Forumi Horizont | Gjithsej 5 faqe: « 1 2 3 [4] 5 » Trego 49 mesazhet në një faqe të vetme |
Forumi Horizont (http://www.forumihorizont.com/index.php3)
- Psikologjia (http://www.forumihorizont.com/forumdisplay.php3?forumid=6)
-- The Burnout Syndrome (http://www.forumihorizont.com/showthread.php3?threadid=16787)
Citim:
Po citoj ato që tha akrepi2008
1-Gjithsesi burnout nuk eshte sindrom per psikiatri sepse nuk ka natyre endogjene apo patogjene dhe as nuk lidhet me crregullime personaliteti.
2-Sot edhe crregullime serioze po mbahen larg psikiartirise per shume arsye duke u atashuar ne qendra komunitare te shendetit mendor, ku rol me te madh kane psikologet dhe punonjesit sociale.
3-Gjthsesi, e ritheksoj se nuk a shume per te bere nje psikiater ne kesi rastesh pervecse te plotesoje nje recete me sedative dhe anksiolitike per fazen akute...me pas i takon te tjereve
4- Ndryshimi i te dyjave edhte se psikologjia nuk perdor ilace. Sujektive jane ne esence edhe psikiatria edhe psikologjia por psikiatret kurojne me ilace subjektet e tyre me semundje te cilat jane jo me nature organike.
Citim:
Po citoj ato që tha cedrus
1-Ka nje te vertete ne psikiatri. Cdo cfaqje disekuilibri e jashte ne sjelljen e individit shoqerohet me vrregullime endogjene dhe psikiatria nuk merret vetem me shkaqet endogjene apo patogjene te semundjes.
2-Kjo nuk eshte aspak e vertete. Shkojne ne psikiatri te gjitha rastet qe jane per atje.
3-Ky eshte nje perkufizim i thate dhe i varfer per shkencen e psikiatrise.
4-Psikiatrit kurojne edhe me ilace edhe me metoda te tjera te njohura shkencore.
E di si eshte puna? Qe te behesh psikiater duhet te jesh se pari mjek dhe me vone te specializohesh ne fushen e psikiatrise. psikiatri eshte shume me i pregatitur shkencerisht nga psikologu dhe fatkeqesisht une kam vene re ne biseda me psikologe, miq te mij qe i percmojne dhe perpiqen t'i kundervihen psikiatrise duke mbivleresuar psikologjine.
Ne fakt une si person psikologjine nuk e besoj edhe aq shume.
Nejse, po te kesh kohe, se nuk dua te te demtoj edhe kaq shume, duke te ngrene kohen e vlefshme ketu ne forum.
![]()
Citim:
Psikoterapine nuke e bejne psikiatrit (me perjashtim te atyre qe jane specializuar ne psikologj-psikoterapi) Problemi organik dhe bihevioral i semundjve edhte enigma me e madhe. PSh te skizofrenite eshte verejtur nje malformim ne lobin frontall te truririt te tyre por askush nuk eshte ne gjendje te tregoje nese eshte semundja qe e shkakton kete malformacion apo ky i fundit semundjen. kupa me kapak o cedar.
Citim:
Po citoj ato që tha cedrus
1-Ka nje te vertete ne psikiatri. Cdo cfaqje disekuilibri e jashte ne sjelljen e individit shoqerohet me vrregullime endogjene dhe psikiatria nuk merret vetem me shkaqet endogjene apo patogjene te semundjes.
2-Kjo nuk eshte aspak e vertete. Shkojne ne psikiatri te gjitha rastet qe jane per atje.
3-Ky eshte nje perkufizim i thate dhe i varfer per shkencen e psikiatrise.
4-Psikiatrit kurojne edhe me ilace edhe me metoda te tjera te njohura shkencore.
E di si eshte puna? Qe te behesh psikiater duhet te jesh se pari mjek dhe me vone te specializohesh ne fushen e psikiatrise. psikiatri eshte shume me i pregatitur shkencerisht nga psikologu dhe fatkeqesisht une kam vene re ne biseda me psikologe, miq te mij qe i percmojne dhe perpiqen t'i kundervihen psikiatrise duke mbivleresuar psikologjine.
Ne fakt une si person psikologjine nuk e besoj edhe aq shume.
Nejse, po te kesh kohe, se nuk dua te te demtoj edhe kaq shume, duke te ngrene kohen e vlefshme ketu ne forum.
![]()
Une kam qene dhe jam gjithmone se me perpara veza pastaj pula.
Pula ka qene me perpara vetem nese deshti Zoti.
Jam dakort me ty Donike.
Citim:
Po citoj ato që tha Piktor
Une kam qene dhe jam gjithmone se me perpara veza pastaj pula.
Pula ka qene me perpara vetem nese deshti Zoti.
Jam dakort me ty Donike.
Citim:
Po citoj ato që tha Donika Arianiti
". Personalisht mbeshtes mendimin qe jane "chemical imbalances" qe rrisin sinjalet nervore ne tru dhe fillojne tatepjeten ne shendetin mendor te dikujt qe vuan.
Dmth Akrepoune jam per "veza ishte me pare se pula", por jam hapur dhe per arsyetimin e kundert
Donika thote qe semundjet psikike jane idiopatike. E po si te rri pa folur se me hapi barkun. Doktoreshe, e ke gabim kete qe hedh keshtu.
Akrepo, edhe ti rrembehesh ne disa pika.
Ka nje te re shkencore nga fusha e trurit. APT-ja e cila njihet mire si rezerve energjitike eshte edhe transmetuese informacionesh. Pra kjo shpjegon edhe konsumin aq te madh te kalorive nga truri,(rreth 100 here me shume se muskuli) Kjo energji e harxhuar shkon jo vetem por funksionin fiz-kimik te tij, por edhe per transmetimin e informacionit. Po punohet ne kete drejtim akoma: mos valle po kjo ATP eshte edhe ruajtese e ketij informacioni?
Citim:
Donika.
per te dashur te shpreh nje opinion sa me te theshte po te drejtoj nje konstatim ne forme pyetje. A te duket e drejte qe subjektet me crregullime te lexojne literature psikiatrie etj? Mua me kane mesuar qe jo. Nje Mjek i mire dhe nje psikolog i mire duhet te merret dhe me kete ceshtje. te seleksionoje me sukses edhe ato qe do, dhe duhet te beje pacienti.
jemi ne teme te "gabuar" por do te sillje shembuj te shmte te jetuar njerezish te demtuar nga inkopetente.
Psh: Njerezit mendojne se neurologu, meqe merret me "nervat" duhet te sheroje dhe crregullimet psikike...
PS: as pula vezen as veza pulen![]()
Ej te me falni per injorancen ne kete fushe por seç mu kujtua ai filmi "Terapi dhe plumba" ku doktori(psikologu) ishte me psikopat se klienti i tij, apo ai filmi tjeter me ate gruan e bukur te kasapit qe i iku truni per lesh atij psiko(patit)logut. Etj etj.
Tani ne jeten e perditeshme e dime shume mire se shume njerez qe ne pamje te jashme duken te mire jane shpirtkqinj ose njerez qe na duken te keqinj e jane shpirtmire etj. Pra varet nga psikozat qe kemi ose na krijohen
Mua me ka ndodhur nje rast fatmire, babai im pesoi nje iktus dhe fati e solli qe ate nate qe e derguam ne spital te ishte mjek roje nje neurolog i cili njehte simptomat dhe i beri injeksionine duhur, na nisi direkt per tek skaneri pasi beme skanerin morem ilacet e duhura dhe fatmirsisht babi u ngrit ne kembe dhe e mori veten mire dmth me probleme te vogla. Mirpo kam konstatuar ose me ben te dyshoj qe shume persona qe pesojne iktuse e bijne ne dore te doktorave jo kopetente perfundojne keq.
Gjithsej 5 faqe: « 1 2 3 [4] 5 » Trego 49 mesazhet në një faqe të vetme |
Materialet që gjenden tek Forumi Horizont janë kontribut i vizitorëve. Jeni të lutur të mos i kopjoni por ti bëni link adresën ku ndodhen.