| Forumi Horizont | Gjithsej 13 faqe: « 1 2 3 [4] 5 6 7 8 9 10 11 12 13 » Trego 124 mesazhet në një faqe të vetme |
Forumi Horizont (http://www.forumihorizont.com/index.php3)
- Tema Shoqerore (http://www.forumihorizont.com/forumdisplay.php3?forumid=313)
-- perse na poshterojen femrat shqiptare (http://www.forumihorizont.com/showthread.php3?threadid=10685)
Ore gjirokastrito, ka mundesi te shkruash me germa te vogla se na kreve site.
PERGJIGJE PER TY IDA19
kete gje me shume e bejne ruset ketu. per shqiptaret une nuk kam degjuar gje. po te kisha perpara do ta kisha futur nje shpulle. akoma nuk je pergjigjur, pse i pergjitheson femrat?
PERGJIGJE.[ne radhe te pare ketu po bejem nje bisede moj goce dhe nuk po rrihemi . Ne qofte se ti ske ide apo se pranon faktin atehere nuk eshte faji im ai se me duket se mendjemadhesia per veten te ka nxjerre jashte llogjikes.Per kete gje mund ta vertetojen dhe te tjere lexues qe jetojen ne GREQI per faktin qe une nuk jam pergjigjur pyetjes tende se perse i pergjithesoj femrat po te them qe i jam pergjigjur por sic duket nuk i ke ndjekur temat e tjera ne asnje menyre nuk i ve te gjitha femrat ne nje kategori , se kam respekt per femrat shqiptare se me dhimset fakti ndaj e them mundohu te nxjerresh nje pesim per te tu bere mesim. Mundohu qe here tjeter te jeshe me e arsyeshme dhe pranoje te verteten . Kaq kisha per te te thene me respekt per pjesemarrjen ne teme dhe ketu jetoj une ne greqi jam i gatshem qe kure te duash le ta pime nje kafe dhe bisedojem ? te mirepres ne cfare do vendi qe te jeshe se se besoj te keshe kundershtim.
Titi!
Keq me vjen per ty qe ke nje hall kaq te madh...Mblidhe veten behu burre...Sben burri keshtu....Hajt pra tani fshiji lotet

Re: PERGJIGJE PER TY IDA19
Citim:
Po citoj ato që tha gjirokastriti_ob.imi
PERGJIGJE.[ne radhe te pare ketu po bejem nje bisede moj goce dhe nuk po rrihemi . Ne qofte se ti ske ide apo se pranon faktin atehere nuk eshte faji im ai se me duket se mendjemadhesia per veten te ka nxjerre jashte llogjikes.Per kete gje mund ta vertetojen dhe te tjere lexues qe jetojen ne GREQI per faktin qe une nuk jam pergjigjur pyetjes tende se perse i pergjithesoj femrat po te them qe i jam pergjigjur por sic duket nuk i ke ndjekur temat e tjera ne asnje menyre nuk i ve te gjitha femrat ne nje kategori , se kam respekt per femrat shqiptare se me dhimset fakti ndaj e them mundohu te nxjerresh nje pesim per te tu bere mesim. Mundohu qe here tjeter te jeshe me e arsyeshme dhe pranoje te verteten . Kaq kisha per te te thene me respekt per pjesemarrjen ne teme dhe ketu jetoj une ne greqi jam i gatshem qe kure te duash le ta pime nje kafe dhe bisedojem ? te mirepres ne cfare do vendi qe te jeshe se se besoj te keshe kundershtim.
PERSE NXJERR ANET NEGATIVE?
ne radhe te pare po te them qe personalisht nuk te njoh dhe perse ste njoh nuk do te thote qe skam nje ide per ty sepse kam nje ide te pergjithshme per vajzat SHQIPTARE KETU BEN PJESE EDHE TI eshte e vertete qe kam nje besim te jashtezakonshem ne vetevete per veten time .por po ti shikosh gjerat me syrin e nje kritiku dihet qe gjerat e liga do nxjerr qe ju te tjerat te mos te bini pre e nje llogjike te dobet e momentit lidhur me shume faktore sic jasne ekonomik social etj per historine qe kam shkruar po ta vertetoj qe eshte e vertete me 100/100 se me tregoi dhe ku rri ajo goca perse jam kaq i ashper per femrat SHQIPTARE po te pergjigjem me nje fjale te urte popullore qe se besoj te mos ta keshe degjuar se me sa kiuptoj je na ana ime
Pershendetje
Teme e lezecme kjo.
Une do shtoja qe trendafili ka petale te bukura por ka dhe gjemba, me kete nenkuptoj qe askush nuk eshte perfekt, dhe nuk mund te flasim dhe te pergjithesojme njerzit. "Perse na poshterojne femrat shqipetare" eshte nje pyetje shume e specifikuar qe perfshin cdo femer shqipetare, mire po kjo nuk besoj eshte e vertet, pasi mund te lind pyetja "perse na poshterojne djemte shqipetar?" hm, as kjo nuk eshte e vertet. Pra shkurt e shqip ne kete bote secili zgjedh rruget e veta ne jete, inat na vjen, keq na vjen, te poshteruar ndihemi kur nje shqipetar apo shqipetare vlerson nje grup shoqeror tjeter me shume se ne, por kjo eshte jeta. Ndoshta ngaqe jam femer dhe e kam me te lehte te dalloj djemte shqipetar, por dhe ata jane materialista, interesaxhinj, te kufizuar dhe te ndrojtur te shfaqen se kush ata vertet jane. Nje njeri e ka me te lehte te pershtatet duke harruar kush ka qene, dhe pse mund te jete keshtu me nje te huaj perseri, ndoshta gjithmon, do kete veshtiresi ne komunikim dhe mentalitet. Dhe njerez qe veprojne ne ate menyre qofshin djeme apo vajza e kane marre rrembyer ate ndryshim, une mund te jetoj dhe te shkoje ku te me doje qejfi ne cdo vend te botes por kjo nuk do te thote se do me ndryshoj mua se qeni shqipetare apo te poshteroj djemte shqipetare. Megjithate keto ndryshime te tilla tek njeriu ndodhin pasi nuk ndihet rehat apo nuk ndihet i pershtatshem me shoqerin ku jeton. Pastaj femra shqipetare me sa njoh une i ka ndryshuar menyren e jeteses teresisht (per mire) nje te huaji, pale nje shqipetari nese ai do kete aftesit te prezantoje vetveten dhe ta beje per vete.
Nuk me duket i drejte pergjithesimi dhe epiteti "perse na poshterojne femrat shqiptare"
Vetem nje grup i caktuar femrash..sigurisht shtresa me e ulet e shoqerise shqiptare (ne nivel ekonomik..kultural..dhe nacionalist) jane bere viktimat e injorances se tyre.
Jam i mendimit se femrat shqiptare (qe e meritojne te quhen te tilla) me sjelljen dhe prezantimin personal, perballe opinionit shoqerore te shteteve te ndryshme ku jetojne kane krijuar pershtypjet me te mira per traditat dhe kulturen tone kombetare.
gjirokastriti_ob.imi
A mund te di idene e pergjithme qe ke per vajzat shqiptare, ku bej pjese dhe une?
Ben shume mire qe ke besim ne vetvete, por une e kisha fjalen ne lidhje me mua, qe mendove se s’do kisha kundershtim. Ti i thua keto istorira qe ne te tjerat te mos biem pre e nje llogjike te dobet, por nuk na thua arsyet.
Supuzojme se nje vajze qe lexon ketu, ka ne mend te bej dicka te tille. Si do i mbushesh mendjen ti, te mos bie pre e dickaje te tille?
Po i them une disa arsye qe te mos e bej:
- nuk do jete kurre e lumtur. Mbase do kete nje jete te mire dhe pa vuajtje, por ne shpirt nuk do jete kurre e lumtur.
- do i mungoi dashuria e vertete. (shtoni te tjera ju).
- shoqeria, mendoj, se do e perfilli, kurse disa (qe kane te njejten mendje me te) do perfitojne nga shoqeria e saj. (shtoni te tjera ju).
Edhe pse keto jane disa arsye qe te mos e bej, une mendoj se ajo qe e ka ne mend ta bej, do e bej. Sepse nuk do i interesoi se mund te humbi shoqerine apo dashurine e vertete. Mendjen do e kete vetem te parate.
Pastaj nuk mendoj se ketu do kete ndonje vajze qe mendon te bej dicka, per arsye se po ta mendonte, nuk do ishte ketu te lexonte «budallalliqet» tona (keshtu do mendoi, po i lexoi), por do jete gjithmone jashte te gjej ndonje.
p.s nuk jam nga gjirokastra, por e kuptova fjalen e urte qe the.
<<<<<nuk e di perse ke frike te pime nje kafe ?>>>>>>
te pyeta ne qofte se deshiron te pime nje kafe po prape smu pergjigje aty nga afer do te sqaronim me mire gjerat qe tu them ketyre gocave se ca i pret qe te mos bien pre po te them qe une jap nje shembull nga jeta gjithesekushe zgjedh rrugen e tij pastaj
per tju thene une kam nje gje mos bini pre e mendjemadhesise dhe e lekut te shpejte se ka lek dhe do kaloj mire shikoji me nga afer gjerat se jeta eshte e gjaste dhe nuk kthehet mbrapa .,
per kafe mos prit. jo se perfill djemte shqiptare, por kam arsyet e mia.
mendimin qe ke per vajzat shqiptare, ku bej pjese dhe une, nuk ma the?
| Gjithsej 13 faqe: « 1 2 3 [4] 5 6 7 8 9 10 11 12 13 » Trego 124 mesazhet në një faqe të vetme |
Materialet që gjenden tek Forumi Horizont janë kontribut i vizitorëve. Jeni të lutur të mos i kopjoni por ti bëni link adresën ku ndodhen.