meqe problemi me i madh duken pikerisht keta djem. A duhet te merremi apo jo me kete kategori burrash? Duhet te kurojme plaget apo duhet te gjejme nje menyre per te eliminuar kete fenomen?

Keto gjera s'behen ama duke i rene njerit apo tjetrit duke i trullosur perkohesisht. Ajo edukata e famshme seksuale qe ne shkolle behet sa per te kaluar kohen, dialogu gati zero prind-femije e gjera te tjera te ngjashme ndikojne ne kete situate qe jemi tani. Ato rastet ekstreme (qe ndodhin dhe ne martesat mbi 18 vjec ) e qe me kujtojne Afriken dhe jo Shqiperine qe aspiron zhvillimin duhet te na bejne ti therrasim mendjes se cfare shoqerie jemi bere e ku duam te ikim ... po keto gjera s'behen nga dita ne dite e ndoshta as per shume vjet. Por ama fillohet gjithmone nga dicka e ajo dicka eshte te flasim, nese nuk perballemi me problemin e ti themi gjerat sic jane do rrime ne vend numero duke share fajtorin e rradhes.

Gjithsej 91 faqe: « E parë ... « 21 22 23 24 25 26 27 28 29 [30] 31 32 33 34 35 36 37 38 39 » ... E fundit »
Trego 91 mesazhet në një faqe të vetme

Materialet që gjenden tek Forumi Horizont janë kontribut i vizitorëve. Jeni të lutur të mos i kopjoni por ti bëni link adresën ku ndodhen.