Forumi Horizont | Gjithsej 9 faqe: « 1 2 3 [4] 5 6 7 8 9 » Trego 88 mesazhet në një faqe të vetme |
Forumi Horizont (http://www.forumihorizont.com/index.php3)
- Kendi Rinor (http://www.forumihorizont.com/forumdisplay.php3?forumid=311)
-- ~Ke do zgjidhnit Midis Karrieres dhe Dashurise?!~ (http://www.forumihorizont.com/showthread.php3?threadid=8206)
Shejtanke mire e the por ja qe ne jete reale eshte e veshtire ti balancosh keto te 2ja. Madje vertet eshte nje kryqezim... por eshte e mundshme se mohoj qe te arihen.
Por a nuk zgjedhim karieren ne nje fare menyre kur flet per mundimin, izolimin.
Kam ne mendje ata qe kane zgjedhur shkencat . Jam ne djeni qe ka raste flene neper laboratore duke kryer kerkimet eksperimentale.
Dashuri apo Kariere?
Nje pyetje e veshtire pasi cdo gje varet ne rethanat qe ke perpara. Je ti e gatshme te lesh te fejuar-in/en te vazhdosh PHD apo doktorate per 4 vjet?
Nqs po shume mire per ty.
A nuk eshte kjo nje zgjedhje kariere qe le pas dore dashurine dhe shpreson qe cdo gje do jete ne regull kur te kthehesh.
Pra eshte nje zgjedhje qe per pak kohe do i perkushtohesh ose njeres ose tjetres. Derisa gjen balancen ......
Enigme,
po dhe une per jeten reale po flisja, pse c'kujtove ti se po flisja per nje ideal te paarritshem? Jo mi jo.
Ne radhe te pare mua kjo pyetje nuk me duket fare e drejte njehere sepse dashuria eshte stimulues suksesi dhe jo pengues por hajt per hater do e trajtojme pyetjen si te denje.
Je e familjarizuar me Dr. Abraham Maslow? Ky tipi, sociollog vellai jo shaka, theshte qe zeniti i nevoja njerezore eshte te jesh maksimumi i potencialit qe mund te jesh, (kthehu dhe lexoje dhe nje here kete sepse pas krijimit te lavatrices kjo eshte gjeja e dyte me e dobishme ne jete, per mua sigurisht), dhe kete teori ai e quajti the theory of self-actualization. Nje shembull:
a mund te themi qe Einstein, Dostojevski, Martin Luther King (gezuar ditelindjen ketij te fundit se e ka sot), Che Guevara etetjere e shume tjere duhet te braktisnin veprimtarine e tyre qe ka ndikuar kaq pozitivisht mbi njerezine me justifikim se ata ishin ne dashuri? (dhe qe per inat te kesaj te fundit, fati do i bente horrible lovers gjithsesi lol) Atehere perse do kufizoheshe? dhe ajo dashuri qe kerkon te kufizohesh te jete valle dashuri nga ajo e lakuriqta fare? Kam frike se jo!
Gjithashtu, lumturia dhe vlefshmeria e nje individi rrezaton nga brenda jashte, kur njeriu nuk ndihet i arritur dhe i vlefshem per veten e tij me thuaj sa i dobishem do ishte ai per te tjeret apo per nje lidhje dashurie? Kupton?
on a personal note,
une aktualisht vazhdoj juridikun, dhe i dashuri im eshte nje mbeshtetes superb, me lehteson punet e shtepise me te gatuar e me te lare e me te shpelare (e mo se vetem sa i futen ne lavatrice se nuk ben te paberen po he lol), me shoppingun e me faturat e shtepise vetem e vetem qe une tu perqendrohem studimeve (forumin e klikoj ne orar te punes sa per dijeni lol) dhe e di ti sa right on target this whole relationship feels? Because it is all about this, supporting and encouraging.
hajde me fat tashi, si ne shkolle e si ne punet e sevdase dhe une pres ftesat si ato te dipllomimit ashtu dhe ato te dasmave!
shejtanke Suksese.... Sinqerisht mbare me cdo gje...
Te kuptoj shume cfare thua. Dhe jam shume dakord me ty. Thjesht e di qe pak kohe do i perkushtohesh ose njeres ose tjetres derisa gjen balancen dhe duhet te kesh dike afer te te kuptoje, te kete durim dhe te te mbeshtete. Jo te gjithe jane ashtu.
Me pelqen qe dikush hap keto tema sepse jane vertet per te diskutuar mgjs leme punrat dhe i futemi debateve se dhe une nga puna lexoj.
Je gallate Mos ndrysho
Respekte te gjitheve
Te dyja jane kaq te rendesishme ne jete sa s'mund te bej zgjedhje apo diferencim mes tyre.Duhet ti marrin apo japin nga pak njera tjetres ne se do te jesh i sukseshem ne jete, ne te kundert humbasin kuptimin e mirefillte te tyre. Nje dashuri qe te pengon ne sukses kursesi nuk eshte dashuri, por dhe te jesh i sukseshem kursesi nuk duhet te te pengoje te jesh i dashuruar dhe te japesh ne dashuri.
Karriera ft Dashuria
Dikush thote qe pas nje karriere te sukseshme fshihet nje femer qe ke ne krah perhere(gruaja dmth) dhe pas nje suksesi vjen nje femer tjeter (dashnorja dmth)... Mendoj se kjo zgjedhje teme u takon femrave me shume sepse per meshkujt jane 2 si shinat e trenit qe kurre nuk mund te bejne pa njera-tjetren ashtu sic edhe nuk mund te takohen kurre :-)
Mqs jemi ne 2006 do uroja te rritej cilesia e vajzave karrieriste po ashtu edhe te ulej nr. i tyre qe te mos fillojme ne meshkujt te punojme babysiter...
nese vjen momenti qe duhet te zgjedhesh atehere mund te kuptosh se cila ne te vertete nuk vlen per ty.
Mgjt keto jane gjera te ndryshme qe duhet te forcojne njera tjetren.
Nuk eshte karriere ajo qe ngrihet duke shkelur mbi dashurine dhe nuk eshte dashuri ajo qe kerkon te sakrifioje identitetin e individit.
Re: Karriera ft Dashuria
Citim:
Po citoj ato që tha Vdekja_22
Dikush thote qe pas nje karriere te sukseshme fshihet nje femer qe ke ne krah perhere(gruaja dmth) dhe pas nje suksesi vjen nje femer tjeter (dashnorja dmth)... Mendoj se kjo zgjedhje teme u takon femrave me shume sepse per meshkujt jane 2 si shinat e trenit qe kurre nuk mund te bejne pa njera-tjetren ashtu sic edhe nuk mund te takohen kurre :-)
Mqs jemi ne 2006 do uroja te rritej cilesia e vajzave karrieriste po ashtu edhe te ulej nr. i tyre qe te mos fillojme ne meshkujt te punojme babysiter...
une do te zgjidhja nje karriere ne dashuri..
karriere FT dashuria...
une do zgjidhja karrieren ...te ben te ndihesh me e plotesuar si femer ,te jep liri qe ne kushtet normale (po te zgjidhje dashurine) nuk do ti kishe ...
Re: Karriera ft Dashuria
Citim:
Po citoj ato që tha Vdekja_22
Gjithsej 9 faqe: « 1 2 3 [4] 5 6 7 8 9 » Trego 88 mesazhet në një faqe të vetme |
Materialet që gjenden tek Forumi Horizont janë kontribut i vizitorëve. Jeni të lutur të mos i kopjoni por ti bëni link adresën ku ndodhen.