| Forumi Horizont | Gjithsej 337 faqe: « E parë ... « 325 326 327 328 329 330 331 332 333 [334] 335 336 337 » Trego 3362 mesazhet në një faqe të vetme |
Forumi Horizont (http://www.forumihorizont.com/index.php3)
- Arkiva (http://www.forumihorizont.com/forumdisplay.php3?forumid=356)
-- mendime te castit... (http://www.forumihorizont.com/showthread.php3?threadid=8245)
Citim:
Po citoj ato që tha lost_soul
Keshtu ka thene Galois?? Por ai nuk njihet per filozof!! Apo fluturim filozofik i tij thuaj.
Nejse edhe nese e ka thene e ka thene gabim. Mendon qe matematika shpiket apo gjendet?
p.s.
s'e kam degjuar ndonjehere fjalen "azerte", sepse mund te kisha ndonje koment, por po e lej per here tjeter pasi te na e tregosh.

Citim:
Po citoj ato që tha puntori
...fluturon, fluturon....gomari.
Ne rastin konkret te paradoksit, nese un them fluturon opinga, kush ka te drejte ata qe thone fluturon apo ata qe thone jo. Un them fluturon se e kam pa me syt e mi.![]()
![]()
![]()
![]()
, por opinga edhe mund te fluturoje
po mendoja dike qe shkruante me shume viza dhe pika...dhe tani nuk e ben me... nejse nje antar qe ka si nick name nje ndarje te madhe gjeografike mund ta kuptoje.
http://www.forumihorizont.com/membe...nfo&userid=6368
Citim:
Po citoj ato që tha cedrus
" e azerte" = e gatshem. eshte barbarizem. dhe prandaj edhe une nuk dua te diskutoj me referenca, sepse ashtu si ti tha qe Galua e ka thene gabim, nje miku im dikr kur po diskutonim per dicka dhe une iu referova nje shkencetari me tha:C'ja ka futur kot" te pakten kur flas me fjalet e mia dhe me thone keshtu dal vetem une i paditur.

Citim:
Ne fakt enigma, nuk eshte analiza matematike, por analize propozicionesh me nje fjale eshte analiza e "e lagu, por s'e lagu tamam" etj.
flm
sa qenkam bere nje nga 15 anetaret me aktivet brenda 3 vjecari
)me shtyn te pasuroj fjalorin shqip, tashme kemi arritur jashte kesaj faqe te flasim me nderthurje te 2 gjuhesh qe vetem ata qe zoterojne keto te 2ja mund te na kuptojne.....
..........
!!!!"
Citim:
Po citoj ato që tha kotka
uuuhh sa me pelqeu kjo "C'ja ka futur kot" ishte tamam per oreksin tim alla kotke cedrus
ciao dhe Gezuar Vitin e Ri, ti bashke me soul (Soul mireserdhe)
Ne emigracion na bashkon tradita dhe jo niveli dhe diapazoini qe kane njerezit....
Kjo eshte nje nga vuajtjet me te medha te emigracionit do te thoja dhe sa shume dhemb atje thelle ne gjoks, sepse ne tavoline do te ulesh me ata qe kurre nuk do ti zgjidhje si te pershtatshem per te qene ne tavoline me ty.....nuk di nga ta nisesh kuvenden dhe nga ta bitisesh...gjithmone mbetet ne mes, pa fund...sepse baza me e thelle e bisedes eshte thashethemi dhe asgje tjeter.
Prandaj kete vit vendosa ta shtroj tavolinen vetem per te dashurin tim te zemres, ku te flasim e te mos pushojme kurre. Une dhe ti dhe kurkush tjeter..........ja keshtu do ta presim kete Vit te Ri nen reflektimin e dy qirinjve tane mbi tavoline....
Gezuar te gjitheve prane te dashurve tuaj dhe edhe ne qofte se akoma nuk e keni gjetur te dashurin tuaj, kurre mos hiqni dore ne procesin e ketij kerkimi....
Ne kete bote kerkojme vetem per nje person..........kurre per dy.
vit te ri me vari lesht se ky skisha kaluar ndonjehere. nje atmosfere koti ketu ne tirane,rruget ne erresire,pasditen e 31 skishte kembe robi ne qytet sikur kishte plasur lufta,cdo lokal luksoz i bllokut kishte ngjitur nga nje mal me plehra, te vetmit rob qe shikoje rrugeve ishin adoleshnte dhe te rinj maloke e katundare nga kamza e lapraka. te rinj te ndrydhur ne pubin ku e kalova mesnaten,sikur festonin sepse duhet te festonin e jo sepse kishin deshire.
i vetmi ngushellim ngeli perseri cigarja dhe shishja e birres
Citim:
Po citoj ato që tha cedrus
" e azerte" = e gatshem. eshte barbarizem. dhe prandaj edhe une nuk dua te diskutoj me referenca, sepse ashtu si ti tha qe Galua e ka thene gabim, nje miku im dikr kur po diskutonim per dicka dhe une iu referova nje shkencetari me tha:C'ja ka futur kot" te pakten kur flas me fjalet e mia dhe me thone keshtu dal vetem une i paditur.
.
Citim:
E pse qenka barbarizem? Kjo fjale sikur perdoret per te simbolizuar shkaterrim dhe jo kopjim. Sidoqofte e kuptoj se ku don te dalesh, por ajo qe s'kuptoj eshte pse i ve korniza keshtu vetes. Nderkohe qe ne disa mesazhe me pare (mbi)vleresoje mendimin filozofik si jashte kornizave, dhe ti u bere mbartes i saj.
Pse qenka e papranueshme (per ty kuptohet) perdorimi i ndonje shprehje te dikujt (qofte shkencetar apo shites vajguri) qe ne menyre perfekte ka sintetizuar nje mendim apo koncept qe kerkon te shprehesh? Sa nga ato qe thua ti (apo kushdo tjeter xhanem) jane origjinale sipas mendimit tend. Gjasat jane qe te jete zero. Flas per koncepte themelore, jo per fjale dhe fjali qe rastesisht te qellon t'i hedhesh ne nje forum. Nuk e di per ty, por une per vete nuk i atriboj vetes asnje koncept si origjinal, si plotesisht timin. Cdo koncept qe kam ne koke, gjasat jane qe ta kem hasur diku me pare.
... se per pak harrova. Hajde gezuar kujtdo qe e lexon kete.
| Gjithsej 337 faqe: « E parë ... « 325 326 327 328 329 330 331 332 333 [334] 335 336 337 » Trego 3362 mesazhet në një faqe të vetme |
Materialet që gjenden tek Forumi Horizont janë kontribut i vizitorëve. Jeni të lutur të mos i kopjoni por ti bëni link adresën ku ndodhen.